Колко европейски отбора да участват на СП?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Re: Колко европейски отбора да участват на СП?

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 20:32

pomiqr272 написа:
toristo написа:Според мен трябва да са Европа-16, Азия и Океания-5, Африка-4, Ю.Америка-4 и С.Америка-3.
Не случайно вече Европейското е по-интересно от Световното.
С повече отбори извън Европа има голяма плява, и безмислени мачове от сорта на 5-0, 7-0.

Кои мачове бяха приятни за окото на ЕП? Не можеш да ми изредиш повече от пет.

На последното СП се сещам само за един от груповата фаза - Алжир - Южна Корея 4:2

toristo
Контакти:

Мнениеот toristo » 10 авг 2016 20:34

pomiqr272 написа:
toristo написа:Според мен трябва да са Европа-16, Азия и Океания-5, Африка-4, Ю.Америка-4 и С.Америка-3.
С повече отбори извън Европа има голяма плява, и безмислени мачове от сорта на 5-0, 7-0.

Имаше интересни мачове поне 7-8.
Предпочитам да гледам мачове без много положения, но оспорвани, отколкото някакви смешници да ги бият като тъпан.
На теб кое ти е по-интересно, да речем мач като финала Франция-Португалия, или мач от сорта Германия-Северна Корея?

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 10 авг 2016 20:42

olympic teteven написа:
pomiqr272 написа:

На последното СП се сещам само за един от груповата фаза - Алжир - Южна Корея 4:2

Май си проспал СП

Холадния - Испания?
Австралия - Холадния?
Испания - Чили?
Уругвай - Коста Рика?
Германия - Португалия?
Англия - Италия?
Уругвай - Англия?
Германия - Гана?

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 20:48

pomiqr272 написа:
olympic teteven написа:
pomiqr272 написа:

Май си проспал СП

Холадния - Испания?
Австралия - Холадния?
Испания - Чили?
Уругвай - Коста Рика?
Германия - Португалия?
Англия - Италия?
Уругвай - Англия?
Германия - Гана?

Май си проспал цялата тема. Имах предвид мачове между отбори извън Европа... :mrgreen:

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 10 авг 2016 20:50

olympic teteven написа:
pomiqr272 написа:
olympic teteven написа:
pomiqr272 написа:

Май си проспал СП

Холадния - Испания?
Австралия - Холадния?
Испания - Чили?
Уругвай - Коста Рика?
Германия - Португалия?
Англия - Италия?
Уругвай - Англия?
Германия - Гана?

Май си проспал цялата тема. Имах предвид мачове между отбори извън Европа... :mrgreen:

Така е.

Мачове с посредствени отбори от Европа се гледат на ЕП. На СП се гледат смесени двойки.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 20:57

pomiqr272 написа:Така е.

Мачове с посредствени отбори от Европа се гледат на ЕП. На СП се гледат смесени двойки.

Изображение

годе

Мнениеот годе » 10 авг 2016 21:03

Да бе,пита ли някой умрелия форум на "гонг",колко отбора от Европа да участват на СП? Смешни глупости! Нищо не зависи от участниците в дискусията,а само се чешете по езиците и дебелите задни части!

годе

Мнениеот годе » 10 авг 2016 21:11

Маги Стралска написа:32.... или 64..... зависи от формата на турнита.... а България да почва участие направо от полуфиналите....

Лельо,едно време през комунистическо, имаше години, когато двата гранда на глинени крака започваха направо от полуфиналите за да не се измъчват или да не би случайно някой да ги изненада в някой мач! Така, че не казваш нищо ново!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 10 авг 2016 21:20

olympic teteven написа:
pomiqr272 написа:Така е.

Изображение

Изминалото ЕП изкърти от посредствени мачове.

true blue 71
Контакти:

Мнениеот true blue 71 » 10 авг 2016 21:26

Много интересна футболна тема ! Трябва да е ясно, че СП са по различни от континенталните турнири. В смисъл, че всички краища на света трябва да са представени подобаващо. При настоящия формат от 32 отбора, 13 - 14 тима от Европа не е зле. Може да се желае бройката да се увеличи до 16 , но по нагоре е невъзможно. Ако се увеличат отборите на 35 , 36 , 40 или 48, схемата на турнира ще се промени значително, както и времетраенето и броя на мачовете. Има различни варианти, лично за мен ЕП 2016 беше много оспорвано и интересно , основно поради това, че до последно не се знаеха третите тимове е групите, които продължаваха на 1/8 финалите. При формат от 32 отбора на СП третите мачове в групите в доста случаи са без смисъл и има възможности за "полягане". Една добра идея би била да се разчупи форматът на турнира и като бройка и като схема, в името на атрактивните и резултатни мачове. В момента при 207 или 209 членки на ФИФА 32 тима на СП са нито много , нито малко. Иначе Африка има повече от 5 силни тима, но за Азия не бих казал същото. Ю. Америка са 10 отбора, от които 4 - 5 са финалисти, но там може да се даде още едно място за сметка на Океания или С. Америка. Въпрос на баланс и на много други неща. А България в скоро време не би могла да участва на СП, за жалост поне на следващите 2- 3 първенства.

Върни се в “Футбол - Свят”