Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс разкри, че един ден има желание да бъде треньор в Германия, ако се стигне до напускането му на Висшата лига.
Известно е, че специалистът е голям почитател на немския футбол и дори е изучавал някои специфичности в него, за да може да ги използва и в своя клубен отбор и да се опита да усъвършенства работата си като треньор, както и работата на отбора си.
"Винаги съм таил надеждата, че ще стана треньор в чужбина", коментира един от най-добрите треньори във Висшата лига в интервю пред "Франс Футбол".
"Ако имах избор, вероятно щях да избера Германия. От части заради манталитета на немците, който е подобен на моя. Аз също така съм очарован от това, което се случва в немския футбол", добави той.
"Изглежда те са намерили начин как да изграждат млади таланти. Погледнете само Борусия Дортмунд. Гледах ги срещу Манчестър Сити през този сезон. Те бяха фантастични. Играят със страхотен интензитет и това нещо добавя едно ново тактическо ниво", добави той.
"Мисля, че ако не бях работил досега като треньор, щях да избера да отида в Южна Америка - Бразилия, Аржентина или Уругвай, за да видя как се тренират младите играчи там.
Мойс успя да се превърне в жива легенда на Евертън, след като е вече в 11-ата си година в клуба.
Под негово ръководство отборът подобри доста представянето си и през този сезон дори "Карамелите" имат шансове за топ 4.
"Евертън показва стабилност и се развива в правилната посока", сигурен е Мойс.
"Не се нуждаем от милиардер. Още от първия ми ден в клуба исках да променя нещата в Евертън, да променя начина по който отборът да се възприема. Аз не знам, дали един ден може да печелим трофеи с отбора, но исках хората да си казват, че отборът е добър и стабилен", завърши мениджърът на Евертън.
[center][wrapimg=][/wrapimg][wrapimg=]http://e3.img.v4.skyrock.net/2691/33822691/pics/3027901328_1_3_JptXDjxw.jpg[/wrapimg][/center]