"Немски" ли е Бундестима ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Re: "Немски" ли е Бундестима ?

Мнениеот 1913 » 08 яну 2012 01:54

Gateca написа:
1913 написа:
vm1912 написа:Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!

Мнението ми съвпада изцяло с цитирания текст. Само бих добавил, "роден и отраснал".

Едно магаре, ако е родено и отраснало сред коне, кон ли е?

Тази тема е за срявняването на един биологичен вид, а не на различни, както е в примера по-горе.
Имам братовчедка, която е родена в Германия. В нея няма нищо българско, освен името. Напротив, цялото и поведение, самосъзнание и начин на живот е немско. Ако тя беше станала спортистка, за кой отбор трябваше да се състезава? В същото време, родителите и са българи по всички параграфи, и ако те бяха спортисти, без съмнение би трябвало да се състезават за България.
Против съм Вагнер, Пажин, Томашевич, Маркиньос и други подобни герои да играят за България, защото те не са българи и нямат нищо общо с нашата страна, освен 3-4 години гурбетчийство в наши клубове. Ако техните деца, обаче, се родят тук, тук ходят на училище, основният им език е българският, знамето на сърцето им е бяло-зелено-червено, тогава ги приемам за национали.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
aguias
Контакти:

Мнениеот aguias » 08 яну 2012 01:58

PIMP написа:Някои хора отново почнаха да го раздават германци, англичани, даже и португалци си имаме във форума :lol: :lol: Успокойте се малко и просто се наслаждавайте на играта на големите отбори :)

Аз съм го писал в началото а ма кой да чете?? Симпатизирам на Португалия ако играеше България щеше да ми е първи избор инак ти откъде знаеш къде живея ??
Benfica Lisboa

Потребителски аватар
Nask0
Контакти:

Мнениеот Nask0 » 08 яну 2012 02:07

Не мисля, че има българин, който да вика против България. Ако някой си мисли, че има такъв - толко му е акъла. Аз лично много харесвам немците, но в един мач България - Германия веднага ги намазвам и даже ще им тегля майните с удоволствие. България над всичко!

Специално за всички българи.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dchm60W6ciw[/youtube]

Топка за Лечков и ГОООООООООООООООЛ!

Айде лека и от мен. Дано един ден отново да видим Българския национален отбор в неговия блясък, вместо пародията на футбол, която гледаме днес.
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 яну 2012 02:24

Не, че съм му фен, ама Хитлер 100% се обръща в гроба при вида на сегашният Бундестим!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 08 яну 2012 02:55

Фабио Капело сигурно още сънува кошмари и бълнува имената на Месут Йозил, Томас Мюлер, Клозе, Швайни,Подолски и останалите от Бундестима, които му напълниха кошницата в ЮАР :lol: :lol: :lol: И дано се моли да не се среща пак с Германия, че и Гьотце, Шурле, Ройс и останалите млади германски играчи току-виж му се изредили и те :mrgreen:
Тази тема за това с какъв произход и откъде са германските национали е толкова предъвквана, че дори не ми е интересно пак да повтарям. В поне 90 % от случаите става въпрос или за играчи, които от поколения живеят в Германия (тези от турски произход), или за такива, които са се преместили в Германия съвсем малки (Клозе, Подолски). Повечето имат поне един родител, който е германец. Единственият, за който може да се каже, че е натурализиран в пълния смисъл на думата, е Какау :roll:
Авторът на темата явно е притеснен, че немската машина ще блъска отново Португалия и е решил да се заяде Изображение
Изображение

Потребителски аватар
lebed4eto
Контакти:

Мнениеот lebed4eto » 08 яну 2012 03:31

MCMXIII написа:
Alexx написа:Аз просто казвам, че има разлика,а не че не е нормално да се чувства германец дори да е турчин, но има и такива въпреки, че се родени в Германия се чувстват турци и си играят за Турция.

Прав си тук. такива са братята Антилтоп, Нури Шакин и може би... други. Просто германското, турското и за щастие или нещастие българското законодателство позволяват двойно гражданство. Хората си избират.

aguias написа:Кой родител на Йозил е немец ??

Възможно е и двамата да са с германски паспорти, но не зная, признавам :) Само не мога да разбера, къде те сърби?

Аз пък се чудя, защо в нашия нац. отбор е играл само един турчин през всички тези години, от създаването на нац. отбор та чак до 2012 година.
Дали в юношеските школи, не ги отказват от големия футбол, като се отнасят с тях по по-различен начин в сравнение с българчетата.
Не мога да си обесня това, че само Садъков е играл в нац. отбор. :roll:

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 08 яну 2012 03:48

Имаше и един Несим Нешадов, той има 1-2 мача за националния май :roll:
Изображение

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 08 яну 2012 06:10

1913 написа:
Тази тема е за срявняването на един биологичен вид, а не на различни, както е в примера по-горе.
Имам братовчедка, която е родена в Германия. В нея няма нищо българско, освен името. Напротив, цялото и поведение, самосъзнание и начин на живот е немско. Ако тя беше станала спортистка, за кой отбор трябваше да се състезава? В същото време, родителите и са българи по всички параграфи, и ако те бяха спортисти, без съмнение би трябвало да се състезават за България.
Против съм Вагнер, Пажин, Томашевич, Маркиньос и други подобни герои да играят за България, защото те не са българи и нямат нищо общо с нашата страна, освен 3-4 години гурбетчийство в наши клубове. Ако техните деца, обаче, се родят тук, тук ходят на училище, основният им език е българският, знамето на сърцето им е бяло-зелено-червено, тогава ги приемам за национали.

Абсолютно споделям това мнение. Впрочем, във връзка с това мнение искам да кажа, че последните две царски династии на средновековна България са със съвсем ясно видим кумански етнически произход. Но когато те стават царе на България, те се наричат българи, а не кумани, чувстват се българи, живеят като българи. зашото вече са били българи. А не кумани.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 08 яну 2012 08:25

Тема, предизвикана от едно необмислено, непрецизно изказване на известна личност.
За кой национален отбор трябва да се състезават спортисти, родени, израснали, възпитани, завършили съответно образование и станали спортисти в дадена страна? Не е ли съвсем естествено това да е националният отбор на същата тази страна? Нима не е логично горното да е валидно и за хора, пристигнали с родителите си в ранно детство в страна, различна от Родината им. Нима не е логично състезатели, придобили съвсем законно двойно гражданство да изберат цветовете на кой национален отбор да защитават? Често ставаме свидетели на натурализирания по бързата процедура. Те би трябвало да отговарят на съответните нормативни документи - закони, наредби, правилници... Уви, в днешния комерсиализиран свят моралните категории отстъпват.
Достатъчно примери по темата могат да се дадат и с български спортисти. Някои от тях са най-известните ни спортисти. Голяма част от тях са родени в България. Други са придобили българско гражданство. По какъв начин??? Като се има предвид как масово се раздават български паспорти... Защо? Дали винаги е оправдано? Въпрос на уважение към Родина, към държавност. Но това е друга тема.
Между другото, доколкото знам изискванията за придобиване на немско гражданство са доста високи. Мисля, че се спазват.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 яну 2012 10:15

Neron написа:Нашата шибана действителност ни принуждава да бъдем фенове на чужди отбори пък дори и национални но де да беше само при футбола да симпатизираме на другите страни.
Айде лека от мен.

Ето на това му се вика глорихънтъри, с които е пълно в България и викат само за силния днес.

Върни се в “Футбол - Свят”