Най-великите имена във футбола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Най-великите имена във футбола
Гледам футбол от 94-95 година,затова ще сложа футболисти само от този период-Малдини,Барези,,Джордж Уеа,Бобан,Савичевич,Шевченко,Руй Коща,Неста,Кафу,Костакурта,Зеедорф,Кака(дотук с миланистите
),Роналдо,Ривалдо,Роналдиньо,Бекъм,Фиго,Зидан,Батистута,Тоти,Дел Пиеро,Раул,Оуен,Анри,Джерард,Лампард,Алън Шиърър,Павел Недвед,Роберто Карлуш,Меси,Кр.Роналдо,Давор Шукер,Педжа Миятович и,разбира се,нашите герои от САЩ 94-Стоичков,Костадинов,Лечков,Балъков,Сираков,Златко Янков,Хубчев,Трифон Иванов,Боби Михайлов,Цанко Цветанов,Кременлиев,Любо Пенев(макар,че не успя да играе на световното),Боримиров,Киряков,Ивайло Йорданов...Май се поувлякох 
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
Най-добри по постове за мен са:вратари Яшин и Дзоф,защитници:Бекенбауер,халфове Кройф,Платини и Марадона(като играч беше гений,но като спортсмен е нула),нападатели:Герд Мюлер и Марко ван Бастен.Има още футболисти които мога да спомена,но тези за мен са най-великите.Треньори:Алекс Фъргюсън,Рехагел,Капело,Липи и Мауриньо.Трапатони също е велик.
Само Черно море.
Майер, Хансен, Шварценбек, Бекенбауер, Брайтнер, Цобел, Рот, Капелман, Торстенсон , Мюлер, Хьонес
1.Пеле и Марадона.Това са играчи от типа даваш им топката и само тичаш покрай тях.И двамата с изключителна техника и дрибъл.Все пак давам предимство на Пеле заради по-голямата линейна бързина и над 1000-та гола. 2.Кройф или Ван Бастен?Кройф е гениален и рязко изпъква сред останалите през 70-те,но също така се слави и като''лошото момче''на холадския футбол.Своенравен и недисциплиниран,често е залавян да пуши в съблекалнята.Ван Бастен е пълна противоположност,доста скромен и дисциплиниран с много висок КПД.Предпочитам Ван Бастен заради повечето голове. 3.Алфредо Ди Стефано-човекът оркестър с най-голяма заслуга за успехите на Реал Мадрид през 60-те.Халф,който можеше всичко. 4.Далглиш и Сунес.Знаменита двойка,с екипа на Ливърпул помитат всичко пред себе си в златния период на отбора 1975-1985. 5.Джордж Бест-ляво крило мечта. 6.Михаел и Бриан Лаудруп.Великите братя на датския футбол,играли в различни времена.И до днес не мога да си отговоря кой от двамата беше по-добър. 7.Роберто Баджо,Дел Пиеро или Зидан?Въпрос с повишена трудност. 8.Луиш Назарио Да Лима Роналдо 9.Ромарио 10.Гари Линекер
Аз бих добавил Лоран Блан,Рой Кийн,Гигс,П.Шилтън,Бергкамп,Рене Игита,Бутрагеньо,Кантона,Чилаверт,Гаскойн/въпреки неговия нрав/,Хаджи,Кан,М.Лаудруп,Д.Лоу,Литманен,Сеп Майер,Д.Пасарела,Жан-Мари Пфаф,Пушкаш,Уве Зелер и още много други 
- Sagittarius
Легендарните имена всички ги знаем,затова аз ще кажа кои са най-добрите,които съм гледал аз(говорим за периода 1993-1994 - наши дни)
Вратари:
1.Джанлуиджи Буфон-най-големите спасявания който съм виждал от вратари са негови.
2.Клаудио Тафарел - чудесен вратар,много стабилен,основен принос Бразилия да стане Световен Шампион през 1994
3.Петър Шмайхел - няма такъв вратар,такива невероятни спасявания и...голове
.Луд,основен принос за титлата на скромната Дания на Евро 1992.
Защитници:
1.Паоло Малдини - твърдо номер 1,играч-институция на Милан.Безброй трофеи,класа и просъствие на терена,може би дори и сред най-добрите защитници на всички времена
2.Франко Барези - почти всичко казано за Малдини важи за малко по-възрастния Барези.
3.Кафу - най-добрия краен защитник които съм гледал аз.Може би дори и в историята на футбола надали има такъв десен бек.От 19 до 39 години Кафу беше най-добрият,20 години твърдо номер 1.Цели 4 пъти на Мондиал,2 пъти шампион...точната дума за Кафу е легенда!
Халфове:
1.Зинедин Зидан - този е повече и от легенда.Един от титаните на играта,най-добрия халф,който аз съм гледал,финтовете и пасовете му с които буквално попиляваше съперниците още ми се въртят из главата.Основен принос за единствената титла на Франция на Световно,Евро 2000 и загубения Финал 2006(както до стигането му,така и до губенето му).
2.Рой Кийн - как ли един откровен биткаджия би попаднал сред най-великите?Типичен деградатор на играта на съперника беше Рой Кийн,но умееше и да гради.Без него Манчестър Ю никога нямаше да напечели толкова титли в Англия и ШЛ през 1999.Рой Кийн е институция,макар и с чепат характер.
3.Шави Ернандес - може ли човек да пропусне този все още действащ играч?Най-голямото КПД в историята на футбола за плеймейкър,над 93% точни пасове и то какви?Основен принос за Барселона,за Испания,дори и за футбола като цяло.
4.Дейвид Бекъм - не знам кой каза,че бил само с рекламна цел.За мене - най-големия английски футболист който съм гледал!Неслучайно и на 34 е искан в Милан.Англия без него е просто посредствен отбор,Бекъм беше и е полузащитник от световна класа.
5.Стивън Джерард - легенда в Ливърпул,основна причина да вдигнат КЕШ е иначе безнадежден Финал.Стиви Джи е от най-добрите,но за съжаление играе в прекалено слаб отбор и около себе си има с малки изключения твърде посредствени за високи цели играчи.
Нападатели:
1.Роналдо Луиш Назарио Да Лима - не се сещам за по-добър играч на този пост.Рекордьор по голове за Световни шампионати,участник на цели 4 такива,2 пъти и шампион!Машина за голове,страхотни голове при това!Самият факт,че е вписал името си като най-великия реализатор на Световните шампионати спокойно го превръща в истинска легенда на футбола.Дано го видим и 2010,защото такъв играч,такъв Феномен заслужава точно така да завърши кариерата си и точно на Световно.
2.Алън Шиърър - ето един велик нападател,който заради това,че беше верен на Нюкасъл не можа да печели ШЛ,УЕФА,Златни топки....но гловете му говорят сами за себе си,както и сривът на Нюкасъл от гранд в рамките на Премиършип до изпаднал отбор.Шиърър със сигурност обаче е от най-големите нападатели в играта.
3.Габриел Батистута - страхотен нападател,друг Феномен който за съжаление не получи подобаващо количество титли и Купи поради това,че дълго игра през най-хубавите си години в отбор като Фиорентина.В Аржентина харесват техничарите,но факта,че този типичен таран стана легенда говори за възможнсотите на БатиГол.На мене ми беше любимец.
4.Лионел Меси - твърде млад,но вече с титли,купи.Напът към най-великите,но все пак е само на 22,а тези които съм поставил над него бяха големи в течение на десетилетка,че и повече,но бъдещето без никакво съмнение е на Лео Меси
5.Ромарио - помните ли този дребен лисугер,чийто голов нюх никой няма?1000 гола за над 20 години професионален футбол,Световна титла,кариера в най-големите отбори на Европа.Просто без съмение-от най-добрите беше Ромарио.
Вратари:
1.Джанлуиджи Буфон-най-големите спасявания който съм виждал от вратари са негови.
2.Клаудио Тафарел - чудесен вратар,много стабилен,основен принос Бразилия да стане Световен Шампион през 1994
3.Петър Шмайхел - няма такъв вратар,такива невероятни спасявания и...голове
Защитници:
1.Паоло Малдини - твърдо номер 1,играч-институция на Милан.Безброй трофеи,класа и просъствие на терена,може би дори и сред най-добрите защитници на всички времена
2.Франко Барези - почти всичко казано за Малдини важи за малко по-възрастния Барези.
3.Кафу - най-добрия краен защитник които съм гледал аз.Може би дори и в историята на футбола надали има такъв десен бек.От 19 до 39 години Кафу беше най-добрият,20 години твърдо номер 1.Цели 4 пъти на Мондиал,2 пъти шампион...точната дума за Кафу е легенда!
Халфове:
1.Зинедин Зидан - този е повече и от легенда.Един от титаните на играта,най-добрия халф,който аз съм гледал,финтовете и пасовете му с които буквално попиляваше съперниците още ми се въртят из главата.Основен принос за единствената титла на Франция на Световно,Евро 2000 и загубения Финал 2006(както до стигането му,така и до губенето му).
2.Рой Кийн - как ли един откровен биткаджия би попаднал сред най-великите?Типичен деградатор на играта на съперника беше Рой Кийн,но умееше и да гради.Без него Манчестър Ю никога нямаше да напечели толкова титли в Англия и ШЛ през 1999.Рой Кийн е институция,макар и с чепат характер.
3.Шави Ернандес - може ли човек да пропусне този все още действащ играч?Най-голямото КПД в историята на футбола за плеймейкър,над 93% точни пасове и то какви?Основен принос за Барселона,за Испания,дори и за футбола като цяло.
4.Дейвид Бекъм - не знам кой каза,че бил само с рекламна цел.За мене - най-големия английски футболист който съм гледал!Неслучайно и на 34 е искан в Милан.Англия без него е просто посредствен отбор,Бекъм беше и е полузащитник от световна класа.
5.Стивън Джерард - легенда в Ливърпул,основна причина да вдигнат КЕШ е иначе безнадежден Финал.Стиви Джи е от най-добрите,но за съжаление играе в прекалено слаб отбор и около себе си има с малки изключения твърде посредствени за високи цели играчи.
Нападатели:
1.Роналдо Луиш Назарио Да Лима - не се сещам за по-добър играч на този пост.Рекордьор по голове за Световни шампионати,участник на цели 4 такива,2 пъти и шампион!Машина за голове,страхотни голове при това!Самият факт,че е вписал името си като най-великия реализатор на Световните шампионати спокойно го превръща в истинска легенда на футбола.Дано го видим и 2010,защото такъв играч,такъв Феномен заслужава точно така да завърши кариерата си и точно на Световно.
2.Алън Шиърър - ето един велик нападател,който заради това,че беше верен на Нюкасъл не можа да печели ШЛ,УЕФА,Златни топки....но гловете му говорят сами за себе си,както и сривът на Нюкасъл от гранд в рамките на Премиършип до изпаднал отбор.Шиърър със сигурност обаче е от най-големите нападатели в играта.
3.Габриел Батистута - страхотен нападател,друг Феномен който за съжаление не получи подобаващо количество титли и Купи поради това,че дълго игра през най-хубавите си години в отбор като Фиорентина.В Аржентина харесват техничарите,но факта,че този типичен таран стана легенда говори за възможнсотите на БатиГол.На мене ми беше любимец.
4.Лионел Меси - твърде млад,но вече с титли,купи.Напът към най-великите,но все пак е само на 22,а тези които съм поставил над него бяха големи в течение на десетилетка,че и повече,но бъдещето без никакво съмнение е на Лео Меси
5.Ромарио - помните ли този дребен лисугер,чийто голов нюх никой няма?1000 гола за над 20 години професионален футбол,Световна титла,кариера в най-големите отбори на Европа.Просто без съмение-от най-добрите беше Ромарио.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
Ще ми се да припомня за няколко треньори, които през 80-те поставиха основите на съвременната концепция за футбола. Първият, за който аз поне се сещам, че започна да обръща внимание на играта в средата на терена беше германецът Сеп Пионтек, докато беше треньор на националния отбор на Дания. Дотогава се играеше с трима нападатели и две свръзки, средата на терена се минаваше бързо и играта беше концентрирана пред вратите. Той започна да запълва с хора средата и, макар да не постигна някакви особени успехи, като цяло идеята му предстоеше да се доусъвършенства, датчаните играеха много зрелищно под негово ръководство. Биеха с много, падаха с много, но постоянно контролираха топката и имаха инициативата. После Ариго Саки през 87-ма в Милан, направи отбор, който пресираше противника още в неговото наказателно поле и в който, по презумпция, вече основната част от мача протичаше в средата на терена, той прецизира и нещата в защита, та неговият Милан не само беше много атрактивен, но и беше абониран за титлата и в Италия и в Европа. В наши дни всички отбори играят така, но поне моите спомени са от тия два отбора, където за първи път видях да се прави нещо такова.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- Бижутера
- Контакти:
niki87 написа: Мюлер
Томас Мюлер, а ?
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Бижутера написа:niki87 написа: Мюлер
Томас Мюлер, а ?![]()
- Los Che
- Контакти:
[center]
[/center]
[/center]Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.