Ооо. Няма съмнение, че испанското първенство не е слабо, в никакъв случай. Също така е ясно, че Испания все още не е само Реал и Барселона и че има и други отбори. Но въпросът е, че слабее. В Италия една Рома изобщо не бих казал, че е случаен отбор. Но просто е по-слаба в сравнение със състава от 2001 г. Както Валенсия, разбира се, не е слаб отбор. Но как да го сравним с тима от 2000-2001 г. Несравними и недостижими при сегашните обстоятелства.
Иначе аз не казвам, че Барселона и Реал "крадат парите на малките". И двата отбора правят нещо естествено - те защитават своите интереси. Нормално е всеки отбор да брани интересите си. Въпросът е, че ДРУГИТЕ отбори не си бранят интереса. Четох преди време, че президентите на Севиля и Виляреал точно за това са напднали колегите си от Валенсия и от Атлетико Мадрид с думите, че те предават за следваящите 50 години титлата за Реал и Барса. Така че проблемът е в безпомощността на малките отбори, а не в грандовете Реал и Барса. Реал и Барса трябва да мислят за себе си, а не за другите.
Иначе в Англия, например, доколкото знам всеки отбор получава определена сума в зависимост от класирането си.
А за калчополито грешиш. Зрителският интерес може и да е спаднал, но това едва ли е с много и едва ли е толкова съществено. Ако Ювентус не беше наказан сигурно коефициентът щеше да бъде по-висок. Но едва ли това щеше да покрие над 10 точки разлика сега. Все пак, ако Юве играеше, тогава Рома нямаше да участва в Лигата, а вълците стигнаха четвъртфинал (говоря за 2006-2007), примерно и т. н. Щеше да се вдигне коефициентът, но не с толкова много. Германия логично изпревари Италия...
Бундеслигата изпревари Серия А в ранглистата на УЕФА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Авалокитешвара
- Контакти:
Re: Бундеслигата изпревари Серия А в ранглистата на УЕФА
Последна промяна от Авалокитешвара на 01 мар 2011 00:59, променено общо 1 път.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар
Юлий Цезар
- Авалокитешвара
- Контакти:
MCMXIII написа:Madridist, не е точно по темата, но Примера не ти ли прилича като интрига на Шотландското първенство? По сила са несравними разбира се.
Аз също мисля, че ако в Испания не се промени разпледелянето на парите или не се приеме гнусният за мен английски модел, ще останат два отбора да трупат точкит в ЕКТ.
Под гнусния английски модел чужденци собственици ли имаш предвид или?
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар
Юлий Цезар
Авалокитешвара написа:Под гнусния английски модел чужденци собственици ли имаш предвид или?
Да. Някакой си шейх, индиец, олигарх се чеше сутрин по.... и му идва гениалната идея да си купи отбор! Един от случаите в които си мечтая да съм приказно богат, за да си купя ФИФА. Въпросът е, какво ще правим ако фалирам или прехвърля много дългове, които на практика ще са необслужваеми в даден момент?
Последна промяна от MCMXIII на 01 мар 2011 05:27, променено общо 4 пъти.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]