Atletico Madrid (Фен тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Atletico Madrid (ФЕН ТЕМА)

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:38

[center]Кой друг? Фалкао отново е голмайстор на Лига Европа[/center]

Колумбийският нападател Радамел Фалкао за втора поредна година стана голмайстор на Лига Европа. Миналия сезон той го направи с екипа на Порто, а сега го стори с фланелката на Атлетико Мадрид. Преди финала на турнира тази година Фалкао имаше равен брой попадения с холандеца Клаас Ян Хунтелаар от Шалке 04 - по 10. Фалкао обаче изригна през първото полувреме на щастливия за "дюшекчиите" финал с Атлетик Билбао тази вечер и с 12 гола стана реализатор №1 в турнира. Любопитно за отбелязване е и това, че колумбиецът се разписа и в миналогодишния финал, когато реализира единственото попадение при победата на "драконите" с 1:0 срещу друг португалски тим - Брага. С 8 попадения този сезон завършва съотборникът на Фалкао - Адриан Лопес.
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:39

[center]Ел Тигре: Благодаря на Господ за подаръка, който ми направи[/center]

Героят във финалния двубой между Атлетико (Мадрид) и Атлетик (Билбао) (3:0) в Лига Европа - Радамел Фалкао, бе във възторг от успеха на своя тим. Авторът на два от головете в мача заяви, че посвещава този успех на Господ и семейството си.

"Когато се съгласих да дойда в Атлетико (Мадрид), го направих, за да печеля титли. Радвам се, че успях. Посвещавам тази победа на Господ и на моето семейство, както и на всички фенове на тима. Благодаря на Бога за подаръка, който ми направи. Тази вечер силата бе в левия ми крак, докато десния бе само за подпиране", заяви щастливия Фалкао.
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.

[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:44

[center]Антонио Лопес: Заслужавахме този трофей[/center]

Капитанът на Атлетико (Мадрид) Антонио Лопес не скри радостта си от спечеления трофей в Лига Европа след победа с 3:0 над Атлетик (Билбао) на финала в Букурещ. Сед срещата той заяви, че според него отборът му заслужено е триумфирал в турнира.

"Заслужено спечелихме този трофей. Представихме се великолепно на финала и можем да бъдем щастливи от това. Сега нямам търпение да се приберем в Мадрид и да празнуваме с нашите фенове по улиците на града", сподели Лопес.

[center]Диего: Играхме почти перфектно[/center]

Халфът на Атлетико (Мадрид) Диего бе езин от героите за своя тим при успеха с 3:0 над Атлетик (Билбао) на финала в Лига Европа. Бразилецът отбеляза третия гол в срещата, а след нейния край заяви, че тимът му е изиграл почти перфектен мач.

"Изправихме се срещу много корав съперник, какъвто е Атлетик, и изиграхме почти перфектен мач. Срещата бе доста трудна, но ние никога не сме си и помисляли, че ще ни бъде лесно. Благодаря на Господ, че стигнахме до победата", заяви Диего.

[center]Чоло: Отборът игра много добре, Радамел бе невероятен[/center]

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне - Чоло изрази радостта си от триумфа на "дюшекчиите" в Лига Европа. В изцяло испанския финал в Букурещ мадридчани надиграха с 3:0 Атлетик Билбао след два прекрасни гола на колумбийския нападател Радамел Фалкао и един на бразилския офанзивен халф Диего.

"Щастлив съм за играчите и за феновете - утре (в четвъртък - б.р.) децата ще отидат на училище с фланелки на Атлетико и това е, което искаме. Мисля, че отборът игра много добре, а Радамел направи невероятен мач и головете му ни донесоха победата. Щастлив съм за всички в Атлетико - ръководството, клуба, играчите", сподели 42-годишният специалист.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GW-OzywjD60&feature=relmfu[/youtube]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 14 май 2012 22:45

Още по темата
Falcao zum FC Barcelona?

http://www.transfermarkt.de

[center]а,де.[/center]
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:46

[center]Парите са важни, но емоцията е всичко[/center]

Когато фактите говорят, и боговете мълчат. А що се отнася до триумфа на Атлетико Мадрид в Лига Европа, фактите са следните: "дюшекчиите" спечелиха турнира за втори път в рамките на три сезона, записаха безпрецедентна серия от 12 поредни победи, отстраниха по пътя си силни съперници като Удинезе, Лацио и Валенсия, вкараха повече голове от всеки друг отбор в надпреварата. Като добавим и присъствието в тима на головия хищник Радамел Фалкао, който във втори пореден сезон вдигна купата и стана голмайстор на състезанието, става ясно защо в сряда вечерта на "Арена Национала" в Букурещ възтържествува логиката. Но нека продължим със статистиката. Фалкао отбеляза 12 попадения и е играчът с най-много изстрели по посока противниковата врата - 25. Колумбиецът е третият най-фаулиран футболист в турнира, а първи е капитанът на мадридчани Габи Фернандес, срещу когото са извършени 39 нарушения. Диего е лидер в класацията за най-много асистенции (7), а Адриан Лопес е трети в листата на стрелците (8).

От общо 19 мача (включително в предварителните кръгове) "рохибланкос" спечелиха 17. На "Висенте Калдерон" Фалкао и компания могат да се похвалят със стопроцентов актив от 8 победи и впечатляващата голова разлика 23:5. Всички тези цифри достатъчно ясно илюстрират постоянството на Атлетико по пътя към завоюването на третия европейски трофей в клубната история.

Съперникът на финала - Атлетик Билбао, привлече вниманието на футболния свят с двата великолепни спектакъла срещу Манчестър Юнайтед и още след отстраняването на "червените дяволи", мнозина специалисти побързаха да обявят баските като фаворит номер 1 за спечелването на купата. Момчетата на Марсело Биелса очароваха с атрактивния си стил, непримиримостта и най-вече с желанието да постигнат нещо голямо. Последното не може да се каже за клубове като Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. "Шпорите" отпаднаха още в групите, а двата гранда от Манчестър не можаха да преглътнат, че се провалиха в Шампионската лига и дадоха да се разбере, че до края на сезона ще хвърлят всички сили в преследване на титлата в Англия, оставяйки Лига Европа на заден план. Подобно отношение е странно на фона на финансовите възможности на водещите клубове от Висшата лига, които дори и без да използват оптималните си състави във всеки мач, могат да са конкурентоспособни във втория по сила турнира на Стария континент.

Може би именно тук се корени и тенденцията испанската Примера дивисион да печели все повече привърженици за сметка на Премиър лийг. Оставяме настрани мастодонтите Барселона и Реал Мадрид. Нима Валенсия, Атлетико М, Атлетик Б и другите нямат цели в първенството? Имат, и ги гонят до последно, без обаче да пренебрегват евроизявите си. Валенсия едва не изпадна от първата четворка, Атлетико трябваше да трупа колкото се може повече точки след слабото начало на сезона под ръководството на Грегорио Мансано, Атлетик Б стигна до финал и в турнира за Купата на Краля. Всеки от тези отбори даде максимума от себе си на няколко фронта и достави приятни емоции на привържениците си. Защото колкото и важни да са парите, хората искат едно простичко нещо: любимият им отбор да побеждава. Убеден съм, че феновете на Атлетик много повече ценят достигането до финала в Лига Европа и знаменитите победи срещу Манчестър Юнайтед, Шалке 04 и Спортинг (Лисабон), отколкото влизането в групите на Шампионската лига през сезон 1998/99, когато отборът остана последен в група с Ювентус, Галатасарай и Розенборг. Убеден съм също така, че ако не броим грандиозните полуфинални схватки между Челси и Барселона, и между Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид, Лига Европа предложи повече и по-вълнуващи мачове този сезон. Победителите в тях не са станали много по-богати, но спечелиха уважението на естетите и на всички онези, за които футболът не е само точкогонство.

Но да се върнем на финала в Букурещ и участниците в него. 15 000 фенове на Атлетик буквално заляха улиците на румънската столица с надеждата, че ще видят отбора си като краен победител. Повечето от неутралните зрители също бяха на страната на баските, но срещу себе си "лъвовете" имаха съперник, който много добре знаеше предимствата си и ги използва максимално. Фернандо Йоренте е отличен централен нападател, но не е Фалкао. Икер Муниаин е страхотен талант, но още не е достигнал класата на Диего. Бразилският плеймейкър взе реванш от съдбата, след като през 2009 година заради наказание не можа да играе във финала между Вердер (Бремен) и Шахтьор (Донецк). С всяко свое докосване до топката, Диего показа, че когато е спокоен и концентриран, трудно може да бъде спрян. Юношата на Сантос преживя много разочарования в Ювентус и Волфсбург, но в Атлетико се възроди за големия футбол. Сега остава да видим дали "дюшекчиите" ще успеят да го задържат за постоянно, защото насатвникът на Волфсбург Феликс Магат вече обяви, че го иска обратно в състава на "вълците".

За Фалкао суперлативи идват от всички посоки, включително и от анализатори, които го критикуваха за решението да смени екипа на Порто с този на Атлетико. Колумбиецът обаче отговори на скептиците по най-добрия начин - с много голове. Толкова много, че сега цяло лято ще четем как Роман Абрамович и Шейх Мансур и са готови на всичко, само и само да привлекат Ел Тигре. В Атлетико са на принципа, че незаменими играчи няма, и след Фернандо Торес и Серхио Агуеро, нищо чудно да продадат и най-новия любимец на феновете. От една страна това би донесло в касата на клуба огромни постъпления, но от друга още веднъж ще отговори на въпроса защо на "Калдерон" не са се радвали на титла от 1996 година. Няма как всеки сезон да се разделяш с водещите си футболисти и да се надяваш да си равностоен на Барса и Реал. Сега Енрике Сересо и подопечните му имат шанс да докажат, че наистина се опитват да изградят голям отбор, а не се водят единствено от желанието да търгуват. Защото подобна философия не отива на клуб с историята на Атлетико, който освен това има и голяма фенска маса.

И ето го парадоксът. Атлетико даде всичко от себе си в Лига Европа и ликува с трофея. В същото време клубът почти сигурно ще остане извън първите 4 в Испания и може да се наложи да се раздели с голямата си звезда. Излиза, че чисто финансово сезонът ще е много по-успешен за тима на Малага (ако задържи четвъртото място в Ла Лига), който няма да е спечелил абсолютно нищо, но ще е само на крачка от големите пари в Шампионската лига. За феновете на "рохибланкос" остава радостта от триумфа на "Арена Национала" и надеждата, че и през следващия сезон ще гледат финтовете на Диего и безмилостните завършващи удари на Фалкао.

Колкото до Билбао, там сътресения едва ли ще има. Раздялата с един или двама футболисти няма да промени коренно облика на тима. На "Сан Мамес" обаче трябва да направят и невъзможното, за да задържат Марсело Биелса. Аржентинецът може и да загуби дуела с Диего Симеоне, но има още една възможност да донесе трофей във витрината на клуба - финала за Купата на Краля срещу Барселона. Дори и да не успее, Биелса вече е победител в очите на всички, които обичат Атлетик, защото за по-малко от година съгради отбор, с който феновете се гордеят. Онези 15 000 в Букурещ го доказаха.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:47

[center]Фалкао: Мисля за новия сезон с Атлетико[/center]

Суперголмайсторът на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао иска да продължи да играе на "Висенте Калдерон". Ръководството на "дюшекчиите" не е сигурно, че ще успее да задържи колумбиеца, ако тимът не се класира за Шампионската лига. "Когато дойдох в Атлетико, много хора казваха, че това е грешка. Очаквах този момент, за да им покажа, че именно те грешат. След сезон на възходи и падения заслужавахме да завършим по такъв начин", призна Фалкао, цитиран от marca.com.

"Баща ми винаги ми е казвал че трябва да търся далечния ъгъл. Радвам се, че се получи", обясни страхотното си изпълнение при първия гол. "Не знаем още дали Атлетико ще играе в Лига Европа или Шампионската лига, защото в неделя имаме възможност да завършим четвърти. Мислите ми са насочени към радостта от триумфа, а в неделя всичко ще стане с Божията воля", довери колумбиецът.

"Остават ми четири години договор. Мисля за новия сезон с Атлетико и как да се подготвя да играя по-силно", каза още стрелецът на "червено-белите".

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:47

Los Che написа:Още по темата
Falcao zum FC Barcelona?

http://www.transfermarkt.de

[center]а,де.[/center]

Всичко зависи от Серезо....Фалкао каза че остава ако зависи от него, баща му каза същото в друго интервю... :roll:

[center]Бащата на Фалкао: От Атлетико зависи дали ще продължи[/center]

Бащата на Радамел Фалкао - Радамел Гарсия, сподели, че синът му се чувства щастлив в Атлетико Мадрид. "Той е много щастлив и се радва на обичта на хората. Има още четири години договор и е доволен в Мадрид. От Атлетико зависи дали ще продължи. Бъдещето му е в ръцете на шефовете", довери таткото, цитиран от "АС".

"Фалкао има амбицията още от Ривър Плейт. Носи я в сърцето си от малък. Синът ми знае от мен, че при фалцов удар винаги се търси далечния ъгъл", каза още Радамел Гарсия.

Бъдещето на друг важен играч на Атлети е под въпрос, след като старши треньорът на Волфсбург Феликс Магат заяви, че разчита на него през следващия сезон. "Бъдещето на сина ми е в Божиите ръце. За мен е важно да е щастлив", сподели бащата и мениджър на Диего Жаир Рибас.

Междувременно днес отборът на Диего Симеоне поднови заниманието, като тренировката беше проследена от 300 "червено-бели" фенове.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 14 май 2012 22:50

Обичайно каквото казва бащата става обратното :lol: Иначе какво си копирал онази глупава статия за парите и емоцията... толкова изсмукано от пръстите, че......
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:51

[center]Фалкао потопи Виляреал - "жълтата подводница" ще плува в Сегунда [/center]

Отборът на Виляреал изпадна от Примера дивисион след драматична развръзка в последния кръг. "Жълтата подводница" започна сезона като участник в груповата фаза на Шампионската лига, но го завършва трагично. Днес футболистите на Мигел Анхел Лотина отстъпиха с 0:1 у дома на новия носител на Лига Европа Атлетико Мадрид. Голът за "дюшекчиите" отбеляза Радамел Фалкао в 88-ата минута. 24-ото попадение на Ел Тигре все още не значеше изпадане за домакините, но малко по-късно Райо Валекано стигна до победата като гост на Гранада и това прати Виляреал в Сегунда.

Наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне направи само две промени в сравнение със състава, който излезе срещу Атлетик Билбао във финала за Лига Европа. Вместо Арда Туран и Марио Суарес като титуляри започнаха Едуардо Салвио и Тиаго Мендеш.

Старши треньорът на Виляреал Мигел Анхел Лотина заложи на върха на атаката на Марко Рубен, който беше активно подпомаган от Ернан Перес и Борха Валеро.

В началото на двубоя на "Ел Мадригал" футболистите на Виляреал направиха шпалир на противниците си, като по този начин ги уважиха за триумфа в Лига Европа. Приятелското отношение обаче свърши дотук, защото и двата тима имаха много ясни цели. Виляреал трябваше да победи, за да си гарантира оставане в елита, а Атлетико се нуждаеше от три точки и грешка на Малага, за да се пребори за четвъртото място.

Напрежението беше сковало домакините и те действаха доста предпазливо. В играчите на Атлетико пък имаше натрупана умора от мача в Букурещ и головите положения до почивката почти липсваха. През второто полувреме стана по-интересно и в 63-ата минута левият бек на мадридчани Филипе Луиш нацели гредата. Виляреал залагаше на далечни удари и центрирания, които не притесняваха Тибо Куртоа.

Така се стигна и до 88-ата минута, когато Диего центрира към Фалкао и колумбиецът направи това, което умее най-добре - прати топката в мрежата. Домакините нямаха никакво време за отговор, а попадението на Райо Валекано срещу Гранада подпечата билета им за Сегунда дивисион.

Победата не свърши кой знае каква работа на Атлетико, защото Малага спечели домакинството си на Спортинг (Хихон) и удържа четвъртото място. Мадридчани могат да съжаляват за слабия си старт под ръководството на Грегорио Мансано и за наивно загубените точки срещу отбори от долната половина на таблицата в последните кръгове.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 14 май 2012 22:53

Sardukar написа:Обичайно каквото казва бащата става обратното :lol: Иначе какво си копирал онази глупава статия за парите и емоцията... толкова изсмукано от пръстите, че......

И Фалкао сам казва че мисли само за Атлети....въпроса е Серезо дали не мисли за кинти или смята да ни прави сериозен отбор, с амбиции да се качим пак в тройката, а не да се лутаме м/у 5-9 място :|

Върни се в “Футбол - Свят”