Обзор на руското първенство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ballancee
Контакти:

Re: Обзор на руското първенство

Мнениеот Ballancee » 29 ное 2010 21:00

boys85 написа:
Ballancee написа:Руският футбол е във подем последните 5,6 години. Само като погледнеш какви треньори бяха там , Хидинк , Валери Газаев , Валери Карпин все големи имена. Очаквам след някоя друга година Руското първенство да надмине Бундеслигата , Лига 1 на Франция, както и Лига Сагреш. Страшно много пари се наляха и е нормално да има все повече успехи на руските отбори във Европа.Тази година беше някакво изключение , понеже аз лично очаквах Зенит да направи някакъв бум във таз годишното издание на ШЛ а , те отпаднаха от Оксер , дали подцениха мача незнам след като спечелиха във Петербург със 1:0 в първият мач.

100 пъти повече пари харчат от Лига 1 и пак 13-тия в първенството Оксер им отстрани шампиона за групите на ШЛ. На светлинни години са от френското първенство, не случайно от там се захранва цяла Европа с играчи, а от Русия я излезе някой защитник чужденец като Видич и Шкъртел.

Принципно съм съгласен , но последните години при французите няма никакъв просперипет както на клубно така и на национално ниво. Националният им отбор се провали с гръм и трясък както на Европейското така и на Мондиала във ЮАР това лято. Докато Руските отбори направиха доста сериозен пробив , както разбирасе и ''Сборная'' особено на Европейското. И не на последно място ще видиш ,че след години на кое място ще се намира Руският футбол.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 30 ное 2010 00:39

Не съм съгласен. Като закарат руснаците два отбора на четвъртфинал в ШЛ ми се обади. За национални отбори не ми говори, винаги французите са били с класи над "сборная". Може да са се провалили с гръм и трясък на световното, ама Русия дори и участие на този турнир не взе.
Подемът на руснаците е изкуствен, просто хвърлят много пари за играчи, както в Гърция и Турция последните години. Виждаш гърците как никакви ги няма, а пък за турците без коментар, тая година който не ги хвана той не ги би.

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 30 ное 2010 00:55

boys85 написа:Не съм съгласен. Като закарат руснаците два отбора на четвъртфинал в ШЛ ми се обади. За национални отбори не ми говори, винаги французите са били с класи над "сборная". Може да са се провалили с гръм и трясък на световното, ама Русия дори и участие на този турнир не взе.
Подемът на руснаците е изкуствен, просто хвърлят много пари за играчи, както в Гърция и Турция последните години. Виждаш гърците как никакви ги няма, а пък за турците без коментар, тая година който не ги хвана той не ги би.

Моментално те контрирам , вярвам спомняш си годините на господsтво на Лион и джоба без дъно на Олас ,е там също може да се каже ,че подемът на Лион е бил изкуствен , сега виждаме като спря кранчето Лион далеч не е онова което беше преди 1,2 години задоволяват се предимно със играчи от академията , или такива на по-достъпни цени. Тоест това което казваш за Руските отбори в последните години може да се каже и за Лион. Аз само твърдя ,че във Русия се наляха много средства и е нормално това първенство да просперира все повече.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 30 ное 2010 12:24

От гледна точка на това, че посредствен отбор като Лион стана 7 пъти поред шампион благодарение на нереалните за Лига 1 пари за трансфери, които даваха да, но имай предвид, че Олас им е президент от 1987 г. и му трябваха близо 15 години да ги изгради като хегемон и финансово най-стабилният клуб в шампионата.
А затова, че вече подемът им се изчерпа, не бих казал, че причините са липсата на финанси, те и сега си дават сериозни пари за трансфери, това лято изхарчиха близо 30 млн. за 3 играча, а миналата година рекордните 80 млн. Просто не винаги могат да се заменят по същия начин играчите, които напускат, а последните години това бяха Бен Арфа, Бензема, Жуниньо, Гову - все ключови фигури. Освен това и конкуренцията в първенството се засили, ОМ и те почнаха да харчат големи суми за трансфери, Лил, Бордо и Рен също си вдигнаха нивото много.
Не на последно място и Олас има решаваща роля за спада в клуба, тоя човек е толкова самовлюбен в себе си, че както изгради Лион като силен клуб, той ще е този който ще ги съсипе. Даде по собствено желание 25 млн. за Гуркюф не защото толкова им трябваше, а за да покаже, че няма в Лига 1 играч, който не може да купи стига да иска, навремето по същата причина искаше и Рибери, но така и не го огря. Не иска да махне Пюел, въпреки че феновете на Лион, а и цялата общественост му иска главата, само и само да покаже, че в клуба командва той и никой не трябва да му се меси.

Иначе да се върна на темата, нека руските клубове да харчат сериозни средства за трансфери на чуждестранни футболисти в първенството, но ако не си развиват школите, с тия бразилчета могат да имат само временни успехи, а после последствията на клубно и най-вече национално ниво ще са огромни. Справка нашите южни съседи. ;)

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 21 дек 2010 15:00

Официальный сайт "Амкара" распространил следующее заювление: "В связи со сложной финансовой ситуацией, сложившейся в клубе, принято решение о добровольном выходе ФК "Амкар" в Первую лигу". Источник: Спорт-экспресс

Върни се в “Футбол - Свят”