Зенит атакува финала на Шампионската лига с Хълк

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bojo0o0o94
Контакти:

Re: Зенит атакува финала на Шампионската лига с Хълк

Мнениеот bojo0o0o94 » 03 сеп 2012 23:52

Според уважавания немски сайт трансфермаркет трансфера на Хълк е 55 милиона, а на Витцел 40 милиона. Това за мен е недопустимо! Трябва да се вземат някакви мерки от Фифа и да наложат някакви правила. То това вече не е футбол. Само бизнес, пари и далавери.

Any
Контакти:

Мнениеот Any » 03 сеп 2012 23:54

bojo0o0o94 написа:Според уважавания немски сайт трансфермаркет трансфера на Хълк е 55 милиона, а на Витцел 40 милиона. Това за мен е недопустимо! Трябва да се вземат някакви мерки от Фифа и да наложат някакви правила. То това вече не е футбол. Само бизнес, пари и далавери.

Браво бе някой се събуди от зимен сън

Потребителски аватар
TheBest007
Контакти:

Мнениеот TheBest007 » 04 сеп 2012 00:02

bojo0o0o94 написа:Според уважавания немски сайт трансфермаркет трансфера на Хълк е 55 милиона, а на Витцел 40 милиона. Това за мен е недопустимо! Трябва да се вземат някакви мерки от Фифа и да наложат някакви правила. То това вече не е футбол. Само бизнес, пари и далавери.

+1
Изображение
ImageImageImage
KРАЛ КАРЛЕС :!:

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 04 сеп 2012 00:07

супер ,най-сетне си намериха нападател след като продадоха преди 2 години Павел Погребняк
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

Потребителски аватар
castiel
Контакти:

Мнениеот castiel » 04 сеп 2012 00:35

А до вчера когато Реал , Челси и Ман Сити купуваха играчи за баснословни суми не беше пари и далавера , сега изкочиха богатите руснаци и взехте да настръхвате...
Да не е нормално едни хора да се чудят как да преживяват , а други да се чудят къде да си хвърлят парите , но отдавна нещата са така във най-великата игра...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 04 сеп 2012 00:50

THE G.A.M.E написа:Ако нещо не става с пари, става с МНОГО ПАРИ ... :lol:

Иначе, нищо кой-знае какво няма да направи бразилецът.
Някой друг гол в местният Шампионат + 1-2 в "Шампионската лига" и т'ва е.
Според мен от Зенит са се чалдисали ... 50 млн. :shock:

А още по-неадекватен е самият Хълк, който сложи край на възможноста си за нещо наистина голямо в кариерата си.

Първото са го правили доста президенти в историята на футбола, включително и вуйчо Роман в Челси.
Малко голове му даваш.
Чалдисали са се, верно е, но не само те. Цените на повечето футболисти в момента са нереални. Но щом има кой да дава парите, ще има и кой да ги взима.
Защо да е сложил край? Зенит спечелиха ЛЕ преди няколко години и без Хълк.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 04 сеп 2012 03:18

Хаха, все едно не знаете за финансовия феърплей. Иначе и на мен не ми е приятно, че руснаците започнаха да привличат играчи, но истинските пари вече са там, скоро и в Англия отборите без чуждестранни спонсори съвсем ще се задъхат.

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 04 сеп 2012 04:57

Хмм регулацията на цените на играчите няма да доведе до нищо. Отбори като Челси и ПСЖ просто за да спазят правилника ще плащат за 1 футболист колкото .. Евертън примерно, само че просто ще му предложат 3-4 пъти по-голяма заплата. Или 10.. отбор, който е приготвил 50 милиона за играч, а е платил 15 може да си позволи да разпредели и тези 35 за увеличение на заплатата му (която отделно са си предвидили).
И пак повечето от големите играчи ще отидат предимно в такива отбори, парите са си пари.

Руските богаташи и те се развихриха като сънаровника им Чичо Роман, но за разлика от него лека полека започнаха да се ориентират към руски отбори.
Не знам дали Хълк ще преуспее там, но със сигурност са му предложили страхотни лични условия и това е повлияло.
И да помогне на Зенит.. чак па да атакуват финала на ШЛ.. ще е интересно да стане ама ми се вижда много смело твърдение на този етап.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 04 сеп 2012 07:29

Финансовия феърплей на ФИФА предвижда отборите да не харчат повече, отколкото са имали като оборот от предната година. Предвид, че топ 5 в Европа изкарват между 350 и 450 млн оборот на сезон (Юнайтед, Реал, Барса, Байерн и Арсенал), то е все тая, защото това пак не пречи на Байерн да дадат 40 млн. за друг играч.

Дори Пуул, които преди година дадоха 100+ млн паунда не са преминали оборота от предния сезон...

По-скоро трябва да се ограничи влизането на хора, които не си знаят парите, като еднолични собственици.

Един Челси, примерно, ако изключим трофейте, само от спонсори, фен артикули и билети, генерира ако не по-малко, то долу-горе колкото Интер. А Челси има огромна фенска маса извън Англия. Ако Абрамович остави отбора, то сумата която дават за един играч сега ще бъде бюджета им за една година. Отделно дали ще могат да плащат заплатите на всичките си звезди.
Същото е и положението със Сити. Те дори генерират по-малко приходи.
Просто, като фенска маса и медиен интерес (а съответно там са спонсорите) преди тях са Юнайтед, Арсенал и Ливърпуул.

По подобен път тръгна Малага - отборът не е сред най-силно подпрекяните и няма такъв интерес около него, докато за Барса, Реал и Валенсия веднага биха се намерили купувачи и спонсори.

ПСЖ са друга бира, защото са един от най-подкрепяните отбори във Франция и без парите от петрола пак ще се борят за отличията във Лига1.

В Германия примерно е задължително 51% да останат собственост на клуба. Това би трябвало да гарантира на теория, че няма някой да купи клуба, а после като се откаже, да го фалира.
На практика обаче не е така - пример Хофенхайм. За няколко години се превърнаха от аматьорски отбор в есенен шампион на Бундеслигата. След това бяха остро критикувани от другите отбори, феновете и пресата, за липсата на традиции. Отборът дори е от град (село?) с 3000 жители. И макар Хоп да има финансовата мощ да харчи колкото Абрамович, като цяло се ориентира около изграждането на нов стадион, бази и училища, свързани с отбора, а не купуването на звезди.

През лятото обаче президента на Хановер 96 искаше правилото за 51% да бъде махнато.

ПП: И преди хейтърите да ме нападнат: "Челси/Сити са топ отбор, винаги ще продължи да е такъв щом имат вече тия играчи" ще ги помоля да гледат реално на нещата.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Върни се в “Футбол - Свят”