Барселона и съдията - една друга басня

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sl321

Re: Барселона и съдията - една друга басня

Мнениеот sl321 » 29 апр 2011 16:32

Zvezdomir написа:Нали е специален,гений и какво ли още не??? Защо не се опита да победи Барса като не им дава да владеят топката??

А защо Барселона не се оптиа да играе с директна игра към вратата-взима топката и се втурва към вратата?
Има нападателен футбол без да си подаваш по 817258361752 паса между защитниците и вратаря.
Колко пъти трябва да се повторим че докато Реал бяха с 11 човка по нищо не се разбра че Барселона играе атакуващ футбол.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 29 апр 2011 16:39

Причините за споровете около картона на Пепе се крият в лошо формулираните правила на ФИФА. За всички идиоти, които казват, че магията във футбола е в споровете около съдийските решения след мачовете ще им препоръчам да гледа фигурно пързаляне, художествена гимнастика. Там спорове за съдиите и оценките бол. Лошото е, че ФИФА с лошия си правилник тика футбола към фигурното пързаляне.
Барселонци казват, че влизането на Пепе било много грубо и според правилата можело да се отсъди червен картон дори само за влизането, без да е докоснат крака на Алвеш. ОК, обаче, веднага могат да се извадят десетки аналогични ситуации, в които даже картони няма. Феновете на Арсенал, промерно, веднага могат да дадат подобни примери. Така излиза, че съдията според гледната пристрастна точка каквото и да отсъди може да е прав или грешен, защото съществува моментът с тълкуването. ЕТО В ТОВА Е СВИНЩИНАТА.
Това не трябва да бъде художествена гимнастика, та толкова много да зависи от това как съдията бил тълкувал ситуацията. Или трябва винаги в такива ситуации да се дава червен, или винаги жълт или винаги нищо, но не и в този мач така, в онзи онака и пр. Същата работа с картона на Перси. Бил разкарал топката, е да, ама в много подобни ситуации няма картон, защото види те ли, онзи не бил чул ;) . Същото е и със симулациите. Най-простото решение е въвеждането на видеоповторения, Само за два-три месеца играчите ще се дисциплинират при ясен правилник и видеоповторения и няма повече да си говорим за гмуркалдо или за гмуркалвеш. След като винаги ще те разкрият ако симулираш и съответно те накажат с картон, ясно е че актьорите ще останат без работа. Аналогично е и положението с бавенето на играта и продълженията на мачовете. Онези били лежали цяло второ полувреме, а съдията дал само три минути. Съдията дал дузпа в 94 минута при само три продължение и т. н. СВИНЩИНА :!: Трябва да се отнеме правото на съдията да "преценява". Трябва да се играе на точно време две полувремена по 30 или по 35 минути чисто игрово време и ще спре да се коментира защо съдията не показал жълт картон на вратаря, при положение, че оня бие една минута аута. Правилникът трябва да се прецизира, да се отнеме възможността на съдията да тълкува както си иска и да се въведат видеоповторенията при определени условия.
Последна промяна от Авалокитешвара на 29 апр 2011 16:41, променено общо 2 пъти.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 29 апр 2011 16:40

Излезе един интересен факт след мача, който може да се тълкува по много начини. Вратарят на Барселона имал 22 точни паса - повече от най-добрия подавач на Реал в мача. Е, някой ще изтълкуват това като пример за превъзходството на Барселона и за красива игра. Аз съм на друго мнение. Кой отбор играе 22 пъти с вратаря си. Хайде, ако махнем аутовете остават поне 12 паса към вратаря. Всеки харесва различен стил на игра, но да се определя Барселона за най-красиво играещият отбор и да се съдят другите, че са излезли с различна тактика не е много коректно. В мача за купата, голът и атаката на Реал, като цяло, бяха страшно красиви.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Lord_Dexter
Контакти:

Мнениеот Lord_Dexter » 29 апр 2011 16:50

Много добре написано.... лошото е че цял свят вижда как се бута този отбор, и накрая някакви хора почват да ни убеждават как това бил най-добрия отбор, най-добрия са били по времето на Стоичков, понеже не съм чул някой тогава да се е оплаквал от съдий - яли са яко бой от Барса, понеже тогава са били отбор, сега са съдийски отбор и това се вижда от цял свят... Видяхме какво се случи и на световното, колко нередовни гола от засада имаха Испания ????
let's put a smile on that face...
Още много време ще чакате за славна история....

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 29 апр 2011 16:54

Lord_Dexter написа:Много добре написано.... лошото е че цял свят вижда как се бута този отбор, и накрая някакви хора почват да ни убеждават как това бил най-добрия отбор, най-добрия са били по времето на Стоичков, понеже не съм чул някой тогава да се е оплаквал от съдий - яли са яко бой от Барса, понеже тогава са били отбор, сега са съдийски отбор и това се вижда от цял свят... Видяхме какво се случи и на световното, колко нередовни гола от засада имаха Испания ????

Колко...? :mrgreen: :roll:
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 29 апр 2011 16:55

milan199440barca написа:Излезе един интересен факт след мача, който може да се тълкува по много начини. Вратарят на Барселона имал 22 точни паса - повече от най-добрия подавач на Реал в мача. Е, някой ще изтълкуват това като пример за превъзходството на Барселона и за красива игра. Аз съм на друго мнение. Кой отбор играе 22 пъти с вратаря си. Хайде, ако махнем аутовете остават поне 12 паса към вратаря. Всеки харесва различен стил на игра, но да се определя Барселона за най-красиво играещият отбор и да се съдят другите, че са излезли с различна тактика не е много коректно. В мача за купата, голът и атаката на Реал, като цяло, бяха страшно красиви.

Не бе, просто го тренират Валдес за бъдещ плеймейкър
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 29 апр 2011 16:55

Madridist написа:chievo,мен лично въобще не ме е срам от играта на Реал Мадрид на финала за Купата. Грам.
През първата част играхме много добре, изпуснахме да водим поне с 2:0, през втората част,ролите се размениха, Барселона беше по-добрия тим и имаше шансове да спечели. В продълженията, играхме по-концентрирано и мотивирано и победихме. ;)

То това е проблемът - че не те е срам. Вече си свикнал така да бъде срещу Барса.

Вярвам, гледаш мачовете на Реал през сезона. Посочи ми друг мач, в който те да изглеждат по този начин - окопани като опълченците на Шипка. Това ли е стилът на Реал? Големият отбор играе неговата игра независимо от противника. Досега не съм успял да видя някой да прави това цял мач срещу Барса. Ман Юнайтед успя в първите 10 минути на финала на ШЛ през 2010. Опитът на Реал да се надиграе с Барса през есента - всички видяхме как свърши.

Когато някой надиграе Барса с игра, тогава може да ми излизате с драмите за червените картони и неотсъдените дузпи.
Изображение

Потребителски аватар
Lord_Dexter
Контакти:

Мнениеот Lord_Dexter » 29 апр 2011 16:57

bultras4e написа:
Lord_Dexter написа:Много добре написано.... лошото е че цял свят вижда как се бута този отбор, и накрая някакви хора почват да ни убеждават как това бил най-добрия отбор, най-добрия са били по времето на Стоичков, понеже не съм чул някой тогава да се е оплаквал от съдий - яли са яко бой от Барса, понеже тогава са били отбор, сега са съдийски отбор и това се вижда от цял свят... Видяхме какво се случи и на световното, колко нередовни гола от засада имаха Испания ????

Колко...? :mrgreen: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ами мен най-много ме ядоса срещу португалските циганчета, ама знам че имаше поне още 2-3 подпирания ама срещу по-малките отбори където нямаше нужда.... С една дума искам да кажа, че доста се котираха Испания по време на световното - даже беше смешно :) колкото и да се правиш на интересен си е така ;)

sin_fen
Контакти:

Мнениеот sin_fen » 29 апр 2011 16:59

Има още един мач- когато отмениха чист гол на Шевченко и през 2006 щяха да видят купата през крив макарон

Потребителски аватар
Lord_Dexter
Контакти:

Мнениеот Lord_Dexter » 29 апр 2011 17:00

chievo написа:
Madridist написа:chievo,мен лично въобще не ме е срам от играта на Реал Мадрид на финала за Купата. Грам.
През първата част играхме много добре, изпуснахме да водим поне с 2:0, през втората част,ролите се размениха, Барселона беше по-добрия тим и имаше шансове да спечели. В продълженията, играхме по-концентрирано и мотивирано и победихме. ;)

То това е проблемът - че не те е срам. Вече си свикнал така да бъде срещу Барса.

Вярвам, гледаш мачовете на Реал през сезона. Посочи ми друг мач, в който те да изглеждат по този начин - окопани като опълченците на Шипка. Това ли е стилът на Реал? Големият отбор играе неговата игра независимо от противника. Досега не съм успял да видя някой да прави това цял мач срещу Барса. Ман Юнайтед успя в първите 10 минути на финала на ШЛ през 2010. Опитът на Реал да се надиграе с Барса през есента - всички видяхме как свърши.

Когато някой надиграе Барса с игра, тогава може да ми излизате с драмите за червените картони и неотсъдените дузпи.

:lol: :lol: :lol: :lol: Ти си свикнал с уговорените мачове и затова не ти прави впечатление, смешно е да говориш така, ако беше от порязаната страна щеше да е много голяма и твоята уста и щеше друго да говориш.... ЗАСРАМЕТЕ се от съдийския начин по който си взимате важните мачове... или на вас не ви пречи... и така сте си доволни...

Върни се в “Футбол - Свят”