Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Колко точно е конкурентна Премиър Лийг?

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 15:47

Според мен бъркаш бързината на разиграване на даден отбор,с бързата смяна на владеенето на топката.В Англия е по-бърза смяната на този който владее топката,а не че футбола е по бърз.Пак ви казвам че са ви промити мозъците-поредното глупаво клише че в Англия футбола е по-бърз.

Под бързина имам предвид директен подход на игра. Т.е. с няколко паса да се достига противниковата игра с бързи пасове без много докосвания.

През 70-те и 80-те години мисля че в България имаше най много фенове на българския футбол.Поне със сигурност това мога да го твърдя за края на 80-те.Тъй като съм 77 набор и за 70-те не мога да говоря но мога да предполагам ( това го пиша с известна ирония. А сериозно мисля че до 88-ма-90 та година в България 99 % от феновете на футбола са фенове на БГ футбола).

Става дума за чужд футбол. И сега българския футбол се радва на голяма фенска маса. Слаб,лош, корумпиран ... все пак си е наш. ;)

В България през тези години никой не е могъл да гледа английски футбол,така че е смешно да се каже че е имало много фенове на английския футбол.

Голяма част от фенската маса на Ливърпул в България е именно в онзи период. Както примерно и на Евертън. Тогава англичаните притежаваха най-добрия клубен футбол и за това имаше много фенове. Можеше да се наблюдават мачове на 1/2 финали и финали от ЕКТ и там често имаше британски отбор и има за онези години достатъчно наблюдаване на английски отбори. Имаше и хора които следяха мачове по радиото(нелегално ББС).

.След 99-та или 2000 година мисля че постепенно започна да се излъчва английското първенство

Със сателитни чинии можеше да се гледа и Скай Спортс където можеше да се гледа Висшата лига още преди 99та.

като в един момент към от 2005 до 2009 най-достъпно за всеки един човек който имаше кабелна телевизия беше английското със часове футболни студия а в този период имаше момент в който за да гледаш испански или италиански мач трябваше да си плащаш допълнително за диема екстра,

Италианското тогава свободно се даваше по Ринг, а испанското както английското мисля, че между периода 2005-2007 имаше мачове които трябваше да си плащаш .

като в един момент и нея я спряха и 2 години нямаше телевизия която да излъчва испанско освен някаква кабелна ( кейълтел която я имаше само някъде,не всеки който искаше да я има,можеше да му се предложи заради това че нямаше изградена мрежа)

Ми това са пазарни закони. Интереса поражда търсенето. Явно търсенето на английски мачове има,а към испански не , че няма, но няма колкото примерно английския.

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 29 окт 2011 16:03

За мен и двете първенства са еднакво конкурентни след 2000 година. Повтарям за по-бавно четящите - еднакво конкурентни. Не разбирам какво е тоза доказване кой е по-по-най, може би защото не гледам вече Бате Енчо. Но за цялата история на испанския и английския футбол фактите са в полза на Албиона. Реал и Барселона печелят 52 титли в 80 сезона или в 65% от първенствата един от тях е ставал първи. В Англия, Ливърпул и Манчестър(Ютд) печелят обще 37 титли за около 110 години футбол. Тоест, печелят средно около 35% от златните медали. Вадят се някакви купи, постижения, чудеса... най-лесно ще е да сложа статистиката на италианските отбори, за да се види, че те са първи във всеки един турнир(в ШЛ изостават на "чутовната" разлика от една купа от испанските клубове) и да кажа, че италианското първенство е по-по-най.

Всъщност най-точно феновете на испанските отбори показват колко е конкурентно първенството, което следят. Отворете темите за всеки един мач на Барселона и Реал, за да видите как прогнозите тръгват от 4-0 и стигат до 8-0, независимо дали става въпрос за домакинство или гостуване на един от двата отбора. Испанците имат силно поколение, печелят трофеи - нормално. Но за съжаление на феновете на испанския футбол това е първото подобно поколение, докато в Италия и Германия е имало по няколко такива.

Като изключим Ди Стефано, който е испанец толкова, колкото Маркиньос е българин, само един футболист от тази страна е вдигал Златната топка над главата си. За сравнение, Италия и Германия имат по 5 различни футболисти оценявани толкова високо, Англия е с 4. Нещата се променят и във футбола. Феновете на Барселона сами предизвикват негативно отношение към тях и отбора, който подкрепят. Поспрете се малко, въпреки че сте по-по-най ;)
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 16:12

milan199440barca

След 2000 година ако гледаме реално като конкуренция испанското е по-конкурентно, но в момента Англия е по конкурентна. Не казвам по-силна, а по конкурентна. Истината е,че между Англия най-силна бе през 2004-2005,а ИСпания 97 до 2004. Сега са минали два сезона от както вече английското не е най-силно и следващите 3-4 сезона ще покажат тези години като на кое първенство като най-силни ще бъдат.

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 29 окт 2011 16:49

Ей за такива мачове като Челси - Арсенал хората гледат Висшата лига.
Който иска да си гледа статистиката :lol: :lol: :lol:
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

cipokrilo

Мнениеот cipokrilo » 29 окт 2011 16:53

"Луд, луд мач и 3:5 между Челси и Арсенал"

Изображение

http://gong.bg/view_article.php?article_id=233595

Та кво за ВЛ? Безинтересна била, хахахахахаха.....

cipokrilo

Мнениеот cipokrilo » 29 окт 2011 16:53

Awesome написа:Ей за такива мачове като Челси - Арсенал хората гледат Висшата лига.

+1000000

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 29 окт 2011 17:07

Awesome написа:Ей за такива мачове като Челси - Арсенал хората гледат Висшата лига.

И в тоя ред на мисли кво? Евертън поднесоха ли изненада?

А като каза статистика, знаеш ли, че миналата година до средата на сезона (че и малко отгоре), Бундеслигата държеше квотата за отбелязани голове всеки кръг. Не Англия.
А и тия неща малко си ги смучете от пръстите, макар до някаква степен да ви разбирам, когато казвате, че средняк може да убие някой гигант. Макар днес да се обърках кой е гранд, кой не. Или пък и двата отбора са грандове - Арсенал - отбор с 13титли и 10 купи се изправи с/у отбор с 4 титли и 6 купи. В случея предполагам трябва да приеме, че Арсенал е гранд, а Челси е малко по-ниско, съдейки по отличията. В такъв случай, днес не се поучи. Гранда си взе своето, макар и на чужд терен. :D

От друга гледна точка, обаче, един отбор със скромна витрина - Манчестър Сити направо закла гиганта Манчестър Юнайтед (19! титли). Нищо, че за няколко години вложиха четвърд милярд в "шумните съседи". Тука логиката ви се подтвърди.

Виждам и че се връщате 6-7-8 години на зад, коментирайки английските отбори, постоянни участия в ЕКТ. Чудно ми е дали мислите и че тогава ВЛ е била най-конкуретната лига, при условие, че тогава Серия А беше маааалко по-различна от сега. Тогава отбори, като Ювентус, Милан, Интер, Рома, Лацио, Фиорентина, Парма често спореха за титлата (като последните два до голяма степен изоставаха във хода на пръвенството, но често объркваха сметките) и стабилно (дооооста стабилно) присъстваха в ЕКТ турнирите. ;)

Тогава Юве или Милан да опънат Ливърпуул, Манчестър или Арсенал (като най-редовните участници в ЕКТ от Англия, през него период), заедно с периодичните участия Нюкясъл, Лийдс, си беше нещо съвсем нормално и до голяма степен очаквано.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 29 окт 2011 18:19

От цялото писане аз искам да кажа това: Постоянното писане и говорене на всякъде че английския футбол е най-добър,най-зрелищен,най-красив,ме вбесява.Когато пиша по темата не искам да кажа че английския футбол е най-слабия,най-грозния и т.н,просто искам да кажа че има и други живи хора,и там се играе не по лош футбол.Че има хора който не харесват това безразсъдно блъскане по топката ( и може би с право).

На колегата който ми пише за директния футбол:Директният футбол не означава бърз футбол,а означава по бърза смяна на оня който владее топката.Отбор който практикува футбол с владеене привидно играе по-бавно,но това не е така.Точно обратно.Ако Ман Юн играеха много по-бърз футбол от Барселона,нямаше да гледат финала от близо.
Да,не отричам че когато отборите играят директен футбол много често е по зрелищно за наблюдаване.Между другото за въпросния мач между Челси и Арсенал,имаше много бърза смяна на оня който владее топката........това се случва също когато играем в махалата. Демек много ми наподобява на махленски футбол с добри изпълнители и екзалтирана публика.Няма тактическо надиграване,няма въобще разиграване.Играе се само напред и блъскат като миньори,а то е естествено какво ще стане след като целия отбор на Чесли се е изнесъл в половината на Арсенал и не играят футбол с владеене на топката,а директен.На какво се надяваха,не знам!
Позволете ми да не харесвам такъв футбол,да не говорим пък да смятам че е най-добър.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 29 окт 2011 18:25

sl321 написа:Позволете ми да не харесвам такъв футбол,да не говорим пък да смятам че е най-добър.

Е не, не може да съдиш само по един отбор, за даден стил на игра, освен ако той не е нещо уникалн, което се практикува само от един тим.

Например немците играят много директен футбол(за националния им отбор говорим), топката значително по-често се подава напред, а не по ширина, гарнирано с доста скорост. Един, че е хубаво за наблюдаване (не казвам зрелищно), друго - доказа се и ефективно.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 18:34

sl321

Говорим за отделна стратегия на даден отбор. Т.е. директния футбол не зависи от двата отбора,а може примерно единия да играе такъв,а другия не.

Върни се в “Футбол - Свят”