Влизането в груповата фаза на ЛЕ няма да бъде по-трудно
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- olympic teteven
- Контакти:
Re: Влизането в груповата фаза на ЛЕ няма да бъде по-трудно
Ами да си правят Суперлига в такъв случай. Защо трябва да се опорочава идеята за Шампионска лига, която и без това отдавна вече е всичко друго, но не и шампионска... 

olympic teteven написа:Ами да си правят Суперлига в такъв случай. Защо трябва да се опорочава идеята за Шампионска лига, която и без това отдавна вече е всичко друго, но не и шампионска...
Да я направят, но и тя трябва да е под егидата на УЕФА, за да се цицат парички. В противен случай най-лесното е турнирът да бъде обявен за нерегламентиран, да не се разрешава на на лицензирани международни съдии да свирят мачовете, а това пък води до наказание за отборите....ако мачовете се свирят от съдии, които нямат право да реферират международни срещи.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- olympic teteven
- Контакти:
Кашчей написа:Да я направят, но и тя трябва да е под егидата на УЕФА, за да се цицат парички. В противен случай най-лесното е турнирът да бъде обявен за нерегламентиран, да не се разрешава на на лицензирани международни съдии да свирят мачовете, а това пък води до наказание за отборите....ако мачовете се свирят от съдии, които нямат право да реферират международни срещи.
Бал съм им мамата, да се оправят. Важното е обаче да не се мачкат отборите от Топ 5 надолу. Щото иначе за какво махнаха досегашната върхушка на УЕФА (а пък и на ФИФА).
А има и един такъв момент - често се случва челните места в топ-първенствата да се заемат от меко казано посредствени отбори, на които много повече им подхожда битката за оцеляване, отколкото зона ШЛ. Има редица примери в предишни сезони, да не изброявам. Ще ме извиняват, ама предпочитам Шампионска лига с Лудогорец, Легия В, Спарта Пр, Стяуа Б, Розенборг и т. н., отколкото с Осасуна, Емполи, Уест Хям, Аугсбург и други там случайно додрапали до 4-то място асансьорчета
Как завърши мача между предпочитания от теб Лудогорец и случайно издрапалия до шампионската лига Арсенал ?
Добре, че не си шеф във УЕФА, че ще почнеш да определяш по твой кеф кой да става шампион.

Добре, че не си шеф във УЕФА, че ще почнеш да определяш по твой кеф кой да става шампион.

- olympic teteven
- Контакти:
pisna_mi написа:Как завърши мача между предпочитания от теб Лудогорец и случайно издрапалия до шампионската лига Арсенал ?
![]()
Госпожице, не си чела внимателно. Кога съм казал, че отбор като Арсенал е додрапал случайно до ШЛ. Тези, които съм посочил като пример от ранга на Арсенал ли са според теб?
Хората се издъниха с настоящия формат и сега търсят начини да си оправят бакиите.
Видяха, че с тези измишльотини за шампионски и нешампионски потоци турнирът върви надолу, защото влизат такива като Легия, Загреб и т.н., а отпадат Рома и Виляреал примерно. Но ако върнат предишния добре работещ формат на турнира, това ще е признание за грешката, затова търсят начин хем да си запазят различните потоци, хем да влизат силните отбори от водещите първенства.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
olympic teteven написа:Кашчей написа:Да я направят, но и тя трябва да е под егидата на УЕФА, за да се цицат парички. В противен случай най-лесното е турнирът да бъде обявен за нерегламентиран, да не се разрешава на на лицензирани международни съдии да свирят мачовете, а това пък води до наказание за отборите....ако мачовете се свирят от съдии, които нямат право да реферират международни срещи.
Бал съм им мамата, да се оправят. Важното е обаче да не се мачкат отборите от Топ 5 надолу. Щото иначе за какво махнаха досегашната върхушка на УЕФА (а пък и на ФИФА).
А има и един такъв момент - често се случва челните места в топ-първенствата да се заемат от меко казано посредствени отбори, на които много повече им подхожда битката за оцеляване, отколкото зона ШЛ. Има редица примери в предишни сезони, да не изброявам. Ще ме извиняват, ама предпочитам Шампионска лига с Лудогорец, Легия В, Спарта Пр, Стяуа Б, Розенборг и т. н., отколкото с Осасуна, Емполи, Уест Хям, Аугсбург и други там случайно додрапали до 4-то място асансьорчета
Ако Осасуна издрапа до топ 4 в Испания, това е доста по-сериозен успех от първото място на Лудогорец в България или на Легия в Полша.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
pisna_mi написа:Как завърши мача между предпочитания от теб Лудогорец и случайно издрапалия до шампионската лига Арсенал ?
![]()
В такъв случай името на турнира е тотално сбъркано, след като може четвъртият в класирането да играе в него, ако е от т.н. топ първенство. Чек са сетя кога Тотнъм са ставали шампион, за да играят в ШЛ, ама ми се губи във времето

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- olympic teteven
- Контакти:
Tommi написа:Ако Осасуна издрапа до топ 4 в Испания, това е доста по-сериозен успех от първото място на Лудогорец в България или на Легия в Полша.Друг е въпросът, че участието в евротурнирите е на база на историческо представяне (от предишния сезон) и настоящата форма на даден клуб може да е съвсем различна от миналогодишната.
ОК. Съгласен съм, че и последния в Англия и Испания е десет пъти по-силен от шампиона на Литва примерно. Идеята е, че значително се изкривява понятието "Шампионска лига". Ето защо да си правят там един отделен турнир големите риби и да може нашите тимчета да си джиткат на спокойствие.
А пък и, съгласете се, до ШЛ понякога достигат отбори, които нямат нито една шампионска титла на страната си в цялата си история. Примерите са не един и два.
olympic teteven написа:Tommi написа:Ако Осасуна издрапа до топ 4 в Испания, това е доста по-сериозен успех от първото място на Лудогорец в България или на Легия в Полша.Друг е въпросът, че участието в евротурнирите е на база на историческо представяне (от предишния сезон) и настоящата форма на даден клуб може да е съвсем различна от миналогодишната.
ОК. Съгласен съм, че и последния в Англия и Испания е десет пъти по-силен от шампиона на Литва примерно. Идеята е, че значително се изкривява понятието "Шампионска лига". Ето защо да си правят там един отделен турнир големите риби и да може нашите тимчета да си джиткат на спокойствие.
А пък и, съгласете се, до ШЛ понякога достигат отбори, които нямат нито една шампионска титла на страната си в цялата си история. Примерите са не един и два.
Името е просто подробност, то е най-лесно за промяна. А идеята е точно такава, единият турнир да бъде за големите отбори, другият (Лига Европа) да е за останалите. Който има претенции за големия тернир, трябва да бие някой от големите отбори, както беше в близкото минало. Сега въведоха някакво смешно разделение на потоци и от едната страна играят Дъндолк, Бате, Лудогорец, Апоел и т.н. помежду си, а от другата страна помежду си играят Ман Сити, Рома, Порто, Виляреал и т.н.