Манчестър Сити е новия шампион на Англия !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
lorda1234
Контакти:

Re: Манчестър Сити е новия шампион на Англия !!!

Мнениеот lorda1234 » 13 май 2012 20:44

Щеше да е адски нечестно ако МЮ бяха взели титлата.Цял сезон Сити показва много силна игра, много по-красив футбол и в мачовете между двата тима МЮ ставаше за смях.Много ме е яд, че глупака САФ опропасти целия труд на Бербо.

Потребителски аватар
Roger_Federer
Контакти:

Мнениеот Roger_Federer » 13 май 2012 20:57

Честита исторически трофей за Манчестър Сити! Момчетата на италианския спец Роберто Манчини заслужиха - не, а нещо повече-истински изстрадаха този толкова ценен триумф, за да успеят да впишат със златни букви имената си в паметта на своя клуб на една златна страница, която нямаше еквивалент от 1968 г. насам. За 90 минути сякаш стана немислимото: всичко започна нормално и бъдещият шампион поведе в резултата, макар и след леко хаотичен и напрегнат натиск. Втората част предложи повече от драма-светът са преобърна наопаки, като тези 36 минути, по време на които резултатът беше 1:2 в полза на гостите от Лондон, бяха инфарктни за всеки един от тези верни фенове на "шумните съседи", които в крайна сметка имат щастието да ликуват до безумие. Тук е моментът да отдадем заслуженото на техния противник-борещият се до последно за оцеляване в Премиършип тим на КПР. Невероятната игра, която демонстрираха, е в основата на един особен ореол, който несъмнено ще се оформи около този клуб с иначе големи, но позабравени традиции. 11-имата в бяло-сини екипи бяха изключително близо до пълната сензация. Те имаха възможността да детронират Манчестър Сити, като им нанесат толкова смъртоносен удар, че вероятно в скоро време нямаше да могат да се възстановят от него. За подобно нещо говори и самият сър Алекс Фъргюсън, който покачи градуса на напрежението в дните преди решителния последен кръг от английската Висша лига. Е, не успяха, но това в случая няма значение. Първо, защото те постигнаха целта си в максимална степен: съхраниха мястото си в елита на най-силното първенство на планетата, и второ, тъй като представянето им в този двубой ще се помни завинаги. Както и това на Сити, разбира се. Феновете на небесносините преживяха емоции, които трудно биха могли да се опишат. Подобни усещания трябва да се изпитат лично, за да могат да бъдат осъзнати напълно. Това, за което ние можем да си дадем сметка е, че тези привържениците се увериха, че пътят за Рая минава през Ада. Той бе осеян с тръни, с огромни и неочаквани препятствия, но все пак бе извървян. И то по какъв начин! С 2 гола в добавеното от главния съдия 5-минутно продължение на редовното време. В промеждутъка между 92-та и 94-та минута стана чудо. Някои казват, че във футбола няма логика. От една страна, това твърдение е абсолютно вярно, тъй като Сити бе най-класният отбор в Премиършип през сезон 2011/2012, ала им се наложи да извоюват в последните секунди на срещата с КПР, в която дори бяха домакини, така дългоочакваните златни медали. От противоположната гледна точка обаче, футболната справедливост възтържествува, защото Сити все пак стана шампион.
Крайно необективно ще е да похвалим единствено новия шампион на Англия за този феноменален завършек на сезона във Висшата лига. Техният голям враг Манчестър Юнайтед направи всичко по силите си и се бори до край, за да защити за пореден път златото. "Червените дяволи", колкото и странно да изглежда, бяха на път да станат шампиони за рекорден 20-и път, напук на всички показатели и факти, които бяха срещу тях. Те загубиха и двата преки сблъсъка със своя конкурент за титлата, като първият път резултатът бе катастрофален ( 1:6), второто поражение бе не по-малко тежко, защото дойде в един невероятно неподходящ момент, когато те, на самата финална права на първенството, отстъпиха с 0:1 и позволиха преднината им от 8 точки пред втория Сити да се стопи. Ала ако кажем, че последните 2 кръга са били просто игра на нерви, ще е малко. Това бе откровена психовойна, която може би най-великият треньор в историята на футбола сър Алекс Фъргюсън поведе срещу превъзхождащия неговия състав като индивидуалности тим на Манчестър Сити. Момчетата на шотландския спец бяха на ниво и взеха максималният точков актив, а след като победиха Съндърланд като гости, за няколко вълшебни за тях мига повярваха, че на практика непостижимото може да се превърне в действителност.
Уникалният по своя драматизъм и непредсказуемост финал на Висшата лига доказах, че в в този шампионат всичко е възможно, тъй като цар футбол никога няма да бъде свален от своя трон. Епични футболни битки, като тази, която ни предложиха отборите на Манчестър Сити и КПР, придават на футболната игра този неповторим романтичен вкус,а също така и е гаранция за това, че в Премиършип ни предстоят още по-драматични години, след като вече и официално нов колос се появи на картата на английската футболна реалност, в лицето на новия шампион.

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 13 май 2012 21:03

Аз лично сипатизирах на Юнайтед до този сезон, но последната година много ме разочароваха! Първо грозния им футбол, отвратителното поведение на САФ, подигравката и тоталното смазване на доста добри играчи, което на практика им провали кариерата, множеството съдииски грешки в тяхна полза, просто отбора загуби чара и блясъка си! Докато Сити изиграха много добър сезон, беше приятно за окото да ги гледаш, доста резултатна игра, прекрасни изпълнители (Насри, Силва, Агуеро, Туре, Харт...), като цяло те заслужаваха най - много титлата! Феновете на Юнайтед са доста крайни, не им прави чест, просто тази година МЮ тотално се изложиха на всички фронтове, и беше цяло чудо, че се бориха за титлата до последно, за което вината носи изцяло САФ!

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 13 май 2012 21:07

Манчестър Сити трябва да издигнат паметник на Сър Алекс Фъргюсън, който така левашки им предостави титлата!

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 13 май 2012 21:09

Най-после! Стана много скучно все Юнайтед да печелят и то с посредствена игра в определени части от сезона. Честито на Сити!
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
WARrior
Контакти:

Мнениеот WARrior » 13 май 2012 21:16

БРАВО БРАВО НА СИТИ!!!! РАЗБИХА СЪРЦЕТО НА ДЪРТАКА ОТ МАНЧЕСТЪР ЗА ТРЕТИ ПЪТ,НО ТОЗИ ПЪТ ФАТАЛНО 8-) 8-) 8-) 8-)
СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
Keyser Soze
Контакти:

Мнениеот Keyser Soze » 13 май 2012 21:23

Гледам английски футбол от почти 20 години, ама такава драма за титлата никога не е имало. Манчестър Сити заслужено е номер 1 този сезон. По принцип ми беше през оная работа, кой ще е шампион, но накрая истински се зарадвах за "гражданите". Представям си какво е било н техните фенове на стадиона, особено през второто полувреме. Дано никой не е получил инфаркт, защото това е съвсем възможно.

Всички говорят за парите на шейх Мансур и как Ман Сити трупали фенове именно заради тях. Аз честно казано, не познавам нови фенове на този отбор, познавам такива отпреди тази нова ера за тях. Ама представете си, как едно 10-годишно дете, което е гледало този мач сега и се е впечатлило от това, което направи Агуеро... Как да не стане от този отбор? Просто в Ман Сити имаше много емоции този сезон. Дано през следващия сезон Челси да се бори за титлата с тях. Сезонът в Англия започна с мач за Къмюнити Шийлд именно между тези два отбора.

InVerse
Контакти:

Мнениеот InVerse » 13 май 2012 21:27

Gretna написа:Ще ви попитам:
Ако Стоук - Болтън беше завършил 2-ка то как щеше да завърши Ман Сити - КПР

То хората са казали ако баба му беше момче и т.н. но все пак.........?????

Футболът след 90-та година стана порочна игра на милордите долари залози и още толкова долари пране на пари и още толкова долари инвестиции на незадоволени милиардери забогатели на гърба на седем милиарда бедни душици.

Толкова е пошло всичко. Един приятел ми се обади към 7 без 15 и ми вика "Гледаш ли как Ман Сити губи титлата, 88 минута е а те падат"
Аз ми отговарям " Не не ги гледам все ми е тая кой ще е шампион на Англия. Важното е ЦДНА да паднат в Разград"
После му викам " Кажи ми колко е резултата на Стоук и Болтън" а той ми отвръща по телефона "2-2, в 90-та."
Помислих си веднага и му казах " Мисля, че бързаш и Ман Сити ще бият с 3-2"

След 15 минути този мой приятел ми се обади с въпроса "ЗАЛОЖИ ЛИ" а аз така и не можах да му обясня,че не залагам на футболни мачове. Всичко е нагласено, всичко е цирк. Накрая печели онзи милиардера. Е да печелят и тези на които се е усмихнало щастието да са посочени от него"
Не ми се дават примери но само погледнете финала за купата на Германия ( много интересен мач за залози в АЗИЯ с над 6,5 гола ) както и двата финалиста в Шампионката лига. Финал Байерн М - Челси ми звучи като финал Порто - Монако.

Както и да е. Няма да карам никой да се съобразява с това мое мнение. Просто ми стана мъчно, че футболът вече не ми онази радост безкрайно интересното изживяване на незнайното.

И все паксе радвам за Ман сити щото са сини:)))

Честито на всички фенове на Сити,напълно заслужен трофей с оглед играта им този сезон.

Казваш,че ти липсва незнайното,а самия ти се оплакваш,че се е случило точно това?Къде е логиката?Защото никой не очакваше Челси и Байерн да са на финал.От това което си казал аз разбирам,че много голове в мачовете и особено важните не трябва да има иначе мача е уреден.И отборите с по-малки коефициенти не трябва да успяват иначе и тогава са уредени нещата.Значи да гледаме едни и същи отбори постоянно и същите тези отбори да стават винаги шампиони.Не ми се връзват нещата,които казваш.Не се заяждам просто се опитвам да те разбера.Няма да подхващам темата за конспирациите и това как всичко е нагласено по-надълбоко понеже не му е тук мястото нито пък времето.

П.П:Отново без да се заяждам искам да кажа,че просто като си си написал мнението няма как то да не попадне под вниманието на хората :lol: ;)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 13 май 2012 21:30

DerrickRose написа:Жалко за Юнайтед,просто ненавиждам отбори като ПСЖ,Малага,Сити,и Челси.

ПСЖ отдавна е гранд във Франция, да не говорим, че достигна 5 поредни полуфинала в Европа през 90-те. Но карай, ти си чул нещичко катарци а-у и се правиш на интересен. ;)

Потребителски аватар
football_fb
Контакти:

Мнениеот football_fb » 13 май 2012 21:43

Наистина исторически трофей! От много време насам не сме били свидетели за такава битка. Поздравления за сърцатата игра и огромното желание за успех! Поздравления на всички привърженици на Сити!
За всички, които обичат футбола: http://on.fb.me/T5nKCm - най-голямата група фенове на великата игра!

Върни се в “Футбол - Свят”