Най-силното първенство е в Испания

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Най-силното първенство е в Испания

Мнениеот megan fox » 12 яну 2011 17:45

sMotLiO написа:Барселона направи първия си удар в очертанията на Стамфорд Бридж в 92та минута. Мисля,че всякакви други коментари са излишни.

Това е един мит, който беше погрешно насъден! Да, гола на Иниеста стана при едва вторият точен удар във вратата на Чех, но от вторият, не от първият! Първият точен удар беше дело на Меси и беше още преди да се изтекли първите 5 минути на мача, тогава защитник на Челси (не помня кой точно) изчисти топката от гол линията! После вече мача се закучи, Челси вкараха ранен гол и стегнаха бетона в защита и наистина до 93-тата минута на мача нямахме друг точен удар! Но поне като ще се казва нещо, да се казва така както си е било! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 12 яну 2011 17:51

Абе, THE G.A.M.E. даде едно оригинално предложение отборите от двете лиги да се срещнат в преки двубои, за да се определи кое първенство е по-силното, но е ясно, че това изисква време, пари, нерви и усилия...
Аз си мисля, че просто за всичките отбори в двата шампионата трябва да се извадят определени статистики по различни показатели: жълти и червени картони (съответно брой директни червени и брой 2 жълти=червен); извършени и изтърпени фаулове; направени и получени дузпи (съответно вкарани и изпуснати, спасени от вратаря и т.н.); изпълнени корнери и други статични положения (съответно и брой голове и успеваемост при такива положения); средно владеене на топката всеки мач; точни и неточни пасове и удари (евентуално и пресечени пасове на противника и блокирани или спасени точни противникови удари); брой контузии; количеството играчи, които са се изредили като титуляри през сезона във всеки отбор.... и други критерии, които вероятно ще бъдат сметнати за показателни. В двете първенства има равен брой отбори и кръгове, така че НЕ е нужно всички тези показатели да се смятат средно на мач. Просто се изваждат за всеки отбор общо за сезона, после по всеки критерий се събират данните общо за 20-те отбора, смята се колко е средното на отбор във всяко първенство, сравняват се двете първенства по всеки показател и се вижда кой е доминиращият шампионат. Това нещо може да се прави ежегодно. Друг вариант е да се обобщят данни за последните 3 или 5 сезона, например, но тогава става сложно, защото има изпадащи отбори, новаци, така че отборите стават над 20 в рамките на тези няколко сезона и бройката им може да бъде различна за двете първенства, пък и тези, които изпадат или са новаци, имат по-малко мачове в най-високото ниво в съответното първенство... Абе, най-добре е да се прави поотделно за всяка година - има специалисти, които могат да изберат подходящите критерии, а статистики за тези критерии се правят постоянно. ;)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 12 яну 2011 18:10

sMotLiO написа:
По-глупави изводи няма. Ливърпул се подигра с Реал Мадрид,Юнайтед отстрани Барса на полуфинал,Челси също размазаха Барселона и само благодарение на съдийските грешки и единствения си точен удар в очертания (в 92та минута),испанците продължиха.

Ами Ливърпул се подигра с Реал Мадрид преди две години. Най-искрено те питам - мислиш ли,че в момента ще може да направят нещо срещу Реал. Да не говорим,че реванша срещу Ливърпул е единствения мач на Реал Мадрид в Европа,който съм имал някога претенции за съдийството-при първия гол фал в нападение на Торес срещу Пепе, втория беше след дузпа за удар в рамото на Хайнце и от там мачът свърши. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 12 яну 2011 18:10

Udoji90 написа:Абе, THE G.A.M.E. даде едно оригинално предложение отборите от двете лиги да се срещнат в преки двубои, за да се определи кое първенство е по-силното, но е ясно, че това изисква време, пари, нерви и усилия...
Аз си мисля, че просто за всичките отбори в двата шампионата трябва да се извадят определени статистики по различни показатели: жълти и червени картони (съответно брой директни червени и брой 2 жълти=червен); извършени и изтърпени фаулове; направени и получени дузпи (съответно вкарани и изпуснати, спасени от вратаря и т.н.); изпълнени корнери и други статични положения (съответно и брой голове и успеваемост при такива положения); средно владеене на топката всеки мач; точни и неточни пасове и удари (евентуално и пресечени пасове на противника и блокирани или спасени точни противникови удари); брой контузии; количеството играчи, които са се изредили като титуляри през сезона във всеки отбор.... и други критерии, които вероятно ще бъдат сметнати за показателни. В двете първенства има равен брой отбори и кръгове, така че НЕ е нужно всички тези показатели да се смятат средно на мач. Просто се изваждат за всеки отбор общо за сезона, после по всеки критерий се събират данните общо за 20-те отбора, смята се колко е средното на отбор във всяко първенство, сравняват се двете първенства по всеки показател и се вижда кой е доминиращият шампионат. Това нещо може да се прави ежегодно. Друг вариант е да се обобщят данни за последните 3 или 5 сезона, например, но тогава става сложно, защото има изпадащи отбори, новаци, така че отборите стават над 20 в рамките на тези няколко сезона и бройката им може да бъде различна за двете първенства, пък и тези, които изпадат или са новаци, имат по-малко мачове в най-високото ниво в съответното първенство... Абе, най-добре е да се прави поотделно за всяка година - има специалисти, които могат да изберат подходящите критерии, а статистики за тези критерии се правят постоянно. ;)

Значи според теб ако се сметнат колко картони, нарушения, корнери и т.н. по това ще се разбере кое е по силното първенство :?:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 12 яну 2011 18:14

Ами за мен лично,конкуретността на едно първенство е важен фактор, но не е основен. Защото ако гледаме конкуретност, значи номер едно са Холандия и Франция. Там редовно отборите от първо до пето място са вместени през точка. Да не говорим,че имаше един случай преди две-три години,когато в последния кръг три отбора се бореха за титлата-Аякс, ПСВ и Аз Алкмаар 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 12 яну 2011 18:51

enguerino написа:Значи според теб ако се сметнат колко картони, нарушения, корнери и т.н. по това ще се разбере кое е по силното първенство :?:

Ами, тъпо е да се определя един-едничък критерий, по който да се реши кое е по-силното. Нужно е да се направи цялостна, комплексна съпоставка на отборите по абсолютно всички критерии, които са показателни за постоянството и класата им.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 12 яну 2011 18:53

Madridist написа:Ами за мен лично,конкуретността на едно първенство е важен фактор, но не е основен. Защото ако гледаме конкуретност, значи номер едно са Холандия и Франция. Там редовно отборите от първо до пето място са вместени през точка. Да не говорим,че имаше един случай преди две-три години,когато в последния кръг три отбора се бореха за титлата-Аякс, ПСВ и Аз Алкмаар 8-)

Напълно съм съгласен. Бих добавил и Русия, между другото, както и Турция и Румъния. Пределно ясно е, че всяко от тези първенства е по-слабо от Премиършип и Примера дивисион, което за пореден път доказва необходимостта от един солиден брой критерии за оценка и сравнение.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 12 яну 2011 19:07

Udoji90 написа:
Madridist написа:Ами за мен лично,конкуретността на едно първенство е важен фактор, но не е основен. Защото ако гледаме конкуретност, значи номер едно са Холандия и Франция. Там редовно отборите от първо до пето място са вместени през точка. Да не говорим,че имаше един случай преди две-три години,когато в последния кръг три отбора се бореха за титлата-Аякс, ПСВ и Аз Алкмаар 8-)

Напълно съм съгласен. Бих добавил и Русия, между другото, както и Турция и Румъния. Пределно ясно е, че всяко от тези първенства е по-слабо от Премиършип и Примера дивисион, което за пореден път доказва необходимостта от един солиден брой критерии за оценка и сравнение.

Искаш критерий? Ето ти критерий ЕКТ! Да си види коя държава има най-много носители на Европейски Клубни Турнири! Все пак в ЕКТ играят най-добрите отбори и след като някоя държава има предимство по този показател логично е да се смята, че нейното първенство е най-силно! За нещастие на фенчетата на ВЛ по критерия ЕКТ английското първенство отива чак на трето място след Примера и Калчото! Ест несериозно е да се твърди, че ВЛ в момента е по-слаба от Калчото, но също така е несериозно да се твърди, че Примера не е най-силното първенство В МОМЕНТА! Нека все пак не забравяме, че говорим за настоящият момент. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 12 яну 2011 19:25

megan fox написа:Искаш критерий? Ето ти критерий ЕКТ! Да си види коя държава има най-много носители на Европейски Клубни Турнири! Все пак в ЕКТ играят най-добрите отбори и след като някоя държава има предимство по този показател логично е да се смята, че нейното първенство е най-силно! За нещастие на фенчетата на ВЛ по критерия ЕКТ английското първенство отива чак на трето място след Примера и Калчото! Ест несериозно е да се твърди, че ВЛ в момента е по-слаба от Калчото, но също така е несериозно да се твърди, че Примера не е най-силното първенство В МОМЕНТА! Нека все пак не забравяме, че говорим за настоящият момент. ;)

Е, да, ама общият брой трофеи в ЕКТ, спечелени ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА, не дават ясна представа за силата на шампионатите В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ. Смятам, че под внимание трябва да се вземат всичките отбори в двата шампионата, а не само най-представителните. Представянето в ЕКТ е само един от критериите, но и по-горе изброените от мен показатели, отнасящи се до представянето на отборите във вътрешното първенство, също са важни. Иначе и аз съм фен най-вече на испанския футбол, ама ми е трудно да взема категорична позиция по въпроса.

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 12 яну 2011 20:48

Да определиш кое е по-равностойни , силно , интересно е все едно да убедиш привърженик на Левски ,че ЦСКА е по-велика от неговия отбор или обратното да кажеш на привърженик на ЦСКА ,че Левски е по-велик ;) предполагам ,че скоро няма да стигнете до общ консенсос темата ще я ''отводнявате'' още 1001 дни и нощи !

Върни се в “Футбол - Свят”