Ако Бетис бият Билбао, се откъсват на 7 точки пред нас, така че всъщност най-важният ни за момента опонент за ШЛ още не е играл и не се знае дали ще загуби точки.
Иначе е видно, че има доста работа да се свърши, за да започне отборът да играе на постоянно силно ниво.
В началото се съмнявах в Жоао Перейра, но честно казано е направо Бог в сравнение с Барраган и Р. Коща, който понякога играе отдясно (например вчера - тотална дупка) - дори Гуардадо се справя по-добре от тях като бек, макар че е крило. Задължително трябва поне още 1 централен защитник, защото сегашните трима просто се редуват да правят грешки.
Парехо не се справя добре като опорен халф, Гаго е все контузен, а Албелда вече е възрастен, така че и за центъра на терена трябва да се помисли. Там Т. Коста е горе-долу на постоянно ниво, а Банега може да бъде и най-добрият ни играч, когато се стегне и не се лигави, но той по-добре играе сякаш малко по-напред. Самият факт, че вчера В. Руис игра опорен през 2-рата част, означава, че има нужда от попълнения в тази зона. (Как ме е яд, че продадохме Топал на Фенербахче!)
Солдадо за момента също изглежда незаменим - Валдес лично за мен се представя под очакванията, макар че имаше и добри включвания. В първия момент бях доволен, че продаваме Адурис, но сега малко съжалявам сякаш. Още повече съжалявам, че преотстъпихме Алкасер - според мен е напълно готов да играе за Валенсия.
По крилата не е толкова зле положението, след като Пиати и Каналес вече са здрави. Фегули има огромен потенциал, а и Жонас напоследък също играе на фланга. Бернат също ми се струва обещаващ. Обаче Виера и Гуардадо с показаното дотук изобщо не изглежда да имат класата за Валенсия. (Гуардадо даже като бек играе по-добре, отколкото крило, а това е просто смешно - имах огромни очаквания за него, но съм разочарован за момента.) Започва да ми се струва, че постепенно стават излишни при наличието на толкова много крила, а Гуардадо и за бек ще стане излишен, като се оправи Матийо.
Видно е, че си патим от недобрата селекция, направена в последно време - най-вече Пелегрино допринесе за това. За съжаление и финансовото състояние явно не ни позволява да запазваме играчите си и да вземаме качествени нови, което донякъде оправдава трансфери като тези на Топал, Пабло и Адурис.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...