Мнениеот doktora25 » 03 юли 2017 08:33
Всеки говори дали и колко от тези момчета ще получат повиквателни за световното, но мисля че трябва да се влезе в малко по-голяма конкретика, а именно да се говори с имена и кого евентуално биха изместили от титулярното място.
Вратари:
Избор №1: Нойер
Избор №2: Тер Щеген. Искаше ми се Лено да успее, но засега не показва нужната стабилност. На Трап не съм му гледал почти никакви мачове. Ралф Ферман ми харесва, но неговото име към този момент не се спряга.
Централни Защитници:
Интересно е дали Льов ще се изкуши да продължи със схемата с 3-ма защитници или ще се върне към познатото 4-2-3-1. Нищо чудно с оглед кои са играчите Льов и Анчелоти да ползват целенасочено една и съща схема. Анчелоти може би е малко вероятно да се насочи към схема с 3-ма, но не се знае. Все пак е италианец и тази схема стана модерна.
Избор №1: Хумелс
Избор №2: Боатенг. Миналата година беше контузен през по-голямата част, преди това не бе в най-добрата си форма, но ако тази година положението е различно, мисля че ще бъде титуляр и за националния.
Избор №3: Мустафи
Избор №4: Рюдигер според мен е изместил Хьоведес
Избор №5: Хьоведес
Зюле ако съумее с изявите си да се пребори за титулярно място в Байерн с Хумелс или Боатенг ще заслужи повиквателната си, в противен случай - трудна работа или поне вероятността да получи игрови минути е малка.
Гинтер беше относително стабилен на КК, но според мен направи слаб сезон с Дортмунд въпреки немалкото си игрови минути. Това трябва да се промени ако иска да получи повече шансове за изява с националния.
Трябва да се каже, че част от тези защитници могат да се изявяват и по фланга, както и че Хумелс, Боатенг и Хьоведес са на възраст 28-29, което означава че едва ли някой от тях ще играе след Евро 2020, а някои могат да прекратят кариерата си и след световното.
Бекове:
Ляв: Избор №1 твърдо Хектор
Избор №2: Интересно ми е дали ще се разчита на Платенхарт. В един мач взе участие и изявите му много ми допаднаха, но хубаво би било да получи още шансове в квалификациите.
Може да се разчита и на Мустафи.
Десен: Явно избор №1 ще е Кимих. Ще се следи развитието на Хенрихс или пак някой от централните.
Опорни халфове:
Избор №1: Кроос
Избор №2: Кедира
Избор №3: Според мен тук има поле за изява най-добре представящият се от Джан, Руди и Горецка. Първите двама задължително трябва да се преборят за титулярно място в клубовете си
На Гюндоган трансферът му в Сити бе възможно най-голямата грешка в кариерата. Ако се "завърне" с изявите си има място в отбора, но не трябва да бъде привилегирован спрямо младоците, а да се конкурират в справедлива задочна битка.
На Вайгъл още му е рано.
Офанзивни халфове и нападатели:
Избор №1: Мюлер.
Избор №2: Ройс. Дано, дано, дано е здрав.
Избор №3: Дракслер
Избор №4: Марио Гомез.
Избор №5: Йозил. Иска ми се да почва титуляр само ако до края на квалификациите и с клубния си отбор покаже повече от това, което е показвал с националния през последните години.
Избор №6. Тук вече идват младите - Вернер, Зане, Бранд, Щиндъл, Гнабри, Йонес. Евентуално още някой от другите.
Гьотце (ако оздравее) и Шурле също както Гюндоган според мен не трябва да се ползват от никакви привилегии от настоящия си стаж в отбора и да получат повиквателни само ако се докажат.
Така или иначе решаващо за повиквателните ще бъде представянето им през новия сезон.
Последна промяна от
doktora25 на 03 юли 2017 20:36, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!