Димитър Бербатов - Фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

cvetan
Контакти:

Re: Бербатов- неразбраният гений от България

Мнениеот cvetan » 25 сеп 2010 17:18

vaskonti написа:
Yoda написа:...... комично !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Бербатов - злия гений на евроджуджетата , нападателя, който 2 години имаше голова суша в националния :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Само дето без него не можем да се докопаме и до равен с тия "джуджета".

Тъкмо се замислих....Срещу кои гиганти са 3те(ТРИ) гола на Гонзо в националния?? :)

Иначе, въобще не неппризнат - 6 пъти футболист на годината

Потребителски аватар
jembajemba
Контакти:

Мнениеот jembajemba » 25 сеп 2010 18:25

Доста интересна статия. Не мога да разбера защо се съсредоточавате върху това какво НЕ е направил Бербатов за националния отбор, защото аз доколкото си спомням, след поколението на Ицо никой друг не е направил нещо повече.

И не че нещо за статията на български, по - добре да я има нали, ама всеки горе - долу знаещ английски човек с речник в ръка ще направи дсота по - пълен и точен превод.

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 25 сеп 2010 18:35

Ами тези "гиганти" на които е вкарал тези 4 гола са Хърватско, Белгия и Русия .... За останалите истински гиганти въобще не смея да говоря.
Кой ще ги вкарва ли ? Зная кой няма да ги вкарва, щото не може, и защото ни зарадва са отказа си !!! Омръзна ми 10 години да му гледам флегматичната стойка, и безразличното изражение на лицето, когато играе нац. отбор. Омръзна ми да падаме с този централен ненападател в отбора ни. Футбола у нас не е от вчера и преди куклата сме имали много и велики нападатели, които са вкарвали дори на Уембли със екипа на националния !!!!

A след отказа на Бербатов колко победи срещу "джуджета" имаме?
А по-добре ли играем?
А повече голови ситуации ли създаваме?
А повече голове ли реализираме?
А по-добри нападатели ли имаме?
А в последните 10 години имаме ли сме по-добър нападател?
А ти няма ли да спреш да плюеш?

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 25 сеп 2010 19:36

Гений е но не е лидер за съжаление, дано се промени и това.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Напук на всички Берба е легенда

Мнениеот Messinho » 25 сеп 2010 22:16

През годините съм имал не малко любими футболисти. В смутните посткомунистически времена от 90-те години на миналия век кабелните оператори пускаха нелегално Скай Спортс и имах възможност да наблюдавам мачовете от Премиършип. Най-често даваха мачовете на Манчестър Юнайтед, а най-силно впечатление ми правеха Петер Шмайхел и (естествено) Крал Ерик Кантона. Това бяха любимците ми по онова време и заради тях станах фен на Манчестър Юнайтед. Следващите ми любимци бяха Майкъл Оуен и Стийв Макманаман (покрай тях започнах да изпитвам симпатия, за щастие за кратко, дори към Ливърпул). По-късно и Джо Коул се разписа в сърцето ми.

Обичта към никой от тях обаче не може да се сравни с тази, която изпитвам към Димитър Бербатов. Поради ред причини в периода 2004-2007 нямах възможност да гледам английски (а и не само английски) футбол и не следях мачовете от Висшата Лига. Докато един ден, ровейки се из youtube, не попаднах на едно клипче за Бербатов. Преди да гледам клипчето се зачетох в коментарите под него и останах изумен от тях. Мненията за Берба варираха от: „толкова е елегантен”, през „най-добрият Тотнъмец след Клинсман”, „най-добрия Тотнъмец след Жинола” до „Крал Берба” и „най-добрият в света”. Останах учуден. До този момент не бях следял развитието на Бербатов. А и честно казано никога не съм предполагал, че ще чуя (или прочета) квалификации като „толкова е елегантен” за български футболист. След това изгледах клипа (компилация с негови изяви с екипа на Тотнъм) и се влюбих в Бербо и в играта му.

Бях изключително щастлив за него, когато се сбъдна мечтата му да играе за Манчестър Юнайтед. За съжаление обаче май бях един от малкото. Нямам намерение сега да коментирам отношението на феновете на Тотнъм, на крайните фенове на Левски и на озлобените към успелите си сънародници българи. Нека ги игнорираме. Така както Берба ги игнорира.

Едно начало никога не е лесно, а едно футболно начало, в което много зложелатели те гледат под лупа и са готови да те разкъсат за най-малката грешка може да е направо кошмарно. И за съжаление кошмарът се сбъдна. Продължавам да смятам, че първият сезон на Бербатов в Юнайтед беше успешен. Макар да вкара само 14 гола, той беше в основата на успехите на „червените дяволи”. Не само заради многото си асистенции. Той беше човекът, който градеше играта на отбора. Вторият сезон обаче (с проблясъци) като цяло беше провал. И изглеждаше сякаш това щеше да е краят на мечтания от Бербо сън – да е футболист на Манчестър Юнайтед. Говореше се за оферти от Милан, от Интер и дори от Фенербахче. След края на сезона един приятел ме попита: „Защо според теб Бербатов се провали в Юнайтед? Заради психиката си ли?” Отговорът ми беше: „Да. Явно Берба няма психиката да играе за велик отбор”. Всички чакахме да научим къде ще продължи Митко кариерата си. Сър Алекс обаче отсече твърдо, че Бербатов не се продава. И за пореден път доказа, че е най-великият мениджър. Този сезон Берба затвори устите на повечето от критиците си. Останалите пък запяха друга песен.

Много се радвам, че сгрешихме. Аз и всички, които бяхме загубили вяра, че ще успее в Юнайтед. В главата ми отекват думите на Сър Алекс (казани преди време за Хуан Себастиан Верон, но валидни в пълна сила и в този случай: He’s a fucking great player and you’re all fucking idiots” (Той е шибано велик играч, а вие всички сте шибани идиоти).

В изиграните досега шест мача (включително този за Къмюнити Шийлд) Митко е брилянтен, а представянето му вчера срещу Ливърпул беше феноменално: първият хеттрик за Юнайтед в това дерби от 64 години насам, първият хеттрик на Берба за Манчестър и най-красивият гол в Премиършип досега (едва ли до края на шампионата някой ще го задмине). По време на мача изпитах емоции, каквито отдавна не бях изпитвал – при гола му със задна ножица се разплаках, а при победния му гол точно пред трибуната „Стретфорд Енд” направо полудях от щастие.

Винаги съм харесвал хората с индивидуалност, уникалните хора, които не просто се носят по течението и не се задоволяват с ролята си на овчици, следващи покорно овчарчето. Затова и толкова много харесвам Берба. Спомням си, че след като плати 30 милиона паунда за Митко, Сър Алекс обяви: „Купувам новия Кантона”. Тогава Митко каза: „Не искам да съм новия Кантона, не искам да съм новият който и да е. Искам да оставя своя собствена следа”. И успя!

След мача вчера Гари Палистър заяви: ”Irrespective of what he did before and will do later, his performance today officially makes him a United legend” (Независимо какво е направил преди, независимо какво ще направи за в бъдеще, днешното представяне автоматично го прави легенда на Юнайтед). Едва ли някой може да оспори тези думи. Бербо вече е легенда! А и съм сигурен, че и за в бъдеще ще направи велики неща – като например да донесе рекордната 19-та титла. Така че забравете Крал Ерик! Наслаждавайте се на Бог Берба!

НИКОЛАЙ ИВАНОВ
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
azata
Контакти:

Re: Напук на всички Берба е легенда

Мнениеот azata » 25 сеп 2010 22:21

Без съмнения от моя страна.
Да запеем дружно песента
за отбора в нашите сърца,
Има, има истина една –
тя е само Левски София.
Да нахлуем всички в сектор Г
за да няма повече свине
Няма, няма вече ЦСКА,
има само Левски София.

[rimg]http://img.zamunda.net/bitbucket/Levski-signatyra.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 25 сеп 2010 22:25

pomiqrat написа:
Yoda написа:...... комично !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Бербатов - злия гений на евроджуджетата , нападателя, който 2 години имаше голова суша в националния :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Като Кристиано Роналдо

хахах прав си :D
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Берба, ти си на таланта гиганта"

Мнениеот Alex » 26 сеп 2010 02:33

evergreen написа:Тази е много яка! :lol: :lol: :mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NpkodkiyBLQ&feature=related[/youtube]

втория най-жалък рапър от варна :lol: :lol: :lol: обаче никой не може да мине бигша........ :lol: :lol: :lol:
[center]Изображение[/center]

Unscrewed
Контакти:

Лусио: Бербатов може да спечели "Златната топка"

Мнениеот Unscrewed » 26 сеп 2010 11:25

Бранителят на Интер Лусио, който е бивш съотборник на Димитър Бербатов от времето, когато двамата играеха в Байер Леверкузен, заяви, че българинът има шансове да спечели "Златната топка" през този сезон.
Лусио, който спечели требъл с Интер през миналия сезон, заяви, че бившият капитан на България не отстъпва по нищо на Кака, Уесли Снайдер и Роналдиньо.
"С таланта, който има този човек, можем да кажем, че той има шанс да стане най-добрият играч в света през тази година. Играл съм с Кака, Роналдиньо, Уесли Снайдер - и Бербатов е талантлив, колкото всеки един от тях. Трябваше му време, за да се присособи към Манчестър Юнайтед, но след като го направи, аз винаги съм бил сигурен, че ще достигне тази страхотна форма. Мисля, че вече започнахме да виждаме най-добрата му форма. Той влиза в пиковите си години и съм сигурен, че ще играе по-добре с всеки изминал мач през този сезон", сподели бразилецът, цитиран от "Daily Star".
Бербатов започна ударно сезона и вече има седем попадения във всички състезания. Ако успее да спечели "Златната топка", нападателят ще стане вторият българин след Христо Стоичков, който спечели приза през 1994 година. Петима играчи на Юнайтед вече са печелили тази награда - Денис Лоу (1964 г.), Боби Чарлтън (1966 г.), Джордж Бест (1968 г.) и Кристиано Роналдо (2008 г.).
"Хората са наясно с бедността в страни като Южна Америка и Африка. Но хората изглежда забравят, че и в части от Европа има хора, които нямат нищо. Бербатов ни каза, че e бил толкова беден като дете в България, че е израснал, играейки футбол с баскетболна топка. Но вие никога няма да познаете това, когато гледате колко добро е първото му докосване. Всяко лято той се прибира у дома в България и спи на дивана на майка си. Не го интересуват ваканции в Маями и Монако - той просто иска да си отиде у дома при майка си. В Леверкузен бе толкова развълнуван, когато вкарваше гол, защото знаеше, че майка му ще му прати съобщение и нямаше търпение да се прибере в съблекалнята, за да го види. Знам, че и сега в Юнайтед нещата са същите. Той казва, че дължи всичко на майка си. Най-важното нещо за него, което е по-важно дори от футбола, е работата му с децата, лишени от родителска грижа в България. Той ми е казвал, че не може да повярва, че все още има деца, които нямат какво да обуят на краката си. Целта му е да облече и нахрани всеки бездомен сирак в България. И ще го направи. Хора като него са един на милион", разкри още Лусио.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=159529

Liverpool forever_95
Контакти:

Re: Лусио: Бербатов може да спечели "Златната топка"

Мнениеот Liverpool forever_95 » 26 сеп 2010 11:47

Може би да, може би не. Ще поживеем и ще видим. ;)

Върни се в “Футбол - Свят”