L_Messi написа:Thsmith написа:да наблегнам да думите му "пасове,достигнат противниковата врата където да нанесат удар и да отбележат гол " ... сега ги прочети пак. Сега прекарай през ума си подавания на ширина на терена на 2 метра един от друг, пас, пас, пас и така докато уморят противника от скука и се наканят да бият .. усети ли тънката разлика?
За мен няма правилен или неправилен футбол, а печеливш и обратното... Явно футбола на барса им носи успехи макар и с основното съдействие на реферите... така, че вероятно не е момента да ги критикуваме, но все пак...
Поня моята представа за атрактивен и интересен футбол изобщо не съвпада с играта на барса и затова избягвам и да ги гледам... Поне на мен ми допада бърз футбол, с подавания основно напред с цел за максимално кратко време и с максимално малко пасове и мотаене на топката да се достигне до удар в противниковата врата... после другия отбор е на ход и така... най-отвратителното обаче във футбола на барса не са напречните пасове, а постоянните симулации ... лично мнение
пп незнам за другите, но на мен ми е една малка мечта да видя барса да играят на британия стейдиъм мач на живот и смърт от значение със Стоук сити(един от най-симпатичните ми отбори)
Барса са отбелязали 118 гола през този сезон и мога да те уверя, че в огромната си част тези голове са станали на принципа "подавания, с които се достига до противниковата врата, нанася се удар и се вкарва гол", така че и аз се учудих като прочетох тези две напълно противоречащи си твърдения на автора![]()
Всеки си има вкус и право на избор, и може да харесва или не харесва даден стил на игра.
Колкото до мача с Арсенал - вече доста пъти беше казано, че ако Бусака искаше толкова да помага на Барса, можеше да го направи още през първото полувреме, отсъждайки чистата дузпа срещу Меси![]()
Колкото до Стоук - и на мен са ми симпатични, защото се борят здраво и имат стил на игра според това какви играчи могат да си позволят.
"Същевременно съперника им пречи къде с преса, къде с шпагати, къде с подлички номерца."
Чети внимателно! Явно в Барса са богопомазани и трябва безпрепятствено да влизат с топката във вратата. Определено им е нужен един урок на "Британия" с шотландски съдия например.