За футбола и балета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Re: За футбола и балета

Мнениеот Rivaldo10 » 17 мар 2011 16:55

DmG написа:
Middlesbrough написа:поредния хейтър си ти така да разбирам ? :lol:

Вчера на мача Реал - Лион , поне 3 пъти беше изритана топката след сигнал , защо нямаше жълти и червени картони ?

Защото не беше даден и жълт картон за удар без топка, ето за това. Още ли не мигваш по цели нощи заради този картон? Дано съдбата реши Юнайтед - Барселона, за да си поговрим тогава за туризма из Испания и "истинският" футбол от Англия.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 мар 2011 17:02

Лично аз харесвам по-твърдата и борбена игра, привърженик съм на немския футбол, в частност на "Байерн" - Мюнхен, но ще си изкривя душата ако не призная: Не обичам "Барселона", но в момента те играят може би най-привлекателния футбол. ;) Наред с "Барселона" бих добавил и "Арсенал". :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 17 мар 2011 17:10

Rivaldo10 написа:
DmG написа:
Middlesbrough написа:поредния хейтър си ти така да разбирам ? :lol:

Вчера на мача Реал - Лион , поне 3 пъти беше изритана топката след сигнал , защо нямаше жълти и червени картони ?

Защото не беше даден и жълт картон за удар без топка, ето за това. Още ли не мигваш по цели нощи заради този картон? Дано съдбата реши Юнайтед - Барселона, за да си поговрим тогава за туризма из Испания и "истинският" футбол от Англия.

Дали мигвам :) Напоследък даже и хубави сънища имам :) Неми пука за Арсенал , но е много смешна ситуацията , това даже по времето на " първите титли на Ганчев " , го нямаше .

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 17 мар 2011 17:16

ДМГ на мен ще отговориш ли ? : )
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 мар 2011 17:28

vaskonti написа:
keano_sj написа: От детските ми години имам следната представа за играта наречена футбол:единадесет здрави и прави мъже, опитващи се с поредица от пасове да достигнат противниковата врата, където да нанесат удар и да отбележат гол.

keano_sj написа:За господата функционери обаче е важно да градят положителен имидж, да толерират отбора "цък-цък", да бутат напред триото гноми- Меси, Шави, Иниеста. Мерси, УЕФА, запази този футбол за себе си!

Обясни ми защо тези две твои мнения не си противоречат изцяло?

да наблегнам да думите му "пасове,достигнат противниковата врата където да нанесат удар и да отбележат гол " ... сега ги прочети пак. Сега прекарай през ума си подавания на ширина на терена на 2 метра един от друг, пас, пас, пас и така докато уморят противника от скука и се наканят да бият .. усети ли тънката разлика?

За мен няма правилен или неправилен футбол, а печеливш и обратното... Явно футбола на барса им носи успехи макар и с основното съдействие на реферите... така, че вероятно не е момента да ги критикуваме, но все пак...
Поня моята представа за атрактивен и интересен футбол изобщо не съвпада с играта на барса и затова избягвам и да ги гледам... Поне на мен ми допада бърз футбол, с подавания основно напред с цел за максимално кратко време и с максимално малко пасове и мотаене на топката да се достигне до удар в противниковата врата... после другия отбор е на ход и така... най-отвратителното обаче във футбола на барса не са напречните пасове, а постоянните симулации ... лично мнение

пп незнам за другите, но на мен ми е една малка мечта да видя барса да играят на британия стейдиъм мач на живот и смърт от значение със Стоук сити(един от най-симпатичните ми отбори) :lol:
Последна промяна от Thsmith на 17 мар 2011 17:30, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 17 мар 2011 17:29

DmG написа:Дали мигвам :) Напоследък даже и хубави сънища имам :) Неми пука за Арсенал , но е много смешна ситуацията , това даже по времето на " първите титли на Ганчев " , го нямаше .

Достатъчно се коментира този мач, не мислиш ли? Няма смисъл да повторяме неща, които се казаха десетки пъти. На Манчестър - Ливърпул (2:1), нямаше ли солидно побутване за твоят отбор? Ако някой иска да ми каже, че само Барса са били подпирани от съдии, значи е много "скаран" с футбола!А Литекс пък въобще не м исе коментира, само ще припомня уреденият им мач. Последствията бяха, изхвърляне на подкупеният отбор от Перник и титла за подкупващите Литекс. ДА ЖИВЕ БФС! Пък и темата нали уж е за футбола, нека не намесваме България, тук играем друг спорт, колкото и да ми е болно да го призная!
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
chievo
Контакти:

Мнениеот chievo » 17 мар 2011 17:32

По-красиво нещо от техничния футбол, в който изведнъж от нищото става светкавичен гол, не съществува.

Ако искаш балтии, ходи гледай ръгби или нещо подобно. Футболът трябва да се изчисти, и такива като Гатузо, Ръдък и Де Йонг нямат място в него.
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 мар 2011 17:42

Футболът е за тези, които могат да го играят. Дебели, слаби, млади, стари, ниски, високи - няма значение. Който няма умения за този спорт, може да се насочи към друг.
А колкото до случая с Ван Перси, това е ситуация за жълт картон, а дали ще е първи или втори жълт картон за играча, това не е проблем на съдията.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 17 мар 2011 17:43

То бива реване ама се уляхте , не съм фен на Барса но в 2-та мача грубите грешките на съдиите бяха в ущърб на Барселона -> отменен чист гол на Меси първия мач и не отсъдена дузпа във втория с/у ЧК който дори по правилник си го има но беше грешно решение .

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 17 мар 2011 18:15

Thsmith написа:да наблегнам да думите му "пасове,достигнат противниковата врата където да нанесат удар и да отбележат гол " ... сега ги прочети пак. Сега прекарай през ума си подавания на ширина на терена на 2 метра един от друг, пас, пас, пас и така докато уморят противника от скука и се наканят да бият .. усети ли тънката разлика?

За мен няма правилен или неправилен футбол, а печеливш и обратното... Явно футбола на барса им носи успехи макар и с основното съдействие на реферите... така, че вероятно не е момента да ги критикуваме, но все пак...
Поня моята представа за атрактивен и интересен футбол изобщо не съвпада с играта на барса и затова избягвам и да ги гледам... Поне на мен ми допада бърз футбол, с подавания основно напред с цел за максимално кратко време и с максимално малко пасове и мотаене на топката да се достигне до удар в противниковата врата... после другия отбор е на ход и така... най-отвратителното обаче във футбола на барса не са напречните пасове, а постоянните симулации ... лично мнение

пп незнам за другите, но на мен ми е една малка мечта да видя барса да играят на британия стейдиъм мач на живот и смърт от значение със Стоук сити(един от най-симпатичните ми отбори) :lol:

Барса са отбелязали 118 гола през този сезон и мога да те уверя, че в огромната си част тези голове са станали на принципа "подавания, с които се достига до противниковата врата, нанася се удар и се вкарва гол", така че и аз се учудих като прочетох тези две напълно противоречащи си твърдения на автора :)
Всеки си има вкус и право на избор, и може да харесва или не харесва даден стил на игра.
Колкото до мача с Арсенал - вече доста пъти беше казано, че ако Бусака искаше толкова да помага на Барса, можеше да го направи още през първото полувреме, отсъждайки чистата дузпа срещу Меси ;)
Колкото до Стоук - и на мен са ми симпатични, защото се борят здраво и имат стил на игра според това какви играчи могат да си позволят.

Върни се в “Футбол - Свят”