Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 20:46

HoUs4oOL написа:
diplomat написа:Аз не те карам да харесваш никой, а да се покаже уважение към противника. Може да си ги мразиш и обиждаш колкото искаш, но най-жалкото е да го правиш на основа едното нещо, което човек не може да си избере - цвят на кожата.

Спомняш си, че преди време наричаше индийците мангали и откровено си ги обиждаше на расова основа нали?

Да, спомням си. А ти спомняш ли си защо го правих и ти какви ги плещеше тогава? :?:

Както казах, футболът е отделен от геополитиката и там противниците трябва да си показват някакво уважение поне.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 20:48

гражданин от село написа:Само един сиганин ли играе в Русия, та само той се оплаква?

Не е само един, но Хълк е най-известния и качествен чужденец-футболист в Русия - нормално е да му се търси мнението и да има отзвук от такива негови изказвания. Все пак Зенит плати 60 млн. евро за него. :roll:

Руският държавен отбор е оценил някакъв си там "мангал" на 60 млн. ЕВРО, обаче отворковците - ултраси - си представят, че са нещо повече от него, защото са бели. Какво жалко и примитивно мислене. Да бяха само те обаче - пак можеше да се реши проблемът - но Синчец сам каза, че руснаците не харесват черни и жълти, така че аз лично се съмнявам нещо да се свърши по този въпрос. :|
Последна промяна от diplomat на 27 сеп 2015 20:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 20:49

diplomat написа:
sin4ec написа:Ти не ме караш, но системата се опитва да ме накара. Негрите могат да псуват на бял, ама ние не можем да им даваме банани и кокосови орехи? Просто няма как да стане тая работа! :)

На бял? Единствената такава ругатня, която знам е "cracker" и изобщо не съм я чувал дори да се използва. :roll: Против бих бил такова нещо също - както казах, расизмът е двустранен (че и повече) процес.

Марсилия имат някакви крайни ултраси - чернилки - и имаше едно клипче как чупеха и трошаха в Белгия, мисля че беше. Но това го правят всички ултраси. :roll:

Когато бъдеш нападнат пръв по такъв начин, разбирам да реагираш - нормално е. Но ако започнеш пръв да го обиждаш на расова основа, ти се принизяваш до неговото ниво, което твърдиш, че мразиш и презираш.

Дадох ти примери първо в Кел ( знам го от човек живеещ там и станал свидетел ) и после със себе си в Амстердам тази седмица!
А за вувузелите-точно това им беше целта-да пречат ( за това и ги забраниха ), щом пречат да се насладя на нещо за което съм платил ( билети ) значи ме обиждат, а ти ми казваш, че обиждайки някого съм расист...т.е.?!?!

П.С.държа да подчертая дебело, че с нищо не бях провокирал маймуната, дето се буташе в мен и приятелите ми в Нидерландия!И искрено съжалявам, че не беше тук за да му спукам циганския задник от бой-но когато съм на гости се съобразявам с домакините си.
Това за съжаление НЕ важи са всичката черна и всякаква сган, дето напълни Европа!!!!
Последна промяна от 1palq4o1 на 27 сеп 2015 20:54, променено общо 1 път.
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 сеп 2015 20:51

Е да, ама когато само един реве, а другите си мълчат започва да става съмнително.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 сеп 2015 20:52

"В страни с криворазбрана и тълкувана свобода и демокрация се"новосъздават" и така наречените елементарни групировки на първосигналния, елементарен просташки расизъм чрез многото партии, които нецивилизовано работят и настройват феновете, съпартийците и народа .
Неорентираните "прости расисти" се настройват сами с грешните си представи срещу личност или управляващи или група различни от тях в материално , социално и културно общество, в основата им стои простотията и тесногърдието. В развитите страни на този расизъм се гледа с насмешка и подигравка, но проявите му се третират , като престъпление спрямо закона. В бавно развиващите се страни, този расизъм е станал стил на живот.
Характеристика на " Простия расист":
Тази категория наречена "Прост расизъм" я е имало винаги, но се задълбочава особено след 90 - те години в много от държавите , чийто жители са неравнопоставени , т. е при смяна на периоди и правителствени кризи, при многопартийност, много партии в разногласие, винаги има една прослойка която е в неравностойно положение. Обикновено такива се явяват хора без собствен потенциал , не доказали се, неспособни да се докажат и озлобени спрямо различните за тях - по богатите , по-талантливите, по-умните, хората с повече възможности в живота си .Или както самото име ни показва "Простият расист" е на едно различно ниво поради самия себе си и възможностите си - беден и прост. И вместо да си помогне сам и да търси начини да се усъвършенства ,такъв индивид се озлобява към околният свят и спира развитието си , посветил се само на негодувание , оплюване , интригантстване заплахи и действия срещу обществото , като цяло или срещу отделни личности с талант и умения Започва да преследва жертвите си и да им създава трудности с интриги, лъжи и публични оплювания, без повод, без почва! Седи в кръчмата или пред компа, или стачкува и избива комплексите си, тъй като е доста комплексиран и е намерил "място за изява" с цената на всичко.
"Простият расист" се подлудява сам от малоценността си и си го изкарва на другите често пъти не само в обиди, но и с физическа и психическа агресия.Такъв човек не се спира, докато не отмъсти. Голям фанатизъм и простотия се съзират в думите и постъпките му. Той пакости на околните , на различните и не съзнава, че пакости единствено на себе си.
Характерно за простия расист е, че освен психически разстроен, тъп и глупав, той е и страхлив. Много от тях прибягват до сдружения, комуни, партии, или сбирщина на себеподобни с тяхното ниво интелектуално и социално. Така те се чувстват сигурни, "обработват" нови и нови невежи за каузата си с интриги и лъжи, които достигат до мъст и расистки действия . Такива хора са лесна плячка на политици или на общественици, разединители, които имат нужда от фанатизиран прост електорат за поддръжка. Те обикновено им подхвърлят трохи, изпълняват техни малки желания и ги държат в своя полза. Като разбира се вината си е на простотията на простите расисти и такъв водач винаги може да ги подведе или изостави, след като не се нуждае вече от тях. Те са елементарни , двулични, подли, страхливи, раздвоени и без собствен потенциал хора."

http://lidislidis.blog.bg/politika/2013 ... et.1201676

П.П. Копирах това мнение, с което съм напълно съгласен, от мрежата с незначителна редакция. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 27 сеп 2015 21:01, променено общо 5 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 сеп 2015 20:53

diplomat написа:
гражданин от село написа:Само един сиганин ли играе в Русия, та само той се оплаква?

Не е само един, но Хълк е най-известния и качествен чужденец-футболист в Русия - нормално е да му се търси мнението и да има отзвук от такива негови изказвания. Все пак Зенит плати 60 млн. евро за него. :roll:

Да разбирам ли смисълът на темата ти така: На някакъв негър в Русия му д'д'кали, следователно там не може да се провежда Световно заради расизма? И в този ред на мисли и същия аспект-може ли това Световно да се проведе в Италия или Англия? Благодаря! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 20:54

diplomat написа:

И като са платили толкова, та к'во?
Да се обижда от истината ли?
Ми, маймуна е...както и аз, като и всеки човек ( според поповете не е така, ама те са друга бира )
Аз, обаче съм бяла маймуна, а той е черна,има жълти маймуни,червени маймуни... и не разбирам защо някой трябва да се обиди, като му кажеш истината-черен ли е?Черен е!Точка.
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 20:55

1palq4o1 написа:
diplomat написа:
sin4ec написа:Ти не ме караш, но системата се опитва да ме накара. Негрите могат да псуват на бял, ама ние не можем да им даваме банани и кокосови орехи? Просто няма как да стане тая работа! :)

На бял? Единствената такава ругатня, която знам е "cracker" и изобщо не съм я чувал дори да се използва. :roll: Против бих бил такова нещо също - както казах, расизмът е двустранен (че и повече) процес.

Марсилия имат някакви крайни ултраси - чернилки - и имаше едно клипче как чупеха и трошаха в Белгия, мисля че беше. Но това го правят всички ултраси. :roll:

Когато бъдеш нападнат пръв по такъв начин, разбирам да реагираш - нормално е. Но ако започнеш пръв да го обиждаш на расова основа, ти се принизяваш до неговото ниво, което твърдиш, че мразиш и презираш.

Дадох ти примери първо в Кел ( знам го от човек живеещ там и станал свидетел ) и после със себе си в Амстердам тази седмица!
А за вувузелите-точно това им беше целта-да пречат ( за това и ги забраниха ), щом пречат да се насладя на нещо за което съм платил ( билети ) значи ме обиждат, а ти ми казваш, че обиждайки някого съм расист...т.е.?!?!

П.С.държа да подчертая дебело, че с нищо не бях провокирал маймуната, дето се буташе в мен и приятелите ми в Нидерландия!И искрено съжалявам, че не беше тук за да му спукам циганския задник от бой-но когато съм на гости се съобразявам с домакините си.
Това за съжаление НЕ вабжи са всичката черна и всякаква сган, дето напълни Европа!!!!

Ами ето - на хората им е пречело това и естествено то бива забранено. Но ти, както и останалите, правите грешката да смесвате политиката с футбола. Ако наистина искате такова нещо, то, повярвайте ми, СП в Русия няма да има. За Катар даже не искам да започвам, щото и там е много мъчна...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 20:58

sin4ec написа:
diplomat написа:

Да разбирам ли смисълът на темата ти така: На някакъв негър в Русия му д'д'кали, следователно там не може да се провежда Световно заради расизма? И в този ред на мисли и същия аспект-може ли това Световно да се проведе в Италия или Англия? Благодаря! :)

В Италия поне си признават, че имат такъв проблем с расизма, докато в Англия това нещо отдавна е изкоренено. Има си камери, има си власти, институции - престъпиш ли границите, трябва да си наясно, че ще си понесеш последствията. Така че, особено в Англия, СП може да се проведе и то на най-високо ниво.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 20:59

1palq4o1 написа:
diplomat написа:

И като са платили толкова, та к'во?
Да се обижда от истината ли?
Ми, маймуна е...както и аз, като и всеки човек ( според поповете не е така, ама те са друга бира )
Аз, обаче съм бяла маймуна, а той е черна,има жълти маймуни,червени маймуни... и не разбирам защо някой трябва да се обиди, като му кажеш истината-черен ли е?Черен е!Точка.

И какво като е черен? Защо толкова настояваш да му го напомняш? С каква цел го правиш? Казах ти, че за твоите примери си прав, но аз пък имам още повече такива за обратни случки - бели да нападат черни на расова основа. При това по много жесток начин.

И отново смесваш понятията - на футболния терен най-важното трябва да са футболните качества и умения, а не разни идеологии и политически движения.
Последна промяна от diplomat на 27 сеп 2015 21:02, променено общо 1 път.

Върни се в “Футбол - Свят”