Кое първенство си струва да се гледа ??
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- sven_goran
- Контакти:
Re: Кое първенство си струва да се гледа ??
всичко друго, само не и българското
Re: Кое първенство си струва да се гледа ??
metodito написа:Lega Calcio! По принцип всяка година е различно, но аз съм фен на калчото и Примера. Няма да обиждам английското, но ето доводите ми за калчото: тактически надигравания (неслучайно най-добрите треньори като цяло са италианските), звезди от най-висша класа (Марадона, Батистута, Дел Пиеро, Тоти, Ван Бастен, Гулит, Кака...), които могат да покажат най-доброто от себе си, невероятна подкрепа от феновете, драматични сблъсъци по италиански, вкарване на всички средства за победата (провокацията на Матераци срещу Зизу и Тотокалчо не развалят магията), най-много дерби мачове от големите първенства: Милан, Юве, Интер, Лацио, Рома, Парма, Сампдория, Наполи, Дженоа. Когато играят помежду си...усещаш магията на футбола без да си на стадиона даже. Да не говорим, че когато някои от тези отбори отиде в Сициля да речем ядат пердах (а мача Ювентус - Наполи - 2:3 е красноречив за дерби). Много хора, къде по свое мнение, къде 'щото всички така казват: италианците играят затворено. Ми според мен не е някакво правило. Просто това спада към графата "Победа на всяка цена". Иначе тактическото надхитряне в комбинация с изпъллнения като тези на Дел Пиеро или Тоти... Магическо първенство! За мен.
А в Европа, последните три години немското е супер заплетено и непредсказуемо. Иначе може би най-интересното е бразилското. Но не мога да будувам до късно. Виждам само резултатите и как се представят срещу богаташите от Европа.
Абсолютно съм съгласен с теб!Калчото е номер едно!Немското също е много интересно,Барса и Реал имат супериграчи,докато в Англия всяка година всичко е ясно-Манчо шампион,Челси се бори с тях до последно,Арсенал и Ливърпул 3-ти и 4-ти,Вила,Евертън и Тотнъм в УЕФА и това е.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.