Red Warrior написа:BLUE CHAMPIONS написа:Много е жалко наистина да се проявява такава първичност сред нас българите. Веднага се сетих за Феликс Баумгартнер, за който уж македонски медии го изкараха македонец, а в крайна сметка се оказа, че са български колажи и никой никъде не можа да извади македонски материал за достоверност. Отзвука в Македония към нашата провокация не беше никак малък и наистина ми е непонятно да разбера кому е нужна тази простотия и вечна вражда. Има я държавата Македония и ще продължава да я има независимо дали ние сме съгласни с това или не. Какъв е смисъла и от статията в "Гонг" не ми е ясно???
Статията за Феликс е факт. Македонският вестник "Дневник" излезе със заглавие "Феликс, се гордееме со тебе, сине"! Не можах да я намеря в архива на Дневник, но ти давам линк на една македонска информационна агенция, където се препредава новината от България, а на снимката самите македонци са обградили новината, че дядо му на Феликс бил от Струмица. http://www.plusinfo.mk/vest/61720/Dedo-mu-na-Feliks-bil-od-Strumica
Не си могъл да я намериш в архива, защото както казах такава статия не съществува! Всяка една новина я има в архивите им. А линка, който посочваш, потвърждава думите ми, че е наша провокация:
[offtopic]
[/offtopic]На Фејсбук осамна насловната страница на „Дневник“, на бугарски јазик, со главен наслов „Феликс, се гордееме со тебе, сине!“, каде се наведува дека дедо му на „небесниот нуркач“ бил од Струмица, а под која на социјалните мрежи врие од коментари. По оваа фотомонтажа, бугарските фејсбукџии почнаа да си тераат мајтап поради тоа што, како што велат, Македонија си ги присвојува сите историски личности.
А "Гонг" и те скачат толкова недомислено, че няма накъде повече. Това заглавие: " Нагло: Македонци си присвоиха Бербатов " си мисля, че е достойно за "Уикенд", "Папарак", "Шок"..., но за "Гонг" е позорно! Потребителят ehh е обяснил по-горе за вложеният смисъл в думите в македонския материал, за да не го повтарям и аз.