Таван на заплатите във Висшата лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Таван на заплатите във Висшата лига

Мнениеот Alexx » 08 фев 2013 13:46

Какви балони какви пет лева? Високите заплати във Висшата лига следват икономическата логика. Английските клубове имат много приходи и за това английските отбори плащат високи заплати. Ти ако имаш фирма ще плащаш ли високи заплати когато тя не прави достатъчно оборот? Да ако не разбираш от бизнес. :mrgreen: За данъците точно недей коментира, защото в хИспания данъците са символични за двата държавни отбора. Колкото до това,че английските клубове не били желана дестнинация ще спра да го коментирам, защото пишеш разни алабалистики.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 фев 2013 13:54

Alexx написа:Какви балони какви пет лева? Високите заплати във Висшата лига следват икономическата логика. Английските клубове имат много приходи и за това английските отбори плащат високи заплати. Ти ако имаш фирма ще плащаш ли високи заплати когато тя не прави достатъчно оборот? Да ако не разбираш от бизнес. :mrgreen: За данъците точно недей коментира, защото в хИспания данъците са символични за двата държавни отбора. Колкото до това,че английските клубове не били желана дестнинация ще спра да го коментирам, защото пишеш разни алабалистики.

Забавен си! И понеже английските клубове печелят много, затова си слагат ограничение на бюджета за заплати? В случай, че не осъзнаваш (очевидно) да те светна, че това е спасителна мярка за английските отбори, които ИЗНЕМОГВАТ финансово, изключение са Сити и Челси! Това ограничение се приема, за да се спасят английските отбори..., ако те без никакви проблеми можеха да си позволят да плащат такива заплати нямаше да го приемат това ограничение, ама от къде толкова акъл в главата ти, да го асимилираш това нещо? Заражи кухите приказки и виж реалните факти, които се изразяват в действията на отборите! Ако имаш много пари не се чудиш как да си вържеш гащите с таван на заплатите!!! ;)

И ако някой не трябва да говори за данъци, това си ти, защото си нямаш никаква представа за испанското данъчно законодателство!

Да, недей да коментираш по-добре и без това няма какво да кажеш! Безспорен ФАКТ е, че най-големите играчи от последните години никога не са играли на Острова и дори не са мислели да играят на него (изключение е КР, но както знаем той избяга от ВЛ, точно в посока Примера)! Кога английски отбор ще успее да накара футболен магьосник като Зидан, Шави, Роналдиньо и тн да заиграе на острова? Никога! Защо? Защото тези играчи не искат да им счупят краката от ритане! Спомни си арабите, дето купиха Сити, че един от първите играчи, които искаха да купят бе Кака! Цяла година засипваха Милан с невероятни оферти и обещаваха на бразилеца да го позлатят и какво стана? Кака отказа на Сити, година по-късно Реал Мадрид се свързват с Милан за бразилеца и той веднага се съгласява да заиграе в Реал за двойно по-малко пари, отколкото му предлагаха в Сити! Сам си направи изводите и това не е единственият такъв случай!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 фев 2013 14:16

Това се прави цел по-малките клубове да имат повече шансове срещу големите,а не за да може да се спасят английските отбори. :) Ако беше така както казваш първи щяха да го въведат испанците да спасят клубния си футбол, защото отборите от Барса и Реал никак не им е розово положението във финансова гледна точка.
Иначе е забавно,че споменаваш как играчите играели в Англия заради парите,но видиш ли даваш пример със Зидан най-скъпия трансфер до преди няколко години. :mrgreen: Роналдиньо пък щеше да играе в Юнайтед ако не беше Питър Кениан, който беше директор в Юнайтед, но саботира трансфера му, защото след това отиде в Челси като директор. Кака пък не отиде в Сити, защо тогава гражданите не бяха добра дестинация,а самия той видиш ли е фен на английски отбор(Ман Юн.).
Също така е забавно,че пишеш Испания,Марадона и счупени крака в едно изречение. Ето защо. http://www.youtube.com/watch?v=A0Si8QJfEhE

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 фев 2013 14:26

Alexx написа:Това се прави цел по-малките клубове да имат повече шансове срещу големите,а не за да може да се спасят английските отбори. :) Ако беше така както казваш първи щяха да го въведат испанците да спасят клубния си футбол, защото отборите от Барса и Реал никак не им е розово положението във финансова гледна точка.
Иначе е забавно,че споменаваш как играчите играели в Англия заради парите,но видиш ли даваш пример със Зидан най-скъпия трансфер до преди няколко години. :mrgreen: Роналдиньо пък щеше да играе в Юнайтед ако не беше Питър Кениан, който беше директор в Юнайтед, но саботира трансфера му, защото след това отиде в Челси като директор. Кака пък не отиде в Сити, защо тогава гражданите не бяха добра дестинация,а самия той видиш ли е фен на английски отбор(Ман Юн.).
Също така е забавно,че пишеш Испания,Марадона и счупени крака в едно изречение. Ето защо. http://www.youtube.com/watch?v=A0Si8QJfEhE

Иха, отлично знам как на Марадона му счупиха крака, докато бе наш играч, но първо, че в ония години футбола бе по-друг и по-твърд като цяло и второ показателно е, че даваш ОТНОВО пример от преди 30 години!!! Днес всеки път се позоваваш на неща от преди 30+ години! Що не се позовеш на настоящето...? :twisted: Трябва ли да ти давам клип на това как му строшиха крака на Едуардо в Арсенал? И де да беше само това, всеки сезон на острова има поне една такава контузии! На Чех къде му строшиха черепа, а? Ся само не се опитвай да отричаш, че на острова не се играе доста по-твърдо и на моменти откровено грубо, защото това ще е върха на излагането ти! ;)

Точно Барса и Реал не ги мисли! Това са двата отбора с най-високи приходи в света! Да, имат и огромни разходи, но успяват без никакви проблеми да си плащат задълженията към кредиторите и дълговете на двата отбора намаляват всяка година! Уви това не може да се каже за останалата част от испанските отбори, нито пък за английските!

Това, че Зидан бе най-скъпият трансфер неозначава, че той самият е отишал в Реал за пари! Просто Ювентус отказваха да го пуснат за по-малко пари, а не, че самият Зидан не е искал да ходи в Реал. Прави разлика м/у трансферна сума и заплата. ;)

Сити все още не са добра дестинация и никога няма да станат, същото важи и за останалите отбори на острова! В Сити и като цяло на острова играят само сребролюбци! Изключвам местните играчи, сред които има няколко, които наистина са много добри. Но от чужденците, които играят на острова всичките до един са там заради парите, но ако Барса или Реал прояви интерес към тях на мига ще избягат от острова! Примери за това колкото щеш! А кога ще видим английски отбор да отмъква ценен играч (титуляр, а не хлапе от школата, както прави Венгер) на някой от двата испански гранда? Никога!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 фев 2013 14:34

Барса и Реал успяват да си плащат кредите, защото са държавни отбори и институциите им. Лобират за ниски лихви, ниски данъци и т.н..
Ще се опитам този път да ти го обясня като на специални дете, въпреки че се отказах да говоря за това,че Англия не била добра дестинация. Мегънчо, играчите играят там където има пари! Това не е от сребролюбие,а от икономическа логика. До преди години богатите бяха италианците и даваха големи пари за заплати и трансфер и за това имаха най-добрите играчи сега нямат толкова много пари и няма толкова големи звезди и дори местните играчи напускат първенството. Преди в Англия нямаше толкова много пари и нямаше толкова много добри чужденци, сега има пари идват. Това му се вика икономическа логика.Защото по твоята логика мога да изкарам играчите до преди 10 години които играеха в Италия сребролюбци,а не защото според теб те от малки деца си лягали с идеята да играят в Италия.
Обаче съм съгласен с теб,че най-комерсиалната лига в света не е желана дестинация за футболстите. :mrgreen:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 фев 2013 14:58

Alexx написа:Барса и Реал успяват да си плащат кредите, защото са държавни отбори и институциите им. Лобират за ниски лихви, ниски данъци и т.н..
Ще се опитам този път да ти го обясня като на специални дете, въпреки че се отказах да говоря за това,че Англия не била добра дестинация. Мегънчо, играчите играят там където има пари! Това не е от сребролюбие,а от икономическа логика. До преди години богатите бяха италианците и даваха големи пари за заплати и трансфер и за това имаха най-добрите играчи сега нямат толкова много пари и няма толкова големи звезди и дори местните играчи напускат първенството. Преди в Англия нямаше толкова много пари и нямаше толкова много добри чужденци, сега има пари идват. Това му се вика икономическа логика.Защото по твоята логика мога да изкарам играчите до преди 10 години които играеха в Италия сребролюбци,а не защото според теб те от малки деца си лягали с идеята да играят в Италия.
Обаче съм съгласен с теб,че най-комерсиалната лига в света не е желана дестинация за футболстите. :mrgreen:

Вече ти обясних за грешката ти, че ВЛ НЕ Е най-комерсиалната лига! Това, че ти я смяташ за такава, неозначава, че е! Най-малкото, че нямате Класико, за да бъдете най-комерсиални или най-популярни, но това е друга тем ана разговор... ;)

И така, относно другото, което си ми написал. По принцип си прав, НО... дадох ти кристален пример с Кака! Как бразилеца избра да отиде в Реал, където да получава два пъти ПО-МАЛКО пари, отколкото щеше да получава в Сити! Айде искам да ми дадеш същият пример в полза на ВЛ! Пример как играч е отказал на Барса или Реал и е отишал да играе за някой английски отбор, че и то за двойно по-малко пари, отколкото са им предлагали в Испания!!! Те такъв пример просто няма. Сити нима не се опитаха да изкупят най-доброто, нима нямат парите да го направят? А успяха ли? От Барса дръпнаха само Яя Туре, който бе недоволен от статуса си на резерва (и с право бе недоволен, предвид, че е много по-добър от Бускетс), но реално арабите се пробваха да ни купят половината отбор като им обещаваха умопомрачителни заплати и всички останали им отказаха! Отказаха на повечето пари в името на нещо друго, нещо, което Сити няма и никога няма да има! - шампионски манталитет!

И още нещо искам да ми дадеш пример за нещо такова за играч на Английски отбор:

[center]Карлес Пуйол не е алчен[/center]

Защитникът на европейският клубен шампион Барселона Карлес Пуйол отказа да преподпише нов договор с клуба, защото заплатата му щяла да бъде по-висока от тази на Лео Меси и Златан Ибрахимович.

"Никога не съм искал да напускам, но не е реално да взимам повече от тях и заради това отказах”
, разкри 31-годишният футболист.

„Целта ми е не да подписвам договори, а да играя и да помагам на Барса да печели трофеи", допълни Пуйол.

„Искам да разбера, че съм част от отбора на Хосеп Гуардиола и той иска да ме задържи, тъй като ще ме използва”, завърши Карлес Пуйол.

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=88235

Ето това НЕ е сребролюбец! Хайде дай ми пример за нещо такова във ВЛ, без значение в кой отбор. ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 фев 2013 15:18

Да Висшата лига не е най-комерсиалната лига заради два мача в годината Ел (педа)Класико. :mrgreen:
И стига си давал пример с този Кака. Аз съм сигурен,че господин Кака ако беше му предложени да отиде в Юнайтед или Челси веднага щеше да е подписал д-вор.
Карлес Пужол е юноша на Барса. Това негово решение не ме учудва. Същото правят Гигс и Скоулс в Юнайтед.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 фев 2013 15:26

Alexx написа:Да Висшата лига не е най-комерсиалната лига заради два мача в годината Ел (педа)Класико. :mrgreen:
И стига си давал пример с този Кака. Аз съм сигурен,че господин Кака ако беше му предложени да отиде в Юнайтед или Челси веднага щеше да е подписал д-вор.
Карлес Пужол е юноша на Барса. Това негово решение не ме учудва. Същото правят Гигс и Скоулс в Юнайтед.

Ама ти си мислиш, че е само Кака, така ли? :lol: :lol: :lol: Когато през 2008-а взехме Дани Алвеш от Севиля Челси също така искаха да го купят, но Алвеш избра нас! ;) Сети се Фабрегас колко време циври, че иска да се маха от Арсенал, нищо, че там беше със статут на божество и че го позлатяваха, за да се осъществи трансфера Фабрегас се отказа от част от заплатата си, както и от процента, който получава всеки играч при трансфер (5% от трансферната сума) само и само да се махне от ВЛ и да дойде при нас... Да продължавам ли да ти давам примери, защото не е като да няма? ;) В общи линии колкото пъти се е случило някой играч да го искат Барса/Реал или английски отбор (без значение кой) играча накрая се озовава в Испания, а не в Англия! Замисли се защо? ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 фев 2013 16:00

Челси просто имаха интерес към Дани Алвеш и най-настоятелни бяха Барселона и го взеха. Да не говорим,че счупиха собствения си трансферен рекорд, но не видиш ли причината е,че Дани Алвеш цял живот получавал ерекция от мисълта за Примиера. Фабрегас просто няма смисъл да го коментира. Просто вадиш някакви трансфери от контекста и си правиш някакви изводи. Да не говорим,че всичко влиза в кръга Барселона/Реал.
Предлагам ти да спреш да пишеш, защото просто ставаш банален с развалянето на теми с твоите мнения които не са по темата и имат за цел заяждане и предизвикване на спор.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 фев 2013 16:15

Alexx написа:Челси просто имаха интерес към Дани Алвеш и най-настоятелни бяха Барселона и го взеха. Да не говорим,че счупиха собствения си трансферен рекорд, но не видиш ли причината е,че Дани Алвеш цял живот получавал ерекция от мисълта за Примиера. Фабрегас просто няма смисъл да го коментира. Просто вадиш някакви трансфери от контекста и си правиш някакви изводи. Да не говорим,че всичко влиза в кръга Барселона/Реал.
Предлагам ти да спреш да пишеш, защото просто ставаш банален с развалянето на теми с твоите мнения които не са по темата и имат за цел заяждане и предизвикване на спор.

Иха, сега аз съм предизвикал спора, нищо, че просто си изказах мнението по темата, а ти беше тоя, която изпляска оная идиотска картинка, с която се почна всичко...

След време, като се видят резултатите от това правило пак ще говорим по въпроса и да видим тогава какво ще е станало (въпреки, че на мен ми е ясно какво).

Върни се в “Футбол - Свят”