Гуардиола - фенове ли сте му?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Гуардиола - фенове ли сте му?!

Мнениеот Der Führer » 02 фев 2016 01:15

За мен не е изненада , че Гуардиола избра Сити , пред някой от традиционните клубове в Англия . Просто беше логично . На първо място - не е глупав човек . Отлично осъзнава , че беше създаден като треньор от Меси , Шави и Иниеста ( без да подценявам останалите ) . И когато изцеди всичко от тях , се махна . В най-подходящия момент . Когато вече атмосферата в отбора беше отровена , играчите амортизирани и преситени от неговитидее методи . И не толкова гладни за успехи .
И отиде в Байерн . Клуб в който всичко е подредено , притежаващ едни от най-добрите играчи в света и с една класа над конкуренцията в Германия . Не на последно място - за много повече пари . Първия сезон обяви за преходен , докато играчите възприемели идеите му , за втория обвини едно от светилата в световнота медицина . А от скоро близки до него журналисти взеха да пишат , как ръководството на Байерн му натрапило Готце , Левандовски , Бенатия и Видал ( и продало Кроос през главата му ) , вместо исканите от него Неймар , Ди Мария и Давид Луис .
И сега отива в Ман Сити . За още повече пари . В отбора в Англия с най-голям потенциал ( като класни играчи ) . И собственици които като нищо биха активирали откупните клаузи на Меси и Неймар , за спечелят ШЛ . Гуардиола им е необходим не за друго , а защото шанса споменатите играчи да преминат в Сити заради него е по-голям , отколкото без него .
Аз лично не очаквам да остане повече от 3 години и там . Най-вероятно ще стане 2-3 пъти шампион на Англия , предвид състоянието на Ман Юнайтед и Челси и липсата на достатъчно класа в Арсенал и Ливърпул . Но без умопомрачителни трансфери , не виждам как ще спечели ШЛ .
Не се наемам да коментирам човешките му качества , но е факт че няма нито един централен нападател с който да се е разбирал . А списъка не е къс - Ето'о , Ибрахимович , Гомес , Манджукич , Левандовски ...
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 02 фев 2016 01:20

Thsmith написа:
bilyaletdinov написа:
sapio0o написа:Иначе, ако Гурдиола поеме отбор от ранга на Билбао, Евертън, Шалке и т.н. ще свърши зле.

Я ми кажи един треньор, който ще има успехи с тези отбори :lol: :lol: :lol: Сигурно Моу и Анчелоти ще играят всяка година 1/2-финал в ШЛ и ще печелят титла след титла с тях... :lol:

Порто да не бяха по силни :lol:

Иначе май само Ван Гаал може да го бие по по скучен футбол, но все пак Фантомас още не се е пробвал в Англия :lol:

Да , ама Ван Гаал класира Байерн на финал в ШЛ , а дедо Юп на два финала ... общо 3 финала за 4 години , преди Гуардиола . Нещо което ще направи и Анчелоти след него . 8-)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 02 фев 2016 01:44

0007 написа:
doktora25 написа:1. Заради неговата наглост и безочие, че остана до края на договора си и не пое отговорност за провалите през 2014 и 2015, скривайки се в миша дупка, когато бе най-напечено.

Провал трудно може да се нарече 1/2-финал в ШЛ + дубъл на домашната сцена.Да,деградация е спрямо 2013,но НЯМА отбор,който всяка година да доминира.Струва ми се,че тези 3 финала между 2010 и 2013 малко са ти замъглили преценката и забравяш,че преди това 9 години не бяхте стигали финал.Да се задържиш на върха е адски трудно и това,че още никой не е дублирал ШЛ го показва.През 2013 целият ви отбор беше мотивиран да се реваншира за трите провала през предната година,а след постигането на требъла малко или много гладът за трофеи е намалял.

doktora25 написа: бе унизен от директния футбол през 2013

Гуардиола напусна Барселона през 2012.

doktora25 написа:3. Защото направи Байерн по-слаб отбор отколкото беше през 2013, по-слаб от Реал и Барселона и никога няма да изчезнат съмненията ми, че това не е преднамерено.

Това са пълни глупости.

Иначе съм съгласен,че тактически го надиграха и Карло,и Луис Енрике(от какъв зор му трябваше при 1:0 да тръгва стремглаво в атака на Кампа!?),както и че напълни Байерн с испанци и като цяло латиноси.Само че всеки треньор си има предпочитан тип играчи и не се съмнявам,че Пеп ще купува такива и в Сити.
Колкото до егото му - големите вървят винаги с него и затова и успяват.Да,често и им пречи,но ако го нямат,са загубени.АКо е истина тази мания за контролиране на целия живот на играчите - е,наистина е прекалено,
Стилът му и на мен често ми е скучен и приспивен,но пък дава резултат.Може би най-големият му проблем е взимането на рационални решения като вече споменатото в мача с Барса.При 1:0 и реванш в Мюнхен,шансовете на Байерн бяха големи.
Според мен си твърде краен и изопачаваш някои неща,поради някаква очевидната неприязън,която изпитваш към него.

Първия сезон на Гуардиола е по-слаб от последния на дедо Юп .
Втория сезон на Гуардиола е по-слаб от първия .
Напълно е възможно Ювентус да направи третия му сезон най-слабия .
Най-позорната домакинска загуба на Байерн в Европа , за цялата му история , дойде под ръководството на каталунеца .
Това са сухите факти .
За себе си бих добавил , че Байерн ме е вадил от равновесие с играта си през годините . Обезумявал съм от радост , или навярно бих депресирал някой сърбин ако ме чуе как съм псувал . Но никога ня бях заспивал на мач на Байерн . Гуардиола успя да промени и това :mrgreen:
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 02 фев 2016 08:33

Der Führer написа:Нещо което ще направи и Анчелоти след него . 8-)

Звездите ли почнаха да ти говорят или изкара кълбото:?
Като гледам Сити се скъсват да печелят титлата в Англия. Направо са си доминант. Te затова имат 2 титли след всичките милиони на Мансур :lol: :lol: А какъв отбор са в Лигата, направо не ми се мисли. Всяка година с мъка си минават групата...това са фактите отвъд милионите на Сити.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 02 фев 2016 10:08

Емигрант 45 написа:
CTAHKO написа:Пълен смешник е този и много скоро ще бъде разкрит 8-) Добре че не дойде в Челси 8-)

Смешници сте вие,които можете да коментирате един от най доказаните се треньори по света.Типичен българаски комплекс за малоценност.Всеки който е добър в специалността си и се реализирал, по света е уважаван и съответно добре възнаграден,а вие си стойте пред компютрите и продължавайте да плюете,в това сте ненадминати.
Въпроса е принципен,а не само за Гардиола.Но плюенето един от националните ни спортове,а на някой им се отдава и им е присърце. :)

Ти си пък типичния анти-българин който постоянно приписва общочовешки негативни качества на българите.
Навсякъде по целия свят хората коментират и критикуват известни личности. За това има спортна журналистика за да коментират хората и да дават различни гледни точки. Публичните личности не са и не трябва да бъдат застраховани от критики независимо колко са успели.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 02 фев 2016 14:06

bilyaletdinov написа:
Der Führer написа:Нещо което ще направи и Анчелоти след него . 8-)

Звездите ли почнаха да ти говорят или изкара кълбото:?
Като гледам Сити се скъсват да печелят титлата в Англия. Направо са си доминант. Te затова имат 2 титли след всичките милиони на Мансур :lol: :lol: А какъв отбор са в Лигата, направо не ми се мисли. Всяка година с мъка си минават групата...това са фактите отвъд милионите на Сити.

Как го каза Цветан Цветанов преди време - "обосновани предположения" :mrgreen:
Сега сериозно :
1. Съвсем сериозно твърдя , че Анчелоти ще класира Байерн на финал в ШЛ , до края на договора си . Или иначе казано - през следващите 3 сезона . Стъпвайки на следната база . Потенциала с който разполагат Байерн като играчи и треньорските качества на Анчелоти .
2. Сити - не всичко е пари , но в случая парите са в основата на всичко . Откакто Мансур взе клуба , той бележи устойчиво развитие . Класирането по сезони - 10-то , 5-то , 3-то , 1-во , 2-ро , 1-во , 2-ро . Тази година пак са претенденти . В най-лошия случай , ще завършат в тройката . Което ще означава , че от 8 сезона с Мансур , 6 ще са в Топ 3 . Единствената причина , да нямат повече титли в този период , е непостоянството . И това е което ще промени Гуардиола . Ще спрат да губят точки срещу слаби отбори . В ШЛ обаче не мисля , че ще се представят кой знае колко по-различно . Естествено , ако Мансур успее да докара Меси , Неймар или някоя друга ключова звезда , може да е по-различно . Но дори и в момента , Сити превъзхожда конкурентите си като качество от наличните футболисти .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 02 фев 2016 15:33

Нито играча , нито треньора Пеп харесвам. Винаги съм харесвал динамичният,остър и бърз футбол. Много бих се зарадвал заради това тики-така да въведат време необходимо за една атака като в баскетбола.И другото което се надявам да го въведат и върната топка от баскетбола.Тогава Пеп ще бъде забравен тотално заедно с безсмисленото разкарване на топката по неговата ширина.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 02 фев 2016 16:13

Der Führer написа: И това е което ще промени Гуардиола . Ще спрат да губят точки срещу слаби отбори . В ШЛ обаче не мисля , че ще се представят кой знае колко по-различно . Естествено , ако Мансур успее да докара Меси , Неймар или някоя друга ключова звезда , може да е по-различно . Но дори и в момента , Сити превъзхожда конкурентите си като качество от наличните футболисти .

Според мен Пеп ще има проблем именно срещу по-слабите отбори(заради дефанзивните им тактики), докато срещу силните и по-средните ще мачка.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 02 фев 2016 16:14

iliev72 написа: Много бих се зарадвал заради това тики-така да въведат време необходимо за една атака като в баскетбола.И другото което се надявам да го въведат и върната топка от баскетбола.Тогава Пеп ще бъде забравен тотално заедно с безсмисленото разкарване на топката по неговата ширина.

:shock: :shock: :shock:
Ти в ред ли си, колега? Лимитирано време в атака :shock: :shock: :shock: Ти правиш ли разлика между футболен терен и баскетболен корт, брой смени с които разполагат треньорите, динамика на играта :shock: :shock: Леле какви глупости ми пишете.

Това, че имаш наличен потенциал не ти гарантира абсолютно нищо. Моуриньо разполагаше, ако не с най-добрия отбор в света в периода 2010-2013г. то с втория най-добър, но не успя да класира Реал Мадрид на нито един финал. Така че, всичко е доста, доста относително. Това, че Сити влизат редовно в топ 4 и имат 4 трофея в ерата Мансур и 2х1/8-финала в ШЛ определено не ги прави гранд. Затова и през цялото време се преследва Гуардиола, защото както беше коментирал колегата анализатор smoothc, Гуардиола има всички качества да изгради отбор доминант. Не знам дали е още на същото мнение след като Пеп отива в Сити :roll:
За мен Анчелоти ще има далеч по-голям проблем да спечели Бундеслигата, отколкото Шампионска лига.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 02 фев 2016 16:15

iliev72 написа:Много бих се зарадвал заради това тики-така да въведат време необходимо за една атака като в баскетбола.И другото което се надявам да го въведат и върната топка от баскетбола.

Моля ти се.. Какви са тия глупости? Ако искаш направо да добавят и още един вратар и тъчът да се изпълнява с крак.. :lol:

bilyaletdinov написа:За мен Анчелоти ще има далеч по-голям проблем да спечели Бундеслигата, отколкото Шампионска лига.

Факт.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”