Според мен бъркаш бързината на разиграване на даден отбор,с бързата смяна на владеенето на топката.В Англия е по-бърза смяната на този който владее топката,а не че футбола е по бърз.Пак ви казвам че са ви промити мозъците-поредното глупаво клише че в Англия футбола е по-бърз.
Под бързина имам предвид директен подход на игра. Т.е. с няколко паса да се достига противниковата игра с бързи пасове без много докосвания.
През 70-те и 80-те години мисля че в България имаше най много фенове на българския футбол.Поне със сигурност това мога да го твърдя за края на 80-те.Тъй като съм 77 набор и за 70-те не мога да говоря но мога да предполагам ( това го пиша с известна ирония. А сериозно мисля че до 88-ма-90 та година в България 99 % от феновете на футбола са фенове на БГ футбола).
Става дума за чужд футбол. И сега българския футбол се радва на голяма фенска маса. Слаб,лош, корумпиран ... все пак си е наш.

В България през тези години никой не е могъл да гледа английски футбол,така че е смешно да се каже че е имало много фенове на английския футбол.
Голяма част от фенската маса на Ливърпул в България е именно в онзи период. Както примерно и на Евертън. Тогава англичаните притежаваха най-добрия клубен футбол и за това имаше много фенове. Можеше да се наблюдават мачове на 1/2 финали и финали от ЕКТ и там често имаше британски отбор и има за онези години достатъчно наблюдаване на английски отбори. Имаше и хора които следяха мачове по радиото(нелегално ББС).
.След 99-та или 2000 година мисля че постепенно започна да се излъчва английското първенство
Със сателитни чинии можеше да се гледа и Скай Спортс където можеше да се гледа Висшата лига още преди 99та.
като в един момент към от 2005 до 2009 най-достъпно за всеки един човек който имаше кабелна телевизия беше английското със часове футболни студия а в този период имаше момент в който за да гледаш испански или италиански мач трябваше да си плащаш допълнително за диема екстра,
Италианското тогава свободно се даваше по Ринг, а испанското както английското мисля, че между периода 2005-2007 имаше мачове които трябваше да си плащаш .
като в един момент и нея я спряха и 2 години нямаше телевизия която да излъчва испанско освен някаква кабелна ( кейълтел която я имаше само някъде,не всеки който искаше да я има,можеше да му се предложи заради това че нямаше изградена мрежа)
Ми това са пазарни закони. Интереса поражда търсенето. Явно търсенето на английски мачове има,а към испански не , че няма, но няма колкото примерно английския.