защо написа:Всички забравят тия с малките номера. И вие говорите почти само за халфове и нападатели и чат-пат за някой като Малдини, Кан или Кафу, които са суперекспонирани медийно, и в класацията има един вратар - Яшин, и един защитник - Канаваро, който беше голям футболист някога, не сте прави за него, ама от известно време нищо не играе. Има и Бекенбауер сред лауреатите, ама той е почналкато нападател, после е бил халф и като е станал защитник вече е бил супрзвезда, пък и е играел много ефектно и технично и отзад. Е, и Замер, той беше дефанзивен халф, може да го включим, и това е.
А иначе, да добавя Барези, странно е, че никой не се е сетил за него. Вярно, че е по-стар, ама да се сетиш за Кафу и Малдини, а за него не, е все едно да питаш кой е тоя Марадона и по-добър ли е от Венци Джибрата от нашто село. Също Йеро, макар че ако беше играл халф, а не защитник, сигурно щеше да бъде един от безспорните велики играчи. През 90-те имаше и един вратар на Милан - Себастиано Роси, който имаше нещастието да играе зад Барези, така че веднъж в месеца му се налагаше да пресече някое центриране, а удар във вратата имаше веднъж на полусезон. Когато Барези се отказа от футбола, се видя, че това е велик вратар, ама вече и той беше на години и игра още малко, та сега никой не го помни. Май никой не е споменал и Кантона, М. Лаудруп, Джанини, Ефенберг, Б. Шустер, а също, по обясними причини, Рой Кийн, Рийкард, Р. Куман, Алдаир, та да ги запиша и тях. Абе изобщо, имам чувството, че ако се направи класация за най-великите за последните 25 години, примерно, че ги помня, в десетката повечето ще са такива, които нямат Златна топка. А за България положението ще е още по-зле. Най-реалистична е класацията на ФИФА, то нея не я правят журналисти.
За Барези си много прав.Това е най-добрия защитник който някога съм гледал.Колкото до Йеро- поняга правеше невероятни грешки а Куман е един от най-бавните защитници за всички времена. За всичко друго съм съгласен.