Ballspielverein Borussia 09 Dortmund

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Re: Ballspielverein Borussia 09 Dortmund

Мнениеот tevez » 21 яну 2014 20:54

pesho_1913 написа:
tevez написа:
pesho_1913 написа:Има голяма вероятност Андреа Ранокия от Интер да се присъедини към Борусия.

Как си го набивате с тоя, не е истина :lol:

Голямо ли е дърво ? :lol: Аз съм останал с впечатление, че получава добри отзиви. Явно съм се объркал, не знам...

Щом в отбор като Интер, в който в момента няма нито един читав защитник и пак стои резерва... смятай.
С този бърз футбол в Германия, Ранокия по-добре да се насочи към друг спорт.

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 24 яну 2014 10:56

[center]Едисон Йорданов: Вече имам номер за Първа Бундеслига в Борусия - 32[/center]
[center]Изображение[/center]
Младежкият национал Едисон Йорданов, чийто баща е българин, женен за германка, изкара подготвителен лагер с първия отбор на финалиста в Шампионската лига през миналата година Борусия (Дортмунд).

20-годишният офанзивен халф рита от лятото за втория тим на германския гранд. Треньорът Юрген Клоп реши да го вземе в Ла Манга заедно със звездите на един от най-добрите отбори в Европа през миналия сезон. В испанския курорт Йорданов, който има мачове за юношески бундестимове, но избра да играе за България, записа неофициален дебют и гол за първия тим на Борусия. Пред „24 часа" Едисон разказа за този нов момент в своята кариера.

- Еди, кога разбра, че ще пътувашс първия отбор на Борусия за лагера в Лa Манга?

- Всъщност в деня преди заминаването. Сутринта пристигнах на тренировката на втория отбор. Нашият треньор Давид Вагнер ме видя и ми каза:

- Утре пътуваш с първия отбор за Испания Така внезапно стана.

- Как се почувства? Все пак ти е предстояло да тренираш с големи звезди, притесни ли се?

- Зарадвах се много и си проведох нормално тренировката с втория отбор. Аз всъщност и преди съм тренирал с първия тим и се познавам най-вече с младите момчета в отбора като Йонас Хофман, Марвин Дукш, Ерик Дурм, а също и с Нури Шахин. Не съм се притеснил. Окей, в отбора наистина има големи звезди, но човек не трябва да мисли за тях като такива, защото и те са нормални хора. А и се държат като такива. Приеха ме супер.

- Какво ти каза Юрген Клоп?

- Че като цяло е доволен от старанието ми в тренировките. Наолюдавал ме е, харесва му как играя Но също така и че има доста неща, върху които трябва да работя, къде трябва да давам газ. Именно за това смятам, че лагерът с първия отбор ми бе много полезен. Тренировките с първия отбор бяха нещо различно и много добро за мен. Затова и още повече се радвам, че ми бе дадена тази възможност.

- С кого бе в една стая?

- С Кевин Гроскройц. Много приятно момче, разбирахме се чудесно.

- Записа неофициален дебют и гол за Борусия. Как се чувстваше в контролите?

- Супер. Удоволствие е да играеш с такива футболисти. Срещу Стандард (Лиеж) не ми стигна късмет да вкарам, вратарят улови мой удар. Имах такъв обаче срещу Бохум и довкарах с глава отбита от гредата топка. Естествено, за мен това бе много приятна емоция. След мача получих поздравления за първия си гол от отбора. При прибирането Германия играх в още една контрола - с Кайзерслаутерн. Там смених Нури Шахин и трябваше да играя на неговия пост - опорен халф. Това е нещо ново за мен. Офанзивните футболисти обаче бяха сменени и ми се наложи да се справям на това място.

- На контролата в Кайзерслаутерн дойдоха над 33 000 зрители. Случвало ли ти се бе досега да играеш пред толкова?

- Да, имал съм такива в сезона, в който дебютирах за Ханза във Втора бундеслига. Да, за приятелска среща толкова публика наистина изглежда много, но това е нормално за Борусия. Щом играе някъде, интересът винаги и голям независимо какъв е мачът.

- Сега отново се върна във втория отбор.

- Да, това беше ясно и е нормално. Вече обаче имам номер за първия - 32. Така мога да играя за него в Бундеслигата, ако се наложи.

- Какво ти каза Клоп на тръгване?

- Не искам да влизам в подробности. Каза ми, че е доволен от мен като цяло. Говорил е с моя треньор в Борусия 2 Давид Вагнер за нещата, който трябва да правя по-добре, за да се приближа още до първия отбор

- А може ли да се каже, че ти е цел и преминаването в мъжкия отбор на България?

- За всеки младежки национал е нормално да се стреми да премине при мъжете. За целта трябва да играеш добре и да се развиваш. Още с пристигането си в Борусия обявих, че за мен това е най-доброто място, където мога да направя това. Така че в момента трябва да съм концентриран върху работата си в Дортмунд, да играя добре, а другите неща ще си дойдат от само себе си. Нужно е, разбира се, да съм здрав, аи да успея да хвана момента, когато се появи

- Имаше ли и майтапи по време на тренировките в Ла Манга?

- Е, да. Атмосферата беше супер. Говорих си с Шахин, а Мики (бел.авт. - Хенрик Мхитарян), който ми каза няколко неща, нали понякога играя на неговата позиция.

- Баща ти е българин, но си роден и живееш в Германия. Справяш се обаче все по-добре с нашия език.

- Имам учителка по български в Дортмунд. Потърсих в интернет и я намерих. Казва се Фрау Ингрунд. Тя е българка, омъжена за германец. Каза ми, че е от Търново, а там бил регионът, където се говори най-хубав български.

"24 часа"
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 24 яну 2014 11:16

Изключително съм доволен за това момче. Нека се наложи с течение на времето в Дортмунд. Май че го правят истински дортмундец, щом е бил в една стая с Грозкройц :) Учителката му е от Търновград, най- красивият в България за мен, но че говори на меко :) :) :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 24 яну 2014 21:04

MCMXIII написа:Изключително съм доволен за това момче. Нека се наложи с течение на времето в Дортмунд. Май че го правят истински дортмундец, щом е бил в една стая с Грозкройц :) Учителката му е от Търновград, най- красивият в България за мен, но че говори на меко :) :) :)

С упоритост и време, ще станат нещата. Пожелавам му го :)
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 25 яну 2014 13:24

Започва се отново:
[center]Изображение Изображение[/center]
[center]25.01.2014 - 16:30[/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 26 яну 2014 13:31

Куба със скъсани коленни връзки. Вече не желая да коментирам просто...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 26 яну 2014 16:00

Пешо, да метнеш насам нещичко (Ройс/Илкай) :roll:

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 26 яну 2014 16:34

Без пари нищо не се получава. Две години "Борусия" имаше и най - важното - спортно щастие. Когато един беден отбор има късмет, може да постигне велики неща. Отиде ли си обаче, нищо не се получава.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 26 яну 2014 20:28

Даниеле, Дортмунд продаваха играчи за големи пари и купуваха евтино през последните 3-3.5 години. За това време станаха шампиони на Германия 2 пъти и играха финал в ШЛ. Кой друг отбор може да направи това?

Не е само до късмет, трябва и акъл. Просто през този сезон всичко е против този отбор :(
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 26 яну 2014 21:03

MCMXIII написа:Даниеле, Дортмунд продаваха играчи за големи пари и купуваха евтино през последните 3-3.5 години. За това време станаха шампиони на Германия 2 пъти и играха финал в ШЛ. Кой друг отбор може да направи това?

Не е само до късмет, трябва и акъл. Просто през този сезон всичко е против този отбор :(

Всичко, което казваш, е вярно, но наистина "Борусия" е малък и беден отбор като история. За Германия е голямо име, но в Европа е нещо като "ПСВ", "Астън Вила" и още много други. Не бива да се пренебрегва постигнатото на международното поле, но само с голям стадион не става. Трябват и повече пари за развитие на отбора. Спечелените пари се реинвестират разумно, но сам знаеш, че "Борусия 09" не е "Байерн" и никога няма да бъде. "Факт", както казва един друг потребител!
С тези контузии изобщо не е сигурно, че "жълто - черните" ще се класират в четворката, но шансовете им са доста сериозни.
Никой друг не може да направи това, което постигна този отбор, защото наистина се иска много акъл и стратегия, но вече нещата се промениха.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Върни се в “Футбол - Свят”