Любим европейски шампионат (анкета)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Любим европейски шампионат ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Re: Любим европейски шампионат (анкета)

Мнениеот bojkyy » 18 яну 2011 19:19

Като имаха толкова финалисти, що имат само 2 трофея
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 19:21

megan fox написа:
Ballancee написа:
bojkyy написа:Тоя определя ВЛ за най-силна заради по-голямата конкурентност. Ако се определяше според това, то Френското трябваше да бъде най-силно

Какви са критериите за определяне на най-силното , тогава според теб нима именно конкуренцията не определя класата на даден шампионат :idea: :idea:

Ето ти един теоритичен въпрос: голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! Конкуренцията сама по себе си нищо не означава, ако всички в това първенство са еднакво... СЛАБИ!!!

Сега не ми вадете думите от контекста и не си мислете, че смятам английските тимове за слабаци!

Та ако трябва да се върнем на критериите... ето ги моите:
1. В кое първенство играят най-добрите играчи в света към настоящият момент!
2. В кое първенство играят най-силните отбори към настоящият момент!
3. Кое първенство има най-много/големи успехи в ЕКТ!

Ми Примера е на първо място и по трите критерия в момента, така че поне за мен тя е най-доброто първентво в света. ;)

Въпрос номер 1
По-какво съдим ,че един играч е по-силен от другият ?
Да вземем един Игуайн , като го сложиш примерно до Уейн Рууни кой от двамата е по-добър :?: и дали се съди по-настоящата форма на играча или принципно по-това което е показал през годините ?
Въпрос номер 2
По-какво определи ,че играят Най-силните отбори при положение ,че единствено Барселона може да направи някакъв сериозен пробив във ''ЕКТ'' , ако съдим по-представянето последните години , то Реал Мадрид не играе почти никаква роля да не кажа никаква в '''Шампионската Лига'' което значи на едно на ръка ,че Реал Мадрид е далеч от определението ''Най-силните отбори''
Въпрос номер 3
Дали факта ,че Испанските тимове имат най-много успехи значи ,че са били най-силни в годините в който са триумфирали :!: :!:
Ла Лига няма как да е номер едно докато конкуренцията не се разшири поне до 4 реални претендента за челните места включващи и шампионската титла , докато не се прекрати доминацията на обичайните два обора , Ла Лига няма как да е номер 1 , заради факта ,че всичко се свежда до два отговора :
Барселона или Реал Мадрид не чувано е отбори като Атлетико и незнам си кой още да се намъкне между двата отбора и да се опита да се бори за титлата. Няма ли конкуренция в един шампионат той става скучен и еднообразен от което губи интерес и фенска маса освен ,ако не си привърженик на Реал или Барселона.

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 19:53

bojkyy написа:Като имаха толкова финалисти, що имат само 2 трофея

Заради достатъчно субективни и толкова обективни факти :
За тези 5 години , периода 2005-2009 е показателен какъв монопол създадоха Манчестър Ю , Челси , Ливърпул и Арсенал да може трофейте да са само два но имаше възможност и да са поне 4 :!: заради също толкова субективни и обективни факти.
2009-а година една минута не достигна на повторение на онзи изцяло Английски финал от предната година което вече тотално щеше да ни обеди ,че Английските отбори са на върха , дори няколко пъти имаше реална възможност да гледаме изцяло Английски полуфинали ,ако не се бяха срещнали Ливърпул - Арсенал през 2007-а , (ако не се лъжа) и Ливърпул- Челси (2009-а). Самото ти отиване на финал независимо дали ще триумфираш или не показва ,че си достатъчно силен отбор все пак там няма случайни отбори.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 21:18

Ballancee:

1. Отлично се знаят кои са най-добрите играчи в едно първенство. Понеже аз следя Примера изкъсо ще ти изброя 4-мата най-добри, които играят там, ти изборй 4-мата най-добри, които играят във ВЛ и ги сравни по каквито си критерии искаш, давам ти абсолютно свободен избор за критерии.

Та ето я моята звездна четворка: Меси, CR, Касиас и Шави! Хайде да видим какво ще изкараш срещу моята Фантастична четворка! ;) Когото и да питаш, дори най-заклетите фенове на ВЛ няма да отрекат качествата на тези футболисти и че те са най-добрите сред най-добрите! ;)

2. Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал... ;)

3. Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала! Това, което ни бе дадено през 2009-а година, ни бе отнето по почти идентичен начин през 2010-а, така че нещата са на кантар! ;)

Не видях да ми отговаряш на следният въпрос, та пак ще те попитам:
Голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! - наистина много държа да ми отговориш на този въпрос, колкото и да ти е неудобен!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 яну 2011 21:42

Ballancee ако погледнем последните 10 години, аз лично виждам две титли от ШЛ на Реал Мадрид(2000 и 2002) и две на Барселона(2006 и 2009). Английските отбори имат две(2005 и 2008). Да не говорим,че през 2000 година финалът си беше изцяло испански. Ако погледнем в турнирът за купата на УЕФА, там предимството отново е на испанските отбори- Валенсия, Севиля(два пъти) и Атлетико Мадрид,като през 2007 отново напълно испански финал(Севиля-Еспаньол). А защо не видим и националните отбори- футболистите от Примера са настоящ европейски и световен шампион по футбол. Относно конкуренцията си казах мнението и го показах с примери-има една дузина първенства(Холандия, Франция, Русия),където се борят по няколко отбора за титлата,но това прави ли ги по-силни от Ла Лига. Да не говорим,че за да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно отколкото на Германия или Италия. Значи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96 или Наполи,много ама много по-различно Барселона. :roll: Също така, по отношение на звездите,мисля,че в момента Примера също е пред всички останали. Двете най-големи футболни звезди на тази игра в момента(Меси и Роналдо) са част от Примера дивисион. Относно класацията е ясно,че Английското първенство в България е по-гледано, има най-много почитатели, поради една дузина причини(всеки има Диема,но не всеки ТВ+), по-добра реклама,предлагане и т.н. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 22:01

megan fox написа:Ballancee:

1. Отлично се знаят кои са най-добрите играчи в едно първенство. Понеже аз следя Примера изкъсо ще ти изброя 4-мата най-добри, които играят там, ти изборй 4-мата най-добри, които играят във ВЛ и ги сравни по каквито си критерии искаш, давам ти абсолютно свободен избор за критерии.

Та ето я моята звездна четворка: Меси, CR, Касиас и Шави! Хайде да видим какво ще изкараш срещу моята Фантастична четворка! ;) Когото и да питаш, дори най-заклетите фенове на ВЛ няма да отрекат качествата на тези футболисти и че те са най-добрите сред най-добрите! ;)

2. Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал... ;)

3. Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала! Това, което ни бе дадено през 2009-а година, ни бе отнето по почти идентичен начин през 2010-а, така че нещата са на кантар! ;)

Не видях да ми отговаряш на следният въпрос, та пак ще те попитам:
Голяма конкуренция м/у слабаци прави ли съответното първенство най-силно?! - наистина много държа да ми отговориш на този въпрос, колкото и да ти е неудобен!

1. Ако приемем факта ,че тези са най-добрите в момента , то дали Само ТЕ правят целия шампионат най-добър :!: Тоест дали 5,6 играчи биха имали такова влияние върху цялото първенство :!: Защото сега ,ако изброените от теб играчи след половин година , или година драстично им падне формата се чудя как биха изглеждали нещата.
Пък и тук не става въпрос дали се успорват качествата на отделни играчи спрямо други а дали играят Най-добрите !!
Защото да Испания спечели Мондиала , но пък във Европейските клубни турнири нямаше кой знае какви успехи , там Интер завоюва всичко :!:

Възоснова на футбола, който играят В МОМЕНТА! Да, Реал последните 6 сезона не можеха да минат 1/8 финалите на ШЛ, но тази година мислиш ли, че ще отпаднат?! Аз дето по субективни причини изобщо не ги харесвам признавам класата им и не вярвам, че ще отпаднат този сезон още на 1/8 финала, пък хора, които не са обременени с пристрастия не виждам на какво отгоре отричат класата и възможностите на сегашният Реал... ;)

За Барселона няма смисъл да се спори дали биха имали евентуално влияние върху ''Шампионската Лига'' защото отговора е положителен. И възоснова резултатите на Реал Мадрид последните години твърдя ,че Реал не е В момента ''Най-добрия'' понеже ти каза ,че в Испания са '' Най-добрите'' което може би най-вече за Барселона от колкоото за Реал.Ти не разбра думите ми правилно не казах ,че Реал е слаб а просто спрямо резултатите и тенденцията която сами си направиха и създадоха да отпадат още на 1/8 финал. Не подценявам класата на Реал Мадрид но просто в крайна сметка тима общо взето си е същия като миналогодишния със едно много важно изключение наречено Жозе Моуриньо
Нима миналогодишния Реал не беше отново ''Галактико'' изпъстрен със какви ли не съзвездия и пак отпаднаха на 1/8.
Не мога да кажа никаква прогноза дали Реал ще елиминира Лион и ще продължи но шансовете да отпадне за поредна година не са никак малки.

Да, точно това означава! Победител не го съдят, той е победител, следователно е най-добрият, без значение как се е докопал до финала!

Това отваря един друг въпрос отнасящ се за Интер макар със за някой ''грозен стил'' те напълно заслужено са взели купата миналият сезон ;) поне като следвам линията на разсъжденията ти . А ти съдиш Интер ,че е играл всичко но не и футбол миналият сезон , май долавям противорече в теб ! ;)
Не разбрах какво искаш да кажеш с това дали конкуренция между ''слабаци'' прави класата на даден шампионат , какво имаш в предвид ?
Имаш в предвид ,че отборите в Испания който са след 8-мо място могат да са си слаби и пак ''Ла Лига'' да е ''Номер 1'' ??

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 18 яну 2011 22:03

Колеги фенове на двете най- силни първенства в Европа и света, за мен удоволствие да чета вашите коментари и да следя дискусията между вас! На колегите твърдящи че Ла Лига е по- добра, ще отвърна че си има ранглиста на Европа и за щастие или нещастие тя се определя с давност от 5 години и там ВЛ е N 1 в момента. На колегите фенове на ВЛ ще им кажа, че отборите от Испания настигат тези от Англия!

Друг въпрос е, кое първенство е по- интересно! За момента ВЛ е N 1 по сила. Просто се питам, колко дълго ще се задържи така :?:

П.П дано не съм ви досадил с моето неутрално мнение ;)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 яну 2011 22:09

Ballancee,аз лично често съм виждал феновете на ВЛ да пишете следното изречение- Висшата лига е силна,защото последния може да бие първия.Ами виж как са завършили Реал Мадрид през този сезон с последния и предпоследния в класирането. Да не говорим за случаите с Алкоркон, Реал Унион и т.н. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 18 яну 2011 22:13

Madridist написа:Ballancee ако погледнем последните 10 години, аз лично виждам две титли от ШЛ на Реал Мадрид(2000 и 2002) и две на Барселона(2006 и 2009). Английските отбори имат две(2005 и 2008). Да не говорим,че през 2000 година финалът си беше изцяло испански. Ако погледнем в турнирът за купата на УЕФА, там предимството отново е на испанските отбори- Валенсия, Севиля(два пъти) и Атлетико Мадрид,като през 2007 отново напълно испански финал(Севиля-Еспаньол). А защо не видим и националните отбори- футболистите от Примера са настоящ европейски и световен шампион по футбол. Относно конкуренцията си казах мнението и го показах с примери-има една дузина първенства(Холандия, Франция, Русия),където се борят по няколко отбора за титлата,но това прави ли ги по-силни от Ла Лига. Да не говорим,че за да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно отколкото на Германия или Италия. Значи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96 или Наполи,много ама много по-различно Барселона. :roll: Също така, по отношение на звездите,мисля,че в момента Примера също е пред всички останали. Двете най-големи футболни звезди на тази игра в момента(Меси и Роналдо) са част от Примера дивисион. Относно класацията е ясно,че Английското първенство в България е по-гледано, има най-много почитатели, поради една дузина причини(всеки има Диема,но не всеки ТВ+), по-добра реклама,предлагане и т.н. 8-)

Не съм съгласен ,че да станеш шампион на Испания е в пъти по-трудно от Италия или Германия. Самият факт ,че имаш един единствен конкурент прави задача ти до някаква степен по-лесна заради факта ,че евентуално ,ако го победиш в директният мач и ,ако броя на точките е равен то можеш да станеш шампион . Докато в другите страни като умишлено изключим Англия , то в Италия не е така. Там и да биеш директният си конкурент не значи ,че ще си шампион.
начи едно е да ти е конкурент за титлата Майнц 05,Хановер 96

Всичко това се получава заради слабия Байерн Мюнхен да ли ,ако Барселона или Реал са във формата в която са ''баварците'' дали отбори като Хетафе , Майорка няма и те да са 2-ри , 3-ти :?:
Каквото и да си говорим Байерн Мюнхен е лицето на Германия , и когато той е слаб от всеки тим можеш да очакваш да стане шампион.

всеки има Диема

Едвали Английското първенство е по-харесвано и гледано точно защото всеки има Диемите , по-скоро защото е радост за окото когато новак като Уест Бромич надиграва и е със апетити да победи отбори като Манчестър Ю и Арсенал и то като гост ( АРсенал все пак го победи ) , радост за окото за безпристрастния привърженик е когато отбор като Съндърланд побеждава Челси с 0:3 , когато отбори като Сити и Тотнъм са във челото , когато величие като Ливърпул е във тотален упадък и е на 4-ри точки от зоната на изпадащите , и не на последно място играят най-добрите български футболисти в последните години като Бербатов , Мартин Петров , и Стилиян Петров, всичко това се харесва на обикновенния привърженик цялата тази неяснота и интрига. В Испания подобни резултати няма заради факта ,че има Вечно два отбора който си менкат 1-вото и ,2-рото място през по-голямата част от годините.

haha

Мнениеот haha » 18 яну 2011 22:18

На всеки трезвомислещ човек му е ясно,че в момента Примерата е по-качествена от Премиършип.Всичко останало е чесане на езици.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Върни се в “Футбол - Свят”