Любим европейски шампионат (анкета)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Любим европейски шампионат ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Ballancee
Контакти:

Re: Любим европейски шампионат (анкета)

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 22:23

haha написа:На всеки трезвомислещ човек му е ясно,че в момента Примерата е по-качествена от Премиършип.Всичко останало е чесане на езици.

Значи , който мисли ''Висшата Лига'' за по-силна не е наред с главата :?:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:25

Ballancee написа:
Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала!

Това отваря един друг въпрос отнасящ се за Интер макар със за някой ''грозен стил'' те напълно заслужено са взели купата миналият сезон ;) поне като следвам линията на разсъжденията ти . А ти съдиш Интер ,че е играл всичко но не и футбол миналият сезон , май долавям противорече в теб ! ;)

Възоснова на резултатите за МИНАЛИЯТ СЕЗОН те бяха най-добрите, независимо, че смятам, че те НЕЗАСЛУЖАВАТ успеха си! Аз точно за това "съдя" Интер, защото не съм на мнение, че заслужаваха ШЛ, но понякога печелят тези, които не заслужават, но след като са спечелили независимо дали заслужават или не те са най-добрите за сезона!

Ballancee написа:Не разбрах какво искаш да кажеш с това дали конкуренция между ''слабаци'' прави класата на даден шампионат , какво имаш в предвид ?
Имаш в предвид ,че отборите в Испания който са след 8-мо място могат да са си слаби и пак ''Ла Лига'' да е ''Номер 1'' ??

Да, точно това имам предвид!
Ти все говориш за конкуренцията във ВЛ и това ти е основният довод - наличието на силна конкуренция! Е аз те питам, ако в дадено първенство има същата налична конкуренция, че дори и по-голяма (както е във Франция) това означава ли, че това първенство е най-доброто или поне по-добро от ВЛ, заради по-добрата конкуренция, нищо, че самите отбори са далеч по-слаби от английските?! Ако ще гледаме самата конкуренция, която изтъкваш ти, тогава Мадридиста е прав, че Калчото, Бундеслигата и френското първенство са по-силни от Примера и ВЛ!
Но ти си доста далеч от това мнение, защото английските отбори са по-добри от немските, италианските и френските (и тук ще се съглася с теб)! Е същото е и с Примера и ВЛ! Да, във ВЛ конкуренцията е по-голяма, но в Примера са по-добрите отбори, независимо, че най-добрите (спорещите за титлата) са само два! Тези два отбора обаче могат да победят всичките английски и това автоматично поставя Примера над ВЛ! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:31

MCMXIII написа:Друг въпрос е, кое първенство е по- интересно! За момента ВЛ е N 1 по сила. Просто се питам, колко дълго ще се задържи така :?:

П.П дано не съм ви досадил с моето неутрално мнение ;)

Точно по сила ВЛ е зад Приемра! Като интрига, като конкуренция да, англичаните са пред испанците и то с много, но като сила... няма как да бъдат, докато не се намери дори един английски отбор, който в 10 мача срещу Барселона да може да ги победи в поне 6 от тях! В което от двете първенства се намира най-силният отбор... това е най-силното първенство! Силата на едно първенство не се измерва и не зависи от нивото на опашкарите, които се борят за оцеляване или да се докопат до зона ЛЕ, а от най-добрите, които се явяват ЛИЦЕ на съответното първенство! В момента Барселона е най-добрият отбор в света, докато някой английски отбор не стане най-силен..., или поне по-силен от всеки един испански отбор, то Примера е пред ВЛ. ;)

П.П. Не си ни досадил, всяко едно мнение е интересно и трябва да се уважава, стига да няма обиди и крайни нервни изблици. ;)

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 23:40

Отговорих и на него ще отговоря и на теб.
Във Франция никога не е имало ясно изразен отбор фаворит преди началото на сезона както е във Англия, Италия , Испания. Там Бордо може да е шампион в следващия обаче да е 10-ти.
След това шампион може да е Лил , Монако , Льо Авър и незнам си кой още точно заради факта ,че няма ясно изразен отбор.В Германия е същата работата с разликата ,че имат Байерн Мюнхен който винаги е бил над всички останали. Ако Байерн го нямаше Германския футбол нямаше да се различава с нищо от Френския шампионат точно защото няма да има ясно изявен отбор който да е над всички. Както виждаш в момента Байерн е слаб и всеки отбор може да стане шампион , примерно от Борусия , Волфсбург до Хофенхайм. Така ,че конкуренцията във Франция бих си я обяснил точно с това , както и във Германия , ако Байерн е във форма мислиш ли ,че някой може да го спре ?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:44

За Франция си частично прав! Да, в момента няма ясно изразен фаворит, но забравяш, че съвсем доскоро Лион газеха 7 години под ред, просто в момента извършват доста стабилно подмладяване на състава си и на това се дължат по-слабите им резултати в лигата.

А колкото до Германия..., ако Байерн М бяха по-постоянни, а не през сезон да се сриват и да изпадат в някакви много сериозни кризи, то Бундеслигата щеше да е най-скучното първенство в света, защото те когато са в топ форма нямат никаква конкуренция!

А колкото до Англия... това, че на думи в началото на всеки сезон 5-6-7 отбора заявяват шампионски амбиции нищо не означава! Всичко е много лесно на думи, най-лесното нещо е да кажеш "този сезон ще се борим за титлата"! Но след думите трябва да дойдат делата, които да осигурят покритие на тези думи! А в Англия само два отбора показват с действията си, че думите им имат стойност и това са МЮ и Челси! Другите са пълнеж! То преди да почне сезона в Примера и от Валенсия, Севиля, Атлетико Мадрид, че дори и от Атлетик Билбао се чуха шампионски амбиции, че им било време да разбият хегемонията на Барса и Реал, но какво виждаме думите им нямат нито грам покритие! И в това отношение ВЛ и Примера си приличат като близнаци! На думи половината отбори са много силни, до някое време има няколко отбора, които са в борбата за титлата, но реално и в двете първенства титлата се оспорва от по 2 отбора!

Когато във ВЛ шампион стане отбор различен от МЮ и Челси, тогава ми говорете за интрига, конкурентноспособност и едва тогава ми разправяйте, че ВЛ е по-силна от Примера! ;) ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:51

Ballancee написа:
някой английски отбор не стане най-силен..., или поне по-силен от всеки един испански отбор

Пак ще трябва да те върна на зад.
Ливърпул беше най-добър от всички когато вдигна КЕШ-а в Истанбул 2005-а година.
Манчестър Ю беше най-добрият отбор през 2008-а година тогава си мисля ,че именно ''червените дяволи'' елиминираха Барселона на Франк Рийкард със една категорична игра.

Играта на МЮ изобщо не беше категорична срещу нас! Ние разчитахме на Диньо и Деко, а те бяха силни само в дискотеките, и пак МЮ не можаха да ни надиграят и ни отстраниха с гол на Пол Скоулс, който се получи супер на шано! Скоулс изрита топката със цялата сила, а тя взе, че влезе след рикушет...

А колкото до това, което си написал за двете последни ШЛ на английските отбори... това никой не го отрича, ама ти ми говориш за успехи от 2005-а и 2008-а, а сега сме 2011-а!!! Съгласи се, че за 3 години много неща могат и се променят! ;) Тогава е била по-силна ВЛ, сега обаче Примера е над ВЛ. ;)
Ако не се лъжа ти самият няколко пъти прозова в тази тема да не се позоваваме на стари успехи, т.е. н стари лаври, а в момента ти направи точно това, а хем и двата пъти след английският успех следваше испански успех в ШЛ, т.е. спрямо големият спор ВЛ или Примера успехите на Примера са по-пресни, а предвид успеха на Атлети в ЛЕ и доста по-актуални. ;)
Последна промяна от megan fox на 18 яну 2011 23:51, променено общо 1 път.

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 23:53

някой английски отбор не стане най-силен..., или поне по-силен от всеки един испански отбор

Пак ще трябва да те върна на зад.
Ливърпул беше най-добър от всички когато вдигна КЕШ-а в Истанбул 2005-а година.
Манчестър Ю беше най-добрият отбор през 2008-а година тогава си мисля ,че именно ''червените дяволи'' елиминираха Барселона на Франк Рийкард със една категорична игра.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:54

durex написа:Не съм съгласен,защото ако Барса играят в Италия,то съм на 1000% убеден,че ще си взимат мачовете по-трудно,отколкото в Испания по простата причина че когато има сгъстена защита пред тях се чудят какво да правят с топката!!!! И неимуверно ще губят точки

Прав си, но пропускаш едно нещо: В Италия всички губят по много точки, а Барса ако играеше в Калчото щеше да губи най-малко. Най-малкото, че ако Барса играеше в първенство с подобни характеристики щеше да практикува друг футбол! Предвид, че в Примера се играе най-технично и най-чисто от големите първенства... нормално е в Барса да се набляга на това - техника, техника и пак техника. ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 23:55

Оф форума пак се побърка и почна да праща мненията, където си поиска! :(

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 18 яну 2011 23:58

Madridist написа:Ballancee ако погледнем последните 10 години, аз лично виждам две титли от ШЛ на Реал Мадрид(2000 и 2002) и две на Барселона(2006 и 2009). Английските отбори имат две(2005 и 2008). Да не говорим,че през 2000 година финалът си беше изцяло испански. Ако погледнем в турнирът за купата на УЕФА, там предимството отново е на испанските отбори- Валенсия, Севиля(два пъти) и Атлетико Мадрид,като през 2007 отново напълно испански финал(Севиля-Еспаньол). А защо не видим и националните отбори- футболистите от Примера са настоящ европейски и световен шампион по футбол. Относно конкуренцията си казах мнението и го показах с примери-има една дузина първенства(Холандия, Франция, Русия),където се борят по няколко отбора за титлата,но това прави ли ги по-силни от Ла Лига. Да не говорим,че за да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно отколкото на Германия или Италия. Значи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96 или Наполи,много ама много по-различно Барселона. :roll: Също така, по отношение на звездите,мисля,че в момента Примера също е пред всички останали. Двете най-големи футболни звезди на тази игра в момента(Меси и Роналдо) са част от Примера дивисион. Относно класацията е ясно,че Английското първенство в България е по-гледано, има най-много почитатели, поради една дузина причини(всеки има Диема,но не всеки ТВ+), по-добра реклама,предлагане и т.н. 8-)

Не съм съгласен,защото ако Барса играят в Италия,то съм на 1000% убеден,че ще си взимат мачовете по-трудно,отколкото в Испания по простата причина че когато има сгъстена защита пред тях се чудят какво да правят с топката!!!! И неимуверно ще губят точки

Върни се в “Футбол - Свят”