Япония е новият световен шампион по футбол за жени

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

g3_ev2
Контакти:

Re: Япония е новият световен шампион по футбол за жени

Мнениеот g3_ev2 » 18 юли 2011 02:00

Препоръчвам на всички приятели тук, преди да пишат доста безсмислени неща от сорта на "надути американки" и "Пърл Харбър", да следят и да вникнат в същността на мачовете и спецификата на състезателките. А ако бяхте направили това, щяхте да разберете, че до финала досригнаха, след много перипетии, най - стойностните отбори, които искрено се уважаваха и бяха взаимно безкрайно коректни. Япония е уникално дамско копие на Барселона, имат си Меси (капитанката SAWA) и Шави (157 см. MIYAMA). Но на финала определено отстъпваха игрово на много добре организирания отбор на Пиа Съндхейч, USA. Проявиха, обаче, огромна воля и с малко късмет изравниха в последните минути на продълженията. Дано сър Алекс да е гледал финала, защото американките показаха как е трябвало да играе Манчестър Юн. срещу Барса. В техния състав имат Аби Уомбах, която с глава стреля по-добре от много известни център-нападатели, Алекс Морган е дамско копие на Фернандо Торес, а Меган Рапиноу си е един женски вариант на Райън Гигс. Други бисери на първенството, освен бразилките, където известната Марта трудно може да бъде спряна, бяха шведките. Тяхната Лота Шелин си е направо завършен състезател тип Бербатов, а Мари Хамърстрьом срещу Франция вкара гол, който не съм виждал скоро на мъжки мач - с шпагат отне топката, изправи се със завъртане и дълго подкарване топката вляво покрай две защитнички, мощен удар с левия крак и топката се заби под напречната греда.
Женският футбол показва нещо много важно, което при мъжете трудно се забелязва - първостепенната роля на равновесието по терена и как трябва да се осигурява в динамиката на мача - от тази база вече да се търси пътя към победата. Т.е. на този футбол трябва да се гледа много сериозно и в никакъв случай не може да бъде арена за политически пристрастия, както тук някои господа се опитват да го представят.

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 18 юли 2011 08:09

fena написа:Радвам се че японките станаха световни шампиони. Играха най-хубавия футбол на това първенство. Заслужено ликуват...

Според мен най-хубавия футбол се игра от шведките и американките, а техни бяха и най-красивите голове. Според мен има доста футболисти, които могат само да се поучат от жените как се бие плътен удар с топката във вратата, а не на 15 метра аут. Футболистките на това първенство имат средно повече удари във вратата отколкото извън нея.

П.С. Има тема за световното първенство:
gong/viewtopic.php?f=35&t=83845&st=0&sk=t&sd=a
LIVERPOOL RULZZ

peh
Контакти:

Мнениеот peh » 18 юли 2011 09:48

Селекционерката на американките е шведка и се казва Пиа Сундхаге

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 18 юли 2011 10:09

Много силно играят японките, впечатлен съм
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 18 юли 2011 11:14

Както САЩ имаха шанс да вкарат а Бразилия в 122-минута,така сега им се върна

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 юли 2011 12:59

smoothc написа:Тази вечер е нощта на дузпите :P Честито на Япония ,голям дух показаха! 70 години от Пърл Харбър :) и Япония отново изненада Сащ

Само,че американците са знаели за Пърл Харбър. Да не се окаже, че и загубата е била планувана, за да си плати част от дълга американското правителство :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
kambata
Контакти:

Мнениеот kambata » 18 юли 2011 16:50

Егати парадокса, да имаш слабичък мъжки национал и световен шампион за жени :lol: Ми те направо да пускат жените им да играят вместо мъжете бе

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 18 юли 2011 18:57

kambata написа:Егати парадокса, да имаш слабичък мъжки национал и световен шампион за жени :lol: Ми те направо да пускат жените им да играят вместо мъжете бе

Аз не мисля, че мъжкият национален отбор на Япония е слаб. Участват си на всяко СП, играят като равен с равен с добри отбори - на последното СП смачкаха Дания с 3-1, биха и Камерун, а на 1/8-финал отпаднаха от Парагавай с дузпи. Просто при мъжете конкуренцията е по-голяма, затова Япония нямат такъв успех досега.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 18 юли 2011 19:35

Добри са Японците и при мъжете играчи като Кагава и Хонда го доказват

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 18 юли 2011 20:11

Жени и футбол?! Това ми звучи като "негър скиор" или "мъже и художествена гимнастика"!!! :roll:
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Върни се в “Футбол - Свят”