За футбола и балета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
keano_sj

Re: За футбола и балета

Мнениеот keano_sj » 17 мар 2011 18:32

L_Messi написа:
Thsmith написа:да наблегнам да думите му "пасове,достигнат противниковата врата където да нанесат удар и да отбележат гол " ... сега ги прочети пак. Сега прекарай през ума си подавания на ширина на терена на 2 метра един от друг, пас, пас, пас и така докато уморят противника от скука и се наканят да бият .. усети ли тънката разлика?

За мен няма правилен или неправилен футбол, а печеливш и обратното... Явно футбола на барса им носи успехи макар и с основното съдействие на реферите... така, че вероятно не е момента да ги критикуваме, но все пак...
Поня моята представа за атрактивен и интересен футбол изобщо не съвпада с играта на барса и затова избягвам и да ги гледам... Поне на мен ми допада бърз футбол, с подавания основно напред с цел за максимално кратко време и с максимално малко пасове и мотаене на топката да се достигне до удар в противниковата врата... после другия отбор е на ход и така... най-отвратителното обаче във футбола на барса не са напречните пасове, а постоянните симулации ... лично мнение

пп незнам за другите, но на мен ми е една малка мечта да видя барса да играят на британия стейдиъм мач на живот и смърт от значение със Стоук сити(един от най-симпатичните ми отбори) :lol:

Барса са отбелязали 118 гола през този сезон и мога да те уверя, че в огромната си част тези голове са станали на принципа "подавания, с които се достига до противниковата врата, нанася се удар и се вкарва гол", така че и аз се учудих като прочетох тези две напълно противоречащи си твърдения на автора :)
Всеки си има вкус и право на избор, и може да харесва или не харесва даден стил на игра.
Колкото до мача с Арсенал - вече доста пъти беше казано, че ако Бусака искаше толкова да помага на Барса, можеше да го направи още през първото полувреме, отсъждайки чистата дузпа срещу Меси ;)
Колкото до Стоук - и на мен са ми симпатични, защото се борят здраво и имат стил на игра според това какви играчи могат да си позволят.

"Същевременно съперника им пречи къде с преса, къде с шпагати, къде с подлички номерца."

Чети внимателно! Явно в Барса са богопомазани и трябва безпрепятствено да влизат с топката във вратата. Определено им е нужен един урок на "Британия" с шотландски съдия например.

Потребителски аватар
florentin_petre
Контакти:

Мнениеот florentin_petre » 17 мар 2011 18:59

Явно някой търси да се заяжда, като не ви харесва футбола гледайте балет. Аз лично си пия биричката и си гледам, ако не ми е кеф и пускам филм. Барса - Арсенал мина и замина, а вие още спорите. Живота си минава в спорове, жалко че от тях не се правят пари. Наздраве от мен :)
Кураж, Капитане!
HEAVY METAL IS MY RELIGION !
DIO IS MY GOD ! ! !
https://www.youtube.com/watch?v=KUXSTY9AW-s

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 17 мар 2011 19:04

keano_sj написа:
L_Messi написа:Барса са отбелязали 118 гола през този сезон и мога да те уверя, че в огромната си част тези голове са станали на принципа "подавания, с които се достига до противниковата врата, нанася се удар и се вкарва гол", така че и аз се учудих като прочетох тези две напълно противоречащи си твърдения на автора :)
Всеки си има вкус и право на избор, и може да харесва или не харесва даден стил на игра.
Колкото до мача с Арсенал - вече доста пъти беше казано, че ако Бусака искаше толкова да помага на Барса, можеше да го направи още през първото полувреме, отсъждайки чистата дузпа срещу Меси ;)
Колкото до Стоук - и на мен са ми симпатични, защото се борят здраво и имат стил на игра според това какви играчи могат да си позволят.

"Същевременно съперника им пречи къде с преса, къде с шпагати, къде с подлички номерца."

Чети внимателно! Явно в Барса са богопомазани и трябва безпрепятствено да влизат с топката във вратата. Определено им е нужен един урок на "Британия" с шотландски съдия например.

Доколкото разбирам, тезата ти е, че Барса за назидание трябва да играят срещу Стоук, които според теб ще приложат убийствена преса и железна защита? :lol:
И ако тези "шпагати и подлички номерца" са в противоречие с правилата на играта футбол - викаме шотландския съдия да ги подминава? :lol:

Потребителски аватар
keano_sj

Мнениеот keano_sj » 17 мар 2011 19:14

L_Messi написа:
Доколкото разбирам, тезата ти е, че Барса за назидание трябва да играят срещу Стоук, които според теб ще приложат убийствена преса и железна защита? :lol:
И ако тези "шпагати и подлички номерца" са в противоречие с правилата на играта футбол - викаме шотландския съдия да ги подминава? :lol:

Барса да си цъкат с Леванте и Уеска. За всичко останало си има English Premier League! ;)

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 17 мар 2011 19:22

keano_sj написа:
Барса да си цъкат с Леванте и Уеска. За всичко останало си има English Premier League! ;)

Те затова и водещите отбори от Англия, се чудят със седем или осем защитника да излизат срещу Барса. Надеждата им е контрите (една, две на полувреме)и непрекъснати ритници, само че не по топката, а по играчите! Както каза Шави преди време "В Англия може и да аплодират изританите топки в трибуните на Карагър и Тери , но в Испания ще получат неудобрение!". Не ми се търсят, точните му думи.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
keano_sj

Мнениеот keano_sj » 17 мар 2011 19:36

Rivaldo10 написа:
keano_sj написа:

Те затова и водещите отбори от Англия, се чудят със седем или осем защитника да излизат срещу Барса. Надеждата им е контрите (една, две на полувреме)и непрекъснати ритници, само че не по топката, а по играчите! Както каза Шави преди време "В Англия може и да аплодират изританите топки в трибуните на Карагър и Тери , но в Испания ще получат неудобрение!". Не ми се търсят, точните му думи.

И между другото пише се "неодобрение" .Отваряй повечко учебника си за 8-ми клас по български език и остави чичковците да си говорят за футбол! :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 мар 2011 19:39

Thsmith написа:
vaskonti написа:
keano_sj написа: От детските ми години имам следната представа за играта наречена футбол:единадесет здрави и прави мъже, опитващи се с поредица от пасове да достигнат противниковата врата, където да нанесат удар и да отбележат гол.

keano_sj написа:За господата функционери обаче е важно да градят положителен имидж, да толерират отбора "цък-цък", да бутат напред триото гноми- Меси, Шави, Иниеста. Мерси, УЕФА, запази този футбол за себе си!

Обясни ми защо тези две твои мнения не си противоречат изцяло?

да наблегнам да думите му "пасове,достигнат противниковата врата където да нанесат удар и да отбележат гол " ... сега ги прочети пак. Сега прекарай през ума си подавания на ширина на терена на 2 метра един от друг, пас, пас, пас и така докато уморят противника от скука и се наканят да бият .. усети ли тънката разлика?

За мен няма правилен или неправилен футбол, а печеливш и обратното... Явно футбола на барса им носи успехи макар и с основното съдействие на реферите... така, че вероятно не е момента да ги критикуваме, но все пак...
Поня моята представа за атрактивен и интересен футбол изобщо не съвпада с играта на барса и затова избягвам и да ги гледам... Поне на мен ми допада бърз футбол, с подавания основно напред с цел за максимално кратко време и с максимално малко пасове и мотаене на топката да се достигне до удар в противниковата врата... после другия отбор е на ход и така... най-отвратителното обаче във футбола на барса не са напречните пасове, а постоянните симулации ... лично мнение

пп незнам за другите, но на мен ми е една малка мечта да видя барса да играят на британия стейдиъм мач на живот и смърт от значение със Стоук сити(един от най-симпатичните ми отбори) :lol:

За едно нещо съм напълно съгласен - няма правилен футбол, има печеливш такъв.
Ти как очакваш да играе Барса, когато всеки отбор излиза срещу тях с 10 защитника? Дори Арсенал, които по принцип играят най-атакуващият футбол в Англия изпадна в глуха защита. При това постави рекорд за цялата история на ШЛ - не отправи нито един удар по посока на вратата на Барса. Не в очертанията, а в тази посока. Извинявай, ама дори Левски имаха някакви удари когато играха с тях, сметай за какво става въпрос. При това положение реално ли е да очакваш Барса да успяват да играят с 3-4 паса и да стигнат до вратата? И какво мислиш ще стане ако Стоук Сити играе с Барса? Същото - 10 човека до 25-ия метър и атаки с по 30-40 паса на Барса.
Що се отнася до симулациите, те не са повече от средното за всеки отбор. Но, както обикновенно, внимание се обръща на силните на деня, не на Стоук сити.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 17 мар 2011 19:51

Английските отбори колкото спираха Роналдо, толкова ще спират и Меси !

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 17 мар 2011 19:54

keano_sj написа:
L_Messi написа:

... и съдии от Шотландия :)

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 17 мар 2011 20:02

keano_sj написа: И между другото пише се "неодобрение" .Отваряй повечко учебника си за 8-ми клас по български език и остави чичковците да си говорят за футбол! :)

Всеки греши, а и не съм се стремял да покажа перфектни граматични познания! Пиша си коментарите на бързо и не винаги ги проверявам за грешки. Приемам забележката ти!
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”