Alexx написа:Никой не се присмива на Осасуна и Билбало,а се твърди, че един мач от Висшата лига между средняци и опашкари има повече интерес отколкото от такива в Испания ...
Въпроса на 90 % от феновете на ВЛ е : Не мога да се начудя ,как може да изберете да гледате Осасуна-Билбао пред КПР-УБА?
Ето така! Повече ми харесва футбола,има много повече импровизация много повече техника,много повече красота и аз избирам тях.
След поредица такива въпроси от поредния фен ( който според мен е супер много заблуден и повлиян от огромната пропаганда правеща ВЛ най гледаното първенство) на ВЛ ме накара да се разтапям от удоволствие когато Билбао се подигра на Ман Ю,когато на полуфиналите на двата международни турнира има 5 испански и един английски отбор. И въпреки че независимо дали в ЕКТ испанските отбори имаха успех или не,аз( а и не само аз а всички които харесват този стил футбол) щях да харесвам този стил.
Дразнещото за мен е това че не стига че си мисля че английския стил е много скучен и противен футбол,не стига че от всякъде английското първенство се налага и рекламира ,и за английския футбол по всяко време по телевизията можеш да чуеш " ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ,НАЙ-ДОБРИЯ ФУТБОЛ" ( сякаш изключва това че испанския или италианския или немския може да е по-добър,или че изключва това че всички други не са истински) и т.н глупости,не стига че хората за да гледат испанско първенство е по-трудно от колкото да достигнеш до досиетата на ДС,не стига че испанския футбол като стил е толкова приятен и красив за всеки непредубеден фен който обича футбола,ами и сума глупаци с нескрита ирония ще питат как може да има такива малоумници които искали да гледат Осасуна-Билбао или Гранада-Еспаньол.
Еми ето намират се такива като мен дето да ви каже че може не ние да сме глупаците и малоумниците. Това е.
Радвам се че след няколко месечна дискусия поне някои хора разбират че не е толкова чудно че някой харесва Осасуна-Билбао.
Не че в Англия няма добри отбори,добри футболисти,не стават много готини мачове.Не че стадионите не са перфектни,атмосферата не е футболна и нажежена.Не мога да кажа това.Но заслепеността по всичко това,кара много голям процент футболни фенове да изключват всичко останало което е качествено.