Кое първенство си струва да се гледа ??

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Re: Кое първенство си струва да се гледа ??

Мнениеот niki87 » 23 ное 2009 13:45

_RoKi_ написа:Аз мисля,че Бундеслигата по нищо не отстъпва на Висшата лига,дори бих казал,че там мачовете в повечето случаи са по-интересни :) В Англия се знае винаги кои 4-ри отбора ще се борят за титлата и 2-3 за ЛЕ.В Германия нещата не са така,поне 6-7 отбора имат шансове за 1-то място/Визирам Вердер,Шалке,Волфсбург и те последно време играят добре,Байерн М.,Байер Л. правят фурор тази година,Щутгарт,Хамбургер и те до скоро играха добре и дано скоро си възвърнат тази игра,Херта видяхте миналата година какво постигна в шампионата/...Към тези отбори като добавиш Хофенхайм и Нюрнберг нивото на Бундеслигата е много високо.
В Испания също се играе доста добър футбол,макар че и там интригата не е много голяма.
Руското първенство също не е за подценяване,харесва ми като стил,а и дербитата,които се получават са стойностни :)

Абсолютно съм съгласен!Бундеслигата е може би единственото първенство в света където почти всяка година шампиона се решава последния кръг,а страхотната класа на руската Премиер лига изобщо не подлежи на коментар!

П.п.Приятно изненадън съм,че има фен на Юнайтед,който гледа обективно и реално на нещата ;)

Потребителски аватар
howmen
Контакти:

Мнениеот howmen » 23 ное 2009 13:46

tprodanov написа:Българското!

Напълно те подкрепям :mrgreen:
Такова шоу няма никъде!
То и футбол няма но поне е забавно ;)
You`re My Wicked Live

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 23 ное 2009 13:59

Зависи от гледната точка. Ако търся красиви изпълнения и гениални играчи бих избрал испанското. Ако искам да гледам умела тактическа игра и много прагматизъм бих избрал италианското. Ако искам просто да погледам добър футбол на висока скорост, английското. Ако търся тръпка и емоции, бих гледал българското първенство.

Потребителски аватар
battlestar31
Контакти:

Мнениеот battlestar31 » 23 ное 2009 14:02

metodito написа:
Gonzo0009 написа:някакви надути англичани.

Това много ме дразни при англичаните. Резултатите на Евертън и Фулъм в Лига Европа са красноречиви.

Във лига европа парите са малко затова англиските отбори не се напъват много във тоя турния :!:

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 23 ное 2009 14:04

А областна и Б областните групи - Пловдив ! :) Там е истинската емоция и интриги :lol: съвсем серизоно ! Мачове,които могат да продължат 3 часа,ако не се извади топката от дерето или не намерят нова.Пък и там се раждат талантите 8-)

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Мнениеот bobo03 » 23 ное 2009 14:04

1. Премиършип - Вярно е че Висшата лига се доминира от 3-4 отбора, но виждаш, че играчите се раздават и няма уговорени мачове.
2. Примера Дивисион - удоволствие е да гледаш Барса и Реал...
3. Бундеслигата - Байерн не е това което беше и това е за доброто на германския футбол
4. Серия А - Доста загуби от популярността си. Вече не се влагат толкова средства в класни футболисти, а това влияе определено.
5. Руската Висша Лига - Руснаците дръпнаха доста и резултатите в ШЛ го доказват. Струва ми се, че след година-две ще се конкурират с най-добрите.
.
.
.
.
50. България - има ли смисъл да обяснявам защо :cry:

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 23 ное 2009 14:13

Yobs1912 написа:А областна и Б областните групи - Пловдив ! :) Там е истинската емоция и интриги :lol: съвсем серизоно ! Мачове,които могат да продължат 3 часа,ако не се извади топката от дерето или не намерят нова.Пък и там се раждат талантите 8-)

[offtopic]То не е само Пловдив. Преди няколко седмици ходих на един мач от А окръжна и такъв сеир няма. Понеже съботата тогава беше работен ден, единия отбор започна мача с 7 човека, а другия с 9. По едно време се появиха някакви и влезнаха да играят, единият с анцунг, другият с дънки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . В крайна сметка мача не се доигра защото един от футболистите уцели неволно съдията с топката и той изпадна в безсъзнание.[/offtopic]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 23 ное 2009 14:41

bobo03 написа:1. Премиършип - Вярно е че Висшата лига се доминира от 3-4 отбора, но виждаш, че играчите се раздават и няма уговорени мачове.
3. Бундеслигата - Байерн не е това което беше и това е за доброто на германския футбол
4. Серия А - Доста загуби от популярността си. Вече не се влагат толкова средства в класни футболисти, а това влияе определено.
5. Руската Висша Лига - Руснаците дръпнаха доста и резултатите в ШЛ го доказват. Струва ми се, че след година-две ще се конкурират с най-добрите.
.
.
.
.

Много е модерно да покажем колко е под нивото ни нашето първенство. Ние сме велики фенове, които заслужават само истински футбол от върхова класа, кво българско първенство на такива особи като нас, българите...

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Мнениеот bobo03 » 23 ное 2009 14:48

tprodanov написа:
bobo03 написа:1. Премиършип - Вярно е че Висшата лига се доминира от 3-4 отбора, но виждаш, че играчите се раздават и няма уговорени мачове.
.
.
.
.

Много е модерно да покажем колко е под нивото ни нашето първенство. Ние сме велики фенове, които заслужават само истински футбол от върхова класа, кво българско първенство на такива особи като нас, българите...

Като класа първенството ни може би не е чак толкова лошо. Друго имах предвид и ти знаеш какво. Припомни си от 1990 г. за колко мача си чул или си се съмнявал, че са уговорени...А за колко шампиона знаеш, че са станали такива по втория начин... Това имах предвид. Ако съм накърнил по някакъв начин националните ти чувства приеми извиненията ми ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 ное 2009 15:17

battlestar31 написа:Във лига европа парите са малко затова англиските отбори не се напъват много във тоя турния :!:

Това е официалната версия, но за мен като среднстатистически фен, реалностите са други. Освен едно страхотно представяне на Мидълзбро, скоро не помня да са правили нещо по-интересно. Голям смях беше с Фулъм, 'дето се били пазили за Премиършип като идваха тук и си загубиха мача. Просто с тези техните центрирания и мачкане на топката, няма кой да им се върже. Лично мнение. Отборите, които играят по-разкрепостено (МЮ, Арсенал, Челси и донякъде Ливъпул) са заслужено в ШЛ, другите им отбори играят демодиран и лишен от фантазия футбол като се разчита на силовото единоборство, търчането по тъча и играта с глава. Пробивите през центъра, надиграването един на един и тактическото разнообразие общо взето отсъстват при отборите след 4-то място в Премиършип.
П.С. Разбира се, Нюкясъл и Лийдс направиха добри срещи, но това беше инцидентно.

Върни се в “Футбол - Свят”