Защо в другите балкански страни няма отбори като Левски?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Защо в другите балкански страни няма отбори като Левски?

Мнениеот damyanov1963 » 09 авг 2015 16:52

mirodes написа:
blue avalanche написа:
mirodes написа:Скендербег е сравнително нов клуб и не смятам,че точно Албания е страната,от която да вземаме пример.Вилем Втори е бил крал на Нидерландия и изобщо не може да се сравнява с Левски и Ботев като значимост за холандците.

А Вашингтон какъв е за американците?
Щото са кръстили няколко отбора на него. :o

В САЩ има традиция отборите да се именуват на градовете,от които са."Вашингтон кепитълс"означава "Столичаните от Вашингтон".Т.е отборът е наименуван на града от който е,а не на Джордж Вашингтон.

Може ли да попитам и аз - Защо да не може отбори да носят имената на герои, а на градове може? Тези герои само за този град ли са? Сега сигурно ще кажеш - да, ама Вашингтон е столица, а тя е за всички!
Добре, представи си тогава, ако София се наричаше - Левски, каква щеше да е реакцията на населението на останалата част от страната.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 09 авг 2015 16:54

mirodes написа:
Captain Stottlemeyer написа:
mirodes написа:Вилем Втори е отбор от гр.Тилбург.В този град се е помещавала щаб квартирата на краля през 1830г по време на белгийското въстание.Именно и затова е наименуван този отбор на този крал.Със сигурност няма такова значение за Холандия,както Левски за България.

mirodes, или какъвто си там: Хубаво е, момче младо, че си прочело оттук-оттам нещо в интернет, за да обогатиш малко общата си култура. :) Можеш да благодариш и на колегите, които са те ограмотили с факти по темата. От мен и от името на Боркиша (лека му пръст) ще ти кажа само следното: Футболният клуб "Левски" ще продължи да се нарича така, ако ще ти и авторчето на тъпата тема да се по**рете. :lol: :lol: :lol: Това е положението, продължавай да ровиш в интернет, ако няма с какво друго да запълниш скучния си неделен следобед... 8-)
П.П. Към Кашчей: "Шкендербеу" се произнася така на албански... 8-)

Хахаха.Веднага си проличава школата на ДС.Уж се води цивилизована дискусия и в един момент се започва с обидите.Мен изобщо не ме бърка ще има или няма отбор с името на Апостола.Просто давам факти,че в развити футболни държави не се ивенуват футболни отбори на национални герои.На теб явно не ти допадат аргументите ми и започваш с обидите.Лесно мога да ти отвърна в подобен тон,но не за това съм се регистрирал в този форум.

Фактите са, че наистина при нас това е най-разпространено, но в никакъв случай не е някакъв феномен. Очевидно българите предпочитаме отборите да са Левски и Ботев, а не Юнайтед и Сити (или Реал Х). И в това няма нищо странно или ненормално, а най-малкото пък има пряк негативен ефект върху реномето на личностите или спортното ниво.

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 09 авг 2015 16:59

щото не са национални мазохисти дават си ясно сметка до къде ще доведе това!!!
когато принизяваш един национален герой, една светиня до някакво си клубче е ясно какво ще последва, а именно загуба на национално самочувствие!!!
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 09 авг 2015 17:02

mirodes написа:Вилем Втори е отбор от гр.Тилбург.В този град се е помещавала щаб квартирата на краля през 1830г по време на белгийското въстание.Именно и затова е наименуван този отбор на този крал.Със сигурност няма такова значение за Холандия,както Левски за България.

mirodes, или какъвто си там: Хубаво е, момче младо, че си прочело оттук-оттам нещо в интернет, за да обогатиш малко общата си култура. :) Можеш да благодариш и на колегите, които са те ограмотили с факти по темата. От мен и от името на Боркиша (лека му пръст) ще ти кажа само следното: Футболният клуб "Левски" ще продължи да се нарича така, ако ще ти и авторчето на тъпата тема да се по**рете. :lol: :lol: :lol: Това е положението, продължавай да ровиш в интернет, ако няма с какво друго да запълниш скучния си неделен следобед... 8-)

То и някои други имена се произнасят по друг начин-примерно Пари, Рома, Милан, Уошингтън, Букурещи, Лишбоа, Праха, Брно, ама не ни пречи да ги наричаме така, както са популярни у нас, нали?!

ПП- Ти албански ли знаеш?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 авг 2015 17:02

Не е дразнещо,че ФК Левски е кръстен на Васил Иванов Кунчев.Дразнещо е,че някакви хора,които симпатизират на този клуб,се оприличават с него и твърдят,че Левски бил "отбора на народа",защото видиш ли носил неговото име...
А какво да кажат феновете на Раковски,Ботев,Волов...?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 09 авг 2015 17:03

nicromanser написа:щото не са национални мазохисти дават си ясно сметка до къде ще доведе това!!!
когато принизяваш един национален герой, една светиня до някакво си клубче е ясно какво ще последва, а именно загуба на национално самочувствие!!!

А когато едно клубче от В група носи инициалите на Българската Армия, това какво е?
С какво самочувствие тази армия ще влезе в бой, да защитава родината?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 авг 2015 17:04

parazit написа:
gzagorov написа:
parazit написа:
korteneca написа:
parazit написа:То пък Левски големият герой да не е победил сам Турция?Кой знай как са го чукали турците и са се гаврили с него преди да го обесят.

То с теб живота се е изгаврил достатъчно, но не го правим на проблем. А още по-лошото е, че герои като Левски са умрели за да има сега паразити като теб. Факт. ;)

Ми да не е умирал.Ако бяхме турци всичко щеше да е по-добре сега.Щяхме да имаме модерни стадиони,работи за всички и да ядем първокачествена баклава!

Боже Господи!

Такова нещо като Бог не съществува.Измислено е за разединява и контролира масата хора.

Пич...спри да се излагаш !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 09 авг 2015 17:05

Кой и колко пъти се опита да смени името на любимия ни отбор. И кое свое отборче със затихващи функции е негова рожба - от цвета до схвастиката в емблемата му.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 09 авг 2015 17:05

Corwin написа:
mirodes написа:

Хахаха.Веднага си проличава школата на ДС.Уж се води цивилизована дискусия и в един момент се започва с обидите.Мен изобщо не ме бърка ще има или няма отбор с името на Апостола.Просто давам факти,че в развити футболни държави не се ивенуват футболни отбори на национални герои.На теб явно не ти допадат аргументите ми и започваш с обидите.Лесно мога да ти отвърна в подобен тон,но не за това съм се регистрирал в този форум.

Фактите са, че наистина при нас това е най-разпространено, но в никакъв случай не е някакъв феномен. Очевидно българите предпочитаме отборите да са Левски и Ботев, а не Юнайтед и Сити (или Реал Х). И в това няма нищо странно или ненормално, а най-малкото пък има пряк негативен ефект върху реномето на личностите или спортното ниво.

Тук съм съгласен.Просто темата е дали в други държави има такава практика и аз доказвам,че няма.Естествено е феновете на Левски и Ботев да си държат на тези имена.И е нормално пък феновете на противниковите отбори/особено градските съперници/ да скандират срещу тези отбори.

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 09 авг 2015 17:06

Drunken_Master написа:Не е дразнещо,че ФК Левски е кръстен на Васил Иванов Кунчев.Дразнещо е,че някакви хора,които симпатизират на този клуб,се оприличават с него и твърдят,че Левски бил "отбора на народа",защото видиш ли носил неговото име...
А какво да кажат феновете на Раковски,Ботев,Волов...?

Причината да наричат Левски "отбора на народа" не се крие в прозвището на Васил Иванов Кунчев. ;)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”