За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:16

Дърво без корен написа:
Как да го разбирам, че са хем на загуба 73 милиона, хем и на печалба от 30 милиона?
А и не беше ли точно Реал отборът, който бе спасен от фалит от Испанската държава, за да продължи със същата политика на безумно пилеене на пари?!

Разбари го така: (давам примерни цифри, за да ти стане ясно картинката)

Продадени играчи на стойност 27 милиона евро!
Купени играчи на сотйност 100 милиона евро!
Разлика 73 милиона евро - т.е. загуба от трансферите.

Обаче след като се покрие тази загуба от приходите на отбора, след като се покрият разходите на отбора, в края на сезона клуба все пак е на печалба от 30 милиоан евро! Т.е. ако Реал бяха продали играчи за 100 милиона евро, че да си покрият парите за покупки печалбата им накрая на годината нямаше да е 30 милиона, а 103 милиона евро!!! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 24 юни 2011 17:18

megan fox написа:
MCMXIII написа:Важното е, че не са назагуба Байерн. Или пък няма дългове. Просто манталитетът им не е мангалски ;)
Ето заради това съм ЗА!
Ули Хьонес каза веднъж: "Ние можем да си позволим, да дадем 40 млн. евро за играч, но спазваме приличие." Как да не обичаш такъв отбор?
Твърдо ЗА отново!

Прав си, важно е и затова одобрявям немският модел! Но от друга страна виж, че немските отбори НЕ са конкуретни на испанските и английските в ЕКТ! Замисли се защо? ;)

Да, Байерн могат да си позволят да изкарат 40 милиона за 1 играч, но само за един! Не могат в рамките на едно лято да пръснат 100+ милиона и това да го правят всяка година!!! Ето това е разликата! Като влезе правилото за финансов фейрплей и Барса и Реал няма да могат да го правят, но клубовете, които са собственост на милиардери ще продължат да могат да пазарят така, защото елегантно ще заобикалят правилото за финансов фейрплей и Байерн пак няма да бъде конкуретно способен на тези отбори!!! - ето това се опитвам да ти обясня!

Тогава трябва да се измисли правило за президентски феърплей или както искат така да го кръстат. Разбираш ли, че не е нормално, да харчиш повече, отколкото си изкарал? Справка Гърция. Малко странна асоциациа, но пък мисля че ще ме разбереш.
Не си мисли, че съм с леви разбирания. Т.е. всички еднакво богати или бедни. Просто кой колкото изкара, толкова ще си харчи. Не повече.
Последна промяна от MCMXIII на 24 юни 2011 17:24, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:18

Frankie Lampard написа:
megan fox написа:
didayyord написа:Аз имам въпрос!!! Не съм много наясно с европейското законодателство, и затова се питам!!! Ами ако шейха реши да „дари" 150 - 200 милиона евро? Или има таван на даренията? Защото може да се приеме, като благотворителност за „бедния“ Манчестър Сити. Или на клубовете неможе да се дарява? И това евентуално няма ли да се зачита, като приход?

Точно тези дарения, които сега са позволени се опитва да блокира УЕФА. Защото сега покупките, които правят отбори като Сити и Челси стават точно по този начин, с дарени пари от собствениците на отборите.

Тука си прав, но не виждам как УЕФА може да ограничи тези дарение ... Примерно трансферите на Торес и Луиз бяха платени от джоба на Абрамович и едва около 6 милиона от Торес и 2,5 милиона от Луиз ще се отчетат в годишния доклад на клуба ... Но не виждам как УЕФА може да забрани на някой да помага на любимия си отбор например. Примерно аз ако реша да дам еди колко си лева за Чесли ? УЕФА ще ме спре, така ли ? Не виждам как може такъв смешен довод да издържи в нормален европейски съд.

И аз не го разбирам, Франки! Както виждаш нищо лошо не съм казал срещу Челси! След като Роман има пари и иска да ги дава за футбол защо не?! ;) Парите са си негови и той има правото да ги дава за каквото си поиска!!!
Аз съм против правилото за финансов фейрплей.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 24 юни 2011 17:20

Дърво без корен написа:
Paralel написа:
Дърво без корен написа:Разрешава ли правилникът на УЕФА даден клуб да рекламира фирма на собственика, като това се води спонсорски договор?
Аз съм ЗА да има ограничения, защото Реал, Интер, Ман. Сити, Челси.... това са направо самозабравили се клубове и президенти (собственици).Особено Реал са ми крайно противен отбор точно поради тази причина :evil:

Реал Мадрид е клубът, който прави най-много пари в света за последните години. За сезон 2010-2011 клубът е регистрирал загуба от 73 млн. евро от трансфери, плаща най-големите заплати в световния футбол след Барселона, изплаща големи заеми, но въпреки това е 30 млн. евро на печалба! Ако Реал са ти антипатични, не знам Челси и Манчестър Сити какви трябва да са ти!

Как да го разбирам, че са хем на загуба 73 милиона, хем и на печалба от 30 милиона?
А и не беше ли точно Реал отборът, който бе спасен от фалит от Испанската държава, за да продължи със същата политика на безумно пилеене на пари?!

73 милиона загуби от трансфери, означава, че сумите които е изхарчил отбора за нови играчи, са със 73 милиона повече, от тези които е получил от продадени футболисти . Но въпреки всичко, в края на годината е отчетена чиста печалба от 30 милиона евро. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:24

MCMXIII написа:Тогава трябва да се измисли правило за президентски фейрплей или както искат така да го кръстат. Разбираш ли, че не е нормално, да харчиш повече, отколкото си изкарал? Справка Гърция. Малко странна асоциациа, но пък мисля че ще ме разбереш.
Не си мисли, че съм с леви разбирания. Т.е. всички еднакво богати или бедни. Просто кой колкото изкара, толкова ще си харчи. Не повече.

Ок, съгласен съм с идеята! Но това върху, което акцентирам е, че ще продължат да съществуват отбори, които да харчат МНОГО повече, отколкото реално печелят! И обясних как ще го направят това. И тогава какъв е смисъла от това правило?! Такова финансово ограничение няма да спре арабският шейх да дава в пъти повече, отколкото Сити печели за една година! Вече обясних как ще заобикаля правилото. Е след като това правило ще бъде заобикаляно какъв е смисъла от него?! Да се подменят силните в Европа?! Отбори като Барса, Реал, Байерн (вече обясних защо ги споменавам) да бъдат изкарани от сметките и да ги направят неконкурентно способни, а на сцената да излязат измислени отбори като Сити и Малага, защото собствениците им са пълни с кинти?! Еми тъпо е! Да гледаме след 10 години финал за ШЛ Сити - Малага, защото това са отбоорите, които могат да си позволят да дават по 150-200 милиона на година и са изкупили най-добрите играчи, не защото вадят толкова, а защото са собственост на милиардери... - кажи ми допада ли ти тази перспектива?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:28

Вики, ще сложиш ли една анкета в темата? Въпросът на анкетата да бъде като заглавието на темата, а възможните отговори: Да; Не; Не мога да преценя/Все ми е тая.

Просто ми е любопитно кое мнение ще събере повече гласове. :)

Мерси.

Потребителски аватар
luddeN
Контакти:

Мнениеот luddeN » 24 юни 2011 17:29

megan fox написа:
MCMXIII написа:Тогава трябва да се измисли правило за президентски фейрплей или както искат така да го кръстат. Разбираш ли, че не е нормално, да харчиш повече, отколкото си изкарал? Справка Гърция. Малко странна асоциациа, но пък мисля че ще ме разбереш.

Ок, съгласен съм с идеята! Но това върху, което акцентирам е, че ще продължат да съществуват отбори, които да харчат МНОГО повече, отколкото реално печелят! И обясних как ще го направят това. И тогава какъв е смисъла от това правило?! Такова финансово ограничение няма да спре арабският шейх да дава в пъти повече, отколкото Сити печели за една година! Вече обясних как ще заобикаля правилото. Е след като това правило ще бъде заобикаляно какъв е смисъла от него?! Да се подменят силните в Европа?! Отбори като Барса, Реал, Байерн (вече обясних защо ги споменавам) да бъдат изкарани от сметките и да ги направят неконкурентно способни, а на сцената да излязат измислени отбори като Сити и Малага, защото собствениците им са пълни с кинти?! Еми тъпо е! Да гледаме след 10 години финал за ШЛ Сити - Малага, защото това са отбоорите, които могат да си позволят да дават по 150-200 милиона на година и са изкупили най-добрите играчи, не защото вадят толкова, а защото са собственост на милиардери... - кажи ми допада ли ти тази перспектива?

На никой не му допада тази картинка, но нали знаеш, че "който плаща, той поръчва музиката".
ЦСКА е най-успешният български отбор в европейските клубни турнири със своите достигнати 2 полуфинала за КЕШ (1967, 1982) и 1 полуфинал за КНК (1989)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_lcob0jVat11qc85cs.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 24 юни 2011 17:31

megan fox написа:

Тази переспектива не ми допада. Факт! Не ми допада и сегашната действителност, когато много отбори имат умопомрачителни дългове или загуби. Байерн и Славия нямат. Поне според лицето В. С., но това е друга тема :lol:
Имам някакви спомени, че преди години, май бе през 90- те, държавата помогна на Реал Мадрид, щото бяха закъсали. Защо бяха закъсали не зная, но не честно да им помагат.
Трябва да се харчи разумно и който го може, ще го направи. Другото е свинщина без извинение. Утре шейхът шеф на Ман Сити ще реши, че не му се занимава с футбол и хоп Ман Сити станат хокеен отбор. Щото той плаща :lol:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Мнениеот Frankie Lampard » 24 юни 2011 17:32

А Барселона на загуба ли е ? :roll: Защото май четох в Goal.com част от доклада им, но не си спомням добре.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:32

luddeN написа:
megan fox написа:

На никой не му допада тази картинка, но нали знаеш, че "който плаща, той поръчва музиката".

Ок, само че сега отборите с пари са повече, отколкото ще останат след това правило! Защото Барса, Реал, МЮ, Арсенал може и да имат огромни дългове, но си ги обслужават и си ги покриват! Но правилото за финансов фейрплей в един момент ще ги изкара тези отбори от сметките, защото те вече няма да могат да взимат кредити, които после да върнат, за да бъдат конкурентни на отборите собственост на милиардери. - те това е проблема!

Върни се в “Футбол - Свят”