Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Колко точно е конкурентна Премиър Лийг?

Мнениеот Alexx » 30 окт 2011 19:08

МЕгъне пак се отклони от темата. Пиши по темата,а не търси спорове, за да се спори за спорта. ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 30 окт 2011 19:12

Alexx написа:МЕгъне пак се отклони от темата. Пиши по темата,а не търси спорове, за да се спори за спорта. ;)

Не, не търся нови спорове. А ти ми отговори на въпроса. Виждаш, че ти или някой друг като ми зададе конкретен въпрос аз му отговарям, но ти не го правиш! Защо?
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 окт 2011 19:15

Защото ме питаш и реших да ти отговоря, но не виждам логика да се прави каквато и да е поредица от отговори .

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 30 окт 2011 19:20

Alexx написа:Защото ме питаш и реших да ти отговоря, но не виждам логика да се прави каквато и да е поредица от отговори .

Добре де човек. Ти изказваш някакво твърдение, аз изказвам друго - противно на твоето, в резултат се получава спор. Почваме да коментираме, за да се опитаме по някакъв начин да стигнем до консенсус, за да се реши спора, нали така? Ти ми задаваш въпроси, чиито отговори според теб ще защитят твоята теза и аз ти отговарям, обаче когато аз ти задам конкретен въпрос, чиито отговор ще защити моята теза, ти всячески избягваш въпроса. Защо? Така не може да се стигне до консенсус.

И не целя накрая да кажеш "оф, добре Примера е по-силна/конкурентна", а просто да разбереш, че част от нещата, които твърдиш по адрес на Примера просто не са вярни. :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 окт 2011 19:31

megan fox написа:
Alexx написа:МЕгъне пак се отклони от темата. Пиши по темата,а не търси спорове, за да се спори за спорта. ;)

Не, не търся нови спорове. А ти ми отговори на въпроса. Виждаш, че ти или някой друг като ми зададе конкретен въпрос аз му отговарям, но ти не го правиш! Защо?

Аз ти зададох два пъти конкретен въпрос, но отговор не получих, затова ще го потретя:
"Какво те топли теб лично, че Примера е по-конвертируема от ВЛ?".Питах те и дали снощи, или тази вечер, ще си на Бернабеу, Камп Ноу, Местая, Санчес Писхуан?Като спечели Барселона, по-топло ли ти става, отколкото, ако спечели Черно Море?

Каква е целта на тази тема?Какво ново и полезно ни казва (съгласно Правило№5 8-) )
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 30 окт 2011 20:10

Наистина не съм отразил въпросите ти, но сега ще им отговоря на всичките:

Кашчей написа:Аз ти зададох два пъти конкретен въпрос, но отговор не получих, затова ще го потретя:
"Какво те топли теб лично, че Примера е по-конвертируема от ВЛ?".

Това е един спор от край време, още малко и ще го датирам от времето на спора кое е първото яйцето или кокошката (това в кръга на шегата разбира се..., но все пак да си кажа, че яйцето е първо и мога да го докажа!). ;) Когато видиш, че даден човек се е заблудил не искаш ли да поправиш тази грешка? Наистина се дразня, че Примера остава недооценена и че всички я подценяват. Сега ще ме питаш какво ми пука за първенства, което не е нашето. Ми пука ми. Фен съм на самото първенство, фен съм на футбола, който се играе в Испания и любимият ми отбор играе в това първенство. Омаловажавайки трудността на първенството това е един вид омаловажаване успехите на Барса! А това вече е нещо, което не мога да допусна! За толкова време във форума трябва да си разбрал, че когато някой се опитва да хвърли дори малко петънце върху Барса аз веднага реагирам и отговарям! Това е все едно да дойдеш и да ме напсуваш в лицето и аз да не се опитам да ти издъня кофата (може и да не успея, но поне ще се опитам). - въпрос на принципи!

Кашчей написа:Питах те и дали снощи, или тази вечер, ще си на Бернабеу, Камп Ноу, Местая, Санчес Писхуан?Като спечели Барселона, по-топло ли ти става, отколкото, ако спечели Черно Море?

Да, на следващият мач на Барса, няма да бъда, но съм ходил няколко пъти да гледам любимият ми отбор на живо + веднъж съм гледал на живо и Реал. И причината да не бъда на стадиона всеки кръг е само една - не мога да си позволя всяка седмица да пътувам до Испания, за да гледам всеки мач на Барса на живо! Ако можех или ако живеех в Каталуня определено щях да го правя! Но това, че не мога да си позволя да съм всеки мач на трибуните и да подкрепям любимият ми отбор не означава, че не мога да нося отбора в сърцето си и да го подкрепям така както бих го подкрепял, ако бях на стадиона, макар и да си седя в нас.
И да, много по-топло ми става, когато спечели Барселона, а не Черно Море. Аз не съм от онзи тип "фенове" дето си имат по ен на брой любими отбори! За мен любимият отбор е само един и това е Барселона. Всички останали са някаква бележка под линията, чието съществуване даже може и да не забележа!

Кашчей написа:Каква е целта на тази тема?Какво ново и полезно ни казва (съгласно Правило№5 8-) )

Целта на темата бе да ви покажа статистиката, която за капак е направена от АНГЛИЧАНИН и да развенчае този мит, че ВЛ е най-конкурентното първенство. Винаги съм го знаел, винаги съм го твърдял, че това не е вярно, но това без статистически анализ нямаше как да го докажа и винаги всичко се свеждаше до един фенски спор чие първенство е по-по-най! И ето, че най-после имаме статистика по въпроса и може вече с основание да се каже това или онова първенство е по-конкурентно и точно това исках да стане, ама нейсе. В случая въпреки наличието на СТАТИСТИКАТА пак се стигна до заветният спор, но не това целях и не аз почнах спора. ;) Аз изнесох статистиката, но някои хора решиха, че трябва да я оспорят, защото явно много ги жегна истината! Не случайно хората са казали, че от истината боли! ;)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 окт 2011 20:16

Омаловажавайки трудността на първенството това е един вид омаловажаване успехите на Барса!

А ти не омаловажаваш ли труда на всички други шампиони на своите страни, като ги сравняваш с Испания и Барселона?Или само Барса се трудят, а на МЮ, Байерн, Милан, Лил, титлата им е дадена без да се трудят?

Дори един Дюделанж се труди, за да стане шампион на Люксембург, независимо от класата на шампионата им.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 окт 2011 20:20

Добре да приемем, че ВЛ не е конкутентно първенство (говорим само за периода й на създаване почти 20 години). Кажете ми тогава кое първенство е супер конкурентно и всяка година има различен шампион или 4-5 отбора се редуват??? А Испания за конкурентно първенство спрямо ВЛ губи по много показатели.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 30 окт 2011 20:55

Мегън, Барса и Реал са били много по-богати от малките в Испания и през 80-те и през 70-те, просто тогава парите във футбола като цяло са били по-малко. Ако КР7 днес струва 93 милиона евро, през 1980 е щял да струва около 10 милиона евро. Как мислиш е взет например Йохан Кройф от Аякс ?
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Върни се в “Футбол - Свят”