Фалшива футболна естетика

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Re: Фалшива футболна естетика

Мнениеот L_Messi » 09 апр 2011 15:45

Pichichi написа:Да през 90-те английските отбори мачкаха всичко и бяха доминиращи но сега това не е така .

Може би имаш предвид 80-те? Аз почнах да гледам сериозно мачове именно през 90-те и смея да твърдя, че това беше ерата на италианския футбол, когато Серия А беше най-доброто първенство, там играеха най-голям брой световни звезди и италианските отбори доминираха в Европа.

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 09 апр 2011 15:50

Pichichi написа:Само да отбележа за "Скънторп" , че отобора на Лион е със 7 поредни титли от 2001 до 2008 и определено може да се каже че е имал цяла ера в Лига 1 . Също така уважавания от него Реймс е с 6 титли заключени в период от 10-на години . Не виждам нищо лошо в това да пишеш историята си сега в момента , това не означава че си "смешен". За отбори с по-голямо влияние от Лион във френския футбол могат да бъдат смятани само отборите на Монако,Нант , Олимпик и Сент Етиен .
По темата са сравнението м/у британските и отборите от други първенства - ами няма къде другаде да ги сравняваме освен в евротурнирите (в които според теб те не се напъват , но в момента легендарния Ливърпуул драпа със зъби и нокти за ЛЕ нали ?) , а там " смешни отборчета от Испания, Франция ,Русия , Украйна " остраняват по всяко време :
Ман.С, Мидълзбро, Фулъм,Ливърпуул,Рейнджърс,Селтик,Евертън,А.Вила и т.н.т.
Да през 90-те английските отбори мачкаха всичко и бяха доминиращи но сега това не е така .

Последните години отново са доминанти в Европа.2005 2006 2007 2008 2009.Последната година само английските отбори отпаднаха по-рано в европейските турнири.Тази година отново според мен ще има отбор от Англия на финал в ШЛ .. ;)
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 апр 2011 15:54

Без значение , идеята е в това че не може едни отбори да се смятат за велики защото в някакъв исторически период са били най-добри , а други да се смятат за смешни защото в същия период са били слаби . Трябва да се уважават всички противници особенно когато в последно време ти натриват носа постоянно на футболния терен . Дори не съм фен на Барселона но не знам защо ме подразни тази тема .

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 апр 2011 16:00

2007 и 2008-ма Англия бяха с по 3 отбора на 1/2 финалите , това не може да се отрече , 2009-та нито един .
2006-та Арсенал игра финал .

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 09 апр 2011 16:04

Pichichi написа:2007 и 2008-ма Англия бяха с по 3 отбора на 1/2 финалите , това не може да се отрече , 2009-та нито един .

2009 на финала играха Барселона - Ман Ю .. ;)
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 апр 2011 16:08

Разликата идва от датирането !!! Ти взимаш датата на финала , а аз дата на началото на турнира и според кое класиране участват отборите .

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Мнениеот Linky » 09 апр 2011 16:29

Абсолютно съм съгласен с автора на темата. Стилът на Барселона е меко казано скучен за мойто око. Черноморец и Славия направиха спектакъл, не Реал и Барселона.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 09 апр 2011 16:52

L_Messi написа:

Ами това "натрапване" от кого идва? Да беше само от феновете - ОК, но след като всякакви специалисти и коментатори признават класата на Барса и техния стил на игра, защо трябва ние обикновените фенове да отричаме това? Никой не ви кара на сила да се възхищавате и да харесвате Барселона, просто не отричайте неща, които са всепризнати и недейте да омаловажавате постигнатото от този клуб, което никак не е малко.

Специалисти!? По-точно от нашите измислени журналистчета...И от същите такива по света...Напоследък станаха много феновете на Барса покрай успехите и затова се наблюдава тенденция да се твърди,че това била "красотата" на футбола...От тези,които не подкрепят Барса,много не го харесват този стил....Е,извинявай много,вие си го харесвайте,нека ви носи успехи,това не го отричам....Но да се ширят разни мнения,че това е нещо невероятно...Не мерси! Аз лично,както каза един колега,заспивам като гледам техните мачове...Обичам динамиката,бързия футбол...Но не това искам да изтъкна.Пак казвам...нека ви харесва,нека ви носи трофеи....Но нека спрат да ни го натрапват...
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 09 апр 2011 16:58

Pichichi написа:2007 и 2008-ма Англия бяха с по 3 отбора на 1/2 финалите , това не може да се отрече , 2009-та нито един .

2009-Челси,Арсенал и Манчестър ;)
2008-Челси,Ливърпул и Манчестър :)
2007-Челси,Ливърпул и манчестър ;)
2006-Арсенал
2005-Челси и Ливърпул ;)
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
keano_sj

Мнениеот keano_sj » 09 апр 2011 17:00

[/quote]
Специалисти!? По-точно от нашите измислени журналистчета...И от същите такива по света...Напоследък станаха много феновете на Барса покрай успехите и затова се наблюдава тенденция да се твърди,че това била "красотата" на футбола...От тези,които не подкрепят Барса,много не го харесват този стил....Е,извинявай много,вие си го харесвайте,нека ви носи успехи,това не го отричам....Но да се ширят разни мнения,че това е нещо невероятно...Не мерси! Аз лично,както каза един колега,заспивам като гледам техните мачове...Обичам динамиката,бързия футбол...Но не това искам да изтъкна.Пак казвам...нека ви харесва,нека ви носи трофеи....Но нека спрат да ни го натрапват...[/quote]

Един от малкото вникнал в смисъла на есето! ;)

Върни се в “Футбол - Свят”