Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

cipokrilo

Re: Колко точно е конкурентна Премиър Лийг?

Мнениеот cipokrilo » 29 окт 2011 11:19

megan fox написа:
В момента не е, но имаше и такива години. А конкретно Милан лично за мен е много по-стойностен отбор, от който и да е английски тим. ;)

Хахахахахахаха, добре, добре :) :) :) :) Очевидна е омразата ти към Висшата лига, разбрахме вече.

Потребителски аватар
lebed4eto
Контакти:

Мнениеот lebed4eto » 29 окт 2011 12:05

А истината е... английските отбори мачкат наред в Европа, но са респектирани от испанците и с/у тях излизат със страх да не станат за смях и затова не им се получава играта.Пък и играеш колкото ти позволи противника, нали? Аз например предпочитам да гледам дербита от рода на: турските, сръбските, гръцките, хърватските, холандските грандове вместо мач на средняци от Испания, Англия или другите най-силните п-ва. ;)

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 29 окт 2011 12:06

Мисля да сложа край на спора :

Шампионите в Англия от създаването на първенството:

Manchester United 19
Liverpool FC 18
Arsenal FC 13
Everton FC 9
Aston Villa 7
Sunderland AFC 6
Chelsea FC 4
Sheffield Wednesday 4
Newcastle United 4
Blackburn Rovers 3
Leeds United 3
Wolverhampton Wanderers 3
Huddersfield Town 3
Derby County 2
Manchester City 2
Tottenham Hotspur 2
Burnley FC 2
Portsmouth FC 2
Preston North End 2
Nottingham Forest 1
Ipswich Town 1
West Bromwich Albion 1
Sheffield United 1

Което прави - 23 различни шампиона.

Шампионите на Испания от създаване на първенството:

Real Madrid CF 31
FC Barcelona 21
Atlético de Madrid 9
Athletic Bilbao 8
Valencia CF 6
Real Sociedad San Sebastián 2
Deportivo de La Coruña 1
Sevilla FC 1
Real Betis Balompié 1

Което прави 9 различни шампиона.
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 29 окт 2011 12:07

Темата доста се е "поизместила",но предполагам,че това е в резултат от конкурентоспособността на Премиър Лийг ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 12:08

megan fox написа:
Alexx написа:А бе мен ми е чудно супер конкурентната примиера дивисион, защо като е супер конкурентна има фенове само на Барса и Реал(извън Испания),а от неконкурентната Англия познавам фенове Тотнъм,Евертън,Вила,Ман Сити, Нотингам, Помпи, Лийдс, Стоук, Мидъсбро, Ипсуич, УБА, Улвс, Бирмингам, Нюкасъл, Съндърланд, Кардиф, Норич, Уест Хем, Фулъм, Блекбърн, Милоу и др.. Е разбира се има и фенове на Атлетико и Валенсия, но те са горе долу колкото тези на Евертън, а тези два клуба са водещи за разлика от Евертън.
Иначе пак ще повторя тази статия е за последните 10 години, а не за сегашния момент !

Ти се вълнуваш от английски футбол... нормално е да забелязваш английските фенове! Това, което ти си написал аз мога да кажо същото за Примера! Около мен феновете на ВЛ дето ги има се броят на пръстите на двете ми ръце са само на МЮ и един-двама на Пул! На нито един друг английски отбор, но в същото време е пълно с фенове на испански отбори...

Това са наблюдения на много хора ! В спортните форуми се забелязват фенове на дори малките английски отбори, а в ИСпания не ! Факт .

megan fox написа:
cipokrilo написа:Това затвърждава мнението ми, че никога не си бил на мач от Премиър. :) И не забравяй , че тия "бунаци" през 70-те и 80-те правеха неща,който твоите заспали марячоси само можеха да сънуват! Просто се наложи да ги озаптят! Лека нощ наивнико.

Изключително правилно мнение. И няма и да гледам такъв мач! То ще си е тотална загуба на време и пари!
Интересно... питаш за 70-80-те..., да не би тогава да са създадени ЕКТ? А къде бяха английските отбори през 50-60-те? ;)

Ми английския футбол 50те е в криза заради ВСВ. Да не говорим, че в Англия понеже има демокрация,свободен пазар и капитализъм(поне така казват де) няма как един отбор да бъде изкуствено напомпан от институциите със звезди от целия свят както става в Испания през онзи период.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 12:11

sl321 написа:По принцип промиването на мозъци е за това че английската лига е най-най.Никой не прави такава пропаганда за Испания.Тук таме някой който обича испанския футбол,с намерение да покаже че все пак съществува и такъв( испански футбол) пуска теми във форуми или пише статии от рода.Такива статии са по-скоро за охлаждане на промитите мозъци на английския футбол които си мислят че няма никакъв друг футбол освен английския( такова е всеобщото схващане) ,а не обратното.

Писни ми да слушам за тази пропаганда. През 70те и 80те имаше много фенове на английския футбол и тогава ли бе виновна пропагандата на гадните Диеми ? През 90те също имаше повече фенове на английския футбол и пак ли бяха диема виновни ? Или просто не искате да разберете простата истина, че повечето хора харесват по-бързия английския футбол, за сметка на по-техничния испански и по-тактически италиански ?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 29 окт 2011 12:16

В спортните форуми се забелязват фенове на дори малките английски отбори, а в ИСпания не !

Някъде бях чел,че в Малта в топ 5 на най-харесваните отбори е.......Шефилд Уензди ;)

cipokrilo

Мнениеот cipokrilo » 29 окт 2011 14:37

megan fox написа:Ти се вълнуваш от английски футбол... нормално е да забелязваш английските фенове! Това, което ти си написал аз мога да кажо същото за Примера! Около мен феновете на ВЛ дето ги има се броят на пръстите на двете ми ръце са само на МЮ и един-двама на Пул! На нито един друг английски отбор, но в същото време е пълно с фенове на испански отбори...

Това пък е такава заблуда! Познавам много хора фенове на Нотингам,Норич,Куинс Парк,Уест хям,Блекбърн.Аз лично съм почитател на Нюкасъл! Виж, не познавам нито един фен на различен отбор от Реал или Барса!

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 29 окт 2011 15:15

Alexx написа:
sl321 написа:По принцип промиването на мозъци е за това че английската лига е най-най.Никой не прави такава пропаганда за Испания.Тук таме някой който обича испанския футбол,с намерение да покаже че все пак съществува и такъв( испански футбол) пуска теми във форуми или пише статии от рода.Такива статии са по-скоро за охлаждане на промитите мозъци на английския футбол които си мислят че няма никакъв друг футбол освен английския( такова е всеобщото схващане) ,а не обратното.

Писни ми да слушам за тази пропаганда. През 70те и 80те имаше много фенове на английския футбол и тогава ли бе виновна пропагандата на гадните Диеми ? През 90те също имаше повече фенове на английския футбол и пак ли бяха диема виновни ? Или просто не искате да разберете простата истина, че повечето хора харесват по-бързия английския футбол, за сметка на по-техничния испански и по-тактически италиански ?

Според мен бъркаш бързината на разиграване на даден отбор,с бързата смяна на владеенето на топката.В Англия е по-бърза смяната на този който владее топката,а не че футбола е по бърз.Пак ви казвам че са ви промити мозъците-поредното глупаво клише че в Англия футбола е по-бърз.

През 70-те и 80-те години мисля че в България имаше най много фенове на българския футбол.Поне със сигурност това мога да го твърдя за края на 80-те.Тъй като съм 77 набор и за 70-те не мога да говоря но мога да предполагам ( това го пиша с известна ирония. А сериозно мисля че до 88-ма-90 та година в България 99 % от феновете на футбола са фенове на БГ футбола).В България през тези години никой не е могъл да гледа английски футбол,така че е смешно да се каже че е имало много фенове на английския футбол.В началото на 90-те години тук таме имахме шанс да гледаме западноевропейски футбол и най-достъпно беше в началото на 90-те ,немски и испански футбол ( аз тогава станах фен на испанския футбол.след 89 г много хора в това число и баща ми си купиха сателитни антени,и тогава свободно се гледаше RTL,SAT1 PRO7 -немски футбол,а по TVE-Spain,гледахме испански) а във втората половина на 90-те започна пък излъчването на италианско първенство по Ефир 2, като тогава най-много фенове имаше на италиански отбори и като цяло интереса беше най-голям към италианското първенство.След 99-та или 2000 година мисля че постепенно започна да се излъчва английското първенство,като в един момент към от 2005 до 2009 най-достъпно за всеки един човек който имаше кабелна телевизия беше английското със часове футболни студия а в този период имаше момент в който за да гледаш испански или италиански мач трябваше да си плащаш допълнително за диема екстра,като в един момент и нея я спряха и 2 години нямаше телевизия която да излъчва испанско освен някаква кабелна ( кейълтел която я имаше само някъде,не всеки който искаше да я има,можеше да му се предложи заради това че нямаше изградена мрежа).В момента също е горе долу така,като за да гледаш испанско първенство трябва да имаш сателитна антена и доставчик да ти е булсатком ( все пак в момента за разлика от предишни години,скоростта на нета е много по-висока и всеки почти може да гледа ако иска в интеренет , и все пак болшинството от хора който гледат футбол не могат да се оправят с нета все още).Всеки случай бай Иван който си има кабелна от сума години си гледа английското по диема и въобще не му идва на акъла да си слага булсатком или да рови за линкове заради някакви си мачове-нали си има английското по Диема.

Ето това е пропаганда и на теб независимо дали ти е писнало от такива като мен дето говорят по темата това е факт!

Ако трябва да говоря от гледана точка на професионализма на диемаджиите не мога да кажа лоша дума.Те са част от бизнес-система която превъзхожда всички останали такива които се опитват да предлагат футбола като продукт.Ето тук е основната разлика между англичаните и останалите.Футбола си е футбол-на всеки му харесва различно нещо,но това което е направено като краен продукт от Висшата лига на Англия ,просто превъзхожда с класи останалите.Но самият футбол е само една част от целият продукт наречен Английска висша лига.Е,аз говоря само за футбола а много от феновете на английския футбол говорят за цялостния продукт.Най-вероятно тук се разминаваме.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 29 окт 2011 15:25

cipokrilo написа:
megan fox написа:Ти се вълнуваш от английски футбол... нормално е да забелязваш английските фенове! Това, което ти си написал аз мога да кажо същото за Примера! Около мен феновете на ВЛ дето ги има се броят на пръстите на двете ми ръце са само на МЮ и един-двама на Пул! На нито един друг английски отбор, но в същото време е пълно с фенове на испански отбори...

Това пък е такава заблуда! Познавам много хора фенове на Нотингам,Норич,Куинс Парк,Уест хям,Блекбърн.Аз лично съм почитател на Нюкасъл! Виж, не познавам нито един фен на различен отбор от Реал или Барса!

Що бе? Аз например много харесвах Селта Виго, когато играеха Пената, Карпин, Мостовой... Само, че аз съм толкова фен на Селта Виго, колкото някой си там е фен на Норич или Куйнс Парк. Едно е да погледнеш класирането, да си кажеш тоя отбор е готин и толкова.

Фен на даден отбор, за мен, е човек (да речем в 80-90% като хората в БГ, харесващи чужди отбори - да нямат възможността (финансовата) да ходят и да гледат отбора на живо), който ако не ежедневно, то поне веднъж или два пъти седмично да чете пресата (не само БГ такава) за ситуацията около клуба, да знае моментното му състояние (контузени, наказани, слаба форма, добра форма, предни мачове, представяне, предстоящи мачове) и редовно, когато е свободен да гледа мачовете на отбора.

Ето, аз например съм фен на Байерн Мюнхен и съм им фен от 1999, когато злощастно загубиха финала (тоест - харесах един отбор, който загуби финала в най-популярния клубен турнир, а не отбора победил - казвам го, имайки се впредвид, че тогава бях много малък и е по-логично да харесам победителя, защото... е победител - детска логика.)
И сега, когато нямам Булсатком и не мога да гледам мачовете от Бундеслигата си следя Байерн през стрийм, чета пресата, интересувам се от състоянието на отбора, играчите, трансферните слухове и пр.
От друга страна, както казах - много харесвах Селта Виго (в периода, когато ги даваха по Канал 1, мисля, по време, когато трябваше да спя, а аз гледах мачовете (11ч.)), но не се интересувам от отбора, не го следя, не знам играчите им...., НО с кеф бих изгледал някой техен мач. ;) Един вид, сега ако Селта се паднат с Барселона за купата на Краля и ги начешат яко, аз ще взривя форума и ще кажа - АЗ СЪМ ФЕН НА СЕЛТА ВИГО! :lol: :lol: :lol:
Това много прилича на ситуацията, когато Бербатов отиде в Тотнъм - да, българин и пр, няма лошо да следиш отбора, още повече, ако нямаш опреден любим отбор, може и да ти стане такъв. После имаше някакъв отлив от "фенска маса" и в един момент - опа, Шпорите в ШЛ - "АЙДЕЕЕЕЕ".
Като един мой познат - голям фен на Юнайтед - играят Байерн и Сити - ау, надявам се Сити да убият Байерн. Все пак английски отбор...
Разбирам да си англичанин (както в случая - може да си фен на Левски, но е по-нормално да стискаш палци за ЦСКА, като Бг отбор, а не за Стяула...).
А помните ли колко много хора подкрепяха Байер Леверкузен, когато Бербатов играеше там. Сигурен съм, че една част от тия "фенове" на Байер, сега яко викаха за Челси, когато играха срещу тях или пък за Валенсия...

Та с две думи - тия ми ти фенове на отбори, които сноват м/у първа и втора дивизия... 1 от 5-6 "фена" ще следи наистина ситуацията около отбора, ще ти каже с каква схема играят, кой играч го пускат, когато трябва да разбиват играта, ще ти каже: "Този е бърз, техничен, често когато трябва да се търсят бързи атаки по крилата (примерно) е използвам" и пр.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Върни се в “Футбол - Свят”