Голова разлика или директните двубои ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: За или против?

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 17:27

megan fox написа:
fcb_bg написа:Приятелю, защо от всички отбори, които са имали шансове за класиране в последните мачове, посочваш само мача Русия - Камерун за нагласен? И нали молбата ми беше, да изкараш мачове от първенствата, не от време оно?

Може ли аз да ти дам един пример, който винаги ще помня?

Дания - Швеция, на европейското в Португалия! Двата отбора се бяха разбрали за 2:2 и по този начин изхвърлиха Италия от надпреварата, другият отпаднал от групата беше... България, но ние нямахме никакви шансове за класиране след двете загуби от Швеция и Дания.

На всички им беше ясно, че равенство 2:2 и нагоре устройва червеният динамит и треконур и нямаше изненадани, когато двата отбора постигнаха точно този резултат, без изобщо да се напъват.

В историята на световните и европейските първенства е пълно с такива примери на сметкаджийство и постигане на резултати, които са удобни за два по-слаби отбора, които изненадващо имат шанс да оставят зад борда един от фаворитите. ;)

Aбе, пичове, вие на луди ли се правите? Кажете ми някой уговорен мач в края на първенство, завършил с подозрителен резултат за някой претендент? Не ми бутайте в очите турнирни мачове в групите с големите сметкаджийски истории, където винаги на 95% е ясно кой, за кого, против кого ит.н. може да играе в последния кръг.
Последна промяна от fcb_bg на 18 яну 2011 17:40, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 яну 2011 17:29

megan fox написа:Да де, но нещата не са така, както ти ги намираш за правилно, а така както аз ти го написах. Та това според теб честно ли е?

Този вариант, който аз съм написал, е по-добър, но дори и с головете на чужд терен е по-добре, отколкото головата разлика. Представи си два горе-долу равностойни отбори, които са с приблизително еднаква голова разлика, и единият отбор да запише поеда 7-8-9-10 : 0, както например Реал биха Леванте за купата. Един такъв резултат е чист късмет. По-добре с повече голове на чужд терен в директния двубой, отколкото с повече голове срещу отбори, които нямат никакво отношение към титлата. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 17:35

Tommi написа:
megan fox написа:Да де, но нещата не са така, както ти ги намираш за правилно, а така както аз ти го написах. Та това според теб честно ли е?

Този вариант, който аз съм написал, е по-добър, но дори и с головете на чужд терен е по-добре, отколкото головата разлика. Представи си два горе-долу равностойни отбори, които са с приблизително еднаква голова разлика, и единият отбор да запише поеда 7-8-9-10 : 0, както например Реал биха Леванте за купата. Един такъв резултат е чист късмет. По-добре с повече голове на чужд терен в директния двубой, отколкото с повече голове срещу отбори, които нямат никакво отношение към титлата. ;)

Е, нали и другият отбор е играл със същите "нямащи отношение към титлата"?! Би било логично и той ако е добър, да е постигал добри резултати, нали? В крайна сметка, не мога да се съглася, да не се вземат предвид головите мачове на някои отбори през сезона. За мен е просто абсурдно, да играеш на ниво в 36-38-40-100 мача, а накрая да не се гледа всичко постигнато в тях, а само това в 2.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 яну 2011 17:41

fcb_bg написа:
Tommi написа:

Е, нали и другият отбор е играл със същите "нямащи отношение към титлата"?! Би било логично и той ако е добър, да е постигал добри резултати, нали? В крайна сметка, не мога да се съглася, да не се вземат предвид головите мачове на някои отбори през сезона. За мен е просто абсурдно, да играеш 38 мача, а накрая да не се гледа всичко постигнато в тях, а само това в 2.

Гледа се постигнатото във всички 38 мача, но конкурентът е постигнал същите точки в същите 38 мача. ;) После се гледат само два мача, но това са мачовете срещу конкурента.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 17:43

Tommi написа:
fcb_bg написа:
Tommi написа:Този вариант, който аз съм написал, е по-добър, но дори и с головете на чужд терен е по-добре, отколкото головата разлика. Представи си два горе-долу равностойни отбори, които са с приблизително еднаква голова разлика, и единият отбор да запише поеда 7-8-9-10 : 0, както например Реал биха Леванте за купата. Един такъв резултат е чист късмет. По-добре с повече голове на чужд терен в директния двубой, отколкото с повече голове срещу отбори, които нямат никакво отношение към титлата. ;)

Е, нали и другият отбор е играл със същите "нямащи отношение към титлата"?! Би било логично и той ако е добър, да е постигал добри резултати, нали? В крайна сметка, не мога да се съглася, да не се вземат предвид головите мачове на някои отбори през сезона. За мен е просто абсурдно, да играеш 38 мача, а накрая да не се гледа всичко постигнато в тях, а само това в 2.

Гледа се постигнатото във всички 38 мача, но конкурентът е постигнал същите точки в същите 38 мача. ;) После се гледат само два мача, но това са мачовете срещу конкурента.

Тия равни точки на базата на какво са дошли? На онова заради което излизат 22-та на терена май, а? Кое е по-редно да се гледа?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 яну 2011 17:52

fcb_bg написа:Тия равни точки на базата на какво са дошли? На онова заради което излизат 22-та на терена май, а? Кое е по-редно да се гледа?

На базата на победи, равенства и загуби. Като прекият ти конкурент те е надиграл в два директни мача, за каква титла може да претендираш :?:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 18:27

Tommi написа:
fcb_bg написа:Тия равни точки на базата на какво са дошли? На онова заради което излизат 22-та на терена май, а? Кое е по-редно да се гледа?

На базата на победи, равенства и загуби. Като прекият ти конкурент те е надиграл в два директни мача, за каква титла може да претендираш :?:

...дошли след първичното във футбола - това за което се потят 22-ма на терена 90+ минути.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Голова разлика или директните двубои ?

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 18:33

Защо тогава класирането през сезона се прави на г.р., а в края се гледат директните, можеш ли да ми отговориш, Томи?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 яну 2011 18:45

fcb_bg написа:
Tommi написа:

...дошли след първичното във футбола - това за което се потят 22-ма на терена 90+ минути.

Играчите се потят, за да вкарат повече голове от противника, т.е. да постигнат победа, за която ще получат 3 точки. И при 2:0, и при 5:0 точките пак са 3.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 18:45

Tommi написа:
fcb_bg написа:
Tommi написа:На базата на победи, равенства и загуби. Като прекият ти конкурент те е надиграл в два директни мача, за каква титла може да претендираш :?:

Играчите се потят, за да вкарат повече голове от противника, т.е. да постигнат победа, за която ще получат 3 точки. И при 2:0, и при 5:0 точките пак са 3.

И ти кой от 2-та би искал да гледаш? И за какъв чеп изобщо са тия голови разлики тогава?

Върни се в “Футбол - Свят”