[center]
Нюкасъл взе Папис Сисе[/center]
[center]
Нюкасъл подписа договор за 5.5 години с нападателят Папис Сисе от Фрайбург. Сенегалският национал пристига в отбора при неоповестена сума и ще носи номер 9. 26-годишният Сисе бе с националния отбор на Сенегал на подготовка преди началото на турнира за Купата на Африканските нации, но той летя до Тайнсайд в четвъртък, за да финализира сделката. Кариерата му започва в Дуан Дакар и последвали периоди във френските Мец, Шербург и Шатеару. През 2009 той преминава в немския Фрайбург, където записва 37 гола в 65 мача. Сисе вкара гол за Сенегал в последния мач на Сенегал от подготовката им за КАН при победата с 1-0 над Кения, като това бе 9-ти негов гол от 13 мача.
"Искам да благодаря на всички за доброто посрещане и за предоставената ми възможност да играя за този клуб. За мен е чест да играя за такъв голям отбор и с нетърпение очаквам предизвикателството. Искам да се отблагодаря на отбора за гласуваното доверие към мен и да радвам феновете. Напълно съм наясно какво означава този номер в Нюкасъл, защото преди това говорих с мениджъра и той ми обясни колко важен е той. Имам респект към този номер и ще давам всичко най-добро от себе си".
Изпълнителният директор Дерек Ламбиас казва:
"Много сме радостни от факта, че Папис е вече част от нашия отбор. Този трансфер е комплимент за работата, който върши Алън и е с цел отбора да върви по-напред. Папис днес пътува доста, за да може да премине в нашия отбор, затова искаме да благодарим на Сенегалската Футболна Федерация, за тяхната подкрепа.
Мениджърът Алън Пардю добавя:
"След напускането на Андрю Керъл, Папис винаги е бил първия ми избор. Той е роден голмайстор с добра репутация в Будеслигата, а ние го наблюдавахме през последните 2 години. За съжаление през лятото той бе отвъд нашите финансови възможности, но сега трансфера е факт благодарение на Дерек Ламбиас и Лий Чарнли. Очевидно е че през този сезон клуба се представя впечатляващо и с този трансфер Майк Ашли показва подкрепата си към мен. Искам да благодаря на Майк, Дерек и всички, които работят за осъществането на трансфера. Разговарях с Демба относно Папис и той няма търпение да му стане съотборник в Нюкасъл. Разбира се сега няма да можем да разчитаме на него в началото заради КАН, но с идването му в отбора ще се засили конкуренцията, а и момчетата вече ще са сигурни в амбициите на клуба и това ще бъде голям стимул за тях. Феновете са наясно, че този номер носи голяма тежест. Една от най-ебмлематичните фанелки в света е тази на Нюкасъл с номер 9. Беше честно преди да му бъде връчена, Папис да знае отговорностите, които идват с нея. Аз като мениджър му пожелавам късмет и да донесе много успехи както на себе си, така и на клуба".
[/center]
За съжаление този трансфер е сигнална лампа за бъдещият такъв на Ба. Дано му потръгне играта и да вкара много голове!
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]