Живата легенда на Борусия Дортмунд Марко Ройс потвърди, че е решил да сдаде капитанската лента на друг футболист на „жълто-черните“, информира „The Athletic“.
34-годишният германски национал бе избран за капитан на Дортмунд в началото на сезон 2018/19, заменяйки бившия защитник Марсел Шмелцер.
Въпреки това, след пет години капитанство на отбора, Ройс обяви решението си да се откаже от това да предвожда своя тим, потвърждавайки, че е информирал старши треньора Един Терзич и спортния директор Себастиан Кел за решението си.
„Имах много време да мисля по време на ваканцията си и реших да предам капитанската лента. Информирах Терзич и Кел за решението си вчера. Беше ми позволено да нося тази лента пет години с гордост и чест. Благодаря ви за подкрепата през годините. Пожелавам Себастиан и Един да намерят много добър наследник. Сигурен съм, че ще успеят”, коментира Марко Ройс.
Световен клубен футбол
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- paceto
- Контакти:
Re: Световен клубен футбол
Capitano_Puyol написа:Айде правете темите вече за новия сезон, да не спамим тука. Жребиите за кръговете в главните първенства на Европа вече са изтеглени, и повечето започват до няколко седмици/месец. Няма да се чепкаме от началото, обещаваме.
Нека мине още малко време, за да "подиша" раздела от накачулени теми.
Вчера докато карахме колела из парка бях силно изумен от това да видя дете да играе с топка
облечено в екип на Роналдо на Ал Насър!
- KOPScousers
- Контакти:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LyDL9EUIdy0[/youtube]
Признавам си, че отделих тия 43 минути на това интервю. Който иска, нека го погледне. Истината около падението на един от най-обещаващите таланти в последните години. Много кофти за Деле, по едно време беше наистина страхотен футболист, дано успее да се вдигне след всичко това и да поиграе още някоя година на най-високо ниво.
Признавам си, че отделих тия 43 минути на това интервю. Който иска, нека го погледне. Истината около падението на един от най-обещаващите таланти в последните години. Много кофти за Деле, по едно време беше наистина страхотен футболист, дано успее да се вдигне след всичко това и да поиграе още някоя година на най-високо ниво.
:mrgreen:Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]
Един от най-добрите играчи за всички времена Кристиано Роналдо говори открито за трансфера си в Саудитска Арабия, както и за бъдещите си планове в своята кариера. Португалецът бе критикуван за своя избор къде да продължи да играе, но самият той отговори на всички свои критици.
"Няма да се завърна към европейския футбол, вратата е абсолютно затворена. На 38 години съм, а и европейският футбол загуби много от класата си. Единственото добро първенство остава Висшата лига, там нивото е много по-високо от другите лиги", започна Роналдо.
"Саудитската лига е много по-добра от МЛС. 100 процента съм сигурен, че няма да се завърна в нито един европейски клуб. Аз отворих пътя към саудитската лига и сега всички играчи идват тук. Решението ми да дойда тук беше със сигурност решаващо да дойдат по-добри играчи в лигата. Това е факт", продължи той.
"Когато се присъединих към Ювентус, Серия А беше мъртва. След моето идване в Италия, лигата се съживи. Където и да отиде Кристиано, генерира максимален интерес. Обвиняват ме, че съм дошъл в саудитската лига, но какво стана сега? Отворих вратата тук и всички играчи идват. След година това първенство ще задмине турската и холандската лига. Хота и Рубен Невеш са млади играчи, тук не идват само стари футболисти", завърши Кристиано.
"Няма да се завърна към европейския футбол, вратата е абсолютно затворена. На 38 години съм, а и европейският футбол загуби много от класата си. Единственото добро първенство остава Висшата лига, там нивото е много по-високо от другите лиги", започна Роналдо.
"Саудитската лига е много по-добра от МЛС. 100 процента съм сигурен, че няма да се завърна в нито един европейски клуб. Аз отворих пътя към саудитската лига и сега всички играчи идват тук. Решението ми да дойда тук беше със сигурност решаващо да дойдат по-добри играчи в лигата. Това е факт", продължи той.
"Когато се присъединих към Ювентус, Серия А беше мъртва. След моето идване в Италия, лигата се съживи. Където и да отиде Кристиано, генерира максимален интерес. Обвиняват ме, че съм дошъл в саудитската лига, но какво стана сега? Отворих вратата тук и всички играчи идват. След година това първенство ще задмине турската и холандската лига. Хота и Рубен Невеш са млади играчи, тук не идват само стари футболисти", завърши Кристиано.
Уефа обмисля да покани два клуба от СА в шл за сезон е024/2025.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
Capitano_Puyol
Туй ще е върха на подлизурството към саудитците. 
Барса и Лудогорец, але, алеее...
Вчера успях да погледам мачовете Балзан - Домжале и Жрински Мостар - Урарту, които се развиваха по драматичен начин.
Малтийците бяха спечелили първия мач с 4-1 като гост, но словенците наваксаха своя пасив и вкараха мача в продължения, но там допуснаха гол. Балзан остана с човек по-малко и опази резултата 1-3, който ги класираше за втория кръг на ЛК. Бавеното във второто продължение беше такова, че съдията чак даде пет допълнителни минути.
Жрински бяха постигнали минимален успех с 1-0 в първата среща в Армения. Урарту обаче вкара мача в продължения, а след това и в дузпи. Те също се развиха любопитно, защото арменците имаха шанс да направят резултата 2-4, но изпуснаха две поредни дузпи и в крайна сметка Жрински продължи след победа с 4-3 на дузпите.
Малтийците бяха спечелили първия мач с 4-1 като гост, но словенците наваксаха своя пасив и вкараха мача в продължения, но там допуснаха гол. Балзан остана с човек по-малко и опази резултата 1-3, който ги класираше за втория кръг на ЛК. Бавеното във второто продължение беше такова, че съдията чак даде пет допълнителни минути.
Жрински бяха постигнали минимален успех с 1-0 в първата среща в Армения. Урарту обаче вкара мача в продължения, а след това и в дузпи. Те също се развиха любопитно, защото арменците имаха шанс да направят резултата 2-4, но изпуснаха две поредни дузпи и в крайна сметка Жрински продължи след победа с 4-3 на дузпите.
- Udoji90
- Контакти:
Това си е сериозна издънка за Домжале, макар да сме свикнали вече, че "няма слаби отбори".
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Ференцварош пада с 0-3 на почивката от Клаксвик.