Летен трансферен прозорец 2023

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Re: Летен трансферен прозорец 2023

Мнениеот bilyaletdinov » 29 юни 2023 19:16

bubka написа:Това лято световният футбол се е обединил в каузата да спасява Челси и да ги прави кандидат-шампион за следващия сезон :) . След като успяха да разкарат недоразумения като Хаверц, Ковачич, Кулибали и Менди и застаряващ играч като Канте, сега ако се отърват и от Маунт ще са топ. От всичкото нагоре пратиха някои от въпросните недоразумения в директни конкуренти. По принцип няма лошо - първенството ще стане по-интересно догодина.

Шампиони :lol: Айде малко по-сериозно. С покупките на Тед Ласо скоро няма да видят топ 4, какво остава да се борят за шампиони.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 юни 2023 19:17

Да се оправят. Като цяло не мисля, че губим кой знае какво. Ковачич никога не съм го харесвал, не оспорвам черната работа която върши, но не мисля че е някакъв феноменален и незаменим халф. Да, в Сити сигурно ще изглежда в пъти по-добре отколкото при нас, но това слабо ме топли. Хавертс така и не разкри таланта си, имаше проблясъци, но няма и 20 гола във ВЛ за 3 години. Взимаме му добри пари, пък ако Артета успее да извади нещо повече от него-няма да се сърдя. Единствено новата змия Маунт няма да коментирам, но 1 гол срещу топ 6 за 2-3 сезона, ами.......
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 29 юни 2023 20:04

Pichichi написа:
Capitano_Puyol написа:
Furious_Monk написа:Между другото,честит трансфер на Барселона на Гюндоган. Много голям фен съм му , и адски съжалявам, че отиде при тях.

Е, къде да отиде ? Имате си Модрич и Кроос все още и два френски младежа. Дупките са ви в другите линии.

Малко може да се изчака с честитките за Гюндоган да не стане като с Меси преди 2 години!
Нещо четох че в договора му има опция да си тръгне ако не могат да го картотекират а от 01.07
на счетоводството на Барса се струпват за изпащане още 54 млн. Е заплати:
Samuel Umtiti (20), Clément Lenglet (16), Serginho Dest (10,8), Nico González (4,5), Álex Collado (2,7) y Gustavo Maia (1,6);
Тотнъм се отказват от Лангле, Умтити Барса искат да го пуснат със свободен трансфер но със споразумение
да не му плащат а той пък си иска всички пари по които преподписа миналта година за да могат да си картотекират
новите играчи. Доста работа имат да свършат преди да видим Гюндоган с фланелката на Барса.
Ферна Торес и Ансу Фати отказват трансфер, Рафиня също. Дест кой ще излъжат за него не знам
с тази заплата трудна работа. Май единствения навит на трансфер е Кеси ама при някакви мега условия за него
та да видим дали ще му намерят кой да му ги предложи.

https://cronicaglobal.elespanol.com/culemania/primer-equipo/20230626/la-clausula-secreta-del-fichaje-gundogan-barca/774422585_0.html

Е ако и такава сметка не са си направили, за какви хора изобщо става въпрос...сто процента си имат някаква схема, може би свързана дори и с арабски пари...

Проблемът с Гюндоган е, че по принцип страда от травми. В Сити може да бъдеш въртян и това да не се усети толкова силно, нито на терена като игра, нито и като физика на играча, но Барселона не са отбор с широчината на Сити.
При повечко натрупани мачове, може и да се появят проблеми, но това човек, който няма медицинско образование и няма пряк достъп до физическото състояние на играча, няма как да знае....

Вие какво правите, продължавате да си градите отбор, който трябва да е сред най-сериозните кандидати за зона ШЛ, но не трябва ли вече пак да поглеждате към титлата... В последно време нищо не съм чул за Атлетико...

rhaegar написа:Да се оправят. Като цяло не мисля, че губим кой знае какво. Ковачич никога не съм го харесвал, не оспорвам черната работа която върши, но не мисля че е някакъв феноменален и незаменим халф. Да, в Сити сигурно ще изглежда в пъти по-добре отколкото при нас, но това слабо ме топли. Хавертс така и не разкри таланта си, имаше проблясъци, но няма и 20 гола във ВЛ за 3 години. Взимаме му добри пари, пък ако Артета успее да извади нещо повече от него-няма да се сърдя. Единствено новата змия Маунт няма да коментирам, но 1 гол срещу топ 6 за 2-3 сезона, ами.......

Срещу нас на Бернабеу направи страхотен двубой. Ще го видим какво място ще му намерят в Юнайтед... иначе тоя трол насоли половината играчи на висшата лига...

Ковачич преди последния си сезон си вършеше отлично работата, да изнася топката с дрибъл и да връзва играта между полузащитата и нападението.
Последна промяна от Furious_Monk на 29 юни 2023 20:20, променено общо 1 път.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 29 юни 2023 20:16

rhaegar написа:
Capitano_Puyol написа:Остави това. Главното в статията са врътките на Челси и тоя 8 и половина годишен договор на Енцо Фернандес. :shock:

Фен на банкрутирал отбор да не прави сметки на другите как да си харчат парите. Щом Енцо се е съгласил да подпише за 8 години на 200к заплата, вместо за 5 на години за 370к, какъв е проблемът на УЕФА?

За тоя банкрутирал отбор чета от 2020г. поне. Я погледни кви трансфери направихме миналото лято преди да повтаряш опорките. :lol:
Това е като да четеш "Работническо дело" в края на 80те за загниващия капитализъм и умиращия САЩ, а то едни други фалираха и им се разпадна държавата на отделни републики. :geek:
Барса и Лудогорец, але, алеее...

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 юни 2023 20:39

Какви, събрахте нашите утайки Кристенсен и Алонсо, заедно с Кеси без пари :lol: Единствено Кунде е някакъв трансфер, който можеш да дадеш като пример.
И всичко това с цената на някакви бъдещи врътки с телевизионни права и прочее схеми, които са позволени на една клика отборчета, а за други се правят разследвания защото подписали 8 години договор. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Ponko

Мнениеот Ponko » 29 юни 2023 21:51

Възхищавам се на наглостта и простотията на капитано пуьола... велик си бате!

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 29 юни 2023 22:29

Да, то и Левандовски сигурно е от незначителните трансфери...играч от А група може би. :lol:
Може и Рафиня да включим, срещу когото аз имах критики през сезона, но вкара важни голове.
И с тия незначителни трансфери станахме шампион с двуцифрена разлика пред втория. :mrgreen:

€158,000,000 - Не е зле като за "банкрутирал" клуб. :lol:

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 29 юни 2023 22:55

Хаверц вероятно в над 50% от мачовете си за Челси дори не игра на оптималната си позиция. Много се надявам някои разбирачи да бъдат изненадани от представянето на това "недоразумение" с нашия екип, но времето ще покаже. Аз му бях голям почитател в Леверкузен, в Челси не разкри напълно качествата си, при нас ще видим... Очаквам Артета да го пуска на позицията, на която Джака игра в последния сезон-сезон и нещо - като най-ляв от тримата вътрешни халфове на една линия с Йодегаард.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 29 юни 2023 23:08

На Хаверц оригиналната позиция не е ли forward/second striker, т.е. втори нападател, нещо между AM C и ST, казано на фмейски език ? :lol:
Не виждам защо Артета ще го пуска на една линия с вътрешните халфове. :roll:

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 29 юни 2023 23:37

На Хаверц най-добрата му позиция е AM. В Леверкузен игра най-често (и най-силно) там, но е играл за тях и като нападател, box-to-box халф и крило. В Челси съм почти сигурен, че най-много мачове изигра като нападател, което не му е оптималната позиция. Артета няма да го пуска на една линия с вътрешнИТЕ халфОВЕ, а с единия от тях, а именно Йодегаард, т.е. там, където Джака игра в последния сезон. (Поне така се очаква.) Зад тях ще си има типичен DM, както досега, пък дали ще е Райс (уж сме на финалната права с трансфера му от УХ), дали ще е Партей (за него има реална вероятност да напусне това лято), е отделен въпрос. Докато схемата беше 4-2-3-1 с Джака и Партей като партньори и Йодегаард пред тях, тогава си имаше типичен AM и това беше норвежецът. Само че постепенно Джака се измести напред на една линия с Йодегаард (той пък мръдна още надясно) и схемата стана 4-3-3 с един типичен DM (Партей), двама CM (Джака и Йодегаард) и без типичен АМ. Т.е. Хаверц няма да е 10-ка, щото такава в момента просто липсва, а в нападението е ясно, че трудно ще измести някого от титулярите. По всичко личи, че ще запълни празнината от Джака, а няма да бъде резерва на Йодегаард (най-малкото не бихме дали такава сума за играч, който не се очаква да е титуляр). Аз имам известни съмнения дали Хаверц ще се справи, защото няма дефанзивните навици на Джака, но като си посипах главата с пепел в края на миналия сезон във връзка с многото критики, които бях отправял към Артета преди това, си обещах, че по-рядко ще подлагам решенията му на съмнение. Самият Микел е заявил това след трансфера, с което намеква каква му е идеята:
Kai is a player of top quality. He has great versatility and is an intelligent player. He will bring a huge amount of extra strength to our midfield and variety to our play.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Върни се в “Футбол - Свят”