Captain Stottlemeyer написа:ivan56 написа:Captain Stottlemeyer написа:ivan56 написа:...Какъв столичанин си ти бе майна

че да казваш кой къде да ходи

Ванка, аз живея в София вече 56 (петдесет и шест) години. Като редовен гражданин си плащам данъците
ТУК и имам право да изказвам своето мнение. Не ми е особено приятно, когато разни провинциални цървули замърсяват града, в който живея. Нищо лично.

Капитане то като си цървул,няма значение дали си от София или Каспичан.Или искаш да ми кажеш че Пешо от София който си хвърля боклука през балкона е нещо повече от Гошо от Каспичан(който живее в София) който прави същото упражнение.Според мен така наречените от теб провинциални цървули не идват в София от хубаво.Както сам казваш всеки търси най доброто за себе си.

Тук съм напълно съгласен с теб.

П.П. Живял съм 20 години в панелка в квартал "Свобода". Една година един "столичанин" от нашия вход си изхвърли вкисналото зеле през балкона върху моравата пред блока.

Аз пък съм живял до ватманските общежития в София. Тези хора(ако са такива изобщо) не знаят какво е контейнер за боклук, хвърляха си го директно от прозорците, по улицата около тях не можеше да се мине, защото беше зарината с боклук, а за смрадтта да не говориме. Но после казват - вижте софиянци къде си изхвърлят боклука, да не говориме, че паркират колите си, където им падне и както им падне, без да ги интересуват тротоари, тревни площи, входове на сгради и т.н. Изобщо селяните в София представляват едно дивашко племе, на което му липсват елементарно възпитание и култура. Съзнавам, че сега много съфорумци ще ме нападнат, но какво да се прави - това е истината драги селяни от дърво деляни и вие граждани в села раждани!