Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sl321

Re: Примера дивисион vs Висшата Лига

Мнениеот sl321 » 12 апр 2012 01:12

kingofpop написа:
Bianco написа:Поредното доказателство че ВЛ е най-непредвидимото и интересно първенство.Изпадащ отбор бие шампиона и първия в моментното класиране,нищо ново и изненадващо за мен де.Това се повтори и с Сити докато бяха на върха.

а инче да за интрига и непредсказуемост е ясно, че ВЛ е пред Примера ;)

Това е една клиширана неистина.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 апр 2012 17:23

Los Che написа:Добре де, да кажем че МЮ и МС хвърлят всичко във ВЛ защото титлата в Лига Диема е по-стойностна, като дори победата над Базел не струва колкото победата срещу КПР.
Ясно е , че само мечтата да играят срещу Варса е накарала играчите на Челски да се хвърлят на 100%
Но защо такова отпускане от страна на Ливърпуул водени от Крал Кени ? Те не се борят нито за Титлата във ВЛ, по-скоро се борят за зона УЕФА с отбори със странните имена "карамелите", СъндърLand и "Норич"?
Защо така бързо отдръпване от Европа на афробританците от Arseнал? На 10 т. от битката за Титлата какво накара мисю Венгер да се откаже от една евро купа?
Тотнъм също ли държат повече на битката за Титлата за сметка на ШЛ?
А онези симпатяги "Сток сити" излишни ли щяха да им бъдат 5 000 000 $ от ЛЕ , които пропиляха срещу VCF . Колко му е!
Можеха да скрият топката на бавните и не технични Пиати, Топал, Адуриц, Алба, смачкай Жереми Матьо с физика, после ПСВ и АЗ, още по-слабите ( за английските мерки) Атлети и ... ето ги на финала срещу средняка от Билбао.
Да не споменавам "Астън Вила" ?
.................................
И понеже тук се говори как английските грандове играели на 20 макс 30% в евротурнирите, къде в моловете продават такива процентомери, за да се снабдим с тях когато догодина Сити пак напуснат позорно Европа ?

Ливърпул не са играли в Европа ! Тотнъм пък не са от ШЛ ! Играха в ЛЕ, но в групите пускаха резерви. Колкото до Стоук, да можеше да вземат 5 000 000, но ако позицията им във ВЛ падне заради ЛЕ, то те ще загубят повече от 5 000 000.

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 14 апр 2012 13:47

Примера дивисион пред банкрут?

Дълговете на испанските клубове през последната година бележат значителен ръст и са достигнали колосалната сума от 3,5 милиарда евро. Тревожното е, че 1/3 от тези средства са задължения само на два отбора - Барселона (578 млн.) и Реал Мадрид (589 млн.). Но не по-малко безпокойство предизвиква факта, че доходите на лидерите в Примера дивисион продължават да изостават от задълженията им - за Кралския клуб те са 479 милиона, а за Барселона 450 милиона.

Финансови проблеми изпитват също така Валенсия, чиито дългове са на стойност 514 милиона евро и Атлетико, който дължи на кредиторите си малко над 382 милиона евро.

Лошото е, че всички клубове от Ла Лига имат задължения не само към банките, но и към испанската държава под формата на данъци, неизплатени осигуровки, такси и глоби - общата сума на това перо е 752 милиона евро, което на практика означава, че правителството на Испания дотира Примера дивисион, а в същото време страната изпитва остра икономическа криза и наскоро поиска финансова помощ от Европейския съюз.

Шест клуба от елита в момента се намират в процедура по обявяване на банкрут - Райо Валекано, Расинг, Сарагоса, Гранада и Майорка. Във втория ешелон положението е още по-критично - клубовете в процес на банкрут са 11.

Прогнозите на специалистите не са никак добри и очакванията са, че в условията на финансова криза и спадащият интерес към испанския футбол откъм телевизионни зрители, ще задълбочи кризата и през следващата година общата сума на задълженията може да надхвърли 4 милиарда евро, а към клубовете, срещу които вървят процедури за обявяване в банкрут да се присъединят поне още 4-5.

Тук законите не важат...
Закривайте тая лига - на никого няма да липсва Изображение
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 14 апр 2012 14:04

Нищо чудно да им ги опрощават. После как Барса и Реал няма да са номер 1 .... Просто те не играят по истинските пазарни правила докато отборите в Англия,Германия и донякъде в Италия се съобразяват с тях . Докато Барса и Реал всякакви институции им лижат задниците за да нямат никаква финансова дисциплина. Аз това се опитва да обясня на sl321,че аз не споря кой е по-силен и кой по-правилен, а защо тези отбори доминират заради не футболни неща.

Потребителски аватар
Bianco
Контакти:

Мнениеот Bianco » 14 апр 2012 16:39

В Англия интригата за титлата била свършила ли,я пак?
[wrapimg=]http://29.media.tumblr.com/tumblr_lxt00pHhi61qcs3bmo5_250.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Clubs/Club_Home/2011/9/26/1317045511841/Manchester-United-and-Man-005.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 14 апр 2012 16:44

Bianco написа:В Англия интригата за титлата била свършила ли,я пак?

2 точки :)

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 14 апр 2012 18:46

Alexx написа:Нищо чудно да им ги опрощават. После как Барса и Реал няма да са номер 1 .... Просто те не играят по истинските пазарни правила докато отборите в Англия,Германия и донякъде в Италия се съобразяват с тях . Докато Барса и Реал всякакви институции им лижат задниците за да нямат никаква финансова дисциплина. Аз това се опитва да обясня на sl321,че аз не споря кой е по-силен и кой по-правилен, а защо тези отбори доминират заради не футболни неща.

А аз просто искам да кажа че е нормално човек да харесва Осасуна-Билбао,нещо за което вие феновете на английския футбол сте в недоумение.Искам да кажа че недоумението би трябвало да бъде за този на когото му се чудят как можел да харесва Осасуна-Билбао а не КПР-УБА.
Въобще не искам да натяквам че Барселона и Реал са толкова силни и защо.Ако съм го казвал е било в контекста на въпроса "защо водят толкова много пред другите?" Другите толкова ли са слаби? А отговора ми е че просто Реал и Барселона са силни а не че другите са слаби.
Та,това казвам, че изпадам в недоумение как може да някой да ми се присмива и да говори иронично че харесвам Осасуна-Билбао след като в същото време той гледа КПР-УБА. И ако аз съм гледал и едното и другото,той е гледал само едното за това мнението му е по-малко обективно от моето ( като се изключат вкусовете).Отговора според мен е заради това че едното от години е лесно достъпно ( което не е на пазарен принцип със сигурност) ,а другото трябва да правиш какви ли не неща за да го гледаш.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 14 апр 2012 18:48

Bianco написа:В Англия интригата за титлата била свършила ли,я пак?

Ти се смееше на твърдението че в Испания има огромна интрига за титлата.Или нещо бъркам?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 14 апр 2012 19:34

Никой не се присмива на Осасуна и Билбало,а се твърди, че един мач от Висшата лига между средняци и опашкари има повече интерес отколкото от такива в Испания ...

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 15 апр 2012 00:06

Alexx написа:Никой не се присмива на Осасуна и Билбало,а се твърди, че един мач от Висшата лига между средняци и опашкари има повече интерес отколкото от такива в Испания ...

Въпроса на 90 % от феновете на ВЛ е : Не мога да се начудя ,как може да изберете да гледате Осасуна-Билбао пред КПР-УБА?
Ето така! Повече ми харесва футбола,има много повече импровизация много повече техника,много повече красота и аз избирам тях.
След поредица такива въпроси от поредния фен ( който според мен е супер много заблуден и повлиян от огромната пропаганда правеща ВЛ най гледаното първенство) на ВЛ ме накара да се разтапям от удоволствие когато Билбао се подигра на Ман Ю,когато на полуфиналите на двата международни турнира има 5 испански и един английски отбор. И въпреки че независимо дали в ЕКТ испанските отбори имаха успех или не,аз( а и не само аз а всички които харесват този стил футбол) щях да харесвам този стил.
Дразнещото за мен е това че не стига че си мисля че английския стил е много скучен и противен футбол,не стига че от всякъде английското първенство се налага и рекламира ,и за английския футбол по всяко време по телевизията можеш да чуеш " ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ,НАЙ-ДОБРИЯ ФУТБОЛ" ( сякаш изключва това че испанския или италианския или немския може да е по-добър,или че изключва това че всички други не са истински) и т.н глупости,не стига че хората за да гледат испанско първенство е по-трудно от колкото да достигнеш до досиетата на ДС,не стига че испанския футбол като стил е толкова приятен и красив за всеки непредубеден фен който обича футбола,ами и сума глупаци с нескрита ирония ще питат как може да има такива малоумници които искали да гледат Осасуна-Билбао или Гранада-Еспаньол.
Еми ето намират се такива като мен дето да ви каже че може не ние да сме глупаците и малоумниците. Това е.

Радвам се че след няколко месечна дискусия поне някои хора разбират че не е толкова чудно че някой харесва Осасуна-Билбао.

Не че в Англия няма добри отбори,добри футболисти,не стават много готини мачове.Не че стадионите не са перфектни,атмосферата не е футболна и нажежена.Не мога да кажа това.Но заслепеността по всичко това,кара много голям процент футболни фенове да изключват всичко останало което е качествено.

Върни се в “Футбол - Свят”