Предложения за промени във футбола.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Предложения за промени във футбола.

Мнениеот galin56 » 26 май 2010 18:01

SMITH написа:
galin56 написа:
SMITH написа:Видео повторенията не е възможно да бъдат приложени масово.
Иначе от доста време съм си мислел дали не може да се приложи промяна в едно от най-дразнещите нища във футбола - смените. Смятам, че нищо не пречи да се правят смени без да се спира играта и да се приключи с това размотаване и бавене на времето. Има си четвърти съдия - той ще записва кой влиза и излиза.. Честно казано не виждам недостатъци...
Имате ли мнение?

Абе честно казано не съм на мнение че смените бавят играта. То колкото и да се бави повече от 15-20 сек. не можеш да спечелиш.Плюс това винаги дават поне 3 минути продължение на 2-то полувреме. Някой път дори смените да се извършат без никакво забавяне(за 5-10 сек. на смяна) те пак дават поне 3 мин продължение. Така, че не мисля че твойто предложение ще оптимизира играта като цяло.

Ok...И 30 сек да са не виждам смисъл 21 да спират да играят за да може 1 да се разхожда до тъч-линията...

ЕЕ е те спират и за тъч, ъглов, когат влиза носилка.Няма как. Па и не можеш да правиш смяна ако играта не е спряла. Не може като хокея в игрално време. Това са нормални неща които немогат да се избегнат. А иначе особено нащо първенство е отрат са спиране на играта. Не смените а фауловете. По 50-60 фала,някой път и повече на мач по 20-на сек на фал смятай за какво става навъпрос. По някой път ме изкарват извън нерви. От 90 мин. играят чисто не повече от 30 направо отврат за гледане.

SMITH
Контакти:

Мнениеот SMITH » 26 май 2010 18:18

Ok...И 30 сек да са не виждам смисъл 21 да спират да играят за да може 1 да се разхожда до тъч-линията...[/quote]
ЕЕ е те спират и за тъч, ъглов, когат влиза носилка.Няма как. Па и не можеш да правиш смяна ако играта не е спряла. Не може като хокея в игрално време. Това са нормални неща които немогат да се избегнат. А иначе особено нащо първенство е отрат са спиране на играта. Не смените а фауловете. По 50-60 фала,някой път и повече на мач по 20-на сек на фал смятай за какво става навъпрос. По някой път ме изкарват извън нерви. От 90 мин. играят чисто не повече от 30 направо отврат за гледане.[/quote]

Добре, кажи ми не те ли дразни в 90-та минута, когато някой отбор търси гола и при тъч примерно някой селски тарикат се заразхожа и започва демонстративно да се прегръща с половината си съотборници и съдията? Да - време се губи за фаулове, корнери и тъчове, но това не може да се избегне. Докато със смените - може...

Потребителски аватар
mnts
Контакти:

Мнениеот mnts » 26 май 2010 18:49

Съгласен съм на 100% с предложението на Платини, но всичко друго, което сте изброили ми се струва абсурдно.
БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРЕДАВА, БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОДАВА, БЪЛГАРИЯ Е МОЯТА РОДИНА И ЗА НЕЯ ВСИЧКО АЗ ЩЕ ДАМ!

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 26 май 2010 19:04

Нито едно предложение не ми харесва от тези. Да си оставим футбола такъв какъвто е и да му се наслаждаваме.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 май 2010 19:04

Аз бих предложил при 5 фаула да се изпълнява нещо като дузпа, но от дъгата на наказателното поле, например. Това е с цел играта да стане по-чиста и да се даде предимство на класните играчи. Няма смисъл най-добрите играчи всеки сезон да се контузват по няколко пъти, а феновете да наблюдават разни дърводелци на терена.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 26 май 2010 19:51

Защо направо при 3 удара точни във вратата да се присъжда гол на съответния отбор ? Ще бъде повече от прекрасно да виждаме схеми от рода на 3-6-5. Най-добре да заменим гредите и да сложим камъни, за да виждаме повече удари към вратата.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 26 май 2010 20:40

ако точка две влезе в употреба означава че в българия ще изпадат отбори победили в последните мачове с по 12-14 гола а левскицска ще вкарва на сателитите си по 40-50 на мач :!:

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 26 май 2010 21:02

Предполагам, че е възможно да се сложат чипове в обувките на играчите и да се сложи край на спора веднъж завинаги със засадите. Страничният съдия ще вдига засада като му изпищи или светне датчика за засади, а ако има пасивна засада няма да вдига флагчето.
Последна промяна от Botevist_1912 на 26 май 2010 21:47, променено общо 1 път.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 26 май 2010 21:25

Botevist_1912 написа:Предполагам, че е възможно да се сложат чипове в обувките на играчите и да се сложи спор веднъж завинаги със засадите. Страничният съдия ще вдига засада като му изпищи или светне датчика за засади, а ако има пасивна засада няма да вдига флагчето.

:lol: :lol: Много ми стана интересно това ... но е възможно ... например в 1-ия отбор са едни чипове в другия други и когато е на една линия с другия не пищи а като се размине да пищи .... да ама разбери че например имат корнер на едната врата и той не е с никой в 1-на линия то пак пищи :lol: освен вече съдиите да определят за кога пищи или защо...

Мойта идея е сички съдии и работи да са роботи .... и да са структурирани по фифа и пес :lol: :lol: :lol: демек нали знаете като стане засада как свирят и показват в 1 линия .... е същото :lol: :lol: :lol:
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 26 май 2010 21:48

MaRTo1233 написа:
Botevist_1912 написа:Предполагам, че е възможно да се сложат чипове в обувките на играчите и да се сложи спор веднъж завинаги със засадите. Страничният съдия ще вдига засада като му изпищи или светне датчика за засади, а ако има пасивна засада няма да вдига флагчето.

:lol: :lol: Много ми стана интересно това ... но е възможно ... например в 1-ия отбор са едни чипове в другия други и когато е на една линия с другия не пищи а като се размине да пищи .... да ама разбери че например имат корнер на едната врата и той не е с никой в 1-на линия то пак пищи :lol: освен вече съдиите да определят за кога пищи или защо...

Мойта идея е сички съдии и работи да са роботи .... и да са структурирани по фифа и пес :lol: :lol: :lol: демек нали знаете като стане засада как свирят и показват в 1 линия .... е същото :lol: :lol: :lol:

Е, нали затова съдията е там да преценява за пасивната засада и при корнери да изключва датчиците. А и може чиповете и датчиците така да бъдат програмирани при корнер да не пищят.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Върни се в “Футбол - Свят”