Отборите от столицата по време на комунизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Val3ncia
Контакти:

Re: Отборите от столицата по време на комунизма

Мнениеот Val3ncia » 29 дек 2014 18:06

GOLEADOR написа:Дошло е време разделно!Всеки сам трябва да реши дали е за Левски на българите или за този от Подуене!Аз съм за Левски на българите,а ти?
Изображение

Много умно бе чорбари ,да слагате думи в устата на Апостола. Не ви е срам! Сган долна !

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 18:06

vivanov написа:
Captain Stottlemeyer написа:Два безплатни съвета:
1. Не влизай в този форум.
2. Ти, твоите близки, жена ти, тъща ти, учинайка ти, балдъзата ти, баджанака ти, калеко ти, вуйна ти и прочее се въздържайте да емигрирате към София. Не сте особено желани тук. Така централизацията ще се регулира от само себе си. 8-)

Хаха, забавен си. Проблемът се решава в основата му. Ако държавата мисли за пътищата не само от и за София, наложи субсидии за откриване на квалифицирани работни места на нормално заплащане в цялата страна, тогава половин София ще се върне по родните си места. Като му отнемеш възможността на развитие на един човек, той ако е можещ ще избяга, кой първо през София, кой направо за чужбина. Централизацията нямата да се регулира от само себе си, ако даден човек реши да не се заселва в даден град. Но за теб сигурно това е начинът. Хайде със здраве! :)

Благодаря за оценката, и жените ме намират много забавен. ;) Ако говорим за пътищата - София е столица на България и през нея минават няколко магистрали, които не обслужват само столичани. ;) Всъщност, в София живеят около 16-17 % от населението на България. Аз лично не съм имал избор, защото моите родители са се преселили в София преди повече от 50 години. Избор за който не съжалявам, защото ми даде възможност да уча в едно от най-добрите средни училища в България - Немската гимназия "Карл Либкнехт", а след това да продължа образованието си в най-доброто икономическо ВУЗ - "Карл Маркс". После започнах работа по разпределение в най-голямата външнотърговска организация у нас - "Балканкаримпекс". За мен това е начинът - най-доброто. Със здраве. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 дек 2014 18:08

GOLEADOR написа:Дошло е време разделно!Всеки сам трябва да реши дали е за Левски на българите или за този от Подуене!Аз съм за Левски на българите,а ти?
Изображение

Ало, голия дор ли си, къв си? На тебе кой ти дава право да говориш от името на Левски?! И кой ви дава право да носите името на Българската Армия? Тази, на която разстреляхте отбора и?!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 29 дек 2014 18:10

Какво се учудвате? У нас през комунизма имаше 2 власти - военни и полиция. Те колеха и бесеха. Всички, които бяха военни и полицаи си оправиха живота, вземаха поне 2 пъти по-високи заплати от останалите. Нормално и боричкането м/у тези 2 власти доведе до борба и на футболния терен. Техните оръжия бяха ЦСКА и Левски. Който генерал надделееше на някой конгрес и този отбор ставаше шампион.
Тези 2 отбора бяха и лицето на България пред свеета във футбола и държавата им оказваше голяма подкрепа само и само да побеждават омразните капиталистически отбори по терените. Всички добри футболисти отиваха в ЦСКА и Левски, срещу една спусната от високо заповед. Други трябвапе да отслужват казарма и отиваха в Споортната Рота, а от там в ЦСКА. В тези 2 отобора бяха съсредоточени 90% от националните играчи. Ако някой отбор се осмелеше да се противопостави, то биваха уволнявани директори на отбора, партийни секретари на градовете и т.н. Отиваше се в Белене. В провинцията когато идваха Левски и ЦСКА, хората се тълпяха да видят националните играчи и тайно се надяваха техния отбор да победи(въпреки, че се знаеше резултата предвартелно). Една победа би означавала малка победа над системата. Така е било и в другите соц. страни, но поне повечето от тях имат титла в някой ЕКТ. Докато ние с кански мъки имаме един полуфинал.
Да не забравяме и факта, че тогава само някой футболисти минал 30-те години и с изричното разрешение на БКП можеше да отиде да играе в чужбина, като част от заплатата му се прибираше от комунистите. Където и да ходеше български отбор, винаги имаше с тях човек от ДС, който слухтеше какво си говорят, купуват и т.н.

Много споменавате Динамо Киев....е както знаете всичките републики са били насилствено заставени да се присъединят към СССР. За Украинска ССР Динамо К е било национална чест и гордост да се противопоставят на Москва, затова и този отбор е бил превърнат в национален отбор на Украинската република. Явно политическите велможи в Москва не са могли да направят нищо по този въпрос.

А след падането на комунизма както виждате у нас няма промяна. Хора свързани с партията БКП, станаха бизнесмени и се изреждаха на президентските столове на ЦСКА и Левски. И до момента политическата подкрепа към тези 2 отбора не е спирала. Нормално е , в София е 90% от бизнеса в Б-я, и се лежеше на стари лаври от комунизма, кой е най-успешения отбор. В провинцията надеждата е само някой мастит милионер да инвстира. Друг шанс нямат отборите от там. Само си спомнете 2 клуба от които цяла България пазаруваше...Марица и Пирин Бл.....какво се случи с тях през последните 25 години......
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 29 дек 2014 18:11

Тия са ненормални. Кой досега си е позволявал да слага думи в устата на Васил Левски ? Кой ?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 18:11

Кашчей написа:...Аха, защото ти си софиянец по рождение, който насила е живял в Пловдив до завършване на гимназия :mrgreen: :mrgreen:

Всъщност, аз съм роден в Пловдив, но с родителите ми сме се преместили в София през 1958 година, когато съм бил на 4 годинки. Ако си следил постовете ми щеше да забележиш (споменавал съм няколко пъти), че съм завършил Немската гимназия "Карл Либкнехт" (поне така се казваше по онова време) в София. Прощавам ти за незнанието. :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 18:16

ivan56 написа:...Какъв столичанин си ти бе майна :lol: че да казваш кой къде да ходи :lol:

Ванка, аз живея в София вече 56 (петдесет и шест) години. Като редовен гражданин си плащам данъците ТУК и имам право да изказвам своето мнение. Не ми е особено приятно, когато разни провинциални цървули замърсяват града, в който живея. Нищо лично. ;)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 дек 2014 18:18

damyanov1963 написа:
Изображение

Ало, голия дор ли си, къв си? На тебе кой ти дава право да говориш от името на Левски?! И кой ви дава право да носите името на Българската Армия? Тази, на която разстреляхте отбора и?!

Всеки сам трябва да избере за кой Левски е.Българският е за чиста и свята република,този от Подуене пропагандира нацизма сред своите фенове!Ти кой ще подкрепиш?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2014 18:23

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
Изображение

Всеки сам трябва да избере за кой Левски е.Българският е за чиста и свята република,този от Подуене пропагандира нацизма сред своите фенове!Ти кой ще подкрепиш?

А този, от гр. Левски, или от Елешница, той кой Левски е?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 29 дек 2014 18:25

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
Изображение

Дееба и прошляците червени, дееба! Гнус ме е от вас!
п.с. тъй и тъй вече съм "любимец" на модераторите....онези честните и безпристрастните!
Последна промяна от Син до гроб_ на 29 дек 2014 18:28, променено общо 1 път.
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Върни се в “Футбол - Свят”