Интер уволни Гасперини

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Re: Интер уволни Гасперини

Мнениеот UltraBlue » 21 сеп 2011 18:55

megan fox написа:
Жоржиньо написа:Мегън,Моу напусна Интер,защото спечели всичко с него и търсеше ново предизвикателство да бъде треньор на РЕАЛ М...а докато това за треньорите дето са били след Моу,всичките са доказани некадърници от Бенитес та да го тоя Гаспериниии...

Всички знаем, че Жозе е егоманиак! Кажи ми по-голямо предизвикателство от това да станеш първият треньор в новата история на ШЛ, който да е успял да спечели ШЛ в 2 години под ред с един и същи отбор??! Няма по-голямо предизвикателство от това и не случайно все още никой не е успял да го постигне. Нито САФ, нито Жозе, нито, който и да е друг избран от вас треньор! Така че не ми казвай, че португалеца е страдал от липса на предизвикателство! Просто Моуриньо отлично знаеше, че с тези вече изхабени играчи втори такъв успех не може да се постигне и затова побърза да смени отбора.

А нима предизвикателството да спечелиш ШЛ с 3 различни отбора е по-малко...? :? Всичко с времето си- предполагам и Моу е знаел за себе си, че няма как да повтори същите успехи(визирам в ШЛ, в Сериа А е ясно) точно с Интер, но не вярвам това да е била основната причиниа. Според мен той иска да спечели ШЛ с възможно най-много отбори, а за дубъла- какъв по подходящ отбор за това от Реал ;)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 21 сеп 2011 18:57

UltraBlue написа:
megan fox написа:
Жоржиньо написа:Мегън,Моу напусна Интер,защото спечели всичко с него и търсеше ново предизвикателство да бъде треньор на РЕАЛ М...а докато това за треньорите дето са били след Моу,всичките са доказани некадърници от Бенитес та да го тоя Гаспериниии...

Всички знаем, че Жозе е егоманиак! Кажи ми по-голямо предизвикателство от това да станеш първият треньор в новата история на ШЛ, който да е успял да спечели ШЛ в 2 години под ред с един и същи отбор??! Няма по-голямо предизвикателство от това и не случайно все още никой не е успял да го постигне. Нито САФ, нито Жозе, нито, който и да е друг избран от вас треньор! Така че не ми казвай, че португалеца е страдал от липса на предизвикателство! Просто Моуриньо отлично знаеше, че с тези вече изхабени играчи втори такъв успех не може да се постигне и затова побърза да смени отбора.

А нима предизвикателството да спечелиш ШЛ с 3 различни отбора е по-малко...? :? Всичко с времето си- предполагам и Моу е знаел за себе си, че няма как да повтори същите успехи(визирам в ШЛ, в Сериа А е ясно) точно с Интер, но не вярвам това да е била основната причниа. Според мен той иска да спечели ШЛ с възможно най-много отбори, а за дубъла- какъв по подходящ отбор за това от Реал ;)

А нима Жозе ще се откаже от треньорската професия догодина? :? :idea: Живота е пред него! Той тепърва ще води още поне 3-4 големи отбора! Така че шансове да спечели ШЛ с 3, че и повече различни отбора той ще има, и съм сигурен, че ще успее, въпреки, че не го харесвам като треньор!!! Само, че ако сменя винаги отборите, след като успее да спечели ШЛ бяга от възможността да спечели ШЛ 2 сезона под ред с един и същи отбор!

П.П. Виж предното ми мнение на предната страница. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 21 сеп 2011 19:01

megan fox написа:Има и още нещо относно Жозе: всички знаем, а и самият португалец много пъти го е казвал, че той постига най-добрите си резултати начело на един отбор по време на вторият си сезон в отбора. През първият сезон той подготвя отбора физически, тактически и психически и през вторият обира плодовете на този си труд с едно фантастично представяне. ФАКТ! Само, че докато ние фенове гледаме на нещата от чисто фенска гледна точка и всеки един от нас се надява и донякъде вярва, че точно неговият отбор ще стане първият в новата история на ШЛ, който ще успее да спечели две поредни години ШЛ, Жозе Моуриньо е професионалист и реалист, който напълно осъзнава, че е невъзможно един отбор в рамките на 2 години да играе на топ ниво! Независимо какво ще направи треньора играчите не могат да издържат физически и психически на това натоварване. Да постигнеш Требъл това колкото и да е паметно и велико постижение също така и те изстисква като лимон! Не случайно требъл (титла, купа на страната и ШЛ) се постига толкова рядко и нито един треньор в последните 20, че и повече години не е успял да го постигне! Нито успя САФ начело на МЮ след требъла през 1999-а, нито Гуардиола след требъла през 2009-а, нито пък щеше да успее Жозе след требъла с Интер през 2010-а. И Моуриньо това отлично го знае, но понеже е егоманиак самочувствието му не му позволява да остане в един и същи отбор след като постигне подобен успех! Как през третата година ще постигне по-малки резултати спрямо предният сезон?! Самочувствието на Жозе това не би го позволило и неслучайно той сменя отборите, след като успее да спечели ШЛ с даден отбор! За да има оправдание, че е почнал на чисто в нов отбор, където му трябва време, за да изгради шампионски състав! Това, че му липсвало предизвикателство е само оправдание! Както казах в Европа на клубно ниво няма по-голямо предизвикателство от това с един и същи отбор да спечелиш ШЛ 2 сезона под ред! Просто няма по-голямо предизвикателство от това, но Жезо Моуриньо бяга от него като дявол от тамян! Замислите се защо...

Няма как да твърдиш това, просто защото се е случило 2 пъти, а за да се правят генерални изводи това трябва да се случи малко повече... Както казах, според мен основната цел на Моуриньо е печеленето на ШЛ с различни отбори, което е доста по важно според мен от това да направи това в 2 поредни години. Ето една Барселона е напълно в състояние да го постигне, и то не толкова благодарение на Треньора си, колкото на колектива и играчите. БАсирам се че Гуардиола не може да спечели ШЛ с друг отбор, виж обратното не е в сила!
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 21 сеп 2011 19:03

megan fox написа:
А нима Жозе ще се откаже от треньорската професия догодина? :? :idea: Живота е пред него! Той тепърва ще води още поне 3-4 големи отбора! Така че шансове да спечели ШЛ с 3, че и повече различни отбора той ще има, и съм сигурен, че ще успее, въпреки, че не го харесвам като треньор!!! Само, че ако сменя винаги отборите, след като успее да спечели ШЛ бяга от възможността да спечели ШЛ 2 сезона под ред с един и същи отбор!

Ако се случи същото и с Реал тази година ще се съглася с теб, до тогава ще си държа на моето...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 21 сеп 2011 19:11

UltraBlue написа:Няма как да твърдиш това, просто защото се е случило 2 пъти, а за да се правят генерални изводи това трябва да се случи малко повече... Както казах, според мен основната цел на Моуриньо е печеленето на ШЛ с различни отбори, което е доста по важно според мен от това да направи това в 2 поредни години. Ето една Барселона е напълно в състояние да го постигне, и то не толкова благодарение на Треньора си, колкото на колектива и играчите. БАсирам се че Гуардиола не може да спечели ШЛ с друг отбор, виж обратното не е в сила!

Добре де, както вече ти написах... живота е пред португалеца. Нищо нямаше да загуби ако остане още една година в Интер, за да се опита да повтори успеха! След това независимо от резултата щеше да иде в Реал, за да се опита да спечели ШЛ с трети различен отбор. Казах ти, той тепърва ще води и други отбори, така че шансове да спечели ШЛ с 3-4, а може и повече отбори той ще има. Но шанса да спечелиш ШЛ 2 години под ред е доста по-малък, да не говорим 2 години под ред да направиш Требъл! ;) - от това по-голямо предизвикателство няма. А Жозе изтъкна като причина за напускането на Интер и отиването в Реал точно липсата на предизвикателство.

От години му слушаме и четем интервютата знаем го що за човек и какъв егоманиак е... и че той никога не си признава, когато е победен, защото се страхува да не би да се лепне петно на кариерата му! Че най-големият съперник на воденият от теб отбор да те разбие с 5:0 и след това на пресконференцията да кажеш, че нищо не е станало и че това не е срамно..., айде моля ви се! Не му се връзвайте на приказките на Моуриньо! Той от 9 кладенаца ще донесе вода, но няма да признае своята вина, че той е сбъркал нещо в даден мач, че той виновен за някоя загуба и тн. На португалеца все някой друг му е виновен, било то съдията, терена, деня/часа на мача, дори собствените му играчи... (при последната загуба на Реал той обвини Кедира за това, че си е изкарал червен картон)... интересно,а кой ли носи вина за това, че Кедира изобщо бе на терена? Чия ли е отговорността за това? Кой избира кои да са играчите на терена, нима това не е треньора? Но Жозе никога и при никакви обстоятелства няма да признае, че той СПЕЦИАЛНИЯТ е сгрешил! Егото му не му го позволява!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 21 сеп 2011 19:15

UltraBlue написа:
megan fox написа:

Ако се случи същото и с Реал тази година ще се съглася с теб, до тогава ще си държа на моето...

Ок, ще поживеем и ще видим. Въпреки, че никак не ми се иска да печели ШЛ с Реал, а и сега е ред да не спечели. ;) Ако се загледаме в кариерата му той редува неуспех с успех в ШЛ:
С първият си отбор в Португалия Унио де Леира (или както там се казваше отбора) не печели ШЛ.
С вторият - Порто - печели ШЛ
С третият - Челси - не печели ШЛ
С четвъртия - Интер - печели ШЛ
Сега Реал е петият му отбор и ако следваме тази логика... не би трябвало да спечели ШЛ. :twisted: :twisted: :twisted:

Остава да разберем кой ще е късметлията и ще е шестият му отбор, защото с тях ще спечели ШЛ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 сеп 2011 21:55

Мегън, не знам кой е дефинирал спечелването в две поредни години на ШЛ,като най-голямото предизвикателство на клубно ниво в Европа. Всеки човек, си има някакви негови цели и приоритети. По същата логика, както казваш, че досега никой не е печелил в две поредни години ШЛ, аз мога да кажа,че досега няма треньор, спечелил ШЛ с три различни отбора. Кое е по-трудно всеки може да си прецени за него. Дали да направиш един и същ отбор две години подред победител в ШЛ, или да отидеш на три различни места, да се адаптираш и в крайна сметка тези отбори да ги направиш победители. Жозе Моуриньо отиде в Порто,който преди това три години нямаше титла в Португалия . На втората си година с Моуриньо , спечелиха ШЛ . Самия Моуриньо, след това нееднократно е казвал,че тогава можеше да си остане в Порто и да се радва на медала си от ШЛ докрая на дните си. Той обаче отиде в Челси, прие предизвикателството да играе в Англия и на първата си година ги направи шампиони след половин век. Парите на Абрамович ? Сигурно помогнаха, но Раниери също разполагаше с тях, а не постигна нищо. Явно само с пари не става. Главния принос на Моуриньо в Англия беше, че именно по негово време Челси придоби манталитета на шампионски отбор, голяма част от играчите привлечени от Моуриньо - Чех, Дрогба, Есиен + Лампард и Тери,които именно по негово време израстнаха в лидери и звезди и напрактика това е гръбнака на отбора и до днес. След това отиде в Интер, които не бяха вдигали ШЛ от 1965 година. Отиде там и на втората година я спечели. Дали е имал късмет. Ами в подобни турнири, сигурно е необходим. През 2009 си спомни, как на реванша срещу Челси, Барселона с първия си точен удар в 90-та минута отиде на финал, който впоследствие го спечели. Моуриньо спечели требъл. За фенове, футболисти и президент на Интер той завинаги остана в сърцата им. Сигурен съм,че дори нищо да не беше спечелил следващите пет години с отбора, пак щяха да си го обичат. Затова и вчера на мача с Навара, феновете на Интер носеха плакати с надписи Моуриньо, затова навсякъде,където Моуриньо е работил като треньор е спечелил уважението на фенове и футболисти. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 21 сеп 2011 22:56

Madridist написа:Мегън, не знам кой е дефинирал спечелването в две поредни години на ШЛ,като най-голямото предизвикателство на клубно ниво в Европа. Всеки човек, си има някакви негови цели и приоритети. По същата логика, както казваш, че досега никой не е печелил в две поредни години ШЛ, аз мога да кажа,че досега няма треньор, спечелил ШЛ с три различни отбора. Кое е по-трудно всеки може да си прецени за него. Дали да направиш един отбор две години подред победител в ШЛ, или да отидеш на три различни места, да се адаптираш и в крайна сметка тези отбори да ги направиш победители. Жозе Моуриньо отиде в Порто,който преди това три години нямаще титла в Испания . На втората си година там , вдигна ШЛ . Самия Моуриньо, след това нееднократно е казвал,че тогава можеше да си остане в Порто и да се радва на медала си от ШЛ докрая на дните си. Той обаче отиде в Челси, прие предизвикателството да играе в Англия и на първата си година ги направи шампиони след половин век. Парите на Абрамович ? Раниери също разполагаше с тях, но не постигна нищо. Главния принос на Моуриньо беше, че именно по негово време Челси придоби манталитета на шампионски отбор, голяма част от играчите привлечени от Моуриньо - Чех, Дрогба, Есиен + Лампард и Тери,които именно по негово време израстнаха в лидери и звезди и напрактика това е гръбнака на отбора и до днес. След това отиде в Интер, които не бяха вдигали ШЛ от 1965 година. Отиде там и на втората година я спечели. Дали е имал късмет. Ами в подобни турнири, сигурно е необходим. През 2009 си спомни, как на реванша срещу Челси, Барселона с първия си точен удар в 90-та минута отиде на финал, който впоследствие го спечели. Моуриньо спечели требъл. За фенове, футболисти и президент на Интер той завинаги остана в сърцата им. Сигуррен съм,че дори нищо да не беше спечелил следващите пет години с отбора, пак щяха да си го обичат. Затова и вчера на мача с Навара, феновете на Интер носеха плакати с надписи Моуриньо, затова навсякъде,където Моуриньо е работил като треньор е спечелил уважението на фенове и футболисти. 8-)

Ще почна отзад напред...
Първо много хубаво си посочил "където Моуриньо е работил като треньор", защото португалеца е работил и в Барса, ама за нас той завинаги ще си остане един прост преводач, независимо от всичките му успехи! :lol: :lol: :lol: Както и сега колкото и да плюе по Барса, винаги в Ютуб ще ги има клипчетата, в които се кълне в любов и вярност към Барса, но това, че Жозенцето е фурнаджийска лопата е друг въпрос.

Второ явно не си разбрал какво искам да кажа: Никой не казва Жозе да не си сменя отборите и като САФ да стои начело на един отбор четвърт век, просто да не се оправдава с липсата на мотивация и предизвикателството, защото го знаем какъв надут егоманиак е Жозе и ако имаше някаква теоритична възможност да стане първият треньор в новата история на ШЛ спечелил ШЛ в 2 сезона под ред, то определено щеше да опита! Жозе е влюбен в славата и манията му за величие определено би се поблазнила от такава възможност, но реалистта в него много правилно ми нашепва, че няма да успее. И Моуриньо бърза да си напусне отбора, за да не бъде разкрит! Едно е да постигнеш един единичен успех, друго е да задържиш нивото на представянето си! - ето това Жозе не го умее! Той изцежда отборите си до краен предел и когато усети, че повече нищо не може да изцеди от тях се маха на мига, за да не бере срама от това изцеждане, а после някой друг треньор го отнася и му лепват етикет "некадърник".

Така че Жозе ако имаше поне на половина толкова големи топки, колкото се опитва да се изкара... досега да се бе пробвал да спечели ШЛ 2 години под ред с един и също отбор, а после никой не ги спира да отиде в друг отбор и да опита да спечели ШЛ с трети различен отбор!!! Просто португалеца щеше да загуби един сезон! Едва ли въпроса дали Моуриньо ще успее да спечели ШЛ с 3 различни отбора се свежда всичко на всичко до един сезон!!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 сеп 2011 23:26

Мегън, е как Моуриньо да няма големи топки. Самият той, неведнъж е казвал,че можеше да си остане в Порто и всеки ден да си гледа в кабинета златния медал от ШЛ и да не се занимава повече с нищо. Ако беше страхлив, щеще ли постоянно да приема нови предизвикателства, да взима нови отбори, където има реален шанс да се издъни. А относно за преводача. Поне за мен срамна работа няма, да не говорим,че преводач е една изключително интелектуална професия (почти колкото адвокат :mrgreen: ). Също така, Моуриньо е живия пример, че невъзможни неща в живота няма. Как един човек, без никакви връзки, без да е син на някой, без да е получил нищо даром в този живот, единствено и само разчитайки на своите качества и умения, от преводач на хонорар (първата му заплата в Барселона е била 600 евро), е станал един от най-големите треньори на настоящия век, спечелил 18 трофея за 8 години, в три от най-силните първенства в света. И днес взима заплата в размер на 12 милиона евро на година. Не са много хората в света, не само в сферата на футбола, а въобще в живота с подобни постижения. А относно обясняването на любов, такива неща ги имаше и от ваша страна

Феновете на Барса искат Моуриньо

Ако отвориш и форума на Барселона, от тогава, ще видиш колко много фенове на клуба пишат,че биха искали да дойде. Така,че и вие не винаги сте го мразели. Един Стоичков, който е бил заедно с Жозе, точно през периода му на преводач, и до днес не спира да повтаря как Моуриньо е голям треньор и и винаги ще си останат приятели. Аз лично, имам двама приятели фенове на Барса(единия е Мидълзброто),които също по-скоро го харесват , отколкото го мразят ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 22 сеп 2011 00:01

Жозето винаги ще остане треньор номер 1 в сърцата на всички Интеристи. Междудругото нищо чудно от следващото лято Гуардиола да ни стане треньор,това се говори доста често в публичното пространство...дали е вярно ще разберем след 1 година :mrgreen:

Върни се в “Футбол - Свят”