Jürgen написа:doktora25 написа:Най-големият фен съм му.
Той е невероятен, очарователен, неповторим, ненадминат, от най-висша класа, съвършен и завършен боклук.
Много ми е интересно защо толкова го мразиш.
По темата - фен не съм му, харесва ми, че има нестандартни виждания. Ако балансира повече между атака и защита в зависимост от противника ще стане по-добър. Обаче малко инат ми изглежда

. Иначе не съм най-големият почитател на тики-така, като цяло.
1. Заради неговата наглост и безочие, че остана до края на договора си и не пое отговорност за провалите през 2014 и 2015, скривайки се в миша дупка, когато бе най-напечено.
2. Защото наложи грозен и недостатъчно ефективен на европейската сцена стил, който е с класи под директния футбол, бе унизен от директния футбол през 2013 и ефективно може да се противодейства на него и с дефанзивна постройка/автобус, ако противникът разполага с достатъчно класни и тактически грамотни играчи.
3. Защото направи Байерн по-слаб отбор отколкото беше през 2013, по-слаб от Реал и Барселона и никога няма да изчезнат съмненията ми, че това не е преднамерено.
4. Заради трансферната политика, насочена повече към испанския и южноамериканския пазар, като доведените от там играчи не са по-класни от голяма част от напусналите. Отборът започна да губи своя облик, в следствие на намаляването на немските футболисти, нещо което не се харесва на феновете и не се вписва в традициите на клуба. Стигна се до там, че испанските национали станаха повече от немските.
5. През изминалите 2 години играчите бяха в ужасна форма след спечелване на титлата, нещо, което не се бе случвало преди това и е пряко следствие от тренировъчния процес.
6. Дестабилизира защитата на отбора като цяло, защита, която нерядко в исторически план се е явявала ахилесова пета за отбора, но Хайнкес, а и Ван Гаал с много труд и усилия я бяха развили до най-високото световно ниво. КБХГ омеша главите на голяма част от играчите, опита се да им внуши, че на някои "звезди" не може да се противодейства, нещо, което са го правили с лекота преди това и продължават да го правят с националния си отбор.
7. Може би най-важното - огромния брой контузени играчи, на практика нямаше момент, в който липсващите основни футболисти бяха по-малко от 4-5, 2 от емблемите на отбора Рибери и Робен не са играли заедно сигурно повече от година. Вината за това може да се припише в по-голяма степен на него, отколкото на случайността, тъй като: тенденцията се запази през целия 3-годишен период, пускаше не напълно възстановени играчи, изгони дългогодишния доктор на отбора (при който през последния сезон имаше само 1-2-ма трайно контузени), промени и някои практики, извадиха се статистики, че подобно явление се наблюдаваше и при предишния му отбор при сравнение с предишни години.
8. Защото през цялото време се ръководеше от егото си, болните си амбиции и чувството си за величие без да съобразява дали това е най-доброто и най-подходящото за футболистите.