Кой е най-добрият вратар за всички времена ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кой е най-добрият вратар за всички времена ?
Легендите обикновено са в миналото. Затова е логично да се говори за Лев Яшин, Беара, Р. Замора, Грошич. А в по-близкото все пак минало - Г. Бенкс, Д Дзоф, пазили и над 40-годишна възраст и държали рекорди за най-дълго време без допуснат гол. И това е на "прима виста".

Ван дер Саар

Аз мога да говоря само за тези, които съм гледал. От тях двама са много над останалите - Кан и Нойер (и въпреки това са много различни като вратари). Други изключителен вратар е Касияс, но в най-добрите му години.

Жоел Батс - не зная дали е най-добрия вратар,но на мен ми е любимия

[offtopic] [/offtopic]
[/offtopic]
						ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
 [/offtopic]
[/offtopic]Re: Кой е най-добрият вратар за всички времена ?
Вратарите от немската школа: Сеп Майер, Тони Шумахер, Оли Кан, Нойер... Италианците-Дино Дзоф, Буфон. Още: Пфаф, Шмайхел, Ван дер Саар,   Батс, Дасаев, Касияс, дори Чилаверт има уникални мачове... Статистиката обаче е непоколебима-номер едно е Лев Яшин(за мое голямо съжаление не съм го гледал на живо). Всъщност може би Нойер има шансове някой ден да го достигне, но едва ли...

- Xtr3m3_MaCHiNe
- Контакти:
Като чета мненията и ми става ясно, че повечето гледат футбол активно от <10 години. И въпреки това трябва все да сте видели поне последните години на Сиймън, Йенс Леман, Бодо Илгнер.. преди това Палиука, Гробелаар, Касияс (силните му години), другите са казани - Ван дер Саар, Шмайхел, Оли Кан. Футбола обаче наистина много се промени за вратарите и сега се изискват много повече качества: игра с крака, 1 на 1 добра игра.. Преди от центъра можеше да върнеш на вратаря и той да си я хване. Това от години го няма. Но както умните вратари се приспособиха съм сигурен, че Яшин в наше време щеше да е безумно скъп. Щом за Де Хеа се дадоха 20млн не ми се мисли колко трябва да е Яшин!..  

Peace is for pussies.Real men thrive on Chaos!
This Is My Rifle. This Is My Gun..This is 4 fighting. This 4 fun
IF you have two balls,that means you are a man, but if you have 4balls that does not mean you're a superman,it means someone is fucking you.
						This Is My Rifle. This Is My Gun..This is 4 fighting. This 4 fun
IF you have two balls,that means you are a man, but if you have 4balls that does not mean you're a superman,it means someone is fucking you.
Xtr3m3_MaCHiNe написа:Като чета мненията и ми става ясно, че повечето гледат футбол активно от <10 години. И въпреки това трябва все да сте видели поне последните години на Сиймън, Йенс Леман, Бодо Илгнер.. преди това Палиука, Гробелаар, Касияс (силните му години), другите са казани - Ван дер Саар, Шмайхел, Оли Кан. Футбола обаче наистина много се промени за вратарите и сега се изискват много повече качества: игра с крака, 1 на 1 добра игра.. Преди от центъра можеше да върнеш на вратаря и той да си я хване. Това от години го няма. Но както умните вратари се приспособиха съм сигурен, че Яшин в наше време щеше да е безумно скъп. Щом за Де Хеа се дадоха 20млн не ми се мисли колко трябва да е Яшин!..
Вратарският пост безумно е неглижиран открай време. Срамота е само Лев Яшин да е взимал златната топка, така както е и срамота трансферните суми които се дават за вратари да са чувствително по-ниски. Та вратарят ти е половин отбор. Има ли лош ден в някоя елиминация на световното и си до там и обратното, сам може да те класира за финала, спасявайки опасните атаки на силните противници. Докато ако нападател има лош ден на 60-тата минута си заминава, идва някой надъхан негов заместник и обикновено се разписва. Ама друго си е да се тачат медийните звезди: туй Гарет Бейл, туй Хамес Родригес, Диего Коща, Неймарчо (зло да го забрави) и да си ги номинират дори за супермен на годината.
Най-голямото престъпление във футбола е отнетата златна топка на Кан през 2001 за сметка на Майкъл Оуен, когото феновете на двата най-титулувани английски клуба още се чудят предател ли е, не е ли и когото след 4-5 години никой не само в Европа, но и в Англия няма да го помни. През 2002 Кан не по-малко я заслужаваше, само дето там вече конкуренцията бе по-голяма и така да се каже в директния сблъсък Роналдо излезе победител, та може би заслужено отиде в бразилеца.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
						Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Xtr3m3_MaCHiNe написа:Като чета мненията и ми става ясно, че повечето гледат футбол активно от <10 години. И въпреки това трябва все да сте видели поне последните години на Сиймън, Йенс Леман, Бодо Илгнер.. преди това Палиука, Гробелаар, Касияс (силните му години), другите са казани - Ван дер Саар, Шмайхел, Оли Кан. Футбола обаче наистина много се промени за вратарите и сега се изискват много повече качества: игра с крака, 1 на 1 добра игра.. Преди от центъра можеше да върнеш на вратаря и той да си я хване. Това от години го няма. Но както умните вратари се приспособиха съм сигурен, че Яшин в наше време щеше да е безумно скъп. Щом за Де Хеа се дадоха 20млн не ми се мисли колко трябва да е Яшин!..
Така е, само дето някои от теб изброените са запонени с уникални гафове - Сиймън и Гробелар са определено с по обиколка преди Шмайхел, Палиука и Касияс в това направление.
Последният ако бе окачил ръкавиците преди сезон и половина, щеше да остане като един от най-големите на този пост.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fiYt3iNWau0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=exz2-Lt3Rrk[/youtube]
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
						Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
- batmanlevski
- Контакти:
Румен Ненов ,той е много добър,много съм доволен от него доставяше ми много радост  

нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !
[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]
						[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]