Gateca написа:1913 написа:vm1912 написа:Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!
Мнението ми съвпада изцяло с цитирания текст. Само бих добавил, "роден и отраснал".
Едно магаре, ако е родено и отраснало сред коне, кон ли е?
Тази тема е за срявняването на един биологичен вид, а не на различни, както е в примера по-горе.
Имам братовчедка, която е родена в Германия. В нея няма нищо българско, освен името. Напротив, цялото и поведение, самосъзнание и начин на живот е немско. Ако тя беше станала спортистка, за кой отбор трябваше да се състезава? В същото време, родителите и са българи по всички параграфи, и ако те бяха спортисти, без съмнение би трябвало да се състезават за България.
Против съм Вагнер, Пажин, Томашевич, Маркиньос и други подобни герои да играят за България, защото те не са българи и нямат нищо общо с нашата страна, освен 3-4 години гурбетчийство в наши клубове. Ако техните деца, обаче, се родят тук, тук ходят на училище, основният им език е българският, знамето на сърцето им е бяло-зелено-червено, тогава ги приемам за национали.