Сър Джеф Хърст:Топката не премина голлинията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

honda
Контакти:

Re: Сър Джеф Хърст:Топката не премина голлинията

Мнениеот honda » 01 апр 2010 16:03

Тази ситуация е една от най-спорните и историята на футбола. Гледал съм я безброй пъти и не мога да кажа категорично дали има или няма гол ,от този запис по-скоро няма. Иначе най-скандалните моменти в по-новата история на световния футбол са гола с ръка на Марадона на Световното през 1986 и дузпата на финала Световното през 1990 (ФРГ- Аржентина). Интресно е че 3 отбора са в своеобразен триъгълник през 1966 на мач Англия -ФРГ е ощетен (може би) отбора на Германия ,през 1986 на мач Аржентина- Англия съдбата в лицето на Диего Марадона си връща албионците. През 1990 пък Марадона и компания са в ролята на жертви на съдбата в лицето на един уругвайски съдия с мексикански паспорт(а чувствата между аржентинци и уругвайци са всеизвестни) ,които измисли дузпа 4 минути преди края на финала на СП при резултат 0:0..
Тук се пишат разни за подпиране на италианците от съдии- аз н е съм съгласен много с това за мен италианците са по-скоро рязани от съдиите. За всеки ,който следи футбола от по-дълго време ще знае че италианците никога не са имали добри позиции във ФИФА или УЕФА по-скоро обратното обратното италианците са водачи на всякакви опозиции във ФИФА и УЕФА. Това последното не съм го написал като фен на Италия,любими отбори са ми Бразилия и Холандия.
Последна промяна от honda на 01 апр 2010 19:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 01 апр 2010 16:06

honda написа:Тази ситуация е една от най-спорните и историята на футбола. Гледал съм я безброй пъти и не мога да кажа категорично дали има или няма гол ,от този запис по-скоро няма. Иначе най-скандалните моменти в по-новата история на световния футбол са гола с ръка на Марадона на Световното през 1986 и дузпата на финала Световното през 1990 (ФРГ- Аржентина). Интресно е че 3 отбора са в своеобразен триъгълник през 1966 на мач Англия -ФРГ е ощетен (може би) отбора на Германия ,през 1986 на мач Аржентина- Англия съдбата в лицето на Диего Мародона си връща албионците. През 1990 пък Марадона и компания са в ролята на жертви на съдбата в лицето на един уругвайски съдия с мексикански паспорт(а чувствата между аржентинци и ъругвайцуи са всеизвестни) ,които измисли дузпа 4 минути преди края на финала на СП при резултат 0:0..
Тук се пишат разни за подпиране на италианците от съдии- аз н е съм съгласен много с това време за мен италианците са по-скоро рязани от съдиите. За всеки ,който следи футбола от по-дълго време ще знае че италианците никога не са имали добри позиции във ФИФА или УЕФА по-скоро обратното обратното италианците са водачи на всякакви опозиции във ФИФА и УЕФА. Това последното не съм го написал като фен на Италия,любими отбори са ми Бразилия и Холандия.

1994
1/2 финал
Някой май подпря италиянчетата?

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 01 апр 2010 16:10

Dobri написа:
honda написа:Тази ситуация е една от най-спорните и историята на футбола. Гледал съм я безброй пъти и не мога да кажа категорично дали има или няма гол ,от този запис по-скоро няма. Иначе най-скандалните моменти в по-новата история на световния футбол са гола с ръка на Марадона на Световното през 1986 и дузпата на финала Световното през 1990 (ФРГ- Аржентина). Интресно е че 3 отбора са в своеобразен триъгълник през 1966 на мач Англия -ФРГ е ощетен (може би) отбора на Германия ,през 1986 на мач Аржентина- Англия съдбата в лицето на Диего Мародона си връща албионците. През 1990 пък Марадона и компания са в ролята на жертви на съдбата в лицето на един уругвайски съдия с мексикански паспорт(а чувствата между аржентинци и ъругвайцуи са всеизвестни) ,които измисли дузпа 4 минути преди края на финала на СП при резултат 0:0..
Тук се пишат разни за подпиране на италианците от съдии- аз н е съм съгласен много с това време за мен италианците са по-скоро рязани от съдиите. За всеки ,който следи футбола от по-дълго време ще знае че италианците никога не са имали добри позиции във ФИФА или УЕФА по-скоро обратното обратното италианците са водачи на всякакви опозиции във ФИФА и УЕФА. Това последното не съм го написал като фен на Италия,любими отбори са ми Бразилия и Холандия.

1994
1/2 финал

:) И аз веднага се сетих за същия мач. А относно рязането на италианците, човекът предполагам визира световното 2002,където те и испанците направо бяха ощетени със съдийски тесли срещу домакините от Корея :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

haha

Мнениеот haha » 01 апр 2010 18:32

Световното през 2002 беше пълна пародия,относно действията на реферите.Италия и Испания бяха рязани сериозно.Обаче,изключително наглото подпиране на Корея и пробутването им до 1/2 финал,мина всякакви граници.Ако се не лъжа,точно в мача им с Испания,на иберийците бяха отменени 3 гола...
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 01 апр 2010 18:40

haha написа:Световното през 2002 беше пълна пародия,относно действията на реферите.Италия и Испания бяха рязани сериозно.Обаче,изключително наглото подпиране на Корея и пробутването им до 1/2 финал,мина всякакви граници.Ако се не лъжа,точно в мача им с Испания,на иберийците бяха отменени 3 гола...

Аз си спомням за два отменени на Мориентес, като след мача никой от ФИФА не можа да обясни причината-нито има засада,нито фаул, два кристално чисти гола. А съдиите бяха от някаква африканска държава от вида на Лесото, където сигурно играят футболът на една врата :lol:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

haha

Мнениеот haha » 01 апр 2010 19:39

Ами да,помня,че голяма част от съдиите бяха африканчета,които успешно изпълниха заръката на ФИФА,да режат "неудобните" и да пробутват "удобните" отбори.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 апр 2010 20:22

Dobri написа:

1994
1/2 финал

Без да искам да се заяждам бих те помолил да изгледаш внимателно на запис мача през 1994 България- Италия и да решиш кого подпира съдията? Ако го гледаш внимателно и безпристрастно ще видиш ,че няма за какво да се оплакваме от съдията че е ни е порязал. От 7 спорни ситуации първите 5 са свирени в наша полза . Ако гедаш безпристрастно ще видиш че има спестени червени картони на Хубчев и Тр.Иванов при 0:0. Задай си въпроса дали един предубен съдия за поваляне с ръка на откъстващ се нападател от последния защитник(П.Хубчев) фронтално срещу нашата врата щеще да извади жълт картон ? За мен това си е нищо друго освен нарисуван червен картон. Ако гледаш безпристрастнио ще видиш че има 2 съприкосновения в нашето наказателно поле за които може да се свири дузпа. Ще видиш че има една ситуация при която страничния съдия дава абсолютно измислена засада(която беше покрита поне с 2 метра) и то я дава 10сек след ситуацията след като Казираги вече беше преодолял Михайлов и Киряков и беше на 3 метра пред опразнената ни врата. За тази ситуация дори П.Хубчев каза тази година пред Ринг "страничния е наш човек,спести ни сигурен гол" и това беше при 2:1 Задай си въпроса ,но честно колко съдии в света ще свирят втора дузпа за единия отбор като преди това са му спестили 2 червени картона и 2 дузпи за горе долу идентични положения. Не казвам че нямаше дузпи при положениета на Костадинов и Лечков- имаше и можеха да се свирят,но имаше и идентични положения и в нашето наказателно поле,които също не бяха свирени.
Не ме разбирай неправилно аз също бях за България и ме беше яд като гледах директно мача,после като гледах записа видях че трябва да си признаем че бяхме категорично надиграни от един по-добър от нас отбор.За мен и класирането на 1/2 финал си беше голям успех и донякъде създадената психоза ,че България излиза фаворит в този мач ни изиграха лоша шега.тогава ,ако си спомняш беше разпространено по БНТ едно фалшиво предсказание на баба Ванга,че България ще играе на финал,по-късно това предсказание беше опровергано от самата баба Ванга.. Просто тогава италианците бяха по- силни. Тогава беше период когато италианските клубни отбори доминираха в ЕКТ.
Иначе италианците бяха порязани и на СП през 1978 и 1998 срещу Франция А и впоследните 10 години особено в ЕКТ ако ги гледаш внимателно ще видиш ,че и там италианските отбори също трудно могат да се нарекат подпирани. Просто не са любимците на УЕФА

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 01 апр 2010 20:38

Aбе ти нормален ли си бе :?: Тоя френски смешник не ни даде 2 1000% дузпи,за кво говориме изобщо :evil:

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 03 апр 2010 00:32

Аз мисля,че не е минала голлинията 8-)

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 03 апр 2010 06:29

За мен гол няма