Арестите във ФИФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Арестите във ФИФА

Мнениеот Thsmith » 27 май 2015 22:57

Кашчей написа:Ти знаеш ли им аргументите?

Защо използваш множествено число? :lol:

Изображение

тоя е достатъчен и за двете първенства ; ))))

пп отговорил съм ти в горния пост след едита
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 май 2015 22:58

action66 написа:
Alexx написа:Футболът като всеки нормален спорт трябва да почне да се управлява от няколко държави, които имат традиции в този спорт както на национално така и на клубно ниво. А не Ямайка или Конго да имат равни права да вземат решения с Германия или Италия. Това е пълен абсурд и изкривяване на демокрацията.

Демокрацията е равноправие.Идеяата е ,че най-голямата спортна организация дава шанс еднакво на всички.Това не е елитен клуб.Както е и в ЕС - Малта и Къпър имат равен глас Германия и Франция.Така е и в САЩ-Масачизетс има същата тежест както Тексас.Иначе проблема е в човешката природа.Не е в структурите,не е в държавите.Изкушени хора по света колкото искаш.Навсякъде.

Да ама не. При гласуване в ЕС освен обикновено мнозинство е нужно зад това обикновено мнозинство трябва да стоят 60% от населението на ЕС. Т.е. ако държави като Малта, Кипър, България и други малки държави се обединят да направят 51% при гласуване, то гласуването няма да мине ако държави с голямо население като Германия, Великобритания, Франция и други кажат не.
Иначе проблема е в структурата. Защото това не е демокрация,а е охлокрация

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 27 май 2015 23:10

Блатер се закани да изкорени нередностите във футбола

УЕФА: Показваме на тази ФИФА червения картон

Тия са егати майтапа...Вече няма значение какво се случва....факт е, че двете дружки прецакаха Цар Футбол.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 27 май 2015 23:45

Щатите си немаха лоби във ФИФА, сега ще се намърдат здраво там. Надявам се със същия хъс да разследват виновниците за следващата финансова криза. Ама надали...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 28 май 2015 00:17

NOMER14 написа:Докато е време, трябва да се отнеме домакинството на Катар. Иначе ще гледаме чаршафосани фенки по трибуните..., ако ги пуснат въобще.

Да правят СП в Катар си е корупция от всякъде.Да се правят стадиони с климатици,да се трошат пари за тоя дето духа
гората и после"паметници на глупостта",толкова много страни да си променят първенствата си глупост отвсякъде.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 28 май 2015 00:29

Thsmith написа:
action66 написа:
Thsmith написа:
Tzar_Kiro написа:Като разследват изборът на Катар и Русия и какво???Да не би да отменят световните първенства в тези държави???Работата е ясна. САЩ искат да сложат ръка и на ФИФА!Видяха че има големи пари във футбола и сега се правят на борци срещу корупцията.

Защо да не им отнемат домакинствата и да направят нов избор, но този път обективен и публичен. Трябва и Блатер да го хванат за ушите и да го замъкнат в САЩ, а не да ми се кандидатира за още един мандат.
Последните 4 домакина на световно първенство са скандални. Визирам Бразилия, ЮАР, Русия и Катар. На всички е ясно, че единствения мотив да им бъде дадено първенство е корупцията...

Странно възмущение!
Бразилия - най-футболната страна в света.
ЮАР - най-богатата и развита страна в Африка.
Русия - заедно със САЩ са най-способни да организират мащабни първенства,а Русия е и по-футболна страна от САЩ.
Катар - Супер богата и динамично развиваща се страна,която допринася за развитие на футбола в арабската част на Азия.
Колкото повече новости и екзотика навлезе в световния футбол,толкова по-добре.На мен лично ми е омръзнало да гледам едни и същи държави,които се определят като фаворити....

Кое му е странното?
Какво значи най футболната страна в света? Те първенството няма да го играят циганите на плажа, а е на стадионите. Същите които не бяха завършени. Същата държава която танкове нападаха гета около първенството и едва ли не цялата страна протестираше срещу него.
Какво значи най-богата страна в африка? Какво значение има това? Имаше ли условия? Не... условия няма в която и да е Африканска държава, дори в такава изградена от Апартейд. Няма изобщо да споменавам, че някои от стадионите им не се използват за нищо и се рушат вече...
Катар? Богата? Какво значение има отново? Как ще събереш туристите в тази държава? Как ще играе на 45 градуса или ще разместиш целия календар и ще направиш някакво смешно първенство посред зима? Как ще реагира тази ислямска държава на пикаенето по улиците и пиянството? Как ще реагира на жените и на курвите? Представяш ли си какъв цирк би било?
Русия? На какво е способна? Я пак? Ти гледа ли какъв цирк беше игрите в Сочи? Вълци по хотелите и 50 млрд за това фиаско. Остави това. Феновете виж... Как ще се придвижиш на 3-4000 хил км до друг стадион за следващия мач? И то няма да пътуваш из примерно Америка или Германия, а ще го направиш из Русия. Ще стигнеш ли цял изобщо? Представям си как западни туристи пътуват такива дестинации из такава държава. Изобщо да не споменавам, че по това време може танкове да се разхождат там, а не да се играе футбол. Инфраструктурата на тези държави също няма нужда дори да се коментира.

Как точно тия държави могат да победят Великобритания и САЩ (кандидатите за тези две първенства) по честен начин? То няма дори един аргумент в тяхна полза.

Първенствата не трябва да се правят във всяка кочина, а да се правят там където е възможно да се проведат добре. Австралия, Канада, Германия, САЩ, Великобритания, Япония, Южна К, Франция, Испания и тн да не ги изброявам всички. Държави с налични великолепни стадиони, инфраструктура. Държави гарантиращи достатъчно сигурност, а не да се озовеш дрогиран и обран от някой бразилски бар или руски гангстер

Предубеден си.Сериозно.Откога не си ходил в Русия?Аз ходя често.Нищо общо с казаното от теб.Супер модерна,високо технологична държава с мащаб във всичко. За другите ми е трудно да съм обективен.Не съм бил никога там.Англия е добре,но там често се прави нещо,нека има разнообразие.САЩ също се справиха добре ,но нека и те поизчакат.Иначе жеги лятото има постоянно някъде.Освен ако Световното през юни-юли не е в Южното полукълбо...... Аз все пак съм за разнообразието.

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 28 май 2015 00:39

action66 написа:
Thsmith написа:
action66 написа:
Thsmith написа:
Tzar_Kiro написа:Като разследват изборът на Катар и Русия и какво???Да не би да отменят световните първенства в тези държави???Работата е ясна. САЩ искат да сложат ръка и на ФИФА!Видяха че има големи пари във футбола и сега се правят на борци срещу корупцията.

Защо да не им отнемат домакинствата и да направят нов избор, но този път обективен и публичен. Трябва и Блатер да го хванат за ушите и да го замъкнат в САЩ, а не да ми се кандидатира за още един мандат.
Последните 4 домакина на световно първенство са скандални. Визирам Бразилия, ЮАР, Русия и Катар. На всички е ясно, че единствения мотив да им бъде дадено първенство е корупцията...

Странно възмущение!
Бразилия - най-футболната страна в света.
ЮАР - най-богатата и развита страна в Африка.
Русия - заедно със САЩ са най-способни да организират мащабни първенства,а Русия е и по-футболна страна от САЩ.
Катар - Супер богата и динамично развиваща се страна,която допринася за развитие на футбола в арабската част на Азия.
Колкото повече новости и екзотика навлезе в световния футбол,толкова по-добре.На мен лично ми е омръзнало да гледам едни и същи държави,които се определят като фаворити....

Кое му е странното?
Какво значи най футболната страна в света? Те първенството няма да го играят циганите на плажа, а е на стадионите. Същите които не бяха завършени. Същата държава която танкове нападаха гета около първенството и едва ли не цялата страна протестираше срещу него.
Какво значи най-богата страна в африка? Какво значение има това? Имаше ли условия? Не... условия няма в която и да е Африканска държава, дори в такава изградена от Апартейд. Няма изобщо да споменавам, че някои от стадионите им не се използват за нищо и се рушат вече...
Катар? Богата? Какво значение има отново? Как ще събереш туристите в тази държава? Как ще играе на 45 градуса или ще разместиш целия календар и ще направиш някакво смешно първенство посред зима? Как ще реагира тази ислямска държава на пикаенето по улиците и пиянството? Как ще реагира на жените и на курвите? Представяш ли си какъв цирк би било?
Русия? На какво е способна? Я пак? Ти гледа ли какъв цирк беше игрите в Сочи? Вълци по хотелите и 50 млрд за това фиаско. Остави това. Феновете виж... Как ще се придвижиш на 3-4000 хил км до друг стадион за следващия мач? И то няма да пътуваш из примерно Америка или Германия, а ще го направиш из Русия. Ще стигнеш ли цял изобщо? Представям си как западни туристи пътуват такива дестинации из такава държава. Изобщо да не споменавам, че по това време може танкове да се разхождат там, а не да се играе футбол. Инфраструктурата на тези държави също няма нужда дори да се коментира.

Как точно тия държави могат да победят Великобритания и САЩ (кандидатите за тези две първенства) по честен начин? То няма дори един аргумент в тяхна полза.

Първенствата не трябва да се правят във всяка кочина, а да се правят там където е възможно да се проведат добре. Австралия, Канада, Германия, САЩ, Великобритания, Япония, Южна К, Франция, Испания и тн да не ги изброявам всички. Държави с налични великолепни стадиони, инфраструктура. Държави гарантиращи достатъчно сигурност, а не да се озовеш дрогиран и обран от някой бразилски бар или руски гангстер

Предубеден си.Сериозно.Откога не си ходил в Русия?Аз ходя често.Нищо общо с казаното от теб.Супер модерна,високо технологична държава с мащаб във всичко. За другите ми е трудно да съм обективен.Не съм бил никога там.Англия е добре,но там често се прави нещо,нека има разнообразие.САЩ също се справиха добре ,но нека и те поизчакат.Иначе жеги лятото има постоянно някъде.Освен ако Световното през юни-юли не е в Южното полукълбо...... Аз все пак съм за разнообразието.

Прав си за всичко, освен за Русия - тя ще се справи и няма да се пътува по 3000 км.....друг е въпроса дали спечели честно.
Най-ощетена от целия цирк е Австралия, определено заслужаваше СП...Катар е без коментар, едва ли има футболно мислещ човек, който да приема този избор.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2015 00:47

action66 написа:

Никога не съм ходил и нямам намерение да го правя. Тия работи за високотехнологичност ги разправяй на някой друг. Москва вероятно не е лош град и не изостава кой знае колко от Европейските столици, но световното няма да е в Москва, а в цяла русия.

Има си традиции и няма нужда от разнообразие относно формата и времето на провеждане. Що се отнася до мястото... какво значи разнообразие? Ти примерно караш Мерцес(примерно). Защо за разнообразие да не си купиш трабант :lol: Не го правиш, нали? Защо тогава вместо първенството да е на нормално място, да го слагаме на газЪ на света без никакви условия и комфорт?
Не твърдя, че Русия е Афганистан или Бирма, но някак си няма как да сравняваме едно първенство във Великобритания, Германия, САЩ и тн с такова в Русия от всяка гледна точка.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 май 2015 00:52

Аз лично нямам нищо против от време на време да има някоя екзотична страна за домакин или страна която не е от водещите страни във футбола, но проблемът е,че такива изключения стават правило.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 28 май 2015 00:55

Thsmith написа:Именно, че нищо няма нужда да строят или то е само козметично. Няма да правят хотели, няма да правят нов "Сочи", няма да правят улици или Уембли.

Днес дават първенството на Великобритания и утре може да приеме всички мачове в десетки пъти по-добри условия, на много по добри стадиони, с много по добра инфраструктура и сигурност. Дават ги на САЩ и получават същото. Да не продължавам да изброявам държавите... в горния пост съм го направил.

Ти какво искаш да строят? Да бутнат Уембли и Милениъм Стейдиъм и да направят нови ли? Или някоя улица до тях не е достатъчно добра? Или хотелската база? Или янките ще бутат някой от 100 хилядните исполини The Horseshoe, Rose Bowl, LAMC, Cotton, Sanford i tn

Май само Италия от водещите държави би и трябвало "време" за ремонти и бутане/вдигане на стадиони. Всички други си имат всичко налично...

Е, то точно това е идеята на Световните в други страни. Англичаните гледат голям футбол всяка седмица, а така и на някои други места ще им се случи такова нещо и ще се запалят по футбола. Може да го дадат на Англия, може и на Англия и Уелс (на Великобритания не може, който знае по кво футболът се различава от хокея, няма нужда да му казвам защо), ама това е малко като да пренасочат хуманитарните помощи за Бангладеш към английските лордове, щото те ще си сготват по-хубава манджа. Ако храната се разваля и не могат да я доставят навреме, тогава става, ама иначе не върви бъш.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Футбол - Свят”