Част от стадионите за Мондиала остават без интернет
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Част от стадионите за Мондиала остават без интернет
В темата аз защитавам 2 твърдения, които сами по себе си са верни, но аргументите, които давам влизат помежду си в противоречие. Нека приемем, че за това за 24/7 си прав, макар и да съм скептичен, че е масово явление и характеризира ежедневието на представителна извадка от обществото ни. Не считаш ли, че идеята на 24/7 води до своеобразен вид поробване от страна на технологиите, което само по себе си е нещо лошо и по-скоро трябва да се търсят начини за неговото ограничаване?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
iliyan написа:Всички са на стадиона за да скачат при гол/пропуск , ако на теб ти пречат май никога не си ходил на мач а![]()
![]()
![]()
Нали бяха, за да наблюдават любимия си отбор, а хората с интернета им пречат.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:iliyan написа:Всички са на стадиона за да скачат при гол/пропуск , ако на теб ти пречат май никога не си ходил на мач а![]()
![]()
![]()
Нали бяха, за да наблюдават любимия си отбор, а хората с интернета им пречат.Та да се върнем на въпроса. Ако аз гледам мача и си чатя във Фейсбук, с какво точно преча на човекът на съседната седалка?
Я ми кажи как ще чатиш и ще гледаш мач едновременно на стадиона а ?!
Относно 24/7 ще ти кажа , че твърдението е абсолютно погрешно ! Гледай филма за Шефкет Чападжиев
Човека там обяснява как е прозрял , че модела 24/7 не работи и просто трябва да имаш достатъчно персонал и да им плащаш достатъчно и тогава ще имаш време за всичко.
Нали се учиш от живота
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
doktora25 написа:В темата аз защитавам 2 твърдения, които сами по себе си са верни, но аргументите, които давам влизат помежду си в противоречие. Нека приемем, че за това за 24/7 си прав, макар и да съм скептичен, че е масово явление и характеризира ежедневието на представителна извадка от обществото ни. Не считаш ли, че идеята на 24/7 води до своеобразен вид поробване от страна на технологиите, което само по себе си е нещо лошо и по-скоро трябва да се търсят начини за неговото ограничаване?
Технологиите и идеята за 24/7 не поробват човечеството, а подобряват качеството на живот на хората в най-различни аспекти. Преди няколко века също е имало научни и технологични новости, само че те са се развивали със сравнително бавни темпове, подобрявали са живота в малка степен и по този начин са създавали усещане за стабилна, непроменяща се среда, което не е така. В днешно време бързото развитие на технологиите води до поява на няколко големи постижения в рамките само на един човешки живот и тази динамика създава усещане у някои хора за поробване, вреда и т.н. А истината е, че прогресът създава удобство. Но много се отклоняваме от темата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:Технологиите и идеята за 24/7 не поробват човечеството, а подобряват качеството на живот на хората в най-различни аспекти. Преди няколко века също е имало научни и технологични новости, само че те са се развивали със сравнително бавни темпове, подобрявали са живота в малка степен и по този начин са създавали усещане за стабилна, непроменяща се среда, което не е така. В днешно време бързото развитие на технологиите води до поява на няколко големи постижения в рамките само на един човешки живот и тази динамика създава усещане у някои хора за поробване, вреда и т.н. А истината е, че прогресът създава удобство. Но много се отклоняваме от темата.
Ще ти е приятно ли да си говорим с теб , аз да си чатя от таблет/телефон и да отделям повече време на някакви онлайн смешници отколкото на теб(при условие , че ти си направил труд да ми отделиш време за да се видим и т.н.) ?!
iliyan написа:Tommi написа:iliyan написа:Всички са на стадиона за да скачат при гол/пропуск , ако на теб ти пречат май никога не си ходил на мач а![]()
![]()
![]()
Нали бяха, за да наблюдават любимия си отбор, а хората с интернета им пречат.Та да се върнем на въпроса. Ако аз гледам мача и си чатя във Фейсбук, с какво точно преча на човекът на съседната седалка?
Я ми кажи как ще чатиш и ще гледаш мач едновременно на стадиона а ?!
Относно 24/7 ще ти кажа , че твърдението е абсолютно погрешно ! Гледай филма за Шефкет Чападжиев
Човека там обяснява как е прозрял , че модела 24/7 не работи и просто трябва да имаш достатъчно персонал и да им плащаш достатъчно и тогава ще имаш време за всичко.
Нали се учиш от животаУмните се учат от своите грешки , а мъдрите от грешките на другите
Вече ти обясних, че в днешно време на човек му се налага да бъде мултитаскър. Аз лично мога не само да гледам мач и да си чатя, а заедно с това да се храня, да пия кафе, да говоря по телефон и поне още 1-2 неща.
Достатъчното персонал означава делегиране на правомощия, а когато се извършва такова делегиране, в същия момент се извършва и централизация - това са взаимно свързани процеси, защото в момента, в който делегираш нещо, трябва да го централизираш. Може би ти е малко сложно за разбиране, но това е истината. Та в този ред на мисли пак ти трябват 24/7, ако искаш да правиш нещата както трябва.
Между другото, пак избегна въпроса ми.
Tommi написа:Вече ти обясних, че в днешно време на човек му се налага да бъде мултитаскър. Аз лично мога не само да гледам мач и да си чатя, а заедно с това да се храня, да пия кафе, да говоря по телефон и поне още 1-2 неща.![]()
Достатъчното персонал означава делегиране на правомощия, а когато се извършва такова делегиране, в същия момент се извършва и централизация - това са взаимно свързани процеси, защото в момента, в който делегираш нещо, трябва да го централизираш. Може би ти е малко сложно за разбиране, но това е истината. Та в този ред на мисли пак ти трябват 24/7, ако искаш да правиш нещата както трябва.
Да сложно
Да не говоря , че си скаран с технологичните новости ! Сложните думички само те правят още по смешен за просветените
iliyan написа:Tommi написа:Технологиите и идеята за 24/7 не поробват човечеството, а подобряват качеството на живот на хората в най-различни аспекти. Преди няколко века също е имало научни и технологични новости, само че те са се развивали със сравнително бавни темпове, подобрявали са живота в малка степен и по този начин са създавали усещане за стабилна, непроменяща се среда, което не е така. В днешно време бързото развитие на технологиите води до поява на няколко големи постижения в рамките само на един човешки живот и тази динамика създава усещане у някои хора за поробване, вреда и т.н. А истината е, че прогресът създава удобство. Но много се отклоняваме от темата.
![]()
![]()
Наистина ставаш комичен с тези твърдения !
![]()
![]()
Научи се да уважаваш другите и после говори за технологии !!!
Ще ти е приятно ли да си говорим с теб , аз да си чатя от таблет/телефон и да отделям повече време на някакви онлайн смешници отколкото на теб(при условие , че ти си направил труд да ми отделиш време за да се видим и т.н.) ?!
Като отидеш на мач, футболистите да не би да ти отделят време? Те си вършат работата.
Tommi написа:Технологиите и идеята за 24/7 не поробват човечеството, а подобряват качеството на живот на хората в най-различни аспекти. Преди няколко века също е имало научни и технологични новости, само че те са се развивали със сравнително бавни темпове, подобрявали са живота в малка степен и по този начин са създавали усещане за стабилна, непроменяща се среда, което не е така. В днешно време бързото развитие на технологиите води до поява на няколко големи постижения в рамките само на един човешки живот и тази динамика създава усещане у някои хора за поробване, вреда и т.н. А истината е, че прогресът създава удобство. Но много се отклоняваме от темата.
За да не се отклоняваме каква част от съвременните българи или бразилци използват въпросните технологии по театрите и стадионите за работа? А останалите какво трябва да ги интересува дали някой японец се е събудил, някой кореец е купил нещо, някоя полякиня се е снимала пияна в тоалетната на дискотека или някой познат е публикува някоя глупост на т.нар. си "стена"? Какъв "мултитаскинг" може да има за средностатистическия зрител в театъра или на стадиона?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
iliyan написа:Tommi написа:Вече ти обясних, че в днешно време на човек му се налага да бъде мултитаскър. Аз лично мога не само да гледам мач и да си чатя, а заедно с това да се храня, да пия кафе, да говоря по телефон и поне още 1-2 неща.![]()
Да сложноКогато се научиш да се изразяваш на български може и да ти отговоря .Това което си написал са бъртвежи на един човек който е скаран с техниката на управление
Да не говоря , че си скаран с технологичните новости ! Сложните думички само те правят още по смешен за просветените![]()
![]()
Ами на български съм се изразил. Даже в моето мнение има по-малко грешки, отколкото в твоето.