Любим европейски шампионат (анкета)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Любим европейски шампионат (анкета)
Като имаха толкова финалисти, що имат само 2 трофея
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]
megan fox написа:Ballancee написа:bojkyy написа:Тоя определя ВЛ за най-силна заради по-голямата конкурентност. Ако се определяше според това, то Френското трябваше да бъде най-силно
Какви са критериите за определяне на най-силното , тогава според теб нима именно конкуренцията не определя класата на даден шампионат![]()
Ето ти един теоритичен въпрос: голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! Конкуренцията сама по себе си нищо не означава, ако всички в това първенство са еднакво... СЛАБИ!!!
Сега не ми вадете думите от контекста и не си мислете, че смятам английските тимове за слабаци!
Та ако трябва да се върнем на критериите... ето ги моите:
1. В кое първенство играят най-добрите играчи в света към настоящият момент!
2. В кое първенство играят най-силните отбори към настоящият момент!
3. Кое първенство има най-много/големи успехи в ЕКТ!
Ми Примера е на първо място и по трите критерия в момента, така че поне за мен тя е най-доброто първентво в света.
Въпрос номер 1
По-какво съдим ,че един играч е по-силен от другият ?
Да вземем един Игуайн , като го сложиш примерно до Уейн Рууни кой от двамата е по-добър

Въпрос номер 2
По-какво определи ,че играят Най-силните отбори при положение ,че единствено Барселона може да направи някакъв сериозен пробив във ''ЕКТ'' , ако съдим по-представянето последните години , то Реал Мадрид не играе почти никаква роля да не кажа никаква в '''Шампионската Лига'' което значи на едно на ръка ,че Реал Мадрид е далеч от определението ''Най-силните отбори''
Въпрос номер 3
Дали факта ,че Испанските тимове имат най-много успехи значи ,че са били най-силни в годините в който са триумфирали

Ла Лига няма как да е номер едно докато конкуренцията не се разшири поне до 4 реални претендента за челните места включващи и шампионската титла , докато не се прекрати доминацията на обичайните два обора , Ла Лига няма как да е номер 1 , заради факта ,че всичко се свежда до два отговора :
Барселона или Реал Мадрид не чувано е отбори като Атлетико и незнам си кой още да се намъкне между двата отбора и да се опита да се бори за титлата. Няма ли конкуренция в един шампионат той става скучен и еднообразен от което губи интерес и фенска маса освен ,ако не си привърженик на Реал или Барселона.
bojkyy написа:Като имаха толкова финалисти, що имат само 2 трофея
Заради достатъчно субективни и толкова обективни факти :
За тези 5 години , периода 2005-2009 е показателен какъв монопол създадоха Манчестър Ю , Челси , Ливърпул и Арсенал да може трофейте да са само два но имаше възможност и да са поне 4

2009-а година една минута не достигна на повторение на онзи изцяло Английски финал от предната година което вече тотално щеше да ни обеди ,че Английските отбори са на върха , дори няколко пъти имаше реална възможност да гледаме изцяло Английски полуфинали ,ако не се бяха срещнали Ливърпул - Арсенал през 2007-а , (ако не се лъжа) и Ливърпул- Челси (2009-а). Самото ти отиване на финал независимо дали ще триумфираш или не показва ,че си достатъчно силен отбор все пак там няма случайни отбори.
Ballancee:
1. Отлично се знаят кои са най-добрите играчи в едно първенство. Понеже аз следя Примера изкъсо ще ти изброя 4-мата най-добри, които играят там, ти изборй 4-мата най-добри, които играят във ВЛ и ги сравни по каквито си критерии искаш, давам ти абсолютно свободен избор за критерии.
Та ето я моята звездна четворка: Меси, CR, Касиас и Шави! Хайде да видим какво ще изкараш срещу моята Фантастична четворка!
Когото и да питаш, дори най-заклетите фенове на ВЛ няма да отрекат качествата на тези футболисти и че те са най-добрите сред най-добрите! 
2. Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал...
3. Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала! Това, което ни бе дадено през 2009-а година, ни бе отнето по почти идентичен начин през 2010-а, така че нещата са на кантар!
Не видях да ми отговаряш на следният въпрос, та пак ще те попитам:
Голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! - наистина много държа да ми отговориш на този въпрос, колкото и да ти е неудобен!
1. Отлично се знаят кои са най-добрите играчи в едно първенство. Понеже аз следя Примера изкъсо ще ти изброя 4-мата най-добри, които играят там, ти изборй 4-мата най-добри, които играят във ВЛ и ги сравни по каквито си критерии искаш, давам ти абсолютно свободен избор за критерии.
Та ето я моята звездна четворка: Меси, CR, Касиас и Шави! Хайде да видим какво ще изкараш срещу моята Фантастична четворка!

2. Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал...

3. Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала! Това, което ни бе дадено през 2009-а година, ни бе отнето по почти идентичен начин през 2010-а, така че нещата са на кантар!

Голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! - наистина много държа да ми отговориш на този въпрос, колкото и да ти е неудобен!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Ballancee ако погледнем последните 10 години, аз лично виждам две титли от ШЛ на Реал Мадрид(2000 и 2002) и две на Барселона(2006 и 2009). Английските отбори имат две(2005 и 2008). Да не говорим,че през 2000 година финалът си беше изцяло испански. Ако погледнем в турнирът за купата на УЕФА, там предимството отново е на испанските отбори- Валенсия, Севиля(два пъти) и Атлетико Мадрид,като през 2007 отново напълно испански финал(Севиля-Еспаньол). А защо не видим и националните отбори- футболистите от Примера са настоящ европейски и световен шампион по футбол. Относно конкуренцията си казах мнението и го показах с примери-има една дузина първенства(Холандия, Франция, Русия),където се борят по няколко отбора за титлата,но това прави ли ги по-силни от Ла Лига. Да не говорим,че за да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно отколкото на Германия или Италия. Значи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96 или Наполи,много ама много по-различно Барселона.
Също така, по отношение на звездите,мисля,че в момента Примера също е пред всички останали. Двете най-големи футболни звезди на тази игра в момента(Меси и Роналдо) са част от Примера дивисион. Относно класацията е ясно,че Английското първенство в България е по-гледано, има най-много почитатели, поради една дузина причини(всеки има Диема,но не всеки ТВ+), по-добра реклама,предлагане и т.н. 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
megan fox написа:Ballancee:
Та ето я моята звездна четворка: Меси, CR, Касиас и Шави! Хайде да видим какво ще изкараш срещу моята Фантастична четворка!Когото и да питаш, дори най-заклетите фенове на ВЛ няма да отрекат качествата на тези футболисти и че те са най-добрите сред най-добрите!
1. Ако приемем факта ,че тези са най-добрите в момента , то дали Само ТЕ правят целия шампионат най-добър

Пък и тук не става въпрос дали се успорват качествата на отделни играчи спрямо други а дали играят Най-добрите !!
Защото да Испания спечели Мондиала , но пък във Европейските клубни турнири нямаше кой знае какви успехи , там Интер завоюва всичко

Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал...
За Барселона няма смисъл да се спори дали биха имали евентуално влияние върху ''Шампионската Лига'' защото отговора е положителен. И възоснова резултатите на Реал Мадрид последните години твърдя ,че Реал не е В момента ''Най-добрия'' понеже ти каза ,че в Испания са '' Най-добрите'' което може би най-вече за Барселона от колкоото за Реал.Ти не разбра думите ми правилно не казах ,че Реал е слаб а просто спрямо резултатите и тенденцията която сами си направиха и създадоха да отпадат още на 1/8 финал. Не подценявам класата на Реал Мадрид но просто в крайна сметка тима общо взето си е същия като миналогодишния със едно много важно изключение наречено Жозе Моуриньо
Нима миналогодишния Реал не беше отново ''Галактико'' изпъстрен със какви ли не съзвездия и пак отпаднаха на 1/8.
Не мога да кажа никаква прогноза дали Реал ще елиминира Лион и ще продължи но шансовете да отпадне за поредна година не са никак малки.
Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала!
Това отваря един друг въпрос отнасящ се за Интер макар със за някой ''грозен стил'' те напълно заслужено са взели купата миналият сезон

Не разбрах какво искаш да кажеш с това дали конкуренция между ''слабаци'' прави класата на даден шампионат , какво имаш в предвид ?
Имаш в предвид ,че отборите в Испания който са след 8-мо място могат да са си слаби и пак ''Ла Лига'' да е ''Номер 1'' ??
Колеги фенове на двете най- силни първенства в Европа и света, за мен удоволствие да чета вашите коментари и да следя дискусията между вас! На колегите твърдящи че Ла Лига е по- добра, ще отвърна че си има ранглиста на Европа и за щастие или нещастие тя се определя с давност от 5 години и там ВЛ е N 1 в момента. На колегите фенове на ВЛ ще им кажа, че отборите от Испания настигат тези от Англия!
Друг въпрос е, кое първенство е по- интересно! За момента ВЛ е N 1 по сила. Просто се питам, колко дълго ще се задържи така
П.П дано не съм ви досадил с моето неутрално мнение
Друг въпрос е, кое първенство е по- интересно! За момента ВЛ е N 1 по сила. Просто се питам, колко дълго ще се задържи така

П.П дано не съм ви досадил с моето неутрално мнение

[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
Ballancee,аз лично често съм виждал феновете на ВЛ да пишете следното изречение- Висшата лига е силна,защото последния може да бие първия.Ами виж как са завършили Реал Мадрид през този сезон с последния и предпоследния в класирането. Да не говорим за случаите с Алкоркон, Реал Унион и т.н. 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Madridist написа:Ballancee ако погледнем последните 10 години, аз лично виждам две титли от ШЛ на Реал Мадрид(2000 и 2002) и две на Барселона(2006 и 2009). Английските отбори имат две(2005 и 2008). Да не говорим,че през 2000 година финалът си беше изцяло испански. Ако погледнем в турнирът за купата на УЕФА, там предимството отново е на испанските отбори- Валенсия, Севиля(два пъти) и Атлетико Мадрид,като през 2007 отново напълно испански финал(Севиля-Еспаньол). А защо не видим и националните отбори- футболистите от Примера са настоящ европейски и световен шампион по футбол. Относно конкуренцията си казах мнението и го показах с примери-има една дузина първенства(Холандия, Франция, Русия),където се борят по няколко отбора за титлата,но това прави ли ги по-силни от Ла Лига. Да не говорим,че за да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно отколкото на Германия или Италия. Значи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96 или Наполи,много ама много по-различно Барселона.Също така, по отношение на звездите,мисля,че в момента Примера също е пред всички останали. Двете най-големи футболни звезди на тази игра в момента(Меси и Роналдо) са част от Примера дивисион. Относно класацията е ясно,че Английското първенство в България е по-гледано, има най-много почитатели, поради една дузина причини(всеки има Диема,но не всеки ТВ+), по-добра реклама,предлагане и т.н.
Не съм съгласен ,че да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно от Италия или Германия. Самият факт ,че имаш един единствен конкурент прави задача ти до някаква степен по-лесна заради факта ,че евентуално ,ако го победиш в директният мач и ,ако броя на точките е равен то можеш да станеш шампион . Докато в другите страни като умишлено изключим Англия , то в Италия не е така. Там и да биеш директният си конкурент не значи ,че ще си шампион.
начи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96
Всичко това се получава заради слабия Байерн Мюнхен да ли ,ако Барселона или Реал са във формата в която са ''баварците'' дали отбори като Хетафе , Майорка няма и те да са 2-ри , 3-ти

Каквото и да си говорим Байерн Мюнхен е лицето на Германия , и когато той е слаб от всеки тим можеш да очакваш да стане шампион.
всеки има Диема
Едвали Английското първенство е по-харесвано и гледано точно защото всеки има Диемите , по-скоро защото е радост за окото когато новак като Уест Бромич надиграва и е със апетити да победи отбори като Манчестър Ю и Арсенал и то като гост ( АРсенал все пак го победи ) , радост за окото за безпристрастния привърженик е когато отбор като Съндърланд побеждава Челси с 0:3 , когато отбори като Сити и Тотнъм са във челото , когато величие като Ливърпул е във тотален упадък и е на 4-ри точки от зоната на изпадащите , и не на последно място играят най-добрите български футболисти в последните години като Бербатов , Мартин Петров , и Стилиян Петров, всичко това се харесва на обикновенния привърженик цялата тази неяснота и интрига. В Испания подобни резултати няма заради факта ,че има Вечно два отбора който си менкат 1-вото и ,2-рото място през по-голямата част от годините.
На всеки трезвомислещ човек му е ясно,че в момента Примерата е по-качествена от Премиършип.Всичко останало е чесане на езици.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.