Прогнози за шампионите в Европа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Прогнози за шампионите в Европа

Мнениеот smoothc » 03 авг 2012 16:11

Да ме извинява автора,но тази тема просто лъха от "обективост" ;)
Така като гледам,повече от половината отговори,са базирани на пристрастия,а не на реална преценка и анализ...
И,за да бъда поне малко по-обективен(в духа на темата),ще се опитам да анализирам(доколкото е възможно на този етап) ситуацията в двете Топ първенства-Премиършип и Примера Дивисион :)
В Англия,конкуренцията за първото място през настоящия сезон,ще бъде просто в друго измерение,и това не го казвам,за да изтъквам лидерската позиция и авторитет на Премиършип,а защото реалността е такава,най-вече заради стеклите се обстоятелства през изминалия сезон,а Челси в качеството си на Европейски шампион и носител на ФА къп,и т-нар "рефрешване" на отбора,се превръща в равностоен конкурент на Сити и Юнайтед в борбата за титлата,въпреки че до преди 3-4 години основните фаворити бяха само два-Юнайтед и Челси....което от своя страна е знак,че Премиършип се усъвършенства с всеки изминал сезон!
Аз като фен на Юнайтед,съвсем ясно заявявам,колкото и странно да прозвучи за някои,че за първи път в историята на Премиършип,Манчестър Юнайтед се намира,образно казано-между "чукът и наковалнята"(разбира се изцяло в метафоричен смисъл),а като прибавим към това и горчивината от отпадането в Шампионската лига през миналия сезон,за сър Алекс може би предстои най-голямото предизвикателство в неговата кариера(след детронирането на Пуул от трона в Англия),а както ясно се вижда,сър Алекс умее и е доказал с годините,че това е най-силното му качество-справянето с предизвикателствата ;)
За разлика от Премиършип,в Испанската Примера ситуацията едва ли ще бъде по-различна и Реал и Барселона отново ще бъдат на 15+ точки пред 3 и 4,а за останалите отбори....No comment,както се казва.
Не ме разбирайте погрешно,в никакъв случай не бих искал да обидя феновете на Испанския футбол,но това са фактите,които през последните 3-4 сезона остават непроменени!
След спечелването на титлата през 2012,за Реал Мадрид предстои по-трудното-да я задържи и през следващия сезон....Да,Жозе Моуриньо перфектно знае как да стане това,атмосферата и баланса на отбора са повече от добри,отбора ще бъде по-уверен от всякога,а спокойно можем и да кажем,че за първи път от доста време насам,колективът в Реал Мадрид е издигнат в култ(благодарение на Моуриньо разбира се),а това е една от основните предпоставки за успех.
Разбира се за Моуриньо,Барселона е и ще продължава да бъде "дразнител" №1,както в Испания,така и в Шампионската лига-,но всъщност,ако има нещо,което може да изиграе много лоша шега на Реал Мадрид и Моу,то това ще бъде "обсебеността около 10-та"...Да,може би е настъпил точният момент за триумф(който за Моуриньо,ще бъде повече от специален,не само че за него ще бъде 3-ти и отново с различен отбор,но това че ще бъде в Лондон,просто ще направи моментът за Моу повече от Специален ;)
Барселона-Ситуацията е пределно ясна и затова няма да се впускам в подробности,само ще кажа следното:1.Нищо вече няма да бъде същото 2.Ядрото от основни футболисти е непроменено,но без Архитектът Пеп,това едва ли би имало толкова голямо значение. 3.Тито Виланова със сигурност има авторитет сред играчите,но само това не е достатъчно-трябва и харизма,нещо което Пеп Гуардиола притежаваше в изобилие ;)

anker1878
Контакти:

Мнениеот anker1878 » 03 авг 2012 16:27

MuFc1878 написа:[center]Испания - Реал М
Англия - Ман Юнайтед
Италия - Ювентус
Германия - Байерн М
Франция - ПСЖ
Холандия - Аякс
Португалия - Порто
Русия - Зенит
България - Левски
[/center]

+1878

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 03 авг 2012 16:47

България - Локомотив за другите не ми е интересно.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 03 авг 2012 16:57

smoothc написа:Да ме извинява автора,но тази тема просто лъха от "обективост" ;)
Така като гледам,повече от половината отговори,са базирани на пристрастия,а не на реална преценка и анализ...

Всеки има право на лично мнение, нали така? Няма значение дали то е обективно, обосновано или не, всеки има право на мнение. ;)
А да ми говориш за пристрастия е смешно, защото за разлика от някои форумисти аз нямам по ен на брой любими отбори и в общи линии във всяко първенство да си имам любим отбор.
Едва ли тук във форума има човек, който да може да анализара подобаващо всичките първенства едновременно, защото никой не ги следи всичките. Като почне сезона ще е по-лесно, но сега всичко е само догадки и... пристрастия.

Колкото до анализа, който си направил... този на ВЛ ще го подмина, защото не я следя, изобщо не знам какви трансфери са правени на острова, кой в каква форма е и тн и не мога да дам обосновано мнение по въпроса, но за Примера си в голяма грешка, ама много голяма грешка и тази грешка се дължи на това, че ти изобщо не следиш толкова добре нещата там, колкото време и внимание отделяш на ВЛ. Мини през темата за Примера там съм постнал анализа си и защо смятам, че Барса има по-големи шансове от Реал да стане шампион. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 авг 2012 17:07

Май спечелването на ЛЕ от Борусия Дортмунд само аз ще го позная. :twisted:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 авг 2012 17:13

Испания - Атлетико (М)
Англия - Челси
Италия - Милан
Германия - Шалке 04
Франция - Олимпик Марсилия
Холандия - Фейнорд
Португалия - Брага
Русия - Локомотив Москва
България - Лoкомотив (СФ)
ШЛ - Милан
ЛЕ -Наполи
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

ivo_lev
Контакти:

Мнениеот ivo_lev » 03 авг 2012 17:24

България-ЛЕВСКИ Б -група-СПАРТАК-ВАРНА
Англия-ЛИВЪРПУЛ
Италия-ЛАЦИО
Франция-ПСЖ
Чили-КОЛО КОЛО-САНТИЯГО
Германия-Борусия-МЮНХЕНГЛАДБАХ
Еквадор-Барселона-ГУЯКИЛ
Испания-Малага
Турция-цска-СОФИЯ
Русия-Анжи
Холандия-Фейнорд
Сърбия-Войводина
Ченпиен шип-УУЛВЪРХЯМПТЪН
КЮМУРЛАМДИЯ-МЕТАЛУРГ-ПЕРНИК :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 авг 2012 17:51

Всеки има право на лично мнение, нали така? Няма значение дали то е обективно, обосновано или не, всеки има право на мнение.
А да ми говориш за пристрастия е смешно, защото за разлика от някои форумисти аз нямам по ен на брой любими отбори и в общи линии във всяко първенство да си имам любим отбор.
Едва ли тук във форума има човек, който да може да анализара подобаващо всичките първенства едновременно, защото никой не ги следи всичките. Като почне сезона ще е по-лесно, но сега всичко е само догадки и... пристрастия.

Колкото до анализа, който си направил... този на ВЛ ще го подмина, защото не я следя, изобщо не знам какви трансфери са правени на острова, кой в каква форма е и тн и не мога да дам обосновано мнение по въпроса, но за Примера си в голяма грешка, ама много голяма грешка и тази грешка се дължи на това, че ти изобщо не следиш толкова добре нещата там, колкото време и внимание отделяш на ВЛ. Мини през темата за Примера там съм постнал анализа си и защо смятам, че Барса има по-големи шансове от Реал да стане шампион.

Стан,извинявай,но отново правиш от мухата-слон....
Да,абсолютно си прав,че всеки има право на мнение,а колкото до пристрастия-конкретно в този случай,не визирам конкретен човек,а цялостната идея на темата,чиято същност предполага 99.99% пристрастие,което е почти еднозначно на субективизъм.
А,колкото до теб-да,прекрасно знам,че си фанатизиран на тема Барселона,нещо което аз лично подкрепям като концепция(отнасяща се за дадена кауза) и се стремя да уважавам.
Съгласен съм с теб,че едва ли има човек,който да има изцяло наблюдения върху няколко първенства,а за анализ на по-некомерсиалните от тях-е абсурдно да се говори...Просто е невъзможно!
С удоволствие бих прочел твоя анализ,надявам се да е достатъчно обективен и логически издържан.

A/N/C
Контакти:

Мнениеот A/N/C » 03 авг 2012 20:09

До тук : :lol:

Испания
Шампион Барселона - 16 гласа
Шампион Реал Мадрид - 24 гласа
Шампион Атлетико Мадрид - 2 гласа
Шампион Валенсия - 2 гласа

Англия

Шампион Манчестър Сити - 15 гласа