Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Колко точно е конкурентна Премиър Лийг?

Мнениеот megan fox » 31 окт 2011 16:43

fr3ak_boy написа:
megan fox написа:Какво има да му коментирам на това, освен, че нелепите ви оправдания, че английските отбори не се хвърлят за "турнирчета" като УЕФА/ЛЕ, защото ВЛ е по-важна явно са откровена лъжа! Всеки път скачате с различни доводи, когато както ви е удобно, без да се замисляте, че тези доводи пряко си противоречат!

Пак ще ти кажа, както и по-рано в темата, че грешиш. Отборите от ВЛ не се хвърлят за ЛЕ/УЕФА, защото парите, които предоставя турнира за спечелване не могат и да се сравняват с парите, които отбора ще получи за 5-6-7 място в Англия, така че за отбори като Тотнъм, Евертън, Фулъм и т.н. е много по-важно да печелят във ВЛ отколкото ЛЕ. И ако добре си спомняш, Фулъм стигна до финала на ЛЕ предимно с резервни играчи. ;)

Хайде да го обясня така, че да можеш да го разбереш и ти: парите, които ще спечелят СЕГА от ВЛ са повече, ама само преди едни 10-12 години не са били повече, да не се връщаме още повече назад! Това, че СЕГА ВЛ е супер богата не означава, че винаги е била супер богата! ;)

С това ще се съгласиш ли, или и затова ще отричаш?

П.П. Няма как да знам дали Фулам са стигнали с резервите до финала, след като не следя ВЛ и не знам кои са титулярите на отбора. Ама ако беше вярно, че ВЛ е по-важна, защо изобщо Фулам се труди, за да стигне до финала? Няколко сезона по-рано Мидълзбро и те явно така безсмислено са хабяли сили, за да стигнат до финала...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 31 окт 2011 17:32

Как не съм я подушил тая тема по рано ... :lol: ... :twisted:

Явно този спор ще го има непрекъснато ...
Аз и в други теми съм си казвал мнението ...
Не е важно в дадена лига да има 2 или три супер тима, по-важното е в едно първенство да има 7-10 добри тима, като точно това предизвиква кокуренция и прави първенството оспорвано и интересно.
Да, напреки логиката, която гласи, че е важно качеството пред количеството ... За първенствата обаче това не е така.
То е като в самите отбори ...
По-добре ли е да имаш 2-ма-3-ма супер играча в 11-те, от колкото 7-8 добряги ?
Същата работа е и с тимовете е лигите ...

Висшата Английска лига няма супер-силни отбори, да речем, както Реал и Барса ...
Но има много добри и добри отбори ... Ман. Ю. Ман. С. Челси, Арсенал, Ливърпул, Нюкясъл, Тотнъм ... има още 3-4 тима, които с лекота могат да се нарекат добри отбори, над средното европейско равнище.

Нека сега хвърлим око на Примера, Серия А и Бундеслигата ...
Да, Бундеслигата и Серия А изглеждат равностойни шампионати, но пък там много-добрите тимове явно не са много добри ... Или поне не, колкото английските много добри.
В Италия е същата работа ...
Тоест, в споменатите две лиги силите са изравнени, но не защото всичките са много добри, а защото по-скоро всичките ( или повечето тимове ) не са достатъчно добри !

В Примера имаме обратният пример ...
2 супер гиганта в лицето на Барса и Реал и после ?
Да речем ... 1-2 прилични тима ... И натам еднаквост, да не кажа посредственост.

И пак да си напиша ...
Логиката сочи, че в една много интересна, силна и конкурентна лига трябва да има възможно най-много силни - качествени тимове - равностойни тимове.
На това определение отговаря в най-голяма степен "Премиершип" ... :geek:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 31 окт 2011 17:48

Значи Примера за 80 първенства - 9 шампиона
Висшия ешалон за около 120 първенства - 23 шампиона.
Естествено, че е имало прекъсване покрай войнИТЕ в Англия.
И сега какво да направим като в началото едни са били силните отбори, после други, това е английската традиция. Никой не може да ме убеди, че Юнайтед след Съра ще бъде толкова силен отбор и няма да стане в положението на един Тотнъм от сега да речем, както никой не си е мислил преди 20 години, че Ливърпул ще го закъса толкова. Може след 5 години Сток Сити и Манчестър Сити да диктуват модата. Точно това в Испания не може да стане

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 31 окт 2011 17:52

Точно разликата между т.нар. грандове и останалите силни отбори в едно първенство определя доколко конкурентно е то. В Испания бездната е огромна между първите два и останалите отбори. В Англия дистанцията между Манчестър (Ютд), Сити, Челси, Арсенал и Ливърпул от една страна и Тотнъм, Астън Вила, Евертън от друга е по-малка. Подобно е и положението в Италия. Ситуацията в Германия прилича на тази в Испания. Там разликата между Байерн и останалите е много голяма. Статистиката от ЕКТ е без значение за темата и не знам защо се ползва като аргумент.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 31 окт 2011 17:58

Нещата не са константни, преди няколко години /6-7 може би/ Примера беше доста равностойно първенство, сега дръпнаха много напред двата колоса, докато другите пък отстъпиха от позиции и се получи тази пропаст.

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 31 окт 2011 18:05

drvasko98 написа:Значи Примера за 80 първенства - 9 шампиона
Висшия ешалон за около 120 първенства - 23 шампиона.
Естествено, че е имало прекъсване покрай войнИТЕ в Англия.
И сега какво да направим като в началото едни са били силните отбори, после други, това е английската традиция. Никой не може да ме убеди, че Юнайтед след Съра ще бъде толкова силен отбор и няма да стане в положението на един Тотнъм от сега да речем,, както никой не си е мислил преди 20 години, че Ливърпул ще го закъса толкова. Може след 5 години Сток Сити и Манчестър Сити да диктуват модата. Точно това в Испания не може да стане

Извинявай много но какво е положнието на Тотнъм.Да не би да е лошо.Миналия сезон победихме колосите в Италия Милан и Интер,надвихме и шампиона на Холандия както и Вердер.Във втория мач в Лондон срещу Реал съдията не даде поне 2 100% дузпи..Победихме всички отбори от топ 4 (без Юнайтед но срещу тези не може да се играе)
Да се върнем на темата:Абсолютно съм съгласен с мнението на Играта.По какво да съдим по конкурентност.Прост пример: Миналата година Ман Юнайтед първи с много голям аванс гостуват на последния Уувлс без победа от 4 мача.Всички прогнози сочат едно и накрая Уулвс надвива Юнайтед са 2-1 изпуска множество шансове за по-голям успех..
Мегън мислиш ли се че при едно гостува на Барса срещу Сантандер или Хихон може да се получи нещо подобно..
И то случаите с Юнайтед при гостувания не бяха 1 или 2.Всички отбори от топ 4 загубиха или направиха Х с Уулвс на техен терен тогава.Ако мислиш ,че Хихон или Сантандер може да се похвали с това давай .....
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 31 окт 2011 18:12

Нищо му няма на Тотнъм, но не може да се сравнява с положението на Юнайтед :) Аз лично нямам против да си свените местата и не заради друго, а защото обичам разнообразието.

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 31 окт 2011 18:20

drvasko98 написа:Нищо му няма на Тотнъм, но не може да се сравнява с положението на Юнайтед :) Аз лично нямам против да си свените местата и не заради друго, а защото обичам разнообразието.

[offtopic]И аз нямам нищо против :lol: :lol: :lol: Даже можеше и да стане ако баце Роман беше купил Тотнъм не Челси.Можеше и Жозе да доведе...Отидохме на приказки реалността е друга.Битка с Арсенал и Ливърпул за последното място....[/offtopic]
Поставям го като offtopic за да не ме баннират заради писане извън зададената тема..Ще ги видим Валенсия пак ли ще пият Аспирин,с колко гола ще бъде потопена жълтата подводница :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Те и Атлетико Мадрид с този тренер нищо чудно да паднат от Удине.И на Билбао ще им е тежко пък дано се контузи Йоренте по билата на Алпите :mrgreen: :mrgreen:
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 31 окт 2011 18:26

Наистина е трагикомично да се дават примери с ЕКТ. Тук говорим за самите първенства. От топ 4 първенства (Англия, Испания, Германия и Италия) ВЛ си е най-конкурентна. След това нареждам Италия. Мисля, че темата отдавна е изчерпана и трябва да се заключи. Водят се излишни спорове.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 01 ное 2011 08:37

megan fox написа:
fr3ak_boy написа:
megan fox написа:Какво има да му коментирам на това, освен, че нелепите ви оправдания, че английските отбори не се хвърлят за "турнирчета" като УЕФА/ЛЕ, защото ВЛ е по-важна явно са откровена лъжа! Всеки път скачате с различни доводи, когато както ви е удобно, без да се замисляте, че тези доводи пряко си противоречат!

Пак ще ти кажа, както и по-рано в темата, че грешиш. Отборите от ВЛ не се хвърлят за ЛЕ/УЕФА, защото парите, които предоставя турнира за спечелване не могат и да се сравняват с парите, които отбора ще получи за 5-6-7 място в Англия, така че за отбори като Тотнъм, Евертън, Фулъм и т.н. е много по-важно да печелят във ВЛ отколкото ЛЕ. И ако добре си спомняш, Фулъм стигна до финала на ЛЕ предимно с резервни играчи. ;)

Хайде да го обясня така, че да можеш да го разбереш и ти: парите, които ще спечелят СЕГА от ВЛ са повече, ама само преди едни 10-12 години не са били повече, да не се връщаме още повече назад! Това, че СЕГА ВЛ е супер богата не означава, че винаги е била супер богата! ;)

С това ще се съгласиш ли, или и затова ще отричаш?

П.П. Няма как да знам дали Фулам са стигнали с резервите до финала, след като не следя ВЛ и не знам кои са титулярите на отбора. Ама ако беше вярно, че ВЛ е по-важна, защо изобщо Фулам се труди, за да стигне до финала? Няколко сезона по-рано Мидълзбро и те явно така безсмислено са хабяли сили, за да стигнат до финала...

А защо постоянно се връща лентата назад миналото си е минало? Ако в разстоянието между 69-73 всяка година има отбор от Хоалндия на финал (за КЕШ), това превръща ли холандското първенство в най-конкуретно, най-силно и т.н.?
За мен най-логичния фактор, който прави едно първенство конкуретно е да се погледне разликата между отборите в класирането. Не може първенство, в което първия най-много и втория е на 20+т. от другите да се води конкурентно. За мен конкуренцията се изразява точно в това - интрига до последния кръг и постоянни рулетки в класирането, изненади и т.н. ;)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Футбол - Свят”